To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Niedługo w kinie

Agn - Pią 15 Mar, 2019 06:38

Za filmwebem: "W odległym kosmosie, poza układem słonecznym, na pokładzie statku kosmicznego żyje astronauta Monte i jego córeczka Willow. Monte nie został ojcem z własnej woli. Był w grupie więźniów, którzy dostali szansę wzięcia udziału w podróży w przestrzeń kosmiczną wiedząc, iż nigdy z niej nie wrócą. Zdecydował się, bo wolał to niż śmierć w więzieniu. Willow urodziła się już na statku. Samotny, zdyscyplinowany twardziel opiekuje się córką i powoli odkrywa, czym jest miłość. Przez kolejne lata lecą w stronę czarnej dziury - miejsca, w którym czas i przestrzeń przestają istnieć."
Aragonte - Pią 15 Mar, 2019 09:17

Już myślałam, że to kosmiczny hrabia Monte Christo :wink:
A ta córeczka to mu z głowy wyskoczyła jak Atena?

Admete - Pią 15 Mar, 2019 09:19

No właśnie. Skąd córka?
BeeMeR - Pią 15 Mar, 2019 09:24

Mnie to brzmi nieco przygnębiająco - ten lot w stronę czarnej dziury - chyba, że to mają jeszcze długie lata świetlne przed sobą, to właściwie niewiele by się to różniło od życia na Ziemi, które też zmierza do jakiejś degrengolady w bliżej nieokreślonym terminie :mysle:
Aragonte - Pią 15 Mar, 2019 11:36

Admete napisał/a:
No właśnie. Skąd córka?

Doczytałam na Filmwebie:
"Stał się ojcem wbrew własnej woli – pobrano jego spermę i użyto jej do inseminacji".
Wiem, że filmwebowe dyskusje to żadna wyrocznia, ale jakoś mnie ta nie zachęciła do obejrzenia. Jakaś scena masturbacji i coś tam jeszcze... łeee, co to ma być?
https://www.filmweb.pl/fi...e%C4%87,3039458

Admete - Czw 27 Cze, 2019 19:49

https://kultura.onet.pl/film/wiadomosci/legiony-pierwszy-zwiastun/cgd88nv

Legiony - nowy film w kinach we wrześniu. Obejrzałam zwiastun i mam tak :shock: :lol:

Agn - Pią 28 Cze, 2019 01:56

Czy ja już wspominałam, że niedługo w kinie będzie kontynuacja "Za jakie grzechy, dobry Boże?"?
Bo będzie. :mrgreen:
"I znowu zgrzeszyliśmy, dobry Boże" w lipcu będzie w kinach. Trochę się boję, ale i tak pójdę, oczekując niepoprawnej politycznie, ale jakże wymownej i zabawnej komedii.
Zwiastun: https://www.youtube.com/watch?v=p5dTRqj-v5U

Admete - Pią 28 Cze, 2019 10:36

Francuskie komedie, to raczej nie mój humor ;) Choć zwiastun wygląda zabawnie.
Aragonte - Pią 28 Cze, 2019 12:41

Admete napisał/a:
https://kultura.onet.pl/film/wiadomosci/legiony-pierwszy-zwiastun/cgd88nv

Legiony - nowy film w kinach we wrześniu. Obejrzałam zwiastun i mam tak :shock: :lol:

A ja nie mogłam, nie otwierało mi się.

Admete - Pon 28 Paź, 2019 18:24

Last Christmas:

https://www.youtube.com/watch?v=29wO9dLJBrw

Akaterine - Pon 28 Paź, 2019 19:05

Jak dla mnie zapowiada się to bardzo słabo. Ale ja nie znoszę Emilii Clarke, uważam ją za wyjątkowe drewno ;) .
Admete - Pon 28 Paź, 2019 20:51

Nie znam jej - znaczy się, nawet jeśli widziałam, to nie pamiętam.
BeeMeR - Pon 28 Paź, 2019 21:40

Wygląda to na film pod prasowanie, najwyżej.

Admete napisał/a:
Nie znam jej - znaczy się, nawet jeśli widziałam, to nie pamiętam
Daenerys ;)
Admete - Wto 29 Paź, 2019 06:25

Zupełnie nie rozpoznałam. Akne będzie chciała iść do kina, to pójdę z nią.
Agn - Wto 29 Paź, 2019 10:39

Nie libie Emilii Clarke, ale uwielbiam George'a Michaela (poza piosenka "Last Christmas", ktorej nienawidze).
Jestem rozdarta jako ta sosna...

Trzykrotka - Wto 29 Paź, 2019 11:16

Jak żyć, panie premierze, jak żyć? :mrgreen:
Toż to wygląa jak zwykła świąteczna komedia romantyczna, jakich jest na tony. Trzeba iść dla dobrego humoru i już.

BeeMeR - Wto 29 Paź, 2019 11:24

Admete napisał/a:
Zupełnie nie rozpoznałam.
Bo to taka świetna aktorka :twisted: albo charakteryzacja :cool:
Trzykrotka - Wto 29 Paź, 2019 12:12

Nie, po prostu tutaj jest ruchawa, ma mimikę i kompletnie nie przypomina Dany. Ja tam dałabym jej szansę, choć trailer jakoś średnio mi się podoba. Ale ja już się nie podniecam świątecznymi komediami romantycznymi, a piosenko Last Christmas organicznie nie znoszę.
Admete - Wto 29 Paź, 2019 13:28

Mnie nie przeszkadza ani piosenka ani że to komedia romantyczna. Sama nie pójdę, ale w towarzystwie tak.
Agn - Wto 29 Paź, 2019 16:01

Trzykrotka napisał/a:
Jak żyć, panie premierze, jak żyć? :mrgreen:
Toż to wygląa jak zwykła świąteczna komedia romantyczna, jakich jest na tony. Trzeba iść dla dobrego humoru i już.

No nie apodziewam sie dziela, ktore zmieni moje zycie.
Ale George na soundtracku... *wzdech*

Caroline - Czw 31 Paź, 2019 12:06

Emma Thompson mówi z jakimś dziwnym akcentem. I Mr Perfect jest przystojny :)
praedzio - Czw 31 Paź, 2019 12:32

Yyyyy...
trifle - Nie 10 Lis, 2019 22:00

Caroline napisał/a:
Emma Thompson mówi z jakimś dziwnym akcentem. I Mr Perfect jest przystojny :)

Kocham Emmę Thompson, nie mogę wpaść, jaki to akcent, ale podoba mi się :D Ja tam pójdę na to do kina :P

Admete - Pon 11 Lis, 2019 08:04

To tak jak ja. Dla Emmy Thompson.
Caroline - Śro 13 Lis, 2019 14:45

Pisząc "dziwny" o akcencie Emmy T. miałam na myśli "ciekawy", "intrygujący". To plus, który zachęca do tego filmu (mnie :) )