Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7
Agn - Nie 27 Wrz, 2015 00:12
| Trzykrotka napisał/a: | | (a zabijcie mnie jak chcecie, zginę dla sprawy) |
ZA TAKIEGO SIWONA?! Oszalała kobita... Podejrzewam, że to z nadmiaru wrażeń oraz oszołomienia urodą oraz urokiem Siwona. Obchodźcie się z nią ostrożnie, bo sobie jeszcze krzywdę zrobi.
Cudny ten Siwon!!!
| Trzykrotka napisał/a: | | O zła kobieto! Dawaj |
A prosza! Stara sesja, ale... *wzdech*
Trzykrotka - Nie 27 Wrz, 2015 00:46
| Agn napisał/a: |
A prosza! Stara sesja, ale... *wzdech* |
Aj, ćinća.... To powinno być zabronione
Bycie Siwonem też powinno być zabronione
BeeMeR - Nie 27 Wrz, 2015 07:49
Jaka tu kawusia na mnie od rana czeka
Junki uroczy, ale Siwon
Czekałam na relację z SWP
Agn - Nie 27 Wrz, 2015 10:42
| Trzykrotka napisał/a: | | Aj, ćinća.... To powinno być zabronione |
Publikowanie takich fotek? Zgadzam się w zupełności. Od dziś będę się nimi cieszyć w samotności.
Upsss, samo wskoczyło...
(Te są, dla odmiany, najnowsze.)
I ja tylko promuję film...
| Trzykrotka napisał/a: | | Bycie Siwonem też powinno być zabronione |
Ja się zastanawiam, że też nie istnieje na nich wszystkich jakiś paragraf. Bardzo chętnie zatrudnię się jako ich strażnik. Może być w ramach wolontariatu, niech stracę.
BeeMeR - Nie 27 Wrz, 2015 11:08
| Agn napisał/a: | | I ja tylko promuję film... | A jaki, bo pojęcia nie mam
Ergo: promuj dalej
Siwona też mi proszę promować
Agn - Nie 27 Wrz, 2015 11:11
| BeeMeR napisał/a: | | A jaki, bo pojęcia nie mam |
Chiński film Junkiego, diabli wiedzą, pod jakim ostatecznie tytułem, bo już wiele miał, a śladu po nim nie ma. Begin again / Under the Sicilian Sun / New beginning - na Sycylii kręcił i takie ładne fotki tu krążyły.
M.in. te, że tak sobie pozwolę przypomnieć...
(Tłumaczę to sobie tym, że dawno was nie zawalałam jakimś ładnym spamem i teraz nadrabiam. Bądźcie dzielne i wytrzymajcie.)
BeeMeR - Nie 27 Wrz, 2015 11:19
| Agn napisał/a: | | Chiński film Junkiego | Oczywiście żartowałam, że nie wiem, jak to zresztą zazwyczaj wtedy, gdy w użycie idzie odpowiednia emotka, ale za przypomnienie absolutnie się nie gniewam
Jej jak mam nadzieję, że nie spaprano tego filmu i będzie ładny - bo z chińskimi to ja nie zawsze mam po drodze
Agn - Nie 27 Wrz, 2015 11:24
| BeeMeR napisał/a: | | żartowałam, że nie wiem, jak to zresztą zazwyczaj wtedy, gdy w użycie idzie odpowiednia emotka |
Ino ja tę emotkę inaczej zinterpretowałam. Cała ja!
Swoją szosą serio chciałabym, by choć tytuł filmu się ustalił.
I pojawił się jakiś trailer. A najlepiej to już w ogóle cały film, noooo!!!
Film pewnie będzie słodki, mam cichą nadzieję na coś w guście Virgin snow, tylko nie nastoletnie (Junki nawet z tak cudną buzią już nie wygląda jak nastolatek, więc możliwe, że nie będzie nic o szkole). Ech, obaczym.
A z innej beczki - czy mnie się wydaje czy D-Day powinien się jakoś niedługo zacząć?
BeeMeR - Nie 27 Wrz, 2015 11:30
| Agn napisał/a: | | D-Day powinien się jakoś niedługo zacząć? | Już się zaczęło bo widziałam pierwsze recenzje. Jakoś mnie nie ciągnie jednak - no i czasu brak.
Agn - Nie 27 Wrz, 2015 11:32
Mnie dziwnie ciągnie, pewnie sprawdzę.
Tylko przez zapiernicz mam spore zaległości, a to Duszka, a to moje kochane Hwajung, a jeszcze dostałam to i owo od sióstr w dramie, że nie wspomnę, że napaliłam się na My beautiful bride, bo już jest całość.
