To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Trzykrotka - Sob 26 Wrz, 2020 23:40

Nie sprawdzam, na bank będzie dobre - już to po gifach z tumblra widziałam. Miałam nawet zamiar zebrać sobie tę dramę na później, ale jakoś nie widzę się zainteresowanej tym tematem (co za konstrukcja stylistyczna mi wyszła :roll: ). Cieszy mnie, że sukces i że Jun Ki znów zbiera pochwały wszelakie :serce: Chyba i Moon Cha Won dobrze się spisała.

Jaki ten Siwon jest uroczy :serduszkate: Nie mam dziś już siły na oglądanie, będzie na jutro, ale zerknęłam sobie - mmmm :pinkheart_thud:

Admete - Nie 27 Wrz, 2020 14:31

Obejrzałam ten odcinek SF8 - Siwon rzeczywiście uroczy. A sam problem choć pokazany lekko i zabawnie- lekki nie jest. Miłość w prawdziwym świecie jest wyzwaniem.
Może w święta lub w ferie spróbuję Flower of evil? :mysle:
A tymczasem filmik z Do you like Bhrams?

https://www.youtube.com/w...ature=emb_title

Admete - Nie 27 Wrz, 2020 19:58

Ależ był dziś odcinek SF 2 - wow...Sezon się powoli rozkręcał, ale jak już się rozkręcił. Za tydzień koniec, a ja chce sezon 3 - nie za trzy lata - za rok, zaraz, już ;)
BeeMeR - Nie 27 Wrz, 2020 22:33

Skończyłam 7 Ok - jak ładnie jej powiedział, że wygląda ładnie :serce:
No i całkiem adekwatna bajka o szczęśliwym/nieszczęśliwym psie na uwięzi - bo ta poprzednia o Zombie Kid była jakaś popaprana (jak autorka ;) ) i miała okropne rysunki - nigdy w życiu nie czytałabym czegoś takiego dziecku ;)

edit: Urocze cameo Daniela Choi :lol:

Trzykrotka - Pon 28 Wrz, 2020 00:20

Mnie też bajka o psie bardzo się podobała.
Tam będzie jeszcze okropniejsza bajka niż Zombie Boy, ale już pod koniec - na szczęście to była opowiastka - największa klapa MY i ona starała się o niej zapomnieć, jak to o porażce.

Pożegnałam się z When I Was, bo już nie mogę znieść nagromadzenia głupot wszelakich. Szkoda, bo ładnie się zapowiadało - ale trudno.
Za SF2 się wezmę, a na razie coś mnie zaciekawiło w nowej dramie, Not Just A Friends. Nie znam aktorów, ale jakoś tak mi ręka poleciała i.... nie wiem, po 2 odcinkach nie wiem na pewno, ale zapowiada się coś, co przypomina mi w klimacie Romance Is A Bonus Book, nawet branża podobna, bo jeden z bohaterów jest wydawca, drugi fotografem, a bohaterka zdobywała w liceum nagrody literackie i jest kaligrafką. Będą razem wydawać książkę o Seulu.
Dziewczyna jest bardzo ładnie ładna (nie taka prosto spod skalpela jak ta w WIWTP) i ma w sobie jakąś przyjemną naiwność, chłopak jest przystojny, ale też nie jakoś przesadnie. On - najprzystojniejszy w szkole mógł wziąć ją pod skrzydła, bardzo delikatnie, bo miała trochę kłopotów z nękaniem i głupimi dowcipami. Ona się w nim zakochała, ale on postawił sztywne granice - na zawsze będą tylko przyjaciółmi. Potem on wyjechał do USA, ona nie mogła utrzymać żadnego związku dłużej niż do 100 dnia.... Ciekawie robi się kiedy znów się spotykają.
Nic odkrywczego, ale jest ten przyjemny, nieoczywisty klimat, spora część działa się na Jeju, no i dalszy ciąg dobrze się zapowiada.

Admete - Pon 28 Wrz, 2020 06:33

Też mam zamiar spróbować. Aktora znam z jakiejś młodzieżowej dramy. Dobrze się zapowiadał. A drugi to znajomy z Black.
Trzykrotka - Pon 28 Wrz, 2020 06:42

Obejrzałam też Siwona z Uee. Bardzo życiowa historia. Już dziś cała masa par kojarzy się przez internet - tam to jest pociągnięte o krok dalej. Co symptomatyczne - ludzie zaczepiają się w realu, żeby pytać o nick w rzeczywistości wirtualnej. Najlepszy moment to ten, kiedy bohaterowie do realu wracają :kwiatek:
Byłam w szoku, jak lekkie przesunięcie rysów twarzy: szerszy nos, trochę inny kształt ust itd może w jednej chwili oszpecić, nawet Siwona :shock: W przypadku Uee nie ma dla mnie różnicy, nie uważam jej za piękna.

Admete - Pon 28 Wrz, 2020 13:30

Też zwróciłam na to uwagę. Ogólnie odcinekk niby lekki, a daje do myślenia. Inne też są dobre. Mamy je na Wschodzie.
Trzykrotka - Pon 28 Wrz, 2020 14:07

Krótkie są te odcinki, więc pewnie popróbuję.
Zwróciłam jeszcze uwagę, że odcinek kręcony był w jakiejś niezwykłej budowli. Bardzo nowoczesnej. I ładnie to filmowali.

Admete - Pon 28 Wrz, 2020 14:57

Tak, ta woda, która wyglądała na głębszą niż w rzeczywistości była. Na soompi w watku SF ktoś zacytowała Wiedźmina :-D

Cytat:
But then again, as said in The Witcher, "Lesser, greater, middling... makes no difference. ... If I'm to choose between one evil and another, I'd rather not choose at all". But how many of us can follow this is the real question.

