To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Trzykrotka - Sob 19 Wrz, 2020 19:55

Doskonale całą trójkę dobrali, a drugi plan jest nie gorszy. Dziewczyna na dodatek mogła zadać szyku tymi nieziemskimi kieckami i butami. Mam nadzieję że się wybije bardziej niż po Lawless Lawyer. Zagrała swietnie.
zooshe - Sob 19 Wrz, 2020 22:22

Record of youth.
Nie widzę jakoś chemii między główną parą mimo że przez pół odcinka byli na „randce”. Chyba wolałabym aby skupili się na wątku kariery i podążania za marzeniami niż na romansie. Podoba mi się Boguś w roli zułego szefa gangu. Chętnie obejrzałabym ten film :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 19 Wrz, 2020 22:32

Boguś "w filmie" był po prostu boski z tą anielską twarzą i bejsbolem, którego wyraźnie nie wahał się używać. I mina jego filmowej ofiary - bezcenna. Czyste katharsis :mrgreen:
Ja mam wrażenie, że romans będzie tam bardzo umowny. I dziewczyna i Boguś nie są zbyt romantycznymi typami. Oboje mają przed sobą ciężką walkę o byt i marzenia. Stawiam raczej na szybkie pokazanie dobrej relacji wzajemnego wsparcia. Bardzo nie chciałabym, żeby wszedł tam w paradę jakiś trójkąt. Jakaś walka tego trzeciego o dziewczynę/charakteryzatorkę na wyłączność.
Mnie się to chłodne podejście podoba.
Ogladasz dalej Fight My Way? :-D Bardzo fajna jest ta drama :oklaski:

Admete - Sob 19 Wrz, 2020 22:44

Nadrobiłam dwa zaległe odcinki SF8. Oba dobre.
zooshe - Sob 19 Wrz, 2020 22:52

Trzykrotka napisał/a:
I mina jego filmowej ofiary - bezcenna. Czyste katharsis :mrgreen:

No zdziwił się chłopaczyna kiedy Boguś zaczał improwizować. :lol:

Trzykrotka napisał/a:

Ogladasz dalej Fight My Way? :-D Bardzo fajna jest ta drama :oklaski:

Leciałam z nią wczoraj do póżna w nocy a dziś skończyłam. Drama naprawdę świetna. :serce:

BeeMeR - Sob 19 Wrz, 2020 22:53

A ja oglądam trzeci Ok - sami starzy znajomi - dyrektor szpitala, mamusia panny drugiej :banan:
Lubię ich.

BeeMeR - Nie 20 Wrz, 2020 22:22

Skończyłam trzeci odcinek - Nietoperz ładnie narozrabiał :lol:
Nigdy nie sądziłam, że to napiszę ale była świetna reklama Volvo - żadnego pleple jaki to najlepszy i ma to czy tamto na wyposażeniu - po prostu pokazali jak się z powerem prowadzi i niemal w miejscu parkuje - pięknie to sfilmowano :oklaski: Ogólnie drama jest świetnie kręcona i pięknie zagrana - kupionam :oklaski:
Z początku mi się panie Druga i Trzecia myliły ale już przestały ;)

Trzykrotka - Nie 20 Wrz, 2020 22:56

Oj, wątek Nietoperza był mocny. I bardzo chwytający za serce. Zresztą tych ludzkich historii będzie tam (żaden spoiler) więcej. Dyrektor szpitala to mój czwarty ulubieniec, zaraz po głównej trójce. Ten aktor często ostatnio grywał roznych złoli i paskudników, ale u tej scenarzystki jest zawsze miły i pozytywny, w Jugglers i tutaj też.
Admete - Pon 21 Wrz, 2020 06:32

Też lubiłam dyrektora. Bardzo pozytywna postać. W 12 odcinku SF2 w końcu było dużo Shi Moka i Yeo Jin razem jak za starych czasów.
Trzykrotka - Pon 21 Wrz, 2020 08:46

