To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Informacje i nowosci

Admete - Pią 30 Gru, 2011 22:19

Właśnie sobie obejrzałam znów pierwsza część LOTR. Razem z przyjaciółmi, ale o tym w odpowiednim wątku.
Fru - Wto 03 Sty, 2012 17:43

Przepraszam, ale muszę się pochwalić - dziś dostałam podpisane przez Rycha zdjęcia, które wysłałam we wrześniu ;)
Admete - Wto 03 Sty, 2012 17:44

Gratulacje :)
Fru - Wto 03 Sty, 2012 17:45

Dzięki :) To ma być prezent, więc tym bardziej cieszę się, że udało się przed deadlinem ;)
Anonymous - Wto 03 Sty, 2012 18:01

Admete napisał/a:
I zastanawiam się poważnie, czy nie kupic sobie drugiego zestawu dvd z filmem, bo jak mi się pierwszy zużyje, a akurat nie będzie w sklepach? Przeca ja umrę

Jeśli mogę służyć radą kup! mi się zużyła płyta z Powrotu króla... wszystkie inne skopiowałam na dysk stacjonarnego, ale tej części nie mogę odżalować. Mam ochotę się zapłakać.
Mag113 napisał/a:
Krasnoludy (vel -ludki)

nie wiem czy była o to batalia, ale to są KransoLUDY, tak jak Elf, ale co do zasady Elfowie. Ale do tłumaczenia takowych zawiłości mamy wiekszych i mądrzejszych ode mnie Tolkienologów :tu z szacunku zdejmuje czapkę:

Ania Aga - Wto 03 Sty, 2012 18:02

Ktoś dostanie świetny prezent!
Anonymous - Wto 03 Sty, 2012 18:23

kto? :co_stracilam:
Admete - Wto 03 Sty, 2012 20:02

Tolkien wolał taką formę :) W angielskim przy elfach i krasnoludach Tolkien zastosował trochę nietypowe formy.
Hanula - Wto 03 Sty, 2012 20:43

Fru napisał/a:
Dzięki :) To ma być prezent, więc tym bardziej cieszę się, że udało się przed deadlinem ;)

Gratuluję i ... hmm zazdroszczę obdarowanemu :thud:

praedzio - Wto 03 Sty, 2012 22:17

A skąd! Krasnoludy swoimi toporkami rąbią drewno, a elfy strzałami dłubią sobie w zębach. Taki to łagodny ludek. ;)
Admete - Wto 03 Sty, 2012 22:31

praedzio napisał/a:
A skąd! Krasnoludy swoimi toporkami rąbią drewno, a elfy strzałami dłubią sobie w zębach. Taki to łagodny ludek. ;)

:lol:

Aragonte - Śro 04 Sty, 2012 23:56

Mag113 napisał/a:
Najgorsze jest to, że pewnie będę musiała zobaczyć Hobbita.... Za czyje grzechy? :frustracja:

Mag, ekhm, jakby Ci to delikatnie napisac... nie żal mi Cię wcale :-P

achata - Czw 05 Sty, 2012 08:04

Ja sobie machnęłam zapasowe kopie całej trylogii, jakby coś się złego miało wydarzyć (odpukać), w końcu prawo to dopuszcza.
Wczoraj wreszcie dorwałam zwiastun "Hobbita", ale Rysio cudnie mruczy tą krasnoludzką pieśń. Zakręciło mnie

Admete - Czw 05 Sty, 2012 15:54

A jak można zrobić coś takiego z normalną płyta dvd? tez bym sobie zrobiła coś takeigo. W końcu straszne pieniądze za to dałam.
Admete - Czw 05 Sty, 2012 15:54

A jak można zrobić coś takiego z normalną płyta dvd? tez bym sobie zrobiła coś takeigo. W końcu straszne pieniądze za to dałam.
Anonymous - Czw 05 Sty, 2012 16:47

Mag113 napisał/a:
Tyle normalnych filmów czeka na dysku.....

Zobaczysz, jeszcze się nawrócisz na Tolkienową sluszna wiarę :wink: :mrgreen:

Aragonte - Czw 05 Sty, 2012 19:32

Mag113 napisał/a:
A co mi tam.
Tyle normalnych filmów czeka na dysku..... :wink:

Skoro tak, to tym bardziej nie widzę problemu :wink:

Admete - Czw 05 Sty, 2012 21:08

A powiem ci Mag, że to dziwne, bowiem, gdy czytałam ostatnio z uczniem ten fragment:

"My tu jesteśmy naród prosty i spokojny, nie potrzeba nam przygód. Przygody! To znaczy: nieprzyjemności, zburzony spokój, brak wygód. Przez takie rzeczy można się spóźnić na obiad. Nie pojmuję, co się w tym komuś może podobać - rzekł nasz pan Baggins, zatknął wielki palec lewej ręki za wycięcie kamizelki pod pachą i wypuścił drugi z kolei, jeszcze większy pierścionek dymu."

- to pomyślałam o tobie ;) Może pomijając te kółka z dymu ;)

Admete - Pią 06 Sty, 2012 07:24

A ty myślisz, że my wierzymy? :lol: To jakas nowość ;) Za bardzo odbiegamy od tematu. Trzeba to przenieść do watku hobbickiego.
Hanula - Nie 24 Cze, 2012 21:14

Macie ochotę na parę najnowszych fotek Rysia?
http://noei1984.tumblr.co...espeare-tolkien
http://cathoiskool.tumblr...mckellen-host-a
I krótki film a Ryś jak zwykle z tyłu:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Irm - Śro 04 Lip, 2012 18:16

Rysiek-Thorin: :D
Admete - Śro 04 Lip, 2012 18:21

zamaszysty taki ;)
Yvain - Śro 04 Lip, 2012 19:08

Piękny :mrgreen: od razu czuć moc wojownika.
Irm - Śro 04 Lip, 2012 19:56

Musiał mieć niezłą frajdę, grając w takim stroju ;) :D
Irm - Czw 12 Lip, 2012 17:51

Thorin ma swój plakat :) Bardzo dobrze na nim RA wygląda. a nawet bardzo, bardzo, bardzo dobrze ;)