Fantastyka - LOTR
Anaru - Pon 21 Sty, 2013 09:46
| Caitriona napisał/a: | | I ktoś jeszcze w tym musicalowym LOTRze rapować powinien |
Frodo?
Albo Gandalf
Anonymous - Pon 21 Sty, 2013 10:04
Gandalf będzie gibał z rurą, tfu z laską.
Rapować będzie Oko
Anaru - Pon 21 Sty, 2013 14:06
| lady_kasiek napisał/a: | | Rapować będzie Oko |
Oko będzie puszczać stroboskopa
Anonymous - Pon 21 Sty, 2013 14:10
A co to?
praedzio - Pon 21 Sty, 2013 19:20
Lamp stroboskopowych nie znasz?
Anonymous - Pon 21 Sty, 2013 19:29
| praedzio napisał/a: | | Lamp stroboskopowych nie znasz? |
Mają to w księgarniach?
praedzio - Pon 21 Sty, 2013 19:32
| lady_kasiek napisał/a: | | praedzio napisał/a: | | Lamp stroboskopowych nie znasz? |
Mają to w księgarniach? |
Lepiej, żeby nigdy nie wpadli na taki pomysł...
Anonymous - Pon 21 Sty, 2013 19:34
| praedzio napisał/a: | | lady_kasiek napisał/a: | | praedzio napisał/a: | | Lamp stroboskopowych nie znasz? |
Mają to w księgarniach? |
Lepiej, żeby nigdy nie wpadli na taki pomysł... |
To skąd mam znać
Ale jakby mieli to Agn mogłaby pomykać w sztach DV i emanować Zuem
annmichelle - Nie 24 Paź, 2021 09:48
Wzięło mnie na (kolejną...) powtórkę filmowego WP (ofkurs wersja rozszeżona HD ).
Wczoraj obejrzałam "Drużynę Pierścienia" - bardzo lubię ten film, mimo kilku dziwnych zabiegów fabularnych ("wyścigi" z nazgulami po lesie).
Podoba mi się w nim chyba wszystko , a sekwencja w Morii jest .
I Legolas ma w tej części jednak ciemne oczy , tylko w kilku jasnych scenach widać ciemnoniebieskie, w reszcie ma brązowe i to nie kwestia oświetlenia czy ujęcia, bo inni aktorzy z jasnymi oczkami (a jest ich tam zdecydowana większość) ma wtedy jasne oczy.
Wspominam o tym, bo kiedyś była o tym dłuuuuga dyskusja, wrzucane były nawet screeny i tam rzeczywiście było widać niebieskie oczęta.
Może to kwestia jakie wydanie filmu się ma.
Dobra, pomijając oczęta elfa - dziś wieczorem planuję obejrzeć moją ulubioną część, czyli "Dwie Wieże".
annmichelle - Wto 26 Paź, 2021 11:40
"Choruję" na te puzzle (3x1000, każde w formie koła) od wielu lat.
Załuję, że nie kupiłam ich w 2003 roku , gdy się ukazały.
Kiedyś je będę miała.... Chyba.
annmichelle - Wto 26 Paź, 2021 12:21
I całkiem przypadkiem trafiłam na to:
https://futter.kleinezeitung.at/video-herr-der-ringe-cast-findet-in-zoom-konferenz-wieder-zueinander/
Videokonferencja z 2020 roku z : Frodo, Gandalfem, Eomerem, Eowiną, Aragornem, Gimlim, Legolasem, Pippinem, Merrym, Samem, Boromirem, Gollumem, Arweną, Howardem Shore i oczywiście Peterem Jacksonem. Wspominają też Christophera Lee. I Billy Boyd śpiewa wiadomą pieśń "live".
20 lat po nakręceniu filmów ekipa znowu "razem"...
Niektórzy fizycznie zmienili się baaaardzo , inni - prawie w ogóle.
BeeMeR - Wto 26 Paź, 2021 12:44
Zerknę sobie w domu, zwłaszcza że też dojrzewam do jesiennej powtórki filmów
annmichelle - Wto 26 Paź, 2021 13:01
Ja właśnie w weekend powtórzyłam sobie całość i tak sobie myślę, czy nie przeczytać ponownie książki , którą czytałam jakieś ćwierć wieku temu i wtedy było tak sobie. Może teraz będzie lepiej, kto wie.
Admete - Wto 26 Paź, 2021 13:20
Też mam ochotę na powtórkę. Jesień tak nastraja. Obejrzę konferencję po powrocie do domu.
Aragonte - Wto 26 Paź, 2021 14:15
| annmichelle napisał/a: | "Choruję" na te puzzle (3x1000, każde w formie koła) od wielu lat.
Załuję, że nie kupiłam ich w 2003 roku , gdy się ukazały.
Kiedyś je będę miała.... Chyba.
Obrazek |
Wow, ale puzzle Pewnie osiągają teraz zawrotne ceny?
Ja tak żałuję, że nie kupiłam w swoim czasie np. tarota nawiązującego do Jane Austen czy jeszcze innego - teraz ceny są absolutnie zaporowe.
annmichelle - Wto 26 Paź, 2021 15:13
| Aragonte napisał/a: | Wow, ale puzzle Pewnie osiągają teraz zawrotne ceny?
Ja tak żałuję, że nie kupiłam w swoim czasie np. tarota nawiązującego do Jane Austen czy jeszcze innego - teraz ceny są absolutnie zaporowe. |
Nówka za 130 euro , a w bardzo dobrym stanie (raz ułożone) za 70.