Natomiast w Generale nastąpiła zmiana scenerii. Cesarzowej - wdowie już się zmarło, a cesarz zaczyna rządzić sam, awansując swoich ludzi i próbując dokonać jakichś reform. Oj, ciężko będzie, już się kroją intrygi i spiski. Ale zanim, nasz Księciunio ma okazję się wykazać. Otóż - za górami za lasami, w odległej galaktyce... znaczy - prowincji, doszło do potężnej powodzi, która zniszczyła wsie i miasta, a przyniosła głód, nieszczęście i rozboje na drogach. Miejscowy gubernator to złol w owczej skórze, miejscowy magistrat - dziwkarz i krwiopijca. Obaj wołają o fundusze i ziarno ze stolicy. I cesarz je wysyła - a za sterami wozów z owym dobrem zasiada księciunio z różową konkubiną oraz żoną - generałem i jej obstawą. Lisek incognito rusza za nimi. Księciunio dał się namówić na misję wersją "może wziąłbyś żonkę i pojechał na wakacje, w góry i lasy, będzie fajnie, może zmajstrujecie jakiegoś dzidziusia w pięknych okolicznościach przyrody, a przy okazji załatwisz sprawę powodzi" :mrgreen:
Nie jest już aż tak uciesznie jak na poczatku, ale nie najgorzej, go chłopak nie jest taki głupi za jakiego go mają, a żona u jego boku to zakapior pierwszej klasy. I z miejscowym gubernatorem ma - jak się okazuje - osobiste porachunki.

Trzykrotka - Śro 23 Wrz, 2020 09:26

Dziś powinny być już nowe odcinki Bogusia i When I Was The Prettiest, a póki co jedziemy z Generałem.
Po szczęśliwym powrocie z powodziowych wakacji generał dowiaduje się, że zaocznie pozbawiono ją oficjalnych funkcji państwowych. Ma się skupić na byciu kobietą i dostarczeniu zdrowego wnuczka zgrzędnej teściowej, a głównodowodzącym zostaje kompletna pierdoła, tyle że brat cesarzowej. Tymczasem mongolskie królestwo Xia z tym podgolonym młodym generałem, który nabijał się z naszego Księciunia, już zdecydowanie szykuje się do wojny z Song.

BeeMeR - Śro 23 Wrz, 2020 09:58

A ja skończyłam 5 odcinek Koszmita, za mną pierwsza wspólna noc u niego oraz przenosiny brata do zaklętego zamku - nie czepiam się, że Koszmit szedł tam po nocy na piechotę :wink:
Trzykrotka - Śro 23 Wrz, 2020 14:56

Czytałam chyba na soompi piękną historię. Podobno aktor grający Sang Tae ucharakteryzowany jak w dramie i zachowujący się jak postać z dramy spędził cały dzień z wielkim wielbicielem tej postaci. Chłopak miał tę samą chorobę co Sang Tae i przepadał za It's OK
Jak ci się podobało porwanie? Mun Yeong zadziałała jak prawdziwy czarny charakter, ale z kontraktem w zanadrzu.

BeeMeR - Śro 23 Wrz, 2020 15:45

Porwanie - jak przy ekshibicjoniście - nie porwanie, sam wsiadł do samochodu :wink: kontrakt to już zupełnie inna bajka :wink:
Aktora grającego Sang Tae bardzo lubię, świetny jest :oklaski:

Trzykrotka - Czw 24 Wrz, 2020 10:25

Sang Tae jest kapitalną postacią. Mimo choroby. Wydaje się że będzie w scenariuszy służył tylko jako kula u nogi brata, a tymczasem on ma swoją wolę, ma swój talent i własne pomysły na życie. Jego rozwój to chyba najlepszy z watków dramy :oklaski: No i zagrany jest bezbłędnie :serduszkate:

Edit: odświeżałam wczoraj i odświeżałam, ale nie doczekałam się na nowy odcinek Record of Youth i dawkę Bogusia. Dziś za to na tumblrze zaatakowała mnie cała masa gifów - i w Brahmsie i w Record całowanie az miło :serce:

Admete - Czw 24 Wrz, 2020 14:59

Bhrams ogląda mi się nadal dobrze - postacie są złożone, a główny bohater ma wiele do przetrawienia, musi zdecydowanie zmienić swoje życie. Zmiana jednak nie przyjdzie łatwo, jeszcze wiele przed nim. Bohaterka jest pozytywną, odważną kobietą - pozornie popychadło, wie jednak, co jest dla niej ważne. Mam nadzieję, że drama zakończy się szczęśliwie. Co do związku głównych - pan nie jest jeszcze na niego gotowy, choć to on teraz zainicjował pocałunek, umawianie się.

