Ekranizacje - Duma i uprzedzenie (1995)
Loana - Czw 10 Cze, 2021 08:55
Serio aktorka grająca Lydię tyle miała lat??? To przyznam, że nie zauważyłam tego. Dobrze zagrała tą 17-etnią pannicę, nie pomyślałam ani razu, że jest dużo starsza
O ciąży Jane też się dowiedziałam wiele lat po seansie, do dzisiaj jej za bardzo nie widzę, nawet jak się przyglądam. I tak - 5 miesiąc potrafi być prawie niewidoczny przy dobrym stroju, to nie jest zaawansowana ciąża. Ja wyglądam na 5 miesiąc, a jestem po prostu gruba
Wczoraj pisałam, jaka ta aktorka grająca córkę Lady Catherine jest brzydka, a dzisiaj na fejsie podrzucili ludzie zdjęcia aktorów z P&P 1995 przerobione na rysunkowe postacie i zonk, córka Lady de Bourgh jest dla mnie najładniejsza
https://www.facebook.com/...906797129869886
Za to Jane im nie wyszła, przesadzili
https://www.facebook.com/...906797129869886
Agn - Czw 10 Cze, 2021 09:23
Nie wiem, jak inni, ale ja nie moge obejrzec tego co jest pod linkiem. Wyskakuje informacja, ze jest zepsuty.
Ira - Czw 10 Cze, 2021 09:32
| Agn napisał/a: | | Nie wiem, jak inni, ale ja nie moge obejrzec tego co jest pod linkiem. Wyskakuje informacja, ze jest zepsuty. |
U mnie też.
A tak na marginesie to Lydia na początku powieści ma nawet 15 lat.
Loana - Czw 10 Cze, 2021 10:34
| Agn napisał/a: | | Nie wiem, jak inni, ale ja nie moge obejrzec tego co jest pod linkiem. Wyskakuje informacja, ze jest zepsuty. |
Hmm, raczej zamknięty, mi się otworzyło. A gdzie mogę wrzucić te zdjęcia, żeby były widoczne?
Agn - Czw 10 Cze, 2021 12:03
Tutaj?
Loana - Czw 10 Cze, 2021 12:58
Ale w jaki sposób? Nie umiem wrzucać fotek na forum, dlatego zawsze daję linki np na fejsa.
Agn - Czw 10 Cze, 2021 16:12
Jak klikasz "odpowiedz" mozesz dodac zalaczniki.
Ewentualnie zamiesc fotki na imagebam.com
Tamara - Czw 23 Wrz, 2021 22:58
Ostatnio szukałam na Spotify soundtracku z DiU , nie znalazłam, ale jakaś dobra dusza zrobiła playlistę , a na tej playliście usłyszałam utwór, przy którym pan Collins hopsając ruszał w tany bodaj u cioci Philips - i faktycznie się do tego hopsa - wykonanie amatorskie, że wszech miar godne pana Collinsa, ale tancerze się świetnie bawią https://www.youtube.com/watch?v=Wpyl54cXFPk
I właśnie jak usłyszałam pierwsze nuty , przypomniał mi się od razu hopsający z godną miną pan Collins
Trzykrotka - Czw 23 Wrz, 2021 23:26
O matulu.... Zapamiętać kolejność tego hopsania to nie na słabą głowę pana Collinsa. Nic dziwnego, że kierunki mu się pomyliły
praedzio - Pią 24 Wrz, 2021 05:39
Do ogarnięcia to jest, tylko trzeba pamiętać, żeby wrócić do swoich linii: męskiej i żeńskiej. Muszę spytać Eli, czy na swoich zajęciach z kotredansów wypróbowała ten taniec.
Trzykrotka - Pią 24 Wrz, 2021 10:18
Nie rozumiem wobec pokazu, czemu pan Darcy pogardzał sztuką tańca. Toz to musiał być istny uniwersytet dla panien i kawalerów, żeby móc się godnie zaprezentować w towarzystwie
Loana - Pią 24 Wrz, 2021 12:46
O, ciekawy kontredans Raczej nie dla początkujących. Dwa tygodnie tańczyłam kilka na zlocie, ale my to te wersje proste mieliśmy. Ale tańczyliśmy tzw. "Świnki", czyli taniec pokazany w DiU 1995 Mój ulubiony
praedzio - Pią 24 Wrz, 2021 13:19
Świnki są ulubione chyba wszędzie. Pomyślę nad powrotem do kontredansów, skoro szkockich ceili już nie ma.
Tamara - Pią 24 Wrz, 2021 14:34
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie rozumiem wobec pokazu, czemu pan Darcy pogardzał sztuką tańca. |
ponieważ to była sztuka hopsania, poniżej godności myślącego człowieka
Tamara - Pią 24 Wrz, 2021 14:35
| Trzykrotka napisał/a: | Zapamiętać kolejność tego hopsania to nie na słabą głowę pana Collinsa. Nic dziwnego, że kierunki mu się pomyliły |
Ja myślę , że nie kierunki mu sie pomyliły, tylko chciał hopsać wyłącznie przy kuzynce Elżbiecie , bo w jej stronę się zawsze wtedy mylił
Aragonte - Pią 25 Lis, 2022 15:31
Ktoś to wrzucał? Chyba nie
Porównanie aktorów z DiU z czasów ekranizacji i teraz, czyli z 2022 roku. Są tam jakieś błędy, ale i tak warto rzucić okiem:
https://www.youtube.com/watch?v=bbgOTDNqAoA
Admete - Pią 21 Lip, 2023 15:56
Właśnie pan Collins nawiedził familię Bennetów - robię powtórkę serialu Wcześniej była chora Jane w Netherfield i rozmowy Lizzy z Darcy'm. Jaka ona jest tam cudownie zadziorna.
annmichelle - Pią 21 Lip, 2023 16:12
| Admete napisał/a: | Właśnie pan Collins nawiedził familię Bennetów - robię powtórkę serialu |
Zawsze zwracam uwagę na Mary jak reaguje na to co robi, mówi Collins.
Milczące mistrzostwo drugiego planu!
Admete - Pią 21 Lip, 2023 16:40
O tak, jak się spodziewała, że pan Collins poprosi ją o pierwszy taniec na balu
Tamara - Pią 21 Lip, 2023 16:49
Mary jest wspaniała zresztą tam nie ma źle zagranych ról, wszystkie są mistrzowskie
BeeMeR - Pią 21 Lip, 2023 18:28
O, ja też bardzo lubię wspaniale wygrane reakcje Mary
Admete - Sob 22 Lip, 2023 21:48
Jestem już po pierwszych oświadczynach Darcy'ego. Za każdym razem mam ochotę mu powiedzieć, że nic z tego I denerwuję się, że znów mówi nie to, co trzeba
Admete - Nie 23 Lip, 2023 19:38
Znów zestawienie różnych ekranizacji - tym razem taniec, choć w pierwszej scenie nie ma tańca, a jest strzelanie z łuku jak w Emmie z Gwyneth.
https://www.youtube.com/watch?v=5qk6gUN2p9U
Trzykrotka - Nie 23 Lip, 2023 20:29
Pierwsza para strzela z łuku (pani praktycznie bez celowania,ale co tam ), druga, choć on zaprasza ją do tańca, to tylko rozmawiają gdy inni tańczą. Zestawienie jest urocze. Chętnie obejrzałam te biało - czarne ekranizację, bo znam z nich tylko tę amerykańską w strojach a La Przeminęło z wiatrem.
Gdybyś miała więcej, to wrzucaj, Admete
Admete - Nie 23 Lip, 2023 21:58
Jeśli YT jeszcze mi coś podrzuci, to podlinkuję.
|
|
|