Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10
BeeMeR - Nie 25 Wrz, 2016 08:00
| Agn napisał/a: | | facet kopie drugiego w łydkę, a ten robi efektowne salto). | Nie rozumiem, nie robisz salta w tył jak cię ktoś kopnie w łydkę? Ja zawsze
| Agn napisał/a: | | No nie... dupki są wciąż w modzie? | pewnie zawsze będą w modzie - dupki i ich resocjalizacja
Padłam wczoraj w połowie finału Signal, to jednak długi odcinek.
BeeMeR - Nie 25 Wrz, 2016 08:36
| Cytat: | | Jeśli okaże się, że C4k jest znów kiepskie | Mądra to ta drama nie jest i już nie będzie, ale pierwsze pół odc 14 jest sympatyczne (tj. ja przewinęłam nieinteresujące mnie wątki i osoby ): przygotowywanie posiłku w backhugu (przy czym oczywiste, że jak ktoś jest bardzo głodny późnym wieczorem to się piecze kurczaka ), skradziony całus, chowanie się pod stołem przed kuzynem - i liczne przekomarzanki zakochanych. gołąbków
edit:
nota bene oglądam w rozkoszach tłumaczenia baki, np:
"Od teraz to ja będę tym,|który się do ciebie zbliży."
"Uczynię, że nasza rodzina|będzie prawdziwą rodziną."
itd, itp - w tej dramie to akurat nie przeszkadza, zwłaszcza w scenach przewijanych
Aragonte - Nie 25 Wrz, 2016 11:35
| Trzykrotka napisał/a: | | Tylko w chińskiej wersji Rouxi nie była poraniona, kleczała w swoim codziennym stroju, a kiedy padła i straciła przytomność, to była sama, bo książęta solidarnie kleczeli na głównym placu przed pałacem. I rzeczywiście, 4 książę zaslaniał ją płaszczem przed deszczem, a 14 nakarmił, co było z jego strony ujmujące i bardzo w jego stylu. Jeśli teraz zrobi to Ji Soo, to może jakoś zaistnieje. |
Na Soompi trwają dywagacje, czy przypadkiem Hae Soo nie będzie starała się błagać o litość dla konkubiny Oh, bo może to ona weźmie na siebie winę. Jest to możliwe, niestety
Kolejny link do posta bebisouss33:
http://forums.soompi.com/...omment=20039314
I zacytuję inny, bo jest krótki:
One aspect I love about this drama:heart: is that there is so much sensuality between Wang So-Hae Soo. The director showed it in their first meeting, then in the second ride (the way he hold her), then the make-up scene (he caresses her arm at the end) asm... You can see the physical attraction between them, something unusual for a k-drama! :heart:
I nowe fotki
Prawie jej głowę na ramieniu położył I gdzie on trzyma prawą dłoń, hę?
Edit: To mnie rozśmieszyło
http://forums.soompi.com/...omment=20038897
Ktoś z kolei miał skojarzenie, że wizje Hae Soo to coś podobnego jak wizje pokazujące się w Zwierciadle Galadrieli - a jak wiadomo, nie do końca można było im wierzyć
Trzykrotka - Nie 25 Wrz, 2016 13:45
Overthinking napisała świetną i wyważoną analizę odcinków 8 i 9. Zacytuję jak będę przy kompie. Zacytować też posta, w którym ktoś pozdrowił ją hitlerowskim heil, bo odmienił się nie tłumaczyć postępowanie WS i niewczesny kiss. Ludzie mają jednak równo zryte....
Intryguje mnie porcja nadmorskich zdjęć. Zaczyna się, czy kończy nocą? Ubrani są identycznie jak w scenie pocałunku - to byłby dalszy ciąg?
Admete - Nie 25 Wrz, 2016 14:23
K2 - moim zdaniem fabuła nie ma nawet grama sensu, ale za to walki są świetnie sfilmowane. I możliwe, że będę oglądać sceny akcji, a resztę przewijać, następnie wywalać odcinek. Ten scenarzysta jest jednak specyficzny. Mnie jego pomysły nie pasują. Fajna jest aktorka grająca przyszłą prezydentową. Znam ją z Assembly. Ogólnie aktorzy ( oprócz uciśnionej dziewoi w nocnych koszulach ) są dobrze dobrani. Muzyka nieco patetyczna.
