Komunikaty - Pytania techniczne
praedzio - Śro 09 Wrz, 2009 16:48
... kiedy się logujesz na jakieś swoje konto. Wtedy uruchamia się specjalny skrypt, który ma za zadanie chronić Cię przed niepowołanymi oczami.
Skoro mówisz, że to Ci nigdy wcześniej nie wyskakiwało, to wnioskuję, że albo zmieniłaś przeglądarkę, albo Twoja przeglądarka się zaktualizowała, albo ktoś coś majstrował na stronach, które odwiedzasz (w sensie, że dodał ten skrypt).
Caitriona - Śro 09 Wrz, 2009 17:27
| praedzio napisał/a: | | Skoro mówisz, że to Ci nigdy wcześniej nie wyskakiwało, to wnioskuję, że albo zmieniłaś przeglądarkę, albo Twoja przeglądarka się zaktualizowała, | To mnie właśnie zaniepokoiło: ja nic nie zmieniałam, nie pozwalam na żadne aktualizacja, a tu raptem "okienkiem po oczach"...
| praedzio napisał/a: | | Wtedy uruchamia się specjalny skrypt, który ma za zadanie chronić Cię przed niepowołanymi oczami. |
O tym wiem, tylko jestem ciekawa czy jak będę kontunuować logowanie do poczty, to czy naprawdę nastąpi jakieś przekierowanie (jak głosi ramka) i co może z tego wyniknąć...
Co zrobić, żeby te ramki nie wyskakiwały?
praedzio - Śro 09 Wrz, 2009 17:48
Pogmeraj w opcjach przeglądarki.
ŁukaszG - Śro 09 Wrz, 2009 21:30
Chwilkę pogooglałem i znalazłem szybko potwierdzenie swoich podejrzeń. GG korzysta w niektórych częściach (np. do wyświetlania reklam) z silnika IE, także ze skryptów Javy instalowanej z IE. Rozwiązaniem problemu może być:
1. Zainstalowanie IE w najnowszej wersji, mimo że nie używasz.
2. Zainstalwoanie najnowszej wersji Javy (choć nie wiem czy GG nie korzysta "na siłę" z Javy dostarczonej z IE): http://www.java.com/pl/download/
3. Zainstalowanie GG w najnowszej wersji.
Poszperaj trochę w sieci, nie jesteś odosobnionym przypadkiem z Twoim problemem, może znajdziesz szybsze, skuteczniejsze rozwiązanie problemu. Powinno jednak pomóc także to, co zaproponowałem powyżej.
| Caitriona napisał/a: | | A u mnie wczoraj zaczęło się pokazywać dziwne okienko, które nigdy wczesniej nie wyskakiwało... [...] |
IE7+ : Narzędzia / Opcje internetowe / zakładka Zaawansowane / pod koniec jest części opcji opisanych jako Zabezpieczenia, nie mam możliwości przetestowania, ale odhaczenie "Ostrzegaj przed niezgodnością adresów certyfikatów" lub "Ostrzegaj, jeśli przesyłanie ogłoszeń jest przekierowywane". Przetestować.
Caitriona - Czw 10 Wrz, 2009 00:09
| adminluc napisał/a: | | Przetestować |
Taaajest!
Calipso - Czw 10 Wrz, 2009 06:49
| adminluc napisał/a: | | Powinno jednak pomóc także to, co zaproponowałem powyżej. |
Dziękuję Łukaszu Narazie jest spokój,ale mało używam kompa.W razie czego już będę wiedziała co robić.
Caitriona - Czw 10 Wrz, 2009 11:11
| adminluc napisał/a: | | odhaczenie "Ostrzegaj przed niezgodnością adresów certyfikatów" lub "Ostrzegaj, jeśli przesyłanie ogłoszeń jest przekierowywane". Przetestować. |
Nie pomogło...
Fibula - Nie 13 Wrz, 2009 14:47
Chcę zgrać archiwum gg i w związku z tym mam kilka pytań:
- czy mogę hurtem zapisać wszystkie rozmowy z konkretną osobą, czy muszę je kopiować po kawałku?
- czy po zapisaniu da się je potem wgrać znowu do przeinstalowanego gg?
Kiedyś próbowałam zapisywać pojedynczo, ale trwało to dłuuugo i jeśli można prościej i szybciej, będę wdzięczna za pomoc.
Anaru - Nie 13 Wrz, 2009 23:18
| Fibula napisał/a: | | Chcę zgrać archiwum gg i w związku z tym mam kilka pytań: |
Masz gg stare czy nowe? Niezależnie od wersji wejdź do katalogu z gg
nowe:
c -> Documents and Settings -> (Twój profil na komputerze) -> Dane aplikacji -> Nowe Gadu-Gadu -> i tam znajdź sobie nr Twojego gg, nie wiem na jakiej zasadzie nadany, ale jest - tam jest plik Archive.db, skopiuj sobie
stare:
c -> Documents and Settings -> (Twój profil na komputerze) -> Gadu-Gadu -> (Twój profil w gg) i stamtąd skopiuj sobie archives.dat w bezpieczne miejsce na innym dysku, będziesz mieć zachowane
Ze starego da się importować archiwum do nowego, z nowego na inne nie wiem. A jak ktoś ma umiejętność skopiowania wszystkich rozmów z konkretną osobą za jednym zamachem, to tez bym się nie obraziła o wiedzę na ten temat.
