To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Hobbit

asiek - Wto 12 Lis, 2013 18:35

I mnie się podoba :-D
Admete - Wto 12 Lis, 2013 19:39

To czekamy na premierę. 27 grudnia?
asiek - Wto 12 Lis, 2013 19:55

Tyle czekania, poszłabym już teraz...
Anonymous - Śro 13 Lis, 2013 01:06

ja chyba w tym roku nie pobije swojego zeszlorocznego rekordu...
ale bede sie starac...

Aragonte - Pią 29 Lis, 2013 22:08

Skorzystałam z Black Friday w Empiku i kupiłam 5-płytowego Hobbita (plus dwie inne rzeczy, z których ostatnia, najtańsza, była gratis :wink: ). A teraz oglądam, ma się rozumieć, dodatki :mrgreen:
Właśnie leci fragment z przesłuchania Rysia do roli Thorina :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Anonymous - Sob 30 Lis, 2013 06:07

zastanawiam sie, czy musze doczekac kolejnych 10 lat,, aby kupic tutaj to wydanie za 2-3 £ ?
Admete - Sob 30 Lis, 2013 08:51

O szkoda, że nie wiedziałam, że jest coś takiego...
Admete - Pon 16 Gru, 2013 20:59

Jak zwykle u mnie nie ma dobrej ( w moim odczuciu ) wersji Hobbita. W jednym kinie 3D z dubbingiem i bez, a w drugim 2D tylko z dubbingiem. Jutro zadzwonię jeszcze do tego drugiego kina, bo oni w zeszłym roku na końcu mieli wersję 2D z napisami...
Aragonte - Pon 16 Gru, 2013 22:01

Współczuję, wiem, jak męczy Cię 3D. Ale może będzie też wersja 2D z napisami?

Czytałam dzisiaj na filmwebie pierwsze recenzje - część chwali, część narzeka, ale chyba ogólnie przeważają pozytywne. Jakiś tam "romans" Kiliego był, ale to chyba głównie gapienie się na kogoś z zachwytem, więc bez specjalnych zgrzytów :wink: Jak zrozumiałam, sporo działo się w Dol Guldur. Chwalono też występ Smauga, ale to akurat mnie wcale nie dziwi :mrgreen:

Czekam z niecierpliwością, pewnie pójdę do kina 28 grudnia, bo wracam do W-wy 27 :)

Admete - Wto 17 Gru, 2013 07:05

Przez te perturbacje z wersjami, to jakos mniej czekam. Bardziej będę czekać na dvd. czytam sobie Przewodnik Sibleya.
Aragonte - Wto 17 Gru, 2013 09:06

Recenzja z Elendilionu:
http://www.elendilion.pl/...mauga-recenzja/

Tak, czytam wszystkie recenzje i pożeram spoilery :wink:

Admete - Wto 17 Gru, 2013 11:06

To ja na razie nie bardzo mam czas, ale pewnie nadrobię ;)
Anonymous - Śro 18 Gru, 2013 01:49

https://www.facebook.com/...&type=2&theater
Admete - Śro 18 Gru, 2013 06:54

Podoba mi się ta recenzja, którą podlinkowałaś Aragonte. Tez mam podobne zdanie, że Jackson za bardzo kombinuje. A najlepiej wychodzi wtedy, jak jest po prostu Tolkien.
Admete - Sob 21 Gru, 2013 16:04

Obejrzałam pierwszy dodatek z wydania rozszerzonego - Powrót do Śródziemia. Uśmiałam się strasznie. I jak cudnie było oglądać Richarda takiego wysportowanego, zgrabnego i cudnie mówiącego :serce:
asiek - Czw 26 Gru, 2013 20:11

Byłam na Hobbicie 2... Trzeba oddać Jacksonowi, że umie opowiadać historie. Bite dwie godziny dobrej zabawy. Nawet sam reżyser wystąpił. :wink:
Spodobała mi finałowa piosenka...
http://www.youtube.com/watch?v=VHFPSl3-waA

Admete - Czw 26 Gru, 2013 21:38

A mnie wkurza, że nie mogę pójść. Chyba się złamię i najpierw pójdę na dubbing...Powiedz coś więcej...
asiek - Czw 26 Gru, 2013 22:11

