Fantastyka - Gra o tron (TV)
milenaj - Śro 12 Cze, 2019 20:15
Ostatni zgłosili do Emmy za scenariusz. I to jest chyba żart. 😂
BeeMeR - Śro 12 Cze, 2019 20:51
A nie do Malin?
milenaj - Nie 16 Cze, 2019 10:38
To samo sobie pomyślałam Plus Dany i Jona za role
Agn - Nie 14 Lip, 2019 22:22
Wiem, że nie powinnam się wypowiadać, w końcu milion lat temu przebrnęłam tylko 1,5 sezonu, ale dla mnie Jon był przeokropny, cały czas chodził z miną, jakby miał się zaraz rozpłakać. Może coś się zmieniło od tamtych słabych początków, ale na widok Kita Harringtona dostaję dreszczy (bynajmniej nie rozkoszy).
Admete - Pon 15 Lip, 2019 06:38
Wiesz ja na Jona patrzę przez pryzmat książek i gdyby nie to, ze Martin reszty nie napisał, serialu bym nie oglądała. A tak widziałam te sezony, których nie napisał w postaci książek.
Akaterine - Pon 15 Lip, 2019 07:49
| Agn napisał/a: | | Wiem, że nie powinnam się wypowiadać, w końcu milion lat temu przebrnęłam tylko 1,5 sezonu, ale dla mnie Jon był przeokropny, cały czas chodził z miną, jakby miał się zaraz rozpłakać. Może coś się zmieniło od tamtych słabych początków, ale na widok Kita Harringtona dostaję dreszczy (bynajmniej nie rozkoszy). |
Zgadzam się! Kit Harrington jest slabym aktorem. Sansa nie jest lepsza.
Agn - Pon 15 Lip, 2019 12:30
| Admete napisał/a: | | Wiesz ja na Jona patrzę przez pryzmat książek i gdyby nie to, ze Martin reszty nie napisał, serialu bym nie oglądała. A tak widziałam te sezony, których nie napisał w postaci książek. |
Z tego co wiem Martin pisze swoje, a serial zrobil swoje i to sa 2 osobne historie. Ale nie wiem na ile, bo nie chce mi sie tego sprawdzac. Porzucilam Martina dawno temu.
Admete - Pon 15 Lip, 2019 17:54
Martin jeszcze nie dokończył i obawiam sie, że nie dokończy. Przeczytałam do tego momentu, do którego doszedł , do zamachu na Jona.
Trzykrotka - Wto 16 Lip, 2019 13:17
Ja porzuciłam serial po 1 sezonie właśnie przez Jona. Nie chciało mi się oglądać czegoś, w którym nie będzie Neda Starka, a będzie ten mdły Jon.
BeeMeR - Wto 16 Lip, 2019 13:45
Ja dalej tkwię w przedistatnim odcinku finałowego sezonu. To już dawno nie jest ten sam serial co z początku. Martin może zbyt rozdmuchał fabułę i postaci ale przynajmniej wszystko było odpowiednio krwiste, a nie mdłe. Tam jest imho dużo innych, ciekawszych postaci, zarówno aktorsko jak i fabularnie, najsłabsi są zdecydowanie Dany i Jon.
Admete - Wto 16 Lip, 2019 18:18
Nie tylko Jon jest w powieści.
BeeMeR - Pon 12 Sie, 2019 22:37
Wzięłam się dziś w garść i dokończyłam serial - finałowy odcinek nie był tak zły jak dwa- trzy poprzednie, szczególnie ten koszmarek z karykaturalną wojną o Winterfell. Jestem usatysfakcjonowana rozwiązaniem finalnym tj. Niezmiernie cieszę się
Aragonte - Śro 29 Sty, 2020 17:43
Na pewnym forum PLiO wzięto na tapetę sceny erotyczne w serii książkowej Oj, mam wrażenie, że tłumacz trochę za ostro pojechał, dobierając słowa
http://www.ogienilod.in-m...opic.php?t=1089
A tu o rozterkach tłumaczy (już nie PLiO) w tym temacie
http://forum.mlingua.pl/a...hp/t-13141.html
Admete - Śro 29 Sty, 2020 18:09
Nie mamy odpowiedniego słownika...
Aragonte - Śro 17 Maj, 2023 14:52
Czy Martin dokończy pisać GoT?
https://www.youtube.com/watch?v=uZnzTZjKC_E
Admete - Śro 17 Maj, 2023 16:25
Obstawiam, że nie.
|
|