Trzykrotka - Śro 30 Wrz, 2020 08:47

W 7 odcinku Records Of Youth Boguś nie tylko pięknie całował swoją panią, ale wreszcie oczarował producentów i zagrał w dramie. Mieliśmy dzięki temu cameo pani Seo Hyun Jin jakby żywcem wyjęte z Romantic Doctor, a Boguś był jak YYS w niebieskim kitlu :serduszkate:
Widziałam, że w kolejnym odcinku nasza bohaterka w końcu odgryzie się w pracy.
Nadal bardzo sympatycznie się to ogląda.

BeeMeR - Śro 30 Wrz, 2020 09:03

A ja skończyłam 8 ok, Koszmit wreszcie wyskoczył ze skorupy "nic mnie nie rusza" i choć został zawieszony to dziwnie się cieszy i planuje wycieczkę z panią :mrgreen:
Admete - Śro 30 Wrz, 2020 09:31

Trzykrotka napisał/a:
Nadal bardzo sympatycznie się to ogląda.

Obejrzę sobie potem. Bhramsa też.

Trzykrotka - Śro 30 Wrz, 2020 11:48

BeeMeR napisał/a:
choć został zawieszony to dziwnie się cieszy i planuje wycieczkę z panią :mrgreen:

Tak, w życiu nie widziałam człowieka tal zadowolonego z zawieszenia. Choć wycieczka będzie bardzo w stylu tej pary :lol:

BeeMeR - Śro 30 Wrz, 2020 18:36

Ciekawa jestem tej wycieczki :)
Nie wszystkie interpretacje bajek mnie przekonują, ale odczytanie Pięknej i Bestii w kontekście syndromu sztokholmskiego jest ciekawe ;)

Admete - Śro 30 Wrz, 2020 19:11

U mnie na razie 8 odcinek Missing: the other side. Nadal dobrze mi się ogląda - jest i zagadka i trochę wzruszających historii.
Trzykrotka - Śro 30 Wrz, 2020 19:35

BeeMer :kwiatek: Zobaczysz jak Mun Yeong wystroi się na tę wycieczkę :lol: Ktoś kiedyś na tumblrze opublikował rysunki własnej roboty zawierające wszystkie kreacje MY z It's Ok, takie jak z dawnych żurnali. Coś pięknego. A miała ich chyba więcej i ładniejszych niż IU w Hotel Del Luna.

Admete, ciągle zapominam zapytać - wróciłaś do Train? :kwiatek: A jeśli tak, to jak się oglądało?

Admete - Śro 30 Wrz, 2020 20:41

Nie wróciłam, jakoś straciłam zapał. Może jednak jeszcze obejrzę. Na pewno jednak nie teraz.
BeeMeR - Śro 30 Wrz, 2020 22:55

Och, strój faktycznie jak na wyprawę do Serengeti ;)
Choć przez chwilę myślałam, że jedyna wycieczka jaka się odbędzie to ta zakończona na falochronie ;) Panna wciąż niepoczytalna z deka ;)

Trzykrotka - Czw 01 Paź, 2020 07:08

Tak, mimo zlagodnienia charakterek pozostał. To mi się w niej podobało. Scenarzystka nie zrobiła takiej wolty jak to czasami bywa, że bohater nagle jakby dostał nową osobowość.
Czy miałaś już trzeciego "brata," Mang Sae? :-D

BeeMeR - Czw 01 Paź, 2020 08:12

Tak, była już walka, zakończona dekapitacją Mang Tae, przyszyciem głowy i ofiarowaniem pannie, bo "może się bawić z Mang Tae ale nie Kang Tae" :-P
Ceo zgolił wąsa, kochankowie ze szpitala uciekli i chcą przeżyć "tą jedną, ostatnią noc razem" a przyjaciel się czuje niedoceniony. :wink:
Tak, panna ma charakterek niełatwy, ale też cieszy mnie to, Kang Tae nie daje sobą dyrygować tak i siak (nośmnie, rób co ja chcę itd)

Trzykrotka - Czw 01 Paź, 2020 08:53

Jak ja się śmiałam, kiedy zobaczyłam z jaką zajadłością ta dwójka walczy o szmacianą laleczkę :lol: I tak sobie odczytałam, że to po troszku jest walka nie tylko o spokojny sen, ale i o Kang Tae. Przyjaciel zresztą też teskni za Kang Tae.
BeeMeR - Czw 01 Paź, 2020 09:11

Oczywiście że to była walka o Kang Tae - jego względy no i kluczowe było za kim się ujmie. Poradził sobie jak rodzic z dwójką niesfornych dzieciaków, żeby żadno się nie obraziło na niego ani na to drugie. :wink: Jak rodzic przeżywał też pierwszą noc bez Sang Tae, tj. Samodzielność i samotność Sang Tae. A jednocześnie broni się jak przystało na dziewicę bo jego panna za mocno naciska :wink:
W takim uścisku nie da się spać :wink:
Nie wiedziałam że za alkoholizm zamyka się w psychiatryku ale ufam, że jeszcze dużo dramowej medycyny przede mną :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 01 Paź, 2020 09:47

Za alkoholizm z powikłaniami psychicznymi - to i owszem :-|
Admete - Czw 01 Paź, 2020 10:03

Tak, można trafić do psychiatry z powodu alkoholizmu - w tej ciężkiej odmianie, z delirium albo, gdy ma się przy tym problemy psychiczne, to w końcu uzależnienie.