To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

BeeMeR - Czw 01 Paź, 2020 21:56

Do psychiatry tak, na odwyk też, ale na oddział zamknięty gdzie nikt się zbytnio pacjentami nie interesuje... ok, przyjmuję że tak.
Końcówka 9 odcinka niezła :shock: Cała główna trójka się nadaje do terapii długodystansowej - ufam, że w dramie sobie poradzą, sami czy z pomocą :trzyma_kciuki:

Trzykrotka - Pią 02 Paź, 2020 14:46

Końcówka to bunt Sang Tae? Sprawdziłam z ciekawości na dramabeans.
Tak, oni wszyscy są potencjalnymi pacjentami, nawet pozornie zdrowy Kang Tae. Za dużo traumy, za duży ciężar na jego barkach, za duża odpowiedzialność.

Admete - Pią 02 Paź, 2020 15:55

Obejrzałam zaległe odcinki dram. W Bhrams denerwują mnie niepomiernie postacie poboczne, które egoistycznie zrzucają na barki głównych wymyślone winy. Taki wydumany konflikt, oglądam dla głównej pary. Natomiast w Record ... cieszy mnie fakt, że bohater Bogusia w końcu zaczyna się wybijać jako aktor. Podoba mi się wybór aktorów do roli ojca, brata i dziadka. Starszy brat jest niski jak jego ojciec, a Boguś ma posturę dziadka.
Aragonte - Pią 02 Paź, 2020 20:34

Ja właśnie przeglądam zasoby i zastanawiam się, czy dokończyć sobie rozgrzebany odcinek Missing, czy nadrobić SF2, czy w ogóle sięgnąć po coś z innego gatunku. Spróbowałabym tę dramę z Koszmitem, ale na razie nie chcę zapuszczać czegoś, co zmusi mnie do oglądania ciurkiem kilkunastu odcinków :wink: Może bym wobec tego obejrzała ten odcinek S8 z Siwonem? Hmmmmmmm.
Trzykrotka - Pią 02 Paź, 2020 21:27

Sama przed chwilą deliberowałam nad wyborem nowej dramy do oglądania na zasadzie osiołka, co to mu w żłoby dano. Padło na Romantic Doctor 2. A Siwona obejrzyj :kwiatek: Jeden krótki miły odcinek. Zobacz, jak niewiele brakowaloby, żeby Siwon nie był przystojny,
BeeMeR - Pią 02 Paź, 2020 21:54

Trzykrotka napisał/a:
pozornie zdrowy Kang Tae.
On wcale nie jest zdrowy, on dusi wszystko w sobie i udaje spokój oraz zadowolenie z sytuacji ale wyraźnie nie daje już rady.
Panna też ma zapewne nierozpracowaną przeszłość z rodzicami, jak sądzę. Idę oglądać kolejny odcinek.

BeeMeR - Sob 03 Paź, 2020 17:04

Jaki śliczy kissu :serduszkate: tj. Prezent urodzinowy :serduszkate:
Koszmit może i gra tu niewiniątko ale wyraźnie wie co i jak robić z dziewczyną- po takim kissu to by się kominek należał a nie gorączka ale co tam :wink: niech sobie wypracują relację, w dwójkę a zwłaszcza w trójkę :trzyma_kciuki:

zooshe - Sob 03 Paź, 2020 22:28

Records of Youth
Bardzo podobają mi się wątki rodzinne i obyczajowe. Romans jest najsłabszą stroną dramy, chociaż zaczęłam powoli zaczynam się przyzwyczajać. Myślę że Boguś ma lepszą chemię ze swoją agentką niż z główną, ale kissu było jak się patrzy. :serduszkate: Czuję że niebawem czekają nas dramatozy. Były szef agencji już zaczął rozpuszczać plotki. Biedny Boguś nie ma ani chwili wytchnienia.