W metalowym pudełku.
Ech...
A jeszcze odnośnie "spotkania po 20 latach" - oprócz w/w ekipy w ostatnich sekundach pojawia się Bernard Hill (król Theoden), a Ian Holm (Bilbo) przysłał list i jedno z ostatnich ujęć pokazuje właśnie jego we WP. Trzy tygodnie później zmarł...
Uśmiałam się , padają świetne teksty, anegdoty oraz aktorzy odgrywają scenki z filmów, które im najbardziej zapadły w pamięci (czasem zmieniając tekst jak Gandalf z "o tak, byłem Gandalfem Gay (zamiast Grey) , a teraz jestem Gandalfem Białym"), a Arwena mówi po elficku, a Eowyna po rohańsku (staroangielsku?). Sean Bean czytał z kartki to go prowadzący przypilił, żeby powiedział chociaż jeden tekst z pamięci i powiedział.
Na początku drużyna pierścienia pokazała pamiętne tatuaże - biedny Frodo (cóż, tak to jest jak ma się tatuaż w nietypowym miejscu). Część miała pod ręką filmowe rekwizyty (Gimli !!! ).
Ta ekipa była super zgrana, nawet po 20-stu latach widać chemię między nimi.
Polecam , ja świeżo po seansach WP mam przed oczami sceny z filmu, gdy mówili swoje kwestie.
Zabrakło mi tylko Elronda, Faramira i Galadrieli. Ale super, że udało się zebrać resztę! Byli autentycznie wzruszeni i mieli frajdę znów się "spotkać".
annmichelle - Śro 27 Paź, 2021 18:12
Nikt nie obejrzał jeszcze konferencji?
Polecam wszystkim co znają (i lubią ) filmy, bo są świetne teksty, cytaty (np. gdy pojawia się Ian McKellen), odniesienia. Fakt, musiałam się skoncentrować, bo oni mówią przeróżnymi akcentami , ale przez te całe 50 minut oglądałam z uśmiechem na ustach.
Tyle wspomnień!
BeeMeR - Śro 27 Paź, 2021 18:36
Ja obejrzałam wczoraj na dobranoc, chichrałam się większość czasu, a jak powyciągali fanty z planu to już leżałam i kwiczałam
Aragonte - Śro 27 Paź, 2021 18:40
| annmichelle napisał/a: | | Nikt nie obejrzał jeszcze konferencji? |
Zapomniałam A teraz jestem uziemiona w robocie i pewnie nadrobię dopiero w sobotę
annmichelle - Śro 27 Paź, 2021 18:42
BeeMer, powiem Ci, że John Rhys-Davies zaskoczył mnie swoim humorem. W wywiadach z czasów WP wydawał mi się najbardziej powściągliwy z całej bandy (pamiętam, że jako jedyny z drużyny nie zrobił sobie pamiętnego tatuażu - jego dubler sobie zrobił), a tutaj po prostu wczuł się w klimat, że hej (odtworzenie dialogu z Legolasem z Helmowego Jaru, włącznie z podniesiem kamerki , żeby widać było go jak na filmie).
Karl Urban - , jak zaczął dialog (z Mirandą) w hełmie - wow!
Aragonte - koniecznie daj znać, czy Ci się podobało.
Aragonte - Śro 27 Paź, 2021 19:05
Jestem pewna, że mi się spodoba, oglądałam z radością wszystkie dodatki w wersjach rozszerzonych
annmichelle - Śro 27 Paź, 2021 19:14
Tu jest o tyle fajne, że minęło 20 lat, a mimo to widać, że dla nich to znaczyło coś więcej niż tylko kolejna rola, kolejny film.
Nawet tacy aktorzy jak Viggo Mortensen, który kręci przecież zupełnie inne filmy niż WP, zajął się reżyserią, itp. a wciąż widać, jakby się spotkali kumple ze szkoły średniej czy ze studiów - mimo, że np. Wood ma bodajże 39 lat, a McKellan ponad 80.
Sean Bean wygląda mi na introwertyka, szkoda, że nie usłyszałam chyba żadnej jego wypowiedzi (oprócz scenek) , ale śmiał się do reszty tak, że myślę, że też miał frajdę.
Miranda i Liv - super babki.
Aragonte - Śro 27 Paź, 2021 19:16
| annmichelle napisał/a: | Sean Bean wygląda mi na introwertyka, szkoda, że nie usłyszałam chyba żadnej jego wypowiedzi (oprócz scenek) , ale śmiał się do reszty tak, że myślę, że też miał frajdę. |
Mnie się szalenie podobało ukazanie go w dodatkach jako tego, który najbardziej pilnował bezpieczeństwa spośród wszystkich hobbitów, pozostali (młodsi od niego, jak pamiętam) trochę się z tego naigrawali Wydawali się ze sobą wyjątkowo zżyci - wszyscy w sumie.
annmichelle - Śro 27 Paź, 2021 19:26
Orlando Bloom znowu coś tam dorzucił - wynika, że Sean Bean boi się latać, nie wiem, czy tylko helikopterem, czy również samolotem. Trochę to nie fair, że to wyciągnął (a Sean musiał tego słuchać), bo myślę, że taki lęk przed lataniem to nic wesołego.
Aragonte - Śro 27 Paź, 2021 20:03
Ach, przypomniał mi się Boromir wspinający się dzielnie pod górę, żeby uniknąć latania helikopterem
|
|
|