Fibula - Nie 13 Wrz, 2009 23:27
Mam nadzieję, że będzie takie proste, jak się wydaje, ale dziś już nie będę grzebać.
Anaru
Anaru - Pon 14 Wrz, 2009 00:21
Jak masz TC to bardzo bardzo proste , jak nie, to musisz pogrzebać na piechotę
ŁukaszG - Czw 17 Wrz, 2009 23:41
| Caitriona napisał/a: | | [...]Nie pomogło... |
Powiem szczerze, że z powodu zupełnego braku wolnego czasu w ostatnich dniach, nawet nie zaglądałem na forum... Czy problem jest jeszcze aktualny? Czy ten sam problem występuje przy innej przeglądarce?
Proszę się nie śpieszyć z odpowiedzią, jutro uciekam na weekend, zajrzę na forum najszybciej w niedzielę późnym wieczorem.
Caitriona - Czw 17 Wrz, 2009 23:48
Nadal to okienko wyskakuje przy logowaniu do poczty na wp. Na allegro już nie ma, po tym jak odhaczyłam, to co wskazałeś
Calipso - Nie 11 Paź, 2009 11:32
Gdzie w komputerze mogę znaleźć kodeki ? U mojej znajomej niektóre programy odtwarzają tylko obraz,bez dźwięku.
Anonymous - Nie 11 Paź, 2009 11:42
to zależy od programu... bo niektóre same znajdują sobie kodeki... ja używam Kmplayera i nie mam problemów z kodekami... jak coś to poleca ten program ewentuaalnie allplayer
praedzio - Nie 11 Paź, 2009 13:24
| Calipso napisał/a: | | Gdzie w komputerze mogę znaleźć kodeki ? U mojej znajomej niektóre programy odtwarzają tylko obraz,bez dźwięku. |
Hm, zazwyczaj jest odwrotnie.
Zajrzyj tutaj: http://forum.idg.pl/lofiv...php/t60453.html
Gosia - Nie 11 Paź, 2009 14:04
Niech zainstaluje ffdshow, jeśli chodzi o filmy.
Calipso - Śro 14 Paź, 2009 10:59
| lady_kasiek napisał/a: | | to zależy od programu... bo niektóre same znajdują sobie kodeki... ja używam Kmplayera i nie mam problemów z kodekami |
Dałam jej instalkę KMPlayera,ale nie chciał wyszukać kodeków.
Allplayer tez nie działał.W końcu zainstalowała jakiś program,ale już nie wiem jaki.
Dzięki
Admete - Czw 15 Paź, 2009 15:24
Nie umiem Exela. Mam schemat dokumentu, jest w nim tabela. Jak dodać do niej kolejne lininijki? Mam tylko 8, a potrzebuję wpisać 10 osób.
BeeMeR - Czw 15 Paź, 2009 15:31
zaznaczasz wiersz, nad którym chcesz wstawić kolejny i dajesz:
wstaw -> wiersz
kocham exella - nie umiem bez niego pracować - jakby co - pytaj (tylko za 3min znikam z pracy )
Admete - Czw 15 Paź, 2009 16:00
Dzieki. Ja z Exelem nie mam nic do czynienia. Raz na rok muszę wysłać protokoł do komisji konkursowej...Z reszta chyba sobie poradzę.
Admete - Śro 21 Paź, 2009 13:30
To znowu ja Może ktoś korzysta z antywirusa Nod32? Kupiłam sobie przedłużenie licencji. Stara kończy sie za dwa tygodnie. Zarejestrowałam przedłużenie, dostałam nowe hasło itd. Teraz nie wiem czy mam już teraz wpisywać nowe dane w ustawieniach aktualizacji czy dopiero w dzień wygaśnięcia pierwszej licencji?
Nashira - Pią 23 Paź, 2009 23:58
mam pytanie odnośnie wirusów...
odkąd weszłam na forum, nie moge korzystac z opcji "ieprzeczytane posty", bo mi antywirus jęczy, ze jest podpięty tam trojan. teraz to samo mam w "nieprzeczytanych postach" również. da sie cos z tym zrobic? brakuje mi tych opcji, a nie chcę pchać kompa na zagrożenie trojanowe
Anaru - Sob 24 Paź, 2009 00:46
Masz Kaspersky'ego?
Sofijufka - Sob 24 Paź, 2009 08:26
a mnie w nowym komputerze blokuje korzystanie ze świetnego słownika ling.pl - że są jakieś adware'y....
|
|
|