Fantastyka - Hobbit
asiek - Wto 12 Lis, 2013 18:35
I mnie się podoba
Admete - Wto 12 Lis, 2013 19:39
To czekamy na premierę. 27 grudnia?
asiek - Wto 12 Lis, 2013 19:55
Tyle czekania, poszłabym już teraz...
Anonymous - Śro 13 Lis, 2013 01:06
ja chyba w tym roku nie pobije swojego zeszlorocznego rekordu...
ale bede sie starac...
Aragonte - Pią 29 Lis, 2013 22:08
Skorzystałam z Black Friday w Empiku i kupiłam 5-płytowego Hobbita (plus dwie inne rzeczy, z których ostatnia, najtańsza, była gratis ). A teraz oglądam, ma się rozumieć, dodatki
Właśnie leci fragment z przesłuchania Rysia do roli Thorina
Anonymous - Sob 30 Lis, 2013 06:07
zastanawiam sie, czy musze doczekac kolejnych 10 lat,, aby kupic tutaj to wydanie za 2-3 £ ?
Admete - Sob 30 Lis, 2013 08:51
O szkoda, że nie wiedziałam, że jest coś takiego...
Admete - Pon 16 Gru, 2013 20:59
Jak zwykle u mnie nie ma dobrej ( w moim odczuciu ) wersji Hobbita. W jednym kinie 3D z dubbingiem i bez, a w drugim 2D tylko z dubbingiem. Jutro zadzwonię jeszcze do tego drugiego kina, bo oni w zeszłym roku na końcu mieli wersję 2D z napisami...
Aragonte - Pon 16 Gru, 2013 22:01
Współczuję, wiem, jak męczy Cię 3D. Ale może będzie też wersja 2D z napisami?
Czytałam dzisiaj na filmwebie pierwsze recenzje - część chwali, część narzeka, ale chyba ogólnie przeważają pozytywne. Jakiś tam "romans" Kiliego był, ale to chyba głównie gapienie się na kogoś z zachwytem, więc bez specjalnych zgrzytów Jak zrozumiałam, sporo działo się w Dol Guldur. Chwalono też występ Smauga, ale to akurat mnie wcale nie dziwi
Czekam z niecierpliwością, pewnie pójdę do kina 28 grudnia, bo wracam do W-wy 27
Admete - Wto 17 Gru, 2013 07:05
Przez te perturbacje z wersjami, to jakos mniej czekam. Bardziej będę czekać na dvd. czytam sobie Przewodnik Sibleya.
Aragonte - Wto 17 Gru, 2013 09:06
Recenzja z Elendilionu:
http://www.elendilion.pl/...mauga-recenzja/
Tak, czytam wszystkie recenzje i pożeram spoilery
Admete - Wto 17 Gru, 2013 11:06
To ja na razie nie bardzo mam czas, ale pewnie nadrobię
Anonymous - Śro 18 Gru, 2013 01:49
https://www.facebook.com/...&type=2&theater
Admete - Śro 18 Gru, 2013 06:54
Podoba mi się ta recenzja, którą podlinkowałaś Aragonte. Tez mam podobne zdanie, że Jackson za bardzo kombinuje. A najlepiej wychodzi wtedy, jak jest po prostu Tolkien.
Admete - Sob 21 Gru, 2013 16:04
Obejrzałam pierwszy dodatek z wydania rozszerzonego - Powrót do Śródziemia. Uśmiałam się strasznie. I jak cudnie było oglądać Richarda takiego wysportowanego, zgrabnego i cudnie mówiącego
asiek - Czw 26 Gru, 2013 20:11
Byłam na Hobbicie 2... Trzeba oddać Jacksonowi, że umie opowiadać historie. Bite dwie godziny dobrej zabawy. Nawet sam reżyser wystąpił.
Spodobała mi finałowa piosenka...
http://www.youtube.com/watch?v=VHFPSl3-waA
Admete - Czw 26 Gru, 2013 21:38
A mnie wkurza, że nie mogę pójść. Chyba się złamię i najpierw pójdę na dubbing...Powiedz coś więcej...
asiek - Czw 26 Gru, 2013 22:11
Nie napisałam nic więcej, bo chyba wszyscy wszystko już wiedzą. Jackson rzecz jasna nie trzyma się oryginału i Hobbita w Hobbcie niewiele.
