Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7
BeeMeR - Wto 29 Wrz, 2015 16:03 Fotki: Pani, której nie kojarzę a jakby skądeś znam: Może to dla tego, że lekko kojarzy mi się z Marisą Tomai z urody:
Pan, którego kojarzę:
Ci znajomi o których pisała Trzykrotka to chyba mi się przewinęli bo nie zauważyłam. Nie wiem np. o jakie spotkanie w windzie z Mordercą chodzi takiej jednej pannie - ale cóż, nie muszę wiedzieć wszystkiego w przypadku tej dramy
I bonusowo dwóch głównych:
Agn - Wto 29 Wrz, 2015 16:07
BeeMeR napisał/a:
Pani, której nie kojarzę a jakby skądeś znam: Może to dla tego, że lekko kojarzy mi się z Marisą Tomai z urody:
Ja jej chyba nie znam, ale jak by mi kogoś przypominała. Aczkolwiek nie Marisę Tomai. Moje pierwsze skojarzenie to szefowa z Wilczka - w sensie ten typ urody, bo wiekowo się oczywiście nie zgadza.
BeeMeR napisał/a:
Pan, którego kojarzę:
No faktycznie pan z TW. I z Last. Te okularki ma chyba w zestawie, bo wszędzie je nosi.
BeeMeR napisał/a:
I bonusowo dwóch głównych:
Mhmm... Zgadnijcie, do którego rozmaśliłam się bardziej.
Acz Morderca wygląda pierwszorzędnie. Ten przerażający grzyb z reklamy gdzieś się zapodział (i oby go nie znaleźli ). Bardzo elegancko się prezentuje. Tak trzymać. Trzykrotka - Wto 29 Wrz, 2015 16:17
BeeMeR napisał/a:
Fotki: Pani, której nie kojarzę a jakby skądeś znam: Może to dla tego, że lekko kojarzy mi się z Marisą Tomai z urody:
Już wiem, wiki mi podpowiedziała: Hello Monster (nie pamiętam jej), WaC (nie pamiętam) Divorce Lawyer (nie pamiętam takoż ) i zapamiętana rola: Ex Girlfriends Club.
Morderca w SWB wygląda bardzo dobrze - jest fajnie ubrany i uczesany. Ale Siwon w glanach i opiętych dżinsach jest nie do pobicia Agn - Wto 29 Wrz, 2015 19:09 No i stwierdziłam, że skoro pojawiły się już napisy do pierwszego odcinka D-Day, to choć zerknę, coby zaspokoić ciekawość.
Beznadzieja. Złe aktorstwo, nuda, nic się nie dzieje, ziewam cały czas. Pocieszenie jest takie, że główny bohater ma prześliczną fryzurę.
No dobrze, a teraz poważnie.
Jestem w połowie i choć sporo tu szpitalnych rzeczy, tak ogląda się dobrze. Plaga ma szatańsko złą fryzurę (fryzjer do odstrzału bez sądu), ale nie wadzi, bo bohater idealny do postawienia na pierwszym planie - narwany idealista. Starł się z szefem (etatowy dramowy prezes), starł się z koleżanką po fachu (wredny babsztyl z Secret love affair i przyjaciółka Hyun Suk z Unkind women), właśnie go przeniesiono (wraz z matką w śpiączce ) do gorszego szpitala, bo w obecnym zagrażał opinii ślicznego szpitalika.
Tylko patrzeć, jak uratuje świat i bufonom będzie głupio.
Ale, ale! Wpadłam, by wam pokazać, kto się właśnie pojawił na ekranie!!!
Edycja: Skończyłam odcinek. Zajebiste. A dopiero teraz zacznie się prawdziwy bal. zooshe - Wto 29 Wrz, 2015 21:42 Zerknęłam na pierwsze odcinki SWP. Jak na razie fabuła nie zachwyca, a bohaterka to mega idiotka/niezdara, ale Siwon, wiele wynagradza. Jak zawsze bezkonkurencyjny zabawny łobuzerski, już mam second lead syndrom. Agn - Wto 29 Wrz, 2015 21:49 Ha! Widzę, że wszystkie jak leci będą podziwiały dramę (a przynajmniej jej część) dla Siwona. To się nazywa magnetyzm.