Kill me, please...
BeeMeR - Nie 27 Wrz, 2015 11:37
Duszka jest absolutnie cudna mieszanką jak dla mnie - prawie nie ciągnie mnie do niczego innego
po cichu zaczynam mieć jednak ochotę na jakiś seguk i to jakiś z dawniejszych szlagierów - jak mi się skończą napisy do Duszki to ciekawe na co padnie
Agn - Nie 27 Wrz, 2015 11:38
| BeeMeR napisał/a: | | jak mi się skończą napisy do Duszki to ciekawe na co padnie |
Dasz znać, oczywiście. Kocham twoje opisy dram.
Trzykrotka - Nie 27 Wrz, 2015 11:52
My Beautiful Bride ja na bank będę oglądać, ale jakoś wcześniej chyba wezmę się za Cruel City - gatunek i twórcy ci sami, a na obsadę oblizuję sobie paluszki.
I w końcu na serio chcę podgonić z WBDS, bo mi Hero przypomniała, że prócz Juk Ki uwielbiam Chang Wooka.
Jak ten Jun Ki słodko wygląda pod sycylijskim praniem, jej...
Jeszcze o Siwonie w SWB
W 4 odcinku w końcu stał się jakąś postacią, a nie tylko biurowym klaunem.
On do tej pory pokazany był jako z lekka dziwaczny redaktor, a takim bardzo wyluzowanym podejściem do życia. Wszyscy inni latają jak nakręceni, skaczą pod twardą ręką nowego naczelnego (Mordercy - palanta), a on jeden patrzy na niego z lekką kpiną i nawet śmie zwracać mu uwagę, że jego metody są raczej mało wydajne i skuteczne. Od początku też przyczepia się do Hye Jin - naszej "brzydkiej." To przez niego ona w ogóle pracuje w MOST, bo przyjęli ją do administracji, a po jednej wizycie w redakcji Most dostała - przez Siwona- przeniesienie. Chodzą razem na przekąski i na soju, on jej wyraźnie pomaga - choć jej się wydaje, że prześladuje. Nazywa go zresztą "ten idiota-reporter."
W Ostatnim odcinku, kiedy go zrugała, że tak się jej uczepił, powiedział jej, że ona przypomina mu młodszą siostrę. Ona na to - to idź dręczyć siostrę, a on, słabym głosem: umarła kiedy miała 6 lat. I odszedł, a ona została z rozdziawioną paszczą.
W ostatnim odcinku wydało się, że ma jeszcze inne tajemnice: jest stałym rezydentem w apartamencie hotelu, w którym pracuje second lead, czyli ma nieograniczone zasoby finansowe. Być może to on jest tajemniczym bratankiem prezesa całej korporacji.
No i - na szczęście - chyba spikną go z Drugą. Bo nie chciałabym, żeby z Mordercą walczył o Pierwszą, niech każdy dostanie swój kawałek szczęścia.
Agn - Nie 27 Wrz, 2015 11:57
| Trzykrotka napisał/a: | | jakoś wcześniej chyba wezmę się za Cruel City - gatunek i twórcy ci sami, a na obsadę oblizuję sobie paluszki. |
Nie wspominając już o tym, że Zooshe, ja i Admete pisałyśmy, że to znakomita drama.
| Trzykrotka napisał/a: | | Jun Ki słodko wygląda pod sycylijskim praniem |
Proponuję, by to zostało ostatecznym tytułem filmu - Pod sycylijskim praniem.
| Trzykrotka napisał/a: | | No i - na szczęście - chyba spikną go z Drugą. Bo nie chciałabym, żeby z Mordercą walczył o Pierwszą, niech każdy dostanie swój kawałek szczęścia. |
Mnie się podoba ten trend, by w dramie oprócz pierwszej pary, była jeszcze para nr 2, która też ma własną historię, bywa, że fajniejszą od pierwszej (Hyung i Syrenka!).
BeeMeR - Nie 27 Wrz, 2015 11:59
| Cytat: | | No i - na szczęście - chyba spikną go z Drugą. Bo nie chciałabym, żeby z Mordercą walczył o Pierwszą, niech każdy dostanie swój kawałek szczęścia. | Oby, oby
Jak ja nie lubię nieszczęśliwie kończących się wątków Drugiego
Druga najczęściej mnie nie rusza (zwłaszcza jak jest stereotypem zołzy torpedującej związek Pierwszych), ale czasem i dla niej powinna pokazać się na niebie tęcza
| Agn napisał/a: | :rotfl: Proponuję, by to zostało ostatecznym tytułem filmu - Pod sycylijskim praniem. | Jestem za
Trzykrotka - Nie 27 Wrz, 2015 12:06
| Agn napisał/a: |
Proponuję, by to zostało ostatecznym tytułem filmu - Pod sycylijskim praniem.
|
Jestem za, niech tytuł będzie z nami
Agn - Nie 27 Wrz, 2015 12:08
Siwon na twoim avku też za tym głosuje?