Aragonte - Nie 25 Wrz, 2016 17:38
Ja sobie chyba odpuszczę K2.
| Trzykrotka napisał/a: | Overthinking napisała świetną i wyważoną analizę odcinków 8 i 9. Zacytuję jak będę przy kompie. Zacytować też posta, w którym ktoś pozdrowił ją hitlerowskim heil, bo odmienił się nie tłumaczyć postępowanie WS i niewczesny kiss. Ludzie mają jednak równo zryte....
Intryguje mnie porcja nadmorskich zdjęć. Zaczyna się, czy kończy nocą? Ubrani są identycznie jak w scenie pocałunku - to byłby dalszy ciąg? |
Może i dalszy ciąg - jakiś być musi.
Overthinking pisze analizy na Tumblrze? To czytałam.
Jeszcze coś do poczytania - bebebisouss33 zestawia Hae Soo z mamusią z piekła rodem (notorycznie skracam jej nicka, bo mi się myli):
http://forums.soompi.com/...omment=20039969
Admete - Nie 25 Wrz, 2016 17:48
W K2 wszytko malowane grubą krechą i lekko od czapy. W Yong Pal też tak było. Za to Król Luis może się podobać, jeśli ktoś lubi komedie. Nie dla mnie, ale In Guk jak zwykle gra cudnie i wygląda przeuroczo nawet jak jest wybrudzony i rozczochrany Ja go naprawdę lubię. Ma świetną mimikę, wymowne oczy i talent zarówno komediowy jak i dramatyczny. Dziewczynę kojarzę w nastoletniej wersji z Królowej Seon Deok. Z In Gukiem współgra bardzo ładnie i może być z tego przyjemny romans. Na pewno umie grać i jest ładna w taki niesztampowy sposób. Jej bohaterka jest pewna siebie i zaradna. Do kompletu jest Oska czyli ciapowaty chemik z Mrs Temper ( też go lubię ).
Wywiad ze scenarzystką W:
http://www.dramabeans.com...-song-jae-jung/
Aragonte - Nie 25 Wrz, 2016 18:13
Obejrzałaś do końca "W"? Mnie się nie chciało.
Taka glupotka:
http://i672.photobucket.c...Untitled-26.jpg
Admete - Nie 25 Wrz, 2016 18:17
Nie obejrzałam. Tez mi się nie chciało. W dużej mierze to wina aktorów niestety. Tak drewnianej panny nie widziałam od czasu Chuno. A tamta przynajmniej wygląd miała. Na In Guka możesz w czymś zerknąć. Polecam I remember you, ale King Luis tez może być. Może to nie najmądrzejszy serial, ale zabawny.
Aragonte - Nie 25 Wrz, 2016 18:20
Najpierw zaległości, tj. dramy ukończone, które już mam
BeeMeR - Nie 25 Wrz, 2016 18:41
| Admete napisał/a: | | Polecam I remember you | Właśnie sobie zdobyłam
Nie warto kończyć W (imho) bo ta drama nie dochodzi do żadnej konkluzji a zdarzenia w finalnym odcinku są wybitnie przypadkowe. Zerknę na ten wywiad w późniejszym czasie
Dokończyłam Kopciuszka 13 i na tym kończę z nim przygodę, tj. na wizerunku szczęśliwych, zaświergolonych młodych, a oszczędzam sobie dramatozy niezgody dziadkowej, zawału czy na czym tam stanie jak zobaczył swego sekretarza z własną żoną i podejrzewa o nie wiadomo co, plus wszystko mi jedno co z pozostałymi wątkami. Może zerknę na finalny odcinek.
Odnośnie ML mam prośbę - łyknę wszelkie spoilery, (zwłaszcza obrazkowe chętnie ) ale gdyby ktoś zginął to ospoilerujcie kto - przynajmniej początkowo
Agn - Nie 25 Wrz, 2016 19:20
| BeeMeR napisał/a: | Nie rozumiem, nie robisz salta w tył jak cię ktoś kopnie w łydkę? Ja zawsze
|
No tak, ale ja robię podwójne, a ten cienias tylko pojedyncze.
| BeeMeR napisał/a: | nota bene oglądam w rozkoszach tłumaczenia baki, np:
"Od teraz to ja będę tym,|który się do ciebie zbliży."
"Uczynię, że nasza rodzina|będzie prawdziwą rodziną." |
Moje tłumaczeniowe kompleksy się podtapiają.
| Aragonte napisał/a: | | Na Soompi trwają dywagacje, czy przypadkiem Hae Soo nie będzie starała się błagać o litość dla konkubiny Oh, bo może to ona weźmie na siebie winę. Jest to możliwe, niestety |
W sensie, że dama Oh by niby otruła Wang So?
