To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Babylon 5

Admete - Pon 29 Lis, 2010 16:13

Celowe działanie - tak. Poza tym są już strasznie starzy, trochę nie mają ochoty zniżać się do poziomu młodszych ras. A dodatkowo mogliby zostać rozpoznani, gdyby ujawnili swoją prawdziwą formę. Doczekaj do ostatniego odcinka 2 serii, to czegoś się dowiesz ;)
Admete - Pon 27 Gru, 2010 19:44

Ja sobie dziś do B5 na chwilę wrócę wieczorkiem...Dokończę sezon 2.
Aragonte - Pon 27 Gru, 2010 20:16

Ja u rodziców obejrzałam na poprawę humoru kawałeczek III sezonu - w sumie to tylko parę odcinków tam miałam.
Admete - Pon 27 Gru, 2010 21:01

Na poprawę humoru - 3 sezon ;) Jest w tym jakaś logika :lol:
Aragonte - Pon 27 Gru, 2010 21:20

No co? :-P Gdybym sięgnęła po niektóre odcinki IV, to dopiero brzmiałoby to absurdalnie, III sezon wcale nie jest taki depresyjny :wink: Nie ma nic depresyjnego w walce jasno sprecyzowanego Dobra ze Złem, gorzej, gdy po obu stronach dominuje szarość :wink:
Admete - Pon 27 Gru, 2010 21:53

Masz absolutną rację ;) Jak napisałam powyżej - jest w tym logika ;)
aneby - Śro 05 Sty, 2011 19:40

Z braku Fringe, oglądam z mężem B5. Skończyliśmy 2 sezon :wink:
Jak już poznałam bohaterów (i zaczęło się coś dziać), przestały mi przeszkadzać słabe efekty i dziwaczny wygląd niektórych postaci. Po pierwszym sezonie nie mogłam się przyzwyczaić, że nie ma Sinclaira - lubiłam tę postać. Ale z drugiej strony on chyba nie byłby dobrym dowódcą w czasie wojny.
Najbardziej szanuję G'Kara, za niezłomny charakter i szczerość - pomimo wchodzenia w różne układy i układziki. A odcinek, gdzie Narn został podbity, był dla mnie (jak do tej pory) najsmutniejszy.

Aragonte - Śro 05 Sty, 2011 19:51

Ten odcinek był przejmujący - od czasu do czasu go sobie przypominam, jeśli chcę przeżyć małe katharsis.
Aneby, nie zwlekaj jak ja, tylko puść szybko III sezon, naprawdę warto - serio-serio :-D

G'Kara uwielbiam i od czasu do czasu umieszczam sobie w podpisie jeden z jego tekstów :)

Admete - Śro 05 Sty, 2011 20:00

Ciesze się, że nadal oglądasz - :) tez bardzo lubię G'Kara i zawsze smucił mnie los Narnu tym bardziej, ze w mojej nadinterpretacji narn to My ;)

Cytat:
Jak już poznałam bohaterów (i zaczęło się coś dziać), przestały mi przeszkadzać słabe efekty i dziwaczny wygląd niektórych postaci

To podstawa w tym serialu.

Tez mi sie wydaje, że Sinclair był za mało zdecydowany.

aneby - Śro 05 Sty, 2011 20:01

Nie będę zwlekać. Średnio oglądam 2 odc. na dzień :wink:
Aragonte - Śro 05 Sty, 2011 20:02

Do niektórych odcinków III sezonu to pewnie do Ciebie dołączę z oglądaniem, nie oprę się pokusie :wink:
Admete - Śro 05 Sty, 2011 20:03

Pisz Aneby w trakcie oglądania, to pokomentujemy. Kocham sezon 3 ;)
Aragonte - Śro 05 Sty, 2011 20:06

Ja takoż, czego raczej nie ukrywałam w tym wątku :mrgreen:
Marcus będzie :cheerleader2:

Deanariell - Czw 06 Sty, 2011 02:07

Może też mi się uda jakoś przyłączyć - w końcu nie miałam okazji jeszcze przetestować płyt z mojego pudełeczka B5. :P
Admete - Czw 06 Sty, 2011 10:48

Nawet ich nie sprawdziłaś? ;)
Aragonte - Czw 06 Sty, 2011 12:18

Deanariell napisał/a:
Może też mi się uda jakoś przyłączyć - w końcu nie miałam okazji jeszcze przetestować płyt z mojego pudełeczka B5. :P

Riella, no to bardzo dobra okazja do testów :mrgreen:

aneby - Pią 07 Sty, 2011 19:30

Coż ... Vir był jak wyrzut sumienia, więc trzeba było się go pozbyć :roll:
Aragonte - Pią 07 Sty, 2011 19:31

Wiesz, to nie takie do końca jednoznaczne było.
Przy którym odcinku jesteś? :)

Admete - Pią 07 Sty, 2011 19:53

O co ci chodzi z Virem? On cały czas będzie.
Aragonte - Pią 07 Sty, 2011 19:54

Admete napisał/a:
O co ci chodzi z Virem? On cały czas będzie.

Myślę, że chodzi o wysłanie go na Minbar :wink:

aneby - Pią 07 Sty, 2011 19:55

Tak, dokładnie o to. Nie wiem który to odc., jakoś na początku 3. sezonu.
Aragonte - Pią 07 Sty, 2011 19:58

Vir został oddelegowany na Minbar w 3. odcinku III sezonu, A Day in the Strife.
To już wiem, gdzie jesteś, Aneby :wink:

Admete - Pią 07 Sty, 2011 20:03

Wróci ;) I jeszcze narozrabia - jak to Vir. Taka cicha woda ;)
Aragonte - Sob 08 Sty, 2011 02:47

Sympatyczna cicha woda :wink:

Aneby nic nie pisze, więc ja napisze, że kolejny raz obejrzałam sobie Exogenesis, czyli siódmy odcinek III sezonu. Coś mnie tam wnerwiło :roll: i spróbowałam odreagować dzięki B5.
A potem zajrzałam na forum gwrota - zazwyczaj w wątkach babylonowych jest cicho, bo to stary serial, ale zobaczyłam, że jakiś nowy oglądacz się pojawił i właśnie wpisał się w wątkach wszystkich sezonów. Co jakiś czas nowa duszyczka się trafia :wink:

Chyba lepiej pójdę spać :wink:

Admete - Sob 08 Sty, 2011 08:16

A to może sobie zajrzę na to forum, zeby sprawdzić ;)