Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Admete - Pon 16 Gru, 2013 15:38
Który? Ten z dzieckiem? Z jednej strony podoba mi się, że Nick tak się wciągnął w grimmowanie, a z drugiej to się może dla niego skończyć pewnym odczłowieczeniem.
Aragonte - Pon 16 Gru, 2013 16:06
Tak, ten z dzieckiem. No, myślę, że bez pewnego odczłowieczenia się nie obejdzie.
Admete - Pon 16 Gru, 2013 16:08
W końcu umiejętnie wykorzystują postać Julliette.
Admete - Sob 28 Gru, 2013 10:24
Obejrzałam wczoraj połowę Star Trek 2 i mi się bardzo podobało. Piękne efekty specjalne i świetna relacja między Kirkiem i Spockiem. Podoba mi się, że pociągnęli dalej wątek dojrzewania do bycia kapitanem.
asiek - Nie 29 Gru, 2013 17:57
Lubię utarczki słowne między Kirkiem a Spockiem. Czasem normalnie wyrwałbym mu tę jego grzywkę.
Admete - Nie 29 Gru, 2013 19:20
Dwójka wcale nie była gorsza niż pierwsza część. Konsekwentnie rozwijali relacje bohaterów. I jestem tez po seansie Człowieka ze stali. Jak człowiek zobaczy taki film, to od razu wie, jak mogą wyglądać efekty specjalne. Niesamowite były. Bardzo mi się podobała początkowa wizja Kryptona, statki i stroje. Bardzo ciekawie wypadły sekwencje wspomnień Cala/Clark'a. Ubranko trochę zmieniono i dało się je znieść. Trochę lelawa Lois, ale ja nie bardzo lubię Amy Adams z tym jej słabiutkim głosikiem. Ogólnie byłam pozytywnie zaskoczona, ale z drugiej strony maczał w tym paluszki Christoper Nolan, więc nie powinnam się dziwić
praedzio - Nie 29 Gru, 2013 20:50
O, widzisz - a ja w połowie zasnęłam. Ale może dlatego, że byłam zmęczona (to było wieczorem w dzień przeprowadzki). Z całego filmu pamiętam tylko mnóstwo efektów, bijatyk i ganianin - zero fabuły.
Admete - Pon 30 Gru, 2013 08:21
To akurat początek był naprawdę dobry A retrospekcje były najlepsze. Jak dla mnie mogliby zrobić serial z Clarkiem-Calem zanim został Supermenem, ale musiałby zostać zrobiony tak, jak te wspomnienia.
praedzio - Pon 30 Gru, 2013 08:37
No, nic - trzeba będzie do niego wrócić.
praedzio - Pon 30 Gru, 2013 08:42
O, a propos niezłych efektów i takiej se fabuły, znalazłam zapowiedź "Jupiter Ascending": http://film.interia.pl/wi...stun,1976728,38
W kinach od 25 lipca 2014 roku. Nie byłabym sobą, gdybym nie zawiesiła się na nazwisku Eddiego Redmayne'a. A - i robimy zakłady, czy tym razem ukatrupią Fasolkę?
Admete - Pon 30 Gru, 2013 18:40
To mi wygląda na młodzieżówkę jakąś, ale jak się da, to obejrzę
Admete - Pon 30 Gru, 2013 21:50
Pocieszam się jak mogę Pamięć absolutna odfajkowana. Ogólnie przypomniałam to sobie hurtowo Dużo się dzieje, szybko się dzieje, choć ja za Farrellem nie przepadam, to jakoś się obejrzało. Muzyka mi się podobała - sprawdziłam stary znajomy - Gregson - Williams. Pomysły scenograficzne przyszłego świata bardzo trafione.
Aragonte - Sob 04 Sty, 2014 13:28
Oglądam nowego Grimma. Taka ciekawostka: pojawiają się tam niby-Rosjanie, którzy posługują się "american-Russian" Zgadniecie, kto jako jedyny mówi nieźle po rosyjsku???
Kapitan Renard
asiek - Sob 04 Sty, 2014 14:14
Grimm u mnie czeka na lepszy czas.
| Admete napisał/a: | Pocieszam się jak mogę Pamięć absolutna odfajkowana. Ogólnie przypomniałam to sobie hurtowo Dużo się dzieje, szybko się dzieje, choć ja za Farrellem nie przepadam, to jakoś się obejrzało. Muzyka mi się podobała - sprawdziłam stary znajomy - Gregson - Williams. Pomysły scenograficzne przyszłego świata bardzo trafione. |
A ja jeszcze tego nie widziałam, właśnie z powodu Farrella , odrzuca mnie od niego... Może z czasem się przełamię.
Wczoraj zerknęłam na Battlestar Galactica: Blood and Chrome... Mierniutkie to strasznie, szkoda czasu.
Admete - Sob 04 Sty, 2014 15:47
No tak Sahsa Roiz się urodził w Tel Avivie to może jacyś rosyjscy Zydzi sa wśród jego przodków? Na razie ten sezon Grimma jest udany, nie narzekam.
BeeMeR - Sob 04 Sty, 2014 18:31
| asiek napisał/a: | Battlestar Galactica: Blood and Chrome... Mierniutkie to strasznie, szkoda czasu. | Dzięki za ostrzeżenie bo chyba mam
Anaru - Sob 04 Sty, 2014 23:00
| BeeMeR napisał/a: | Dzięki za ostrzeżenie bo chyba mam |
Chyba powinnaś mieć, bo chyba Ci dowiozłam
praedzio - Wto 07 Sty, 2014 22:26
Teaser 3 sezonu Continuum: http://www.youtube.com/watch?v=apMVmY-LEI4
To już w marcu!
praedzio - Nie 12 Sty, 2014 14:53
Revolution trzyma formę.
Admete - Nie 12 Sty, 2014 14:53
Ja się musze w końcu ogarnąć. Oglądam ciągle jakieś inne rzeczy...
Aragonte - Nie 12 Sty, 2014 17:32
A z Grimmem jesteś na bieżąco? Ja właśnie dzisiaj nadrobiłam ostatni odcinek
Admete - Nie 12 Sty, 2014 17:52
Jestem, jestem
praedzio - Śro 15 Sty, 2014 19:04
Wieść niesie, że drugi sezon Under the Dome pojawi się 30 czerwca. Jupi!
Admete - Nie 19 Sty, 2014 15:45
Praedzio o Intelligance to chyba w fantastyce pisać. Dwa pierwsze odcinki całkiem niezłe. Tutaj mamy motyw jak z powieści Gibsona - wszczepienie do mózgu urządzenia umożliwiającego bezpośredni kontakt z siecią. W Person of interest to AI czyli Maszyna sama sobie poszukała żywego interfejsu w osobie Root...w ten sposób jest bardziej tajemniczo i metafizycznie niż w Intelligance. W obu zaś wypadkach ważny jest element ludzki.
praedzio - Nie 19 Sty, 2014 15:52
Ja to lubię, jak w serialu coś się dzieje. Dlatego w pierwszym odruchu poleciałam do wątku sensacyjnego - ale w sumie można i w Fantastyce pisać. Czas pokaże, czego tam jest więcej.
W Intelligence raczej metafizyki nie uświadczymy.
|
|
|