Ja zaś, skoro nie ma napisów do D-Day 2 zabrałam się za nadrabianie - ta ta da daaaam! - Hwajung! Nie wiem, co mi się ubzdurało, że obejrzałam już odcinek nr 37, dobrze że go nie wywaliłam. Choć Eru a prawdą przerwa mi się nie przysłużyła. Zgubiłam się. Ogarniam, kto jest kim, ale trochę mi się pozapominało, więc najwyraźniej będę dramę przyjmowała na poziomie najprostszym - kto zły, kto dobry, ktoś napada, dobrzy się bronią.
Uradowało mnie, że do króla zaczyna coś czasem docierać. Cóż jednak z tego, skoro zaraz słucha Megaknuja i tej swojej przydupasicy? Niemniej miło, że dotarło do niego, że tron to nie po prostu wygodny fotel i bogate ciuchy i że nie jest łatwo rządzić. Ciekawe, co z tym zrobi.
Uradowało mnie to dotarcie tym bardziej, że była to znakomita okazja, by przypomnieć scenę z CSW. Pasłam oczy z radością.
Co poza tym? Królewna walczy po swojemu, małżonek współpracuje, In Woo niby się (o ile mi się przypomina cosik) trochę czasem ogarnął, ale teraz stoi i się zastanawia, po czyjej stronie stanąć (znowu!). Zapewne wszystko się dobrze skończy, a zły generał będzie uciekał, mało hajdawerów nie pogubi. Tudzież go skrócą o głowę, whatever - przegra tak czy siak.
Edycja: Och, już są napisy do dwójki D-Day! To będzie jutro na dobranoc. Uprzejmie doniosę, co tam zdziałał nasz Plaga ze straszną fryzurą.
Dobra, to zmykam. Pięknooki wzywa.
Swoją szosą zaczął za mną znów łazić Wilczek. Ja to jednak jestem nienormalna...BeeMeR - Wto 29 Wrz, 2015 23:01 Ja tam nawet nie udaję, że interesuje mnie drama SWP - bo nie, to poziom i gagi w typie Protect the boss - interesujący jest tu dla mnie wyłącznie Siwon może dojdzie Morderca, ale pewności nie mam.BeeMeR - Śro 30 Wrz, 2015 08:32 Duszka 14-15
Ogląda się bardzo dobrze, ale
Spoiler:
jestem trochę rozczarowana brakiem potyczki z demonem - samego demona pokazano, ok. ale wolałabym recytację jakichś zaklęć i odesłanie go do piekła, definitywnie, raz na zawsze. No bo jak to, policjant umarł to demon też?
Doczytawszy spoilery już wiem, że nie umarł, ale dalibóg nie wiem jak to mu się udało przy takim upadku i upływie krwi.
Aktor mi się w każdym razie podoba i chętnie go zobaczę w innej roli
Trzykrotka - Śro 30 Wrz, 2015 09:00 Sprawa losu policjanta jest zagmatwana. Czytałam wczoraj komentarze outsideseoul
Ona też zastanawiała się, ile człowieka było w sierżancie i co się stało z demonem. Ona podejrzewała,że nadal siedzi w swojej ofierze.
Ja już pisałam, że ciekawa jestem, co prawo zrobiło o policjantem - czy sprawa jego zbrodni została ujawniona, czy ten szpital, w którym jest to psychiatryk? Szpital więzienny? Nie jest to do końca powiedziane.
A tu figlarne zdjęcie
Jun Ki z dziewczynką na kolanach sprawia, że coraz bardziej zazdroszczę dziewczynkom...
BeeMer zobaczylam cię i myślałam, że to ja BeeMeR - Śro 30 Wrz, 2015 10:28
Trzykrotka napisał/a:
A tu figlarne zdjęcie
To z Shine?
Jeszcze mam 16. do skończenia to jak dla mnie na razie sprawa policjanta jest zamknięta
Demona otwarta
Trzykrotka napisał/a:
BeeMer zobaczylam cię i myślałam, że to ja
Nie mogłam się powstrzymać - on jest tak cudny w tej głupkowatej dramie, że rozbananionam wielce
I mam serduszka w oczach, jak Szef
Nie mogłam sobie przypomnieć, czy miałaś taki avek czy nie, ale pomyślałam że nawet jeśli, to się nie pogniewasz chyba o Siwona?
Nie mogłam się powstrzymać - on jest tak cudny w tej głupkowatej dramie, że rozbananionam wielce
Mnie się banan od ucha do ucha wlaczyl, kiedy cię taką "fighting" zobaczyłam. No cudny jest chłopak, do schrupania.
BeeMeR napisał/a:
I mam serduszka w oczach, jak Szef
I jak ja
BeeMeR napisał/a:
Kogo masz w bannerku, śpiącego Mordercę?
Si, Morderca pijany po firmowym wieczorze karaoke, a przytachany do pokoju przez jojczącego wniebogłosy Siwona Agn - Śro 30 Wrz, 2015 12:28
BeeMeR napisał/a:
Ja tam nawet nie udaję, że interesuje mnie drama SWP - bo nie, to poziom i gagi w typie Protect the boss - interesujący jest tu dla mnie wyłącznie Siwon może dojdzie Morderca, ale pewności nie mam.
Ależ ja nie mam większych wątpliwości w tej materii.
Trzykrotka napisał/a:
Jun Ki z dziewczynką na kolanach sprawia, że coraz bardziej zazdroszczę dziewczynkom...
Heh, a chcesz zobaczyć dwa przerozkoszne gify? Wtedy to dopiero zazdrość zżera...
Spoiler:
Trzykrotka napisał/a:
BeeMer zobaczylam cię i myślałam, że to ja
Ja też myślałam, że to ty ale ilość Siwonów mi tak jakby wzrosła, więc nim coś palnęłam zorientowałam się, co jest grane.
BeeMeR napisał/a:
Nie mogłam sobie przypomnieć, czy miałaś taki avek czy nie, ale pomyślałam że nawet jeśli, to się nie pogniewasz chyba o Siwona?
Możliwe, że Trzykrotka to nosiła, ale... czy istnieje coś takiego jak nadmiar Siwona? No chyba nie.
Trzykrotka napisał/a:
Aaaaa!! TYm bardziej będę oglądać
Czułam, że nie tylko ja się uraduję na jego widok. Dawno go nigdzie nie widziałam, może miał wolne albo plątał się w pomniejszych dramach. Aż szkoda, bo bardzo lubię tego aktora. No to go będę miała w dramie. Hura! BeeMeR - Śro 30 Wrz, 2015 12:47
Trzykrotka napisał/a:
No cudny jest chłopak, do schrupania.
On ma absolutnie niesamowite pokłady wdzięku
I głupotka: kissing games, m.in. Morderca Pluszowych Króliczków w pkt. 3 a Szef z Duszki i SMA (każde z kim innym, nie razem) w pkt 4. Strasznie durnowata konkurencja http://www.dramafever.com...-kissing-games/Trzykrotka - Śro 30 Wrz, 2015 13:43 Zanim zajrzę do kissing jeszcze galeria dzieł sztuki
Co do Siwona - nic dodać, nic ująć. Basiu, zobacz sobie odcinek 4, jak siedzi z pijaną HJ w ulicznym namiocie Agn - Śro 30 Wrz, 2015 14:20
Trzykrotka napisał/a:
jeszcze galeria dzieł sztuki
Gdzie to muzeum? Jak rany, pragnę kontaktu ze sztuką! Anaru - Śro 30 Wrz, 2015 14:44 Ech, skończyłam 19 odcinek Scholara, przede mną już tylko ostatni...
Spoiler:
Śmierć królowej była taka bez sensu przypadkowa, bo w odruchu wampirskiej samoobrony, aż sam Gwi nad nia można powiedzieć nawet, że rozpaczał, przynajmniej na miarę swoich możliwości. I to mimo wampirzego nieczułego serca.
Gwi jest świetny, rewelacyjny w tej swojej roli, bardzo mam ochotne zobaczyć go jeszcze w czymś innym.
Czekam na końcową walkę...
I zastanawiam się czy zobaczyć potem Two Weeks czy może w miarę na bieżąco królująca na forum Duszkę z Trzykrotkowymi napisami. Trzykrotka - Śro 30 Wrz, 2015 15:18
Anaru napisał/a:
Śmierć królowej była taka bez sensu przypadkowa, bo w odruchu wampirskiej samoobrony, aż sam Gwi nad nia można powiedzieć nawet, że rozpaczał, przynajmniej na miarę swoich możliwości
Prawda, że królowa zginęla przypadkiem. A ile na temat tej rozpaczy ludzie fanfików naprodukowali, to szok.
Anaru napisał/a:
Gwi jest świetny, rewelacyjny w tej swojej roli, bardzo mam ochotne zobaczyć go jeszcze w czymś innym
Naprawdę LSH dał z siebie 100% w tej roli, a twórcy pomogli mu eksponując urodę. Jun Ki to samo - urodziwy był w tej dramie niewiarygodnie.
Masz Valid Love i White Christmas, gdybyś czegoś z Gwi pożądała Szybko ci poszło ze Scholarem
Duszka jest o jedzeniu i bardziej zabawno-wzruszająco-odpoczynkowa, TW to pościgi, ucieczki, gangsterzy i dużo napięcia. Ale i wzruszenia teżAnaru - Śro 30 Wrz, 2015 15:27
Trzykrotka napisał/a:
Masz Valid Love i White Christmas, gdybyś czegoś z Gwi pożądała
Czy White Christmas to jest o tych uczniach zamkniętych w szkole, na zewnątrz śnieg, a w środku Pan Morderca? I on tam grał takiego dziwnego introwertyka o elfiej urodzie? To oglądałam.
Valid Love zamierzam oczywiście obejrzeć, choć priorytetem byłoby tu albo zaczęte Two Weeks (jeden odcinek ), albo właśnie omawiana przez was ostatnio Duszka. Tym bardziej, że to wszystko brzmi kusząco.
Trzykrotka napisał/a:
Szybko ci poszło ze Scholarem
No bo to sie bardzo dobrze ogląda. I tak jestem w baaaardzo dalekim ogonie za wszystkimi (no może poza Aragonte )Aragonte - Śro 30 Wrz, 2015 15:34
Anaru napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
No bo to sie bardzo dobrze ogląda. I tak jestem w baaaardzo dalekim ogonie za wszystkimi (no może poza Aragonte )
Nie dobijaj leżącego Wiem, jestem w ogonie za większością, ale od czasu do czasu potrafię łyknąć w weekend kilkanaście odcinków dramy tylko że ostatnio mało co mnie tak wciąga W dodatku czasu mam jakoś malutko Oh My Ghost mnie wciągnęło fantastycznie i bardzo dobrze się oglądało, chyba tego było mi trzeba. Seguki jakoś mi w tej chwili nie wchodzą Anaru - Śro 30 Wrz, 2015 15:41 Nie dobijam, przecie sama lezę w ogonie i trudno. Czasu mam ile mam to oglądam w miarę możliwości. Aragonte - Śro 30 Wrz, 2015 15:50 Każdy z nas ma tyle czasu, ile ma Ja w sumie część dram skreślam po przeczytaniu recenzji, waszych wrażeń - jeśli nie zainteresuje mnie nic w opisie, to nawet nie sięgam. I dlatego nie czuję się w ogonie, jeśli chodzi o niektóre obyczajówki, bo zwyczajnie nie mam zamiaru po nie sięgać. Nie nęci mnie np. jakoś Valid Love za to zastanawiam się nad Oh My Lady, bo Siwona tam jest dużo