BeeMeR - Nie 27 Wrz, 2015 12:09
A, jaki ładny ten Siwon avkowy
Agn - Nie 27 Wrz, 2015 12:12
Siwon po prostu wiedział, czego potrzebuje serduszko Trzykrotkowe (oraz cała reszta rzeszy jego fanek). Skoro już znika na 2 lata i pędzi w kamasze, to się należycie żegna dramą. I furda tam, że jako second lead - prezentuje się tak apetycznie, że żadna szanująca się fanka go nie zapomni nawet na chwilę przez ten czas, kiedy on będzie zasuwał w błocie z karabinem.
Mądry chłopak!
Admete - Nie 27 Wrz, 2015 12:34
Mrs Cop kończy się w najbliższym tygodniu. Polubiłam ten serial mimo jakiś tam drobnych wad. Może nie jest straszliwie wciągający, ale ma tak sympatycznych bohaterów, że chętnie oglądałam kolejne odcinki. Mnie odpowiada formuła różnych policyjnych spraw, plus główny wątek odkrywania prawdy o śmierci ojca bohaterki z dodatkiem wątków obyczajowych. Tam jest sporo postaci i dlatego moim zdaniem odcinków mogłoby być więcej, wtedy dostałabym rozwinięcie niektórych wątków pobocznych. Bardzo dobre wrażenie wywarła na mnie aktorka prowadząca i para aktorów grających młodych policjantów - przeurocza dziewczyna i równie uroczy chłopak. To jest taki serial, że się go dobrze ogląda w takim odcinkowym rytmie, dwa odcinki na tydzień. Mogłabym tak dużo dłużej.
Podejrzałam Kupca i na razie te dwa odcinki to takie zawiązanie akcji, wprowadzenie w świat przedstawiony - na razie bohater jest dzieckiem i zaprezentowano tam historię jego rodziny i pewnej wyprawy kupieckiej, która chyba dobrze się nie skończy. Z osądem wstrzymam się do rozpoczęcia właściwej akcji. Napisy są z Viki i niezbyt dobre, bo części brakowało.
Trzykrotka - Nie 27 Wrz, 2015 14:09
Ja na Viki mam ambę, bo to ich paskudna praktyka: dają napisy z dziurami i nigdy ich nie uzupełniają w 100% W SWB jest to samo
Prawda, jak ładnie Siwon łapkę podnosi?
Wysyłam Duszkę nr 12 mailem !3 jest już gotowa na surowo. Wieczorem postaram się podeslać ją Aragonte do sprawdzenia.
Finiszujemy
Admete - Nie 27 Wrz, 2015 14:33
Oglądam Rurouni 2 - Inferno. Jakie oni tam mają piękne walki na miecze. A Himura Kenshin odpowiednio melancholijny. Podoba mi się pan grający dawnego samuraja, a obecnie policjanta - o ten:
http://asianwiki.com/Yosuke_Eguchi
EDIT: Obejrzałam wszystkie trzy części i jestem zachwycona - fabuła nie jest jakaś wymyślna, to na podstawie mangi i anime, ale zdjęcia piękne, w trzeciej części okoliczności przyrody wyjątkowo malownicze, w dojo Kaori mogłabym mieszkać, nikogo mi nie zamordowali, a złego pokonano wysiłkiem zbiorowym. Polecam. Bratu muszę pokazać - powinno mu się spodobać.
Aragonte - Nie 27 Wrz, 2015 17:35
Admete, kogo masz w avatarku? Bo interesujący całkiem
Admete - Nie 27 Wrz, 2015 17:38
Himura Kenshin Główny bohater Rurouni Kenshin. A aktora mam jeszcze w jednym serialu, dopiero teraz sie zorientowałam, bo całkiem inne wrażenie robi. W takim serialu opartym na prawdziwym życiu pewnego słynnego japońskiego kucharza.
BeeMeR - Nie 27 Wrz, 2015 18:00
| Admete napisał/a: | Himura Kenshin Główny bohater Rurouni Kenshin | Zwiastun całkiem interesujący
|
|
|