Możliwe. Być może, że jak się już panie dogadały, to teraz dama Oh będzie chciała ochronić młodszą wersję siebie.
| Aragonte napisał/a: | | I gdzie on trzyma prawą dłoń, hę? |
Tam gdzie należy.
Darth Vader of Goryeo?
| Admete napisał/a: | | Muzyka nieco patetyczna. |
Mnie się podobają te wszystkie chórki, nienajgorsze są. Mogła być bombastyczna z obligatoryjnym waleniem w perkusję.
Drugi odcinek równie ucieszny. Chyba będą usiłowali serio złapać Chang Wooka, ale się cykają, bo tyle ma facet do zajebistości. Oglądam póki co z radością. Wiadomo - żołnierza (byłego) mi dali przed oczy, to nie będę wydziwiać, ale fakt, że dramie brakuje na razie tego "czegoś".
| BeeMeR napisał/a: | | Odnośnie ML mam prośbę - łyknę wszelkie spoilery, (zwłaszcza obrazkowe chętnie ) ale gdyby ktoś zginął to ospoilerujcie kto - przynajmniej początkowo |
Będę się bardzo starała.
Jutro poniedziałek! Jutro poniedziałek!!!
Aragonte - Nie 25 Wrz, 2016 19:49
| Agn napisał/a: | Moje tłumaczeniowe kompleksy się podtapiają. |
Nie miej kompleksów - oglądam chińskie Scarlet Heart z tymi kaszaniastymi napisami i marzę, żeby zastąpiło je coś twego autorstwa albo Trzykrotki.
Obejrzałam właśnie siódmy odcinek. Rouxi odbyła lekcję jazdy konnej i ledwie może się ruszać, Czwarty okazał się wymagającym nauczycielem
| Agn napisał/a: | W sensie, że dama Oh by niby otruła Wang So?
Możliwe. Być może, że jak się już panie dogadały, to teraz dama Oh będzie chciała ochronić młodszą wersję siebie. |
No, takie są teorie. I jest to możliwe, bo konkubina Oh ma na moje oko raka żołądka I wie, że nie pożyje już długo. Wcale nie chcę, żeby znikała z dramy, bo to ciekawa postać.
| Agn napisał/a: | Tam gdzie należy. |
Jego głowa też znajduje się tam, gdzie należy, zwróciłaś uwagę? Prawie trzyma ją na ramieniu Hae Soo Nie wiem, jak długo po wymuszonym pocałunku odbywa się wycieczka nad morze, ale nasza "scar-couple" wydaje się tu w niezłej komitywie.
BeeMeR - Nie 25 Wrz, 2016 20:55
| Aragonte napisał/a: | | Nie miej kompleksów | Nie miej kompleksów
Nie masz kaszany, serio, tylko bardzo ładne napisy
W Signal miałam jedną z ulubionych konstrukcji moich dzieci:
"Jak myślisz, co by było, gdyby dostałaś wiadomość z przeszłości?"
| Aragonte napisał/a: | I jest to możliwe, bo konkubina Oh ma na moje oko raka żołądka I wie, że nie pożyje już długo. | Tak właśnie kombinuje i ja
Agn - Nie 25 Wrz, 2016 21:24
| Aragonte napisał/a: | | Rouxi odbyła lekcję jazdy konnej i ledwie może się ruszać, Czwarty okazał się wymagającym nauczycielem |
No co? Sama chciała.
| Aragonte napisał/a: | | I jest to możliwe, bo konkubina Oh ma na moje oko raka żołądka I wie, że nie pożyje już długo. |
Ja kombinowałam z wrzodami, ale przestałam, jak straciła przytomność z bólu - wrzody to przy tym wyglądają jak katar.
Też nie chcę, żeby znikała ta postać. Podobała mi się.
| BeeMeR napisał/a: | Nie miej kompleksów
Nie masz kaszany, serio, tylko bardzo ładne napisy |
Wiem, lata oglądania napisów typu "On jest tą osobą, która zobaczyła słonia" wiem, czego unikać. A przynajmniej się staram.
Agn - Nie 25 Wrz, 2016 21:45
Oglądam dalej drugi odcinek K2 - luuuudzie, ludzie co tu się wyprawia! Ji Chang Wook karczuje poletko z drzewami u jakichś dziadków, ci go zapraszają, że może zostać, on nawet chce, ale wiadomo, że źli nie dadzą mu pożyć. Zatem wysyłają jakiegoś gościa w czerni, by się z nim rozprawił, więc Ji Chang Wook ratuje dziadków iiii... czarniawy wyciąga nóż. I LUUUUDZIE! Wiecie że tego noża nie zamazali??? Niedopatrzenie? Czy też Korei zamazywanie ostrza przeszło?
Trzykrotka - Nie 25 Wrz, 2016 22:03
Postarajmy się nie spoilerować ML, a dyskusje przed - odcinkowe jakoś oznaczać, bo faktycznie możemy zepsuć przyjemność z oglądania. Przebieram już nogami przed jutrem
Tutaj post overthinking z tumblra na temat 8 i 9 odcinków ML. Polecam tę blogerkę, bo jest rozsądna, BeeMer ją odkryła, bo swego czasu piswała fajne rzeczy przy okazji SWP - postać Siwona analizowała.
http://overthinkingkdrama...eo-episodes-8-9
Jej analizę warto przeczytać, zachęcam
Wiecie, że ja w ogóle nie zwróciłam uwagi na nieco inny sposób pokazywania Wooka w ostatnich dwóch odcinkach? Jakby i w nim budziła się ciemna strona mocy. Kiedy w "braterskiej piramidzie" był w drużynie Yoo, wydawało się to trochę dziwne. A jednak Wook ma też swoje ambicje, niekoniecznie związane z wyłącznie popieraniem Yoo. On też szuka miejsca przeznaczonego tylko dla siebie i również - zapewne - celuje w to najwyższe.
Kurka, nie zachęca mnie to, co piszecie o K2 Na razie zbieram, ale nie mam chęci zaczynać - póki co. Prędzej już In Guka zacznę. Admete gdybyś szła dalej z A Way To Airport, to daj znać, jak się rozwija, bo to mi wygląda na dramę dla mnie.
Na razie idę zobaczyć, co tam w Jealousy Incarnate
Agn - Nie 25 Wrz, 2016 22:14
| Trzykrotka napisał/a: | | Kurka, nie zachęca mnie to, co piszecie o K2 |
Powiem tak - pamiętasz słynnego Wojownika z The Greatest Love? Jak tak dalej pójdzie, to przed końcem piątego odcinka Ji Chang Wook wyzionie ducha ze zmęczenia. No facet niemal non stop się pierze. I trochę wygląda, jakby żałował, że w tym gra - wiem, na razie to on nie ma co grać, ot, maszyna do zabijania, sprytna i wojownicza, choć daje się złapać w pułapkę (ale spokojnie, potem znowu da radę bandzie ochroniarzy). Ale nic sobą jeszcze nie okazuje. No dobra, coś tam mu serduszko drgnęło przy parze staruszków - trudno inaczej, musiałby wejść na następny level, a to już byłby cyborg. Ale nic więcej. Idzie - nawalanka - chowa się - spotyka kogoś - idzie - nawalanka - biegnie - spuszcza komuś łomot. Mniej więcej taka treść.
Generalnie sensu toto za wielkiego nie ma, ale pewnie będę dalej oglądać, bo mimo wszystko do Ji Chang Wooka mam słabość. Ale b. się cieszę, że nie zagrał w tym np. Junki, bo wtedy musiałabym dramę zachowywać. I obejrzeć ją do końca, nawet jeśli w połowie zacznę wyć na samą myśl o kolejnym odcinku. Jeśli dalej będzie głupio i mi się znudzi, to porzucę. Ale jeszcze nie teraz - mimo wszystko drama ma pewien potencjał. Otóż czekam chwili, w której ktoś wpadnie na pomysł, że głównego bohatera (choinka wie, jak on się nazywa) lepiej zatrudnić niż ścigać i usiłować zabić. Potencjalnemu prezydentowi b. zależy, by jego córeczce włos z głowy nie spadł (ale czemu pozwala, by jego żona-zołza trzymała ją w klasztorze?!!!) - lepiej zatrudnić faceta-mur, będzie idealny. Nikt nie będzie lepszym ochroniarzem, prawdaż. I tu może coś się wyklaruje.
Aragonte - Nie 25 Wrz, 2016 22:41
| Trzykrotka napisał/a: | Postarajmy się nie spoilerować ML, a dyskusje przed - odcinkowe jakoś oznaczać, bo faktycznie możemy zepsuć przyjemność z oglądania. Przebieram już nogami przed jutrem |
Ja nie traktuję jak spoilery tego, co jest domysłem wziętym z Soompi albo z mojej głowy, a niczym potwierdzonym, dlatego niczego nie oznaczałam - co innego, gdybym miała przecieki od SBS
Kolejny ciekawy post z Soompi:
http://forums.soompi.com/...omment=20040491
Trzykrotka - Pon 26 Wrz, 2016 00:10
Bardzo fajny
| Agn napisał/a: | Idzie - nawalanka - chowa się - spotyka kogoś - idzie - nawalanka - biegnie - spuszcza komuś łomot. Mniej więcej taka treść.
|
Odkryłam właśnie na tumblrze jedno super-spoilerowe zdjęcie z kręcenia; pokazuje coś, czego się spodziewałyśmy - w sumie...
W Jealousy Incarnate doszło do bardzo fajnego spotkania Duszkowego.
Bohater idzie do lekarki - ortopedy, żeby sprawdzić, czy nie uszkodził sobie klaty podczas stłuczki samochodowej. Lekarka mówi, że żebra całe, ale po obmacaniu bardzo zacnej klaty zaleca.... mamografię
Pacjent to nasz Chef oczywiście, a lekarka? Czyżby Szamanka?

Admete - Pon 26 Wrz, 2016 05:40
| Trzykrotka napisał/a: | Agn napisał/a:
Idzie - nawalanka - chowa się - spotyka kogoś - idzie - nawalanka - biegnie - spuszcza komuś łomot. Mniej więcej taka treść.
|
Mówiłam, zupełnie bez sensu Pannę oczywiście trzeba trzymac w klasztorze zamiast w jakiejś przyjemnej szkole z internatem. Musi być oczywiście na wpół oszalała i wiecznie uciekać boso w jednej koszulinie
On the way to the airport zamierzam oglądać i nawet nad Królem Luisem się zastanawiam ze względu na In Guka.
BeeMeR - Pon 26 Wrz, 2016 06:30
| Agn napisał/a: | | musiałby wejść na następny level, a to już byłby cyborg. Ale nic więcej. Idzie - nawalanka - chowa się - spotyka kogoś - idzie - nawalanka - biegnie - spuszcza komuś łomot. Mniej więcej taka treść |
| Trzykrotka napisał/a: | | Postarajmy się nie spoilerować ML, a dyskusje przed - odcinkowe jakoś oznaczać, bo faktycznie możemy zepsuć przyjemność z oglądania. | Ja uwielbiam wasze dyskusje i rozkminy odcinków i postaci, chodzi mi tylko o ew. śmierć postaci - a zresztą, jak się wypsnie to trudno
tragedii nie będzie
| Aragonte napisał/a: | | Ja nie traktuję jak spoilery tego, co jest domysłem wziętym z Soompi albo z mojej głowy, | Ja też nie
Agn - Pon 26 Wrz, 2016 07:18
| Trzykrotka napisał/a: | | Bohater idzie do lekarki - ortopedy, żeby sprawdzić, czy nie uszkodził sobie klaty podczas stłuczki samochodowej. Lekarka mówi, że żebra całe, ale po obmacaniu bardzo zacnej klaty zaleca.... mamografię |
Er...
(Jak najbardziej to nasza szamanka.)
| Admete napisał/a: | | Musi być oczywiście na wpół oszalała i wiecznie uciekać boso w jednej koszulinie |
I spierdziela krokiem kaczkowym, zauważyłaś?
DZIŚ PONIEDZIAŁEK!!!
Admete - Pon 26 Wrz, 2016 07:20
| Agn napisał/a: | spierdziela krokiem kaczkowym, zauważyłaś?
|
Fakt, jakoś tak dziwnie Niestety ten scenarzysta ma coś z głową Ale nawalanki zacne.
Aragonte - Pon 26 Wrz, 2016 09:06
Link do wywiadu z Junkim (nie zdążyłam go jeszcze przeczytać):
http://forums.soompi.com/...omment=20041242
I nowe fotki.
https://pbs.twimg.com/media/CtPlNdnVIAAAzPo.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CtPmOn2UMAAQTTO.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CtPlUp7UEAAyXE1.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CtPlQTSUAAAHeEM.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CtPlWrIUEAINih9.jpg
Ale najlepszy jest BTS
https://pbs.twimg.com/media/CtPmmPvVMAAdtb0.jpg
|