Część z Beornem bardzo okrojona. Miałam nadzieję na więcej, pewnie w rozszerzonej wersji pojawią się dodatkowe sceny. Mroczna Puszcza robi wrażenie, ale też stosunkowo jej niewiele. W powieści dzieje się tam znacznie więcej. Thranduil... hmmm... trudno nie zwrócić na niego uwagi. Niepokojąca postać, wyląda mi na sadystę.
Legolas... cóż, latka lecą, co niestety widać.
Sporo uwagi Jackson poświęcił Miastu na Jeziorze. I tu ciekawie zagrał Barda Luck Evans.
W tej części trylogii Jackson pozwolił widzom napaść oczy smokiem. Chyba chciał zrehabilitować się za pierwszą część. A zatem smoka jest sporo, można go podziwiać z każdej możliwej strony.
Najbardziej zaciekawił mnie wątek Dol Guldur, ale niestety na jego rozwinięcie trzeba będzie poczekać.
Sceny walki, szczególnie te z udziałem elfów, robią wrażenie...Czego tam nie ma, cuda wianki.
Ta część jest znacznie bardziej dynamiczna, sporo się dzieje i nie ma chwili na nudę. To zdecydowanie kino akcji. Jeżeli czegoś mi brakowało, to magii, tajemnicy...tego klimatu, który był w WP. W sumie, to nie mogę za to winić Jacksona, wszak Hobbit, to przygodówka.
Admete - Czw 26 Gru, 2013 22:13
A to jednak poczekam, bez pośpiechu
Aragonte - Czw 26 Gru, 2013 22:13
Zaostrzyłaś mi apetyt, Aśku
Zrobiłam rezerwację na sobotę, na 2D z napisami
miłosz - Czw 26 Gru, 2013 23:16
byłam na wesji 2D z napisami ( w multikinie dubbing chyba do 16) Finałowa pioenka zupełnie mnie nie kręci, i o dziwo ginie mi muzyka i to już w drugim filmie o Hobbicie, we Władcy to działało jak w szwajcarskim zegarku tu mi nie działa i chyba już nic z tym nie zrobią , film nawet, nawet zdecydowanie lepszy od części pierwszej. Rysiek bezwzględnie rulezzzz a głos to ma jak mały Cygan nogę. Bard mi się podobał a Legolas się posunąłł Akcja się toczy zdecydowanie bardziej wartko niż w części pierwszej Oczywiście jestem gdybaczem więc się zastanawiam czy gdyby Jackson nakręcił najpierw Hobbita to potem nakręciłby sześć części Władcy Bezwzględnie na zwsze pozostanę miłośniczką Jaksona za Trylogię o Pierścieniu, Hobbit nie powoduje, że mi staniki latają i nie urywa mi tego i owego Bardzo rzetelne kino akcji, tyle, że wszystko już gdzieś kiedyś był, więc łatwo wszystko przewidzieć.
Nie rozumiem idei zabierania małych siedmio, ośmioletnich dzieci na Hobbita :-/ Uciętych głów tu aż nadto
asiek - Pią 27 Gru, 2013 00:34
A co wątku romansowego, to on jest subtelny. Nie wiem, o co tyle krzyku w niektórych recenzjach. Jest mały trójkącik i zobaczymy jak się rozwinie.
miłosz - Pią 27 Gru, 2013 19:49
| asiek napisał/a: | Jest mały trójkącik i zobaczymy jak się rozwinie. |
zależy co Jackson woli ale mnie wątek romansowy też nie przeszkadzał. I wogóle wiecie co długie elfowe uszy są bardzo twarzowe może tak dobrze wyglądają przy długich wyprostowanych włosach ??
Aragonte - Pią 27 Gru, 2013 20:03
Myślę, że nic się nie rozwinie, bo PJ uśmierci, kogo trzeba
Odebrałam bilet - idę na Hobbita II jutro, na 13.00
Admete - Pią 27 Gru, 2013 20:08
Ale ci dobrze...
|
|
|