Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Admete - Nie 19 Sty, 2014 16:38 A tego jeszcze nie wiesz O ile serial dostanie swoją szansę, to może pójść w różnych kierunkach. Z czasem mogą się pokusić o wprowadzenie obok ludzi AI i wtedy zrobi się jeszcze ciekawiej. W tej chwili w Person... Maszyna jest czyms w rodzaju Boga dla niektórych, a dla Root na pewno. Ogólnie ostatnio poszli w wątki czy my sterujemy maszynami, czy one nami. I o braniu odpowiedzialności za to, co się stworzyło. Podobało mi się szybkie rozwiązanie wątku zony Gabriela. Nie ciągnęli tego, tylko wykorzystali, by zbudować mur pomiędzy agentką a Gabrielem.
Jestem po 5 odcinku Revolution - Miles w desperacji wołający "Idźcie na górę!" mnie rozbawił. Ja ten serial musze oglądać stopniowo, bo mnie jakoś przygnębia. Dużo w nim zabijania, wewnętrznego konfliktu w postaciach i w relacjach międzyludzkich. Fajnie było zobaczyć Bobby'ego praedzio - Nie 19 Sty, 2014 16:46 Ja właśnie obejrzałam najnowsze Revolution. Monroe poświęcający się dla syna - to coś nowego. A, i tu jest coś w rodzaju metafizyki, a właściwie samoświadomej... khem... nazwijmy to umownie Maszyną. To raczej coś w rodzaju zbiorowej świadomości. A ojcem tego czegoś jest właśnie Aaron.Admete - Nie 19 Sty, 2014 16:48 Monroe to ogólnie jedna z ciekawszych postaci - obok Rachel.praedzio - Nie 19 Sty, 2014 16:50 W drugim sezonie Monroe jest naprawdę interesujący.Admete - Wto 21 Sty, 2014 21:07 To całe Intelligence robi się całkiem przyjemnie cyberpankowe...Hmmm...Tylko nie wiem, czy się przyzwyczajać, bo jak znowu zlikwidują po pierwszym sezonie...praedzio - Wto 21 Sty, 2014 21:17 Już jest nowy odcinek? Obejrzałabym, ale dziś już padam na nos. Admete - Czw 23 Sty, 2014 18:15 No i co? Obejrzałaś już? Podobaja mi się te ich wstawki w świecie wewnątrz głowy Gabriela, choć na początku nie byłam do nich przekonana.praedzio - Czw 23 Sty, 2014 18:17 A, nie - nie obejrzałam jeszcze. Dziś może sobie nadrobię to i owo.praedzio - Pią 24 Sty, 2014 13:58 Miałam szczery zamiar obejrzeć wczoraj finał Sleepy Hollow, ale padłam. Może uda mi sie to zrobić w weekend, a tymczasem dla fanów (-ek?) Ichaboda zbiór jego najlepszych kwestii: http://www.buddytv.com/sl...iety-74092.aspxEeva - Pią 24 Sty, 2014 14:02 Poprosze o zaspoilerowanie zakończenia, bo ja przestałam oglądać a chętnie dowiem się jak się skończyło Caitriona - Pią 24 Sty, 2014 21:25
Eeva napisał/a:
Poprosze o zaspoilerowanie zakończenia, bo ja przestałam oglądać a chętnie dowiem się jak się skończyło
Spoiler:
Henry, aka Sin Eater, okazuje się być synem Ichaboda i Katriny, który jest też jednocześnie Jeźdźcem Wojny, bo ma pretensje do rodziców, że go zostawili. Co tam jeszcze, Abbie zostaje w zamian za Katrinę w czyśćcu, a jej siostrę póki co wyłącza z gry Jeździec bez Głowy, powodując wypadek samochodowy. A, kapitana Irvinga aresztują za morderstwa w domku nad jeziorem, gdzie ukrywał swoją rodzinę.
praedzio - Sob 25 Sty, 2014 08:39 Wczoraj obejrzałam. Zapomniałaś dodać, że
Spoiler:
Ichabod wylądował zakopany żywcem w trumnie, a Abraham, czyli Jeździec bez Głowy uprowadził wydobytą z Czyśćca Katrinę.
Czyli na bank musi być drugi sezon, bo przekombinowali z zakończeniem pierwszego. Eeva - Sob 25 Sty, 2014 09:25 Uuuuuu, to mega pomącili:-) Oglądać raczej nie będę ale chętnie będę podczytywać wasze omawianie praedzio - Sob 25 Sty, 2014 13:08 No, i obejrzałam kolejny odcinek Intelligence. Też mi się podobają te wstawki, o których mówiła Admete. No, i to coś, o czym mówiła Mai Chen: "Nikt nam nie powiedział, co chip zrobi z naszą z duszą."Admete - Sob 25 Sty, 2014 13:45 No właśnie mam nadzieję, że to zostanie wykorzystane - to splecenie człowieka z maszyną. To będzie wtedy cyberpunk odrobinę. Praedzio zbierasz Intelligance? praedzio - Sob 25 Sty, 2014 13:49 Zbieram. praedzio - Pon 17 Lut, 2014 21:12 Trailerek gorący niczym świeże bułeczki trzeciej serii Continuum: http://www.youtube.com/watch?v=p03yH7OQpK0
P.S. Podoba mi się młody Alec. Inna sprawa, że takie długie rzęsy powinny być zabronione! Admete - Pon 17 Lut, 2014 21:22 Nadrobiłam Revolution do 9 odcinka. Ciekawa jestem, co dalej. Monroe wyrasta na mojego ulubieńca A i miałam już dawno napisać. Almost Human ma potencjał i jesli dadzą mu kolejny sezon, to ma szanse się rozwinąć. Continuum ma teraz szansę, bo wracam do pierwszego sezonu.praedzio - Pon 17 Lut, 2014 21:25 Za Almost Human wciąż nie mogę się zabrać, ale jeśli chodzi o Revolution, to się podpisuję wszystkim odnóżami pod Twoimi słowami. praedzio - Pon 17 Lut, 2014 21:26 W Continuum jestem na ósmym odcinku drugiej serii. Szkoda, że Gardinera się pozbyli. Facet był wkurzający, ale miał szansę się wykazać.Admete - Wto 18 Lut, 2014 11:05 To jeszcze wszystko przede mną Admete - Pią 21 Lut, 2014 21:11 Od jutro Revolution na TVN 7 - godzina 18.30. We wtorek Arrow na Pulsie o godzinie 20. A w czwartki The Following na TVN 7, ale o 22.05 czyli nie dla mnie. Arrow mogę spróbować.praedzio - Pią 21 Lut, 2014 21:16 Jak dla Ciebie to Arrow zbyt komiksowy jest. Ale u mnie w pracy dziouchy zachwycają się klatą Olivera. Cóż - głębi to tam raczej nie ma.Admete - Sob 22 Lut, 2014 08:53 Jak obejrzę ze 20 minut, to może nic mi się nie stanie szkoda, że The Following jest zbyt późno dla mnie.Aragonte - Sob 22 Lut, 2014 23:03 Obejrzałam najnowszego Grimma. Kiedy odcinek po hiatusie? Chętnie bym go sobie obejrzała