EDIT: podejrzałam kissu z Record of ... - no proszę fortepiany teraz są trendy ;)

BeeMeR - Czw 24 Wrz, 2020 22:29

Też podejrzałam kissy ale do dram mnie jakoś nie ciągnie.

jadę z odc. 6 OK - bracia się przeprowadzili i wzięli za porządki - wiedziałam, że skoro tak pieczołowicie pokazują nam pajęczyny to ktoś je w końcu uprzątnie ;)

Bardzo mi się podoba motyw "jestem swój" - nie mamy czy brata - żeby to tylko było takie proste...

edit:
uroczy ten czarno-biały film o Sinobrodym na koniec :lol:

Trzykrotka - Czw 24 Wrz, 2020 23:44

Kissu z Brahmsa bardzo ładnie wykorzystuje fortepian :serce2: Właściwie mamy dwa fortepianowe pocałunki, a Boguś z ulubioną poszli do kina - na Parasite :mrgreen: Wiedziałam, że ulgowo nie przejdzie, to było niemal obowiązkowe, jak gadanie o SuJu w każdej dramie Siwona.
Boguś pieknie się dziś bił, płakał cudownie - drama podąża przez przeszkody życiowe swoim niespiesznym nurtem. Mam wrażenie, że ten drugi chłopak ma botoks w ustach - brrrf
To "jestem swój" to słowa Kang Tae, które biednemu Sang Tae aż za dobrze wryly się w pamięć. Ale mądrze je zmienił w życiowe motto :oklaski:
Zauważyłaś, jak każdy z odcinków wzorowany jest na jakiejś opowieści? Albo na książce MY, albo na znanych mitach ludzkości. I to MY najczęściej gra w nich role męskie :wink:

Admete - Pią 25 Wrz, 2020 06:41

W Ok te nawiązania bardzo mi się podobały. Drugi w Record faktycznie ma takie rybie usta. Panna fajna bardzo, Boguś to nie mój typ, ale gra jak z nut. To mu muszę przyznać. Tak, obejrzałam z lekką przewijką, bo panią lubię. Bardzo podoba mi się wątek obu matek, wątek dziadka, rodziny. Ten modelingowo-aktorski mniej. Nie przepadam. Poza tym ten aktor-gwiazda działa mi na nerwy. Agentka Bogusia też rewelacyjna. Znam ją z dramy kryminalnej The Good Detective.
Trzykrotka - Pią 25 Wrz, 2020 10:42

Ja też lekko przewijam, zwłaszcza wczoraj przewijałam, bo byłam strasznie senna i trochę przyspieszałam. Tam są fajne właśnie te wątki, o których piszesz. Jest wątek matek, których synowie startują w wyścigu po karierę, a jedna z nich pracuje jako gosposia drugiej, co wywołuje wiele napięć i złych emocji. Jest dziadek, przez którego rodzina straciła kiedyś wielkie pieniądze i teraz jest rodzinnym pariasem, regularnie upokarzanym przez własnego syna. Są ojciec i brat, którzy idą drogą "solidnej" kariery, nie rozumiejąc Bogusiowego podążąnia za marzeniami i niepewną karierą w showbiznesie. Sama dziewczyna, z jej pragmatycznym podejściem do życia jest też ciekawą postacią. Drama nie budzi szalonych emocji, jest bardziej takim obrazkiem z życia, ale miło się ją ogląda.
Mam wrażenie, że ten botoksowy chłopak w Search WWW nie miał aż takich pulchnych usteczek :roll: Jakoś nieestetycznie to dla mnie wygląda. Jeszcze ta różowa szminka do tego...

Admete - Pią 25 Wrz, 2020 14:44

No i postać mnie irytuje, ma wszystko, a zaczyna się zachowywać jak skrzywdzony. Narada rodzinna w sprawie wyprowadzki starszego brata - dobra była ;) Obie matki - świetnie to pomyślano i zagrano.
Admete - Sob 26 Wrz, 2020 20:50

W 8 odcinku SF 7 gra Siwon i Uee. Jutro sprawdzę. Nadal zachęcam do obejrzenia tej mini - serialu. Odcinki nie są długie, mają ciekawe historie. Zaraz zabieram się za 13 odcinek SF.
Trzykrotka - Sob 26 Wrz, 2020 21:41

Admete napisał/a:
W 8 odcinku SF 7 gra Siwon i Uee.

Prawda, mieli w czymś razem grać, to pewnie o ten odcinek.
Ja męczę się z When I Was The Prettiest. Chyba już czas się rozstać, moja cierpliwość się wyczerpuje. Nawet JiSoo nie osładza niczego.

Aragonte - Sob 26 Wrz, 2020 22:15

Nie męcz się, Trzykrotko, po co :pociesz:

Ja wczoraj w nocy zapuściłam sobie drugi odcinek Missing, ale poczułam się tak fatalnie, że o dokończeniu nie było mowy :? Wiszę z ostatnimi odcinkami SF2, ale chcę to oglądać w dobrej kondycji, a nie wymęczona.

Admete - Sob 26 Wrz, 2020 22:31

Nie ma sensu się męczyć. Trzykrotko skończył się Flower of evil. Sprawdzasz zakończenie?