Aragonte - Sob 03 Paź, 2020 23:50

Obejrzałam ten odcinek SF8 z Siwonem. Pomysł ciekawy i na czasie, Siwona miło było zobaczyć, ale jakoś mnie realizacja nie przekonała :mysle:
Trzykrotka - Sob 03 Paź, 2020 23:58

BeeMeR napisał/a:
Jaki śliczy kissu :serduszkate: tj. Prezent urodzinowy :serduszkate:
Koszmit może i gra tu niewiniątko ale wyraźnie wie co i jak robić z dziewczyną- po takim kissu to by się kominek należał a nie gorączka ale co tam :wink: niech sobie wypracują relację, w dwójkę a zwłaszcza w trójkę :trzyma_kciuki:

Oj tak, kissu na "trzy" - aż się ciepło robiło. Dziwiłyśmy się z Admete, że byli w stanie na tym poprzestać. Ale na pociechę - następny będzie równie piękny, a może nawet piękniejszy :serce:

Mnie się w Record też ogromnie podobają wątki rodzinne. Ta rodzina podzielona jest po wyglądzie - dziadek, mama i Boguś są urodziwi i wysocy, ojciec i brat - raczej knypki. Umysłowo i uczuciowo też. Za każdym razem po kolejnym raniącym tekście ojca aż się zastanawiam, ile Boguś jeszcze od niego zniesie, A dziadka żal mi niemożebnie, zwłaszcza, jak ten ulubiony tatusiowy syn - pragmatyk pokazał, jak łatwo dać się oszukać i stracić pieniadze.

Lecę przez Romantic Doctor 2 - ależ to jest powtórka z rozrywki! Jakby nic, prócz twarzy młodych lekarzy, się nie zmieniło. Znowu młoda zdolna z problemami, znowu młody zbuntowany z możliwościami, znowu ten sam knuj i karierowicz na stanowisku w głównym szpitalu, znowu nasłany z Seulu doktorek :lol: I miło zobaczyć znane twarze. Zwłaszcza mistrza Kima. Oraz wydawcę z It's OK, gładko ogolonego, oraz młodziaka z 30 to 17. Najmniej pasuje mi lekarka, bo nie mam przekonania do tej aktorki.
A jakie sprawy dramatyczne! I minister na stole operacyjnym i konkurencyjne operacje i groźba pozwu. A teraz będą gangsterzy, a co! :lol: Przyznaję, że na razie oglądam jednym okiem, zwłaszcza operacje - trochę za dużo najazdów kamery na rozkrojone ciała jak dla mnie
.

Admete - Nie 04 Paź, 2020 18:06

Obejrzałam właśnie ostatni odcinek SF i oczy mi się trochę pocą ;) Ten sezon jest inny - bardziej realistyczny, sprawy są nie tak wielkiej skali, ale siłą oddziaływania scenariusza nie jest dla mnie mniejsza. Scenarzystka wszystko dokładnie przemyślała, pokazała rozwój postaci i fakt, że wybory każdego człowieka mają znaczenie. Cały zespół aktorski spisał się na medal. Bardzo bym chciała, żeby zrobili 3 sezon. Ostatecznie korupcja i przestępstwa nigdy się nie kończą, a my potrzebujemy Hwag Shi Moka i Han Yeo Jin. Seo Dong Jae także :wink:
Trzykrotka - Nie 04 Paź, 2020 18:40

To będę mogła zaczynać seans.
Oglądanie dram ongoing znów się na mnie zemsciło. Jak dziecko czekam i czekam na odcinki 3 i 4 More Than Friends. Nie ma ich i nie ma. Dopiero instagram mi przypomniał że mamy święto...

Admete - Nie 04 Paź, 2020 18:56

Tak, święto - chyba dlatego nie ma też SF8 - został ostatni odcinek.

Wrzuciłam na Wschód krótkie filmiki z promocji SF 2 - mają napisy. Quiz obejrzyjcie - zabawny jest.

BeeMeR - Nie 04 Paź, 2020 21:03

Sang Tae pięknie udowadniał, jak bardzo jest dorosły (może sam zapłacić za posiłek, dać młodszemu bratu kieszonkowe) :serce:
Admete - Nie 04 Paź, 2020 21:05

Piękne to było. Świetna jest ta postać, doskonale zagrana.
Trzykrotka - Nie 04 Paź, 2020 21:14

BeeMeR napisał/a:
Sang Tae pięknie udowadniał, jak bardzo jest dorosły (może sam zapłacić za posiłek, dać młodszemu bratu kieszonkowe) :serce:

Jaka to była cudownie ciepła scena. I wzruszająca i zabawna. To pudełeczko Sang Tae było rozczulające. I jeszcze pouczenie, żeby Kang Tae nie był rozrzutny i nie szastał pieniędzmi :serduszkate:

Aragonte - Nie 04 Paź, 2020 21:16

Admete napisał/a:
Wrzuciłam na Wschód krótkie filmiki z promocji SF 2 - mają napisy. Quiz obejrzyjcie - zabawny jest.

