Ekranizacje - Sherlock Holmes - ekranizacje
MrsBennet - Czw 10 Maj, 2012 19:22
I'm Mycroft. A moje potomstwo okazało się Moriartym i bardzo się z tego ucieszyło. Pewnie ustawi sobie "Staying Alive" jako dzwonek w komórce
Aragonte - Czw 10 Maj, 2012 23:14
| AineNiRigani napisał/a: | http://www.weta.org/tv/picks/sherlock/quiz
A u Was łicz łan? Mnie ewidentnie wychodzi Mycroft. |
A mnie Sherlock.
Znaczy się zostałyśmy braćmi, Aine
Anonymous - Pią 11 Maj, 2012 03:56
Aragonte - jakos mnie nie to specjalnie nie dziwi. Siostro, jestes mi bratem. Bratem H.
praedzio - Pią 11 Maj, 2012 05:02
Mnie standardowo wyszedł John Watson.
BeeMeR - Pią 11 Maj, 2012 09:10
a ja pani Hudson
Agn - Pią 11 Maj, 2012 10:22
| AineNiRigani napisał/a: | Przypuszczam, ze Ojcu wyjdzie tak samo. |
A mnie wyszła Molly Hooper. WTF?!
A, to pewnie dlatego, że zaznaczyłam, że z pożaru pierwszego ratowałabym swojego zwierzaczka. No bo bym ratowała!
praedzio - Pią 11 Maj, 2012 10:27
| Agn napisał/a: | | A, to pewnie dlatego, że zaznaczyłam, że z pożaru pierwszego ratowałabym swojego zwierzaczka. No bo bym ratowała! |
Hej, ja też to zaznaczyłam i co? Muszę odrestaurować swój blog.
Aragonte - Pią 11 Maj, 2012 13:38
| praedzio napisał/a: | | Agn napisał/a: | | A, to pewnie dlatego, że zaznaczyłam, że z pożaru pierwszego ratowałabym swojego zwierzaczka. No bo bym ratowała! |
Hej, ja też to zaznaczyłam i co? Muszę odrestaurować swój blog. |
Ale ja też to zaznaczyłam
Anonymous - Pią 11 Maj, 2012 13:41
Watson u Edwarda i p.Hudson u Beem jakos mnie nie dziwi, ale Molly u Ojca?
Zastanawiam sie nad kryteriami - bo jakby nie patrzec wszystkie takie testy sa oparte na testach osobowosciowych.
Zastanawia mnie jak scharakteryzowalibysmy Molly? Wydaje nam sie, ze jest slaba, ale nie jest. Jest silna - obok Watsona jako jedyna potrafi powiedziec Sherlockowi prawde w oczy. Ale nie gniewna, tylko taka emocjonalna, z glebi serca. Przyjmuje brutalna szczerosc Sherlocka na klate - i chociaz zraniona, potrafi na nia odpowiedziec. Bez agresji, bez zlosci (jak to jest w zwyczaju), ale poprzez pokazanie mu swoich emocji. Sherlock jest uposledzony empatycznie, czasem trzeba mu powiedziec co sie czuje, aby to dostrzegl. POd tym wzgledem Molly dziala cuda. Chyba nawet wieksze niz John...
Kurcze, fajna bylaby z nich para - tak w gruncie rzeczy. Burzliwa, ale pasujaca do siebie...
Anonymous - Pią 11 Maj, 2012 13:43
Watson u Edwarda i p.Hudson u Beem jakos mnie nie dziwi, ale Molly u Ojca?
Zastanawiam sie nad kryteriami - bo jakby nie patrzec wszystkie takie testy sa oparte na testach osobowosciowych.
Zastanawia mnie jak scharakteryzowalibysmy Molly? Wydaje nam sie, ze jest slaba, ale nie jest. Jest silna - obok Watsona jako jedyna potrafi powiedziec Sherlockowi prawde w oczy. Ale nie gniewna, tylko taka emocjonalna, z glebi serca. Przyjmuje brutalna szczerosc Sherlocka na klate - i chociaz zraniona, potrafi na nia odpowiedziec. Bez agresji, bez zlosci (jak to jest w zwyczaju), ale poprzez pokazanie mu swoich emocji. Sherlock jest uposledzony empatycznie, czasem trzeba mu powiedziec co sie czuje, aby to dostrzegl. POd tym wzgledem Molly dziala cuda. Chyba nawet wieksze niz John...
Kurcze, fajna bylaby z nich para - tak w gruncie rzeczy. Burzliwa, ale pasujaca do siebie...
Admete - Pią 11 Maj, 2012 14:06
Nikt jeszcze nie został Lestrade? To ja się zgłaszam
| Cytat: | | You are Lestrade. You’re a hard worker who is seriously dedicated to your job, even when it might negatively impact other areas of your life. A bit jaded in your view of the world, you nevertheless value success and competence, and are willing to embrace unconventional methods if they will help you achieve your goals. Plus, you’re great at getting along with a wide variety of people — whether they get along with each other or not. |
Anaru - Pią 11 Maj, 2012 22:57
A mnie quiz nie działa, przeładowuje mi wciąż na pytania.
Ania Aga - Pią 11 Maj, 2012 23:55
Spróbuj w innej przeglądarce, a jestem Watson.
Aragonte - Czw 17 Maj, 2012 23:35
Nowy, jak zwykle dobry wpis Sherlockisty, a w nim link do - uwaga! - fragmentu "Elementary":
http://sherlockista.blogs...pare-sow-o.html
Agn - Pią 18 Maj, 2012 06:33
Nie podoba mi się. Sherlock w tej wersji wygląda jak bezdomny i zachowuje się jak psychicznie chory, a nie superinteligentny.
PS Widzę Aidana Quinna?
milenaj - Pią 18 Maj, 2012 11:11
Dobrze widzisz i to jest jedyne co może mnie zachęcić do oglądania tego serialu.
Admete - Pią 18 Maj, 2012 15:45
Aidan jako Lestrade? Podoba mi się
Agn - Sob 19 Maj, 2012 07:29
| milenaj napisał/a: | | Dobrze widzisz i to jest jedyne co może mnie zachęcić do oglądania tego serialu. |
Ja sobie obejrzę przynajmniej pierwszy odcinek, by móc wyrobić porządnie zdanie.
Nawet jeśli jestem ciapeńkę uprzedzona...
Anonymous - Sob 19 Maj, 2012 12:10
"nasz" Sherlock jest w zalozeniach socjopata i dlatego tak fascynuje. Amerykanie zrobili z niego psychola. Jak zwykle ida po lebkach...
praedzio - Pon 21 Maj, 2012 20:22
Dziś w pociągu przeczytałam sobie króciutkie opowiadanie Gaimana pt. Studium w szmaragdzie. Interesting.... Jakby kto chciał poczytać, to śpieszę donieść, ze to opowiadanie znajduje się w zbiorku pt. Rzeczy ulotne.
Admete - Pon 21 Maj, 2012 21:05
A czytałam, czytałam Podobało mi się.
praedzio - Pon 21 Maj, 2012 21:32
Tak myślałam, że musi być coś na rzeczy, skoro główni bohaterowie nie są podani z imienia i nazwiska.
Aragonte - Sob 26 Maj, 2012 02:04
Ktoś widział ten rysunek?
http://30.media.tumblr.co...uls04o1_500.jpg
Aragonte - Sob 26 Maj, 2012 23:06
Czysta prawda
http://ghostbees.tumblr.c...ur-hates-holmes
Agn - Nie 27 Maj, 2012 11:23
Coś w tym jest...
|
|
|