Nie napisałam nic więcej, bo chyba wszyscy wszystko już wiedzą. :wink: Jackson rzecz jasna nie trzyma się oryginału i Hobbita w Hobbcie niewiele. :wink:
Część z Beornem bardzo okrojona. Miałam nadzieję na więcej, pewnie w rozszerzonej wersji pojawią się dodatkowe sceny. Mroczna Puszcza robi wrażenie, ale też stosunkowo jej niewiele. W powieści dzieje się tam znacznie więcej. Thranduil... hmmm... trudno nie zwrócić na niego uwagi. Niepokojąca postać, wyląda mi na sadystę. :wink:
Legolas... cóż, latka lecą, co niestety widać. :wink:
Sporo uwagi Jackson poświęcił Miastu na Jeziorze. I tu ciekawie zagrał Barda Luck Evans.
W tej części trylogii Jackson pozwolił widzom napaść oczy smokiem. :wink: Chyba chciał zrehabilitować się za pierwszą część. A zatem smoka jest sporo, można go podziwiać z każdej możliwej strony. :wink:
Najbardziej zaciekawił mnie wątek Dol Guldur, ale niestety na jego rozwinięcie trzeba będzie poczekać. :-|
Sceny walki, szczególnie te z udziałem elfów, robią wrażenie...Czego tam nie ma, cuda wianki. :wink:
Ta część jest znacznie bardziej dynamiczna, sporo się dzieje i nie ma chwili na nudę. To zdecydowanie kino akcji. Jeżeli czegoś mi brakowało, to magii, tajemnicy...tego klimatu, który był w WP. W sumie, to nie mogę za to winić Jacksona, wszak Hobbit, to przygodówka.

Admete - Czw 26 Gru, 2013 22:13

A to jednak poczekam, bez pośpiechu ;)
Aragonte - Czw 26 Gru, 2013 22:13

Zaostrzyłaś mi apetyt, Aśku :)
Zrobiłam rezerwację na sobotę, na 2D z napisami :mrgreen:

miłosz - Czw 26 Gru, 2013 23:16

byłam na wesji 2D z napisami ( w multikinie dubbing chyba do 16) Finałowa pioenka zupełnie mnie nie kręci, i o dziwo ginie mi muzyka i to już w drugim filmie o Hobbicie, we Władcy to działało jak w szwajcarskim zegarku tu mi nie działa i chyba już nic z tym nie zrobią , film nawet, nawet :) zdecydowanie lepszy od części pierwszej. Rysiek bezwzględnie rulezzzz :love_shower: a głos to ma jak mały Cygan nogę. Bard mi się podobał :excited: a Legolas się posunąłł Akcja się toczy zdecydowanie bardziej wartko niż w części pierwszej ;) Oczywiście jestem gdybaczem więc się zastanawiam czy gdyby Jackson nakręcił najpierw Hobbita to potem nakręciłby sześć części Władcy :mrgreen: :mrgreen: Bezwzględnie na zwsze pozostanę miłośniczką Jaksona za Trylogię o Pierścieniu, Hobbit nie powoduje, że mi staniki latają i nie urywa mi tego i owego :mrgreen: Bardzo rzetelne kino akcji, tyle, że wszystko już gdzieś kiedyś był, więc łatwo wszystko przewidzieć.

Nie rozumiem idei zabierania małych siedmio, ośmioletnich dzieci na Hobbita :-/ Uciętych głów tu aż nadto :paddotylu:

asiek - Pią 27 Gru, 2013 00:34

A co wątku romansowego, to on jest subtelny. Nie wiem, o co tyle krzyku w niektórych recenzjach. Jest mały trójkącik i zobaczymy jak się rozwinie. :wink:
miłosz - Pią 27 Gru, 2013 19:49

asiek napisał/a:
Jest mały trójkącik i zobaczymy jak się rozwinie. :wink:

zależy co Jackson woli :mrgreen: ale mnie wątek romansowy też nie przeszkadzał. I wogóle wiecie co długie elfowe uszy są bardzo twarzowe :mrgreen: może tak dobrze wyglądają przy długich wyprostowanych włosach ?? :mrgreen: :mysle:

Aragonte - Pią 27 Gru, 2013 20:03

Myślę, że nic się nie rozwinie, bo PJ uśmierci, kogo trzeba :wink:

Odebrałam bilet - idę na Hobbita II jutro, na 13.00 :banan_czerwony:

Admete - Pią 27 Gru, 2013 20:08

Ale ci dobrze...