Obejrzę chętnie później. Na razie oglądam sobie Missing - the other side, jestem przy siódmym odcinku.

Admete - Nie 04 Paź, 2020 21:45

To widzę, że ci się podoba. Cieszę się. Jutro dorzucę odcinek 10.
Aragonte - Pon 05 Paź, 2020 16:11

To czekam na dorzucenie, bo jestem już na bieżąco :mrgreen:
Trzykrotka - Wto 06 Paź, 2020 07:09

zooshe napisał/a:
Records of Youth
Czuję że niebawem czekają nas dramatozy. Były szef agencji już zaczął rozpuszczać plotki. Biedny Boguś nie ma ani chwili wytchnienia.

Widzialam zajawkę 9 odcinka - Boguś najmuje się do pracy jako szef kuchni - ocho, były dramatozy :confused3:
Będzie cameo PSJ :excited:

BeeMeR - Wto 06 Paź, 2020 22:00

Zasnęłam wczoraj spektakularnie podczas Ok - dziś musiałam ponownie obejrzeć przygotowanie do wspólnego, rodzinnego zdjęcia - piękna scena "ćwiczyłem spoko pozy" :oklaski:
Podobała mi się też wizualizacja wojennej traumy starszego pana i kolejne dojrzałe zachowanie Sang Tae.

Trzykrotka - Śro 07 Paź, 2020 00:34

Piękny, piękny był ten odcinek. Sang Tae udowodnił, że jest dorosły (prawie, jeszcze sprawa motyla pozostała). Serce mi pękało na widok udręki starszego pensjonariusza, A Sang Tae był wspaniały. No i zdjęcie rodzinne! Mun Yeong tak bardzo chciała być członkiem rodziny - TEJ rodziny, że wymyśliła ten cudny sposób. Sang Tae w najlepszym garniaku :mrgreen: - żal mi ich było kiedy czekali tak we dwoje na młodszego brata. Ale na szczęście spisał się, z przytupem :serduszkate:

Romantic Doctor - znowu drrrramatycznie, aż odpadłam po drodze. Za dużo bieganiny i krzyku na raz, głowa mnie boli, nie dam rady.
Dopiero teraz doceniam w 100% charyzmę pierwszej młodszej obsady. Ci tutaj, mimo, że ładni i nie najgorsi, nie przykuwają aż tak mojej uwagi.
Pozytywna wibracja = zdaje się, że doktor/wydawca (Park się chyba dramowo nazywa) nie bardzo chce być wspólnikiem w łajdactwie pana czarnego charakteru. Właśnie poznaliśmy jego plany na rozbudowę szpitala tak żeby ani pół chorego w nim nie było, za to kasa płynęła strumieniem.

zooshe - Śro 07 Paź, 2020 18:35

Pozwolę sobie wkleić linka może kogoś zainteresuje.
http://pl.korean-culture....145/read/104556

Admete - Śro 07 Paź, 2020 19:48

10 odcinek Missing - bardzo mi żal detektywa i jego narzeczonej. Aragonte, jak myślisz, kto jest wnukiem?
Aragonte - Śro 07 Paź, 2020 20:36

Wnukiem albo wnuczką, bo to chyba nie zostało rozstrzygnięte w 9 odcinkach? Przez jakiś czas zakładałam, że może główny bohater :wink: ale wolałabym nie, bo to sztampowe. Z drugiej strony powinna to być osoba już obecna w fabule, jak sądzę.
Ja jestem zainteresowana chyba bardziej tym, czy znajdzie się zaginiona córeczka Ajussiego. Lubię relację jego i głównego bohatera. I bardzo podoba mi się główny pomysł z tą wioską zaginionych - taki w jesiennym, listopadowym, halloweenowym nieco klimacie :wink: Pełne to melancholii, smutne, ale nie tragiczne, w sumie trochę pocieszycielskie.
Nie jestem przekonana, czy aktorsko zadowala mnie młodzianek w roli Thomasa, ale sama postać mnie ciekawi. Kim on jest i jak długo prowadzi ten zajazd dla duchów? Czemu akurat on?
Dziesiątego odcinka jeszcze nie obejrzałam.

A, lubię bohaterkę-hakerkę :mrgreen: Mogłaby Healerowi partnerować ze swoimi umiejętnościami :lol: