To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - J.R.R. Tolkien "Władca pierścieni"

Agn - Nie 25 Sty, 2015 22:39

Ja w końcu muszę nabyć sobie rozszerzone wydanie ROTK, bo mi brakuje do kolekcji...
I znowu sobie urządzę maraton. :mrgreen:

Admete - Pon 26 Sty, 2015 05:31

akne napisał/a:
A ja się rozbestwiłam nowym telewizorem Admete i teraz cierpię, bo nie obejrzałam do konca. :cry2:

:lol: Nie taki nowy, ma półtora roku ;) Przyjdziesz dooglądamy. Poza tym to nie tylko tv, ale także blue ray.

Admete - Sob 14 Lut, 2015 20:44

Obejrzałyśmy z Akne Powrót Króla i aż mi się łezka w oku zakreciła. Jestem teraz w nastroju nostalgiczno-melancholijnym. Teraz jak porównam z Hobbitem toz miany w WP wydają się naprawdę nieznaczne ;)
akne - Pon 16 Lut, 2015 12:41

Potwierdzam, w dziwny nastrój sie wpada. I jeszcze ten super obraz na HDMI. Zastanawiałyśmy się, czy Tolkien byłby zdowolony. To musi być super uczucie, grać w czymś takim.
Admete - Pon 16 Lut, 2015 18:32

Akne kocha mój telewizor oraz moje płyty blue ray z WP ;)
asiek - Pon 16 Lut, 2015 18:59

:lol: :lol: ... Czy telewizor wie, że jest kochany ? :wink:
A tak serio, serio, to zazdroszczę wrażeń, ja mam jedynie zwykłe dvd.
Żałuję, że Thranduil nei wystąpił w WP. Byłoby jeszcze piękniej. :serduszkate:

Admete - Pon 16 Lut, 2015 19:08

Powinnas sobie zafundować płyty z odpowiednią jakością - Hobbita znaczy się ;) Mnie wystarczą zwykłe.
akne - Pon 16 Lut, 2015 20:29

asiek napisał/a:
:lol: :lol: ... Czy telewizor wie, że jest kochany ? :wink:
e:

Oj, wie , wie :mrgreen: Wyznałam mu to włąśnie w walentynki, tak się złożyło :rotfl:

asiek - Pon 16 Lut, 2015 21:15

Szczęściarz z niego. :mrgreen:

Admete napisał/a:
Powinnas sobie zafundować płyty z odpowiednią jakością - Hobbita znaczy się ;)

Musiałabym też wymienić sprzęt, za droga impreza, łatwiej się odkochać. :wink:

Admete - Pon 16 Lut, 2015 21:22

E tam. Odtwarzacz blu ray odtwarza także zwykłe płyty, do tego Hobbit w odpowiedniej jakości i już ;) Ja sobie najpierw kupiłam płyty, bo okazja była, a dopiero potem odtwarzacz :lol:
asiek - Pon 16 Lut, 2015 21:37

Skoro płyty kupiłaś, to miałaś motywację. :mrgreen: :wink:
Admete - Pią 01 Sty, 2016 20:43

Zaczęłam powtórkę WP. Dziś dotarłam z hobbitami do Bree. Dobrze znów zawitać w znajome progi i zobaczyć starych przyjaciół.
Anaru - Pią 01 Sty, 2016 21:11

Akurat idą Dwie Wieże w TV, ale te reklamy to masakra :zalamka:
Aragonte - Pią 01 Sty, 2016 21:58

Admete napisał/a:
Zaczęłam powtórkę WP. Dziś dotarłam z hobbitami do Bree. Dobrze znów zawitać w znajome progi i zobaczyć starych przyjaciół.

Tzn. powtórkę filmów? Czy też książki? Jakiś czas temu zaczęłam czytać sobie Wyprawę, tak powtórkowo i żeby uspokoić myśli, ale coś mnie oderwało i zawisłam.

A tak poza tym to czeka na mnie rozszerzona wersja filmowego Hobbita III - i ciągle nie mogę się za nią zabrać.

Admete - Sob 02 Sty, 2016 07:19

Film, na książkę ciągle nie mam czasu. Ale może się zabiorę niedługo. A Hobbita 3 nie kupiłam jeszcze.
asiek - Sob 02 Sty, 2016 09:08

Na HBO puszczają co jakiś czas Bitwę Pięciu Armii, ale w wersji kinowej.
Admete - Sob 02 Sty, 2016 10:35

W końcu tego Hobbita kupię. Dla dodatków li i jedynie.
asiek - Sob 02 Sty, 2016 18:03

Przynajmniej w dodatkach wyjaśniono, dlaczego Thranduil tak się pieklił o klejnoty. :roll:
Anonymous - Sob 02 Sty, 2016 19:49

Admete napisał/a:

Przed wczoraj zapytano mnie dlaczego tyle razy widzialam Hobbita i to jest odpowiedz. Dla mnie to powrót do krainy marzeń, świata, który kocham.

Admete - Sob 02 Sty, 2016 20:35

A dziś miałam powtórkę od początku pierwszej płyty z Młodymi. Hania będzie czytać.
Szafran - Nie 03 Sty, 2016 12:19

A profesorowi dzisiaj życzyłoby się najlepszego z okazji urodzin:).
Admete - Nie 03 Sty, 2016 12:47

To najlepszego ;)
Szafran - Nie 03 Sty, 2016 13:28

Żeby uczcić urodziny profesora, poza zwyczajowym toastem, kupiłam sobie w końcu ekranizacje w wersji rozszerzonej. Nie widziałam wersji rozszerzonych ani razu. Uznałam, że to niegodne nerda. (Książki mam w przynajmniej trzech;)).
Admete - Nie 03 Sty, 2016 14:07

Ja innych nie uznaję - tylko rozszerzone. Mam wszystkie polskie tłumaczenie o jedno wydanie w oryginale. Musze sobie kiedyś kupić ładniejsze. No i nie mam Hobbita po angielsku.
Szafran - Nie 03 Sty, 2016 14:14

Ja kupiłam całość w zestawie, ale po angielsku, bo polskie wydanie 6 DVD kosztowało tyle co brytyjskie 12 DVD:>.

Hobbita nie oglądałam ni kawałka i tak na razie pozostanie. Acz podejrzewam, że po maratonie rozszerzonych części może mnie najść ochota:D

Poza tym książki będę teraz powtarzać. To przede wszystkim:D Tylko nie mogę zdecydować, czy po pl czy w oryginale:).