Na pewno jestem w ogonie, jeśli chodzi o Scholara i Wilczka, ale to trochę z premedytacją - nie chcę, żeby mi się wszystkie dramy z Junkim skończyły Anaru - Śro 30 Wrz, 2015 16:01
Aragonte napisał/a:
Każdy z nas ma tyle czasu, ile ma
No niestety, choć przydałoby się więcej
Aragonte napisał/a:
Na pewno jestem w ogonie, jeśli chodzi o Scholara i Wilczka, ale to trochę z premedytacją - nie chcę, żeby mi się wszystkie dramy z Junkim skończyły
Heh, ja mam dopiero chyba dwie obejrzane (Arang i Strzelca), teraz dojdzie Scholar. Jeszcze sporo przede mną . Ale własnie dlatego się zastanawiam czy sobie teraz nie odmienić i nie obejrzeć dramy z innym składem . I chyba się wezmę za Duszkę, bo znając moje tempo zanim skończę to pewnie napisy będą do końca . A nie ukrywam, że z dobrymi napisami to komfort jest nieporównywalny, a człowiek na starość się rozleniwia Aragonte - Śro 30 Wrz, 2015 16:09 Duszkę się świetnie ogląda, więc polecam BeeMeR - Śro 30 Wrz, 2015 18:59
Trzykrotka napisał/a:
zobacz sobie odcinek 4, jak siedzi z pijaną HJ w ulicznym namiocie
Oczywiście, że zobaczę - jutro wrócę do SWP
Anaru napisał/a:
I zastanawiam się czy zobaczyć potem Two Weeks czy może w miarę na bieżąco królująca na forum Duszkę z Trzykrotkowymi napisami.
Obie warte obejrzenia - samych takich dylematów życzę
Duszkę jak najbardziej polecam, bo to świetna drama, za to z TW dwa pierwsze odcinki tworzą całość - to ja bym sugerowała drugi odcinek i najwyżej potem przerwę, ale tez przymusu nie ma
Aragonte napisał/a:
za to zastanawiam się nad Oh My Lady, bo Siwona tam jest dużo
Ja się zastanawiam nad OML już ogromnie długo - zawsze coś się wcisnęło wcześniej - byłaby już pora obejrzeć
Co do 19 Scholara - już chyba nie ma przed kim spoilerować
śmierć królowej wciąż budzi mój bunt, bo król został sam, ale jest świetnym posunięciem fabularnym - pokazuje, że Gwi jakieś serce jednak posiada, mimo iż twardo neguje jego istnienie. A LSH - Gwi jest świetny Anaru - Śro 30 Wrz, 2015 20:02 Mam 20 minut do końca 20 odcinka i muszę przerwać , no nic, obejrzę finał wieczorkiem.
Aragonte napisał/a:
Anaru napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
No bo to sie bardzo dobrze ogląda. I tak jestem w baaaardzo dalekim ogonie za wszystkimi (no może poza Aragonte )
Nie dobijaj leżącego Wiem, jestem w ogonie za większością, ale od czasu do czasu potrafię łyknąć w weekend kilkanaście odcinków dramy tylko że ostatnio mało co mnie tak wciąga
A tak w ogóle uświadomiłam sobie przed chwilką, że się chyba zbyt ogólnie wypowiedziałam na temat "ogona" - miałam na myśli nie dramowy jako taki (choć tu tez w ogonie jestem ), tylko stricte Scholarowy, w którym siedzimy razem, bo przecież tez jeszcze nie skończyłaś .