To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Niedługo w kinie

Szafran - Sob 27 Sty, 2018 01:20

Byłam i na "Eksterminatorze", i na "The Big Sick" (ten drugi to ten film trifle, kolejny, którego polskiego tytułu nie zamierzam używać:P). Na obu się dobrze bawiłam.
Acz w The Big Sick" wątek rodziców bohaterki interesował mnie bardziej niż "młodych". I nie mogę przeboleć, jaki z tego komika jest koszmarny aktor. Nieprzekonująco zagrać samego siebie - to jest sztuka:D:D:D:D

Caitriona - Sob 27 Sty, 2018 06:51

Widziałam "The Darkest Hour", świetne. Bardzo mi się podobało. Tak samo "Trzy billboardy za Ebbing, Missouri", dobre.
Admete - Sob 27 Sty, 2018 07:26

Trzy bilbordy będą niedługo grać, mam w planach.
milenaj - Sob 27 Sty, 2018 12:14

Szafran napisał/a:
Recenzje nie są złe, więc chyba można bez większego ryzyka;).

No nie dzisiaj, strasznie mnie boli głowa od rana. Kino by nie było dzisiaj przyjemnością :(
Jutro może się uda.

trifle - Sob 27 Sty, 2018 18:06

Szafran napisał/a:
Byłam i na "Eksterminatorze", i na "The Big Sick" (ten drugi to ten film trifle, kolejny, którego polskiego tytułu nie zamierzam używać:P). Na obu się dobrze bawiłam.
Acz w The Big Sick" wątek rodziców bohaterki interesował mnie bardziej niż "młodych". I nie mogę przeboleć, jaki z tego komika jest koszmarny aktor. Nieprzekonująco zagrać samego siebie - to jest sztuka:D:D:D:D

Omg, ja dopiero później się zorientowałam, jaki jest tytuł oryginalny. No oczywiście, że u nas musieli jakąś miłość do tytułu wkleić, WTF :co_stracilam:

Ej, a mi się on podobał w roli samego siebie, dziewczyna też, wszyscy mi się podobali. I to pierwszy film od bardzo dawna, który mi przeleciał bardzo szybko, nie patrzyłam na zegarek, bardzo przyjemny seans.

A ci polscy Gotowi na wszystko? Warto iść?

Admete - Sob 27 Sty, 2018 18:31

Koleżanka twierdzi, że się dobrze bawiła :)
Szafran - Sob 27 Sty, 2018 19:12

trifle napisał/a:

Napisałam przecież, że się dobrze bawiłam ("Eksterminator" to to samo) :) . Ale trochę rzeczy mnie w tym filmie drażniło - choćby pokazanie postaci kobiecych i obraz osób z problemami psychicznymi. Ale pomiędzy bardzo mnie cieszył, szczególnie podśmiewaniem się z dziury takowej z jakiej i ja jestem;).

Agn - Sob 27 Sty, 2018 19:21

Barbarella napisał/a:
Agn, niestety nie uda mi się wyskoczyć w czasie ferii do Wrocławia. Ale odbijemy sobie na wiosnę. :-D

Szkoda. Ale co się odwlecze... ;)

trifle - Sob 27 Sty, 2018 19:28

Szafran napisał/a:
trifle napisał/a:

Napisałam przecież, że się dobrze bawiłam ("Eksterminator" to to samo) :) . Ale trochę rzeczy mnie w tym filmie drażniło - choćby pokazanie postaci kobiecych i obraz osób z problemami psychicznymi. Ale pomiędzy bardzo mnie cieszył, szczególnie podśmiewaniem się z dziury takowej z jakiej i ja jestem;).

Aj, pardon, rzeczywiście, skupiłam się na drugim i mi umknęło. No to git, to kolejny. I jeszcze ciągle na liście "Florida Project".

Szafran - Sob 27 Sty, 2018 20:03

Hehe, "Florida" bardzo mi się podobała, ale to jeszcze w zeszłym roku było:D
Admete - Nie 20 Maj, 2018 09:07

Wybiorę się na nowy film Pawlikowskiego, jak już będzie w kinach - reżyser dostał nagrodę za najlepszą reżyserię w Cannes. Nie ma jeszcze zwiastunów, widziałam tylko fragment filmu zamieszczony na Filmwebie:

https://www.polityka.pl/t...ikowskiego.read

Barbarella - Pon 21 Maj, 2018 19:53

Ja również.
Chociaż "Ida" mi się nie podobała, jak oglądałam pierwszy raz. Obiecałam sobie, że zobaczę ją jeszcze raz.

Admete - Pon 21 Maj, 2018 20:08

Mnie nie poruszyła, ale obejrzałam bez problemu. W tym samym czasie oglądałam Papusze i ten film odebrałam emocjonalnie. Moim zdaniem jest lepszy od Idy.
ita - Pon 21 Maj, 2018 21:16

Ja miałam bardzo duże oczekiwania co do Idy i po seansie czułam lekkie rozczarowanie. Z tym, że film mi się podobał. Ale nie zachwycił. Podobnie miałam z Różą. Papuszy nie dałam rady obejrzeć, a miałam kilka podejść.
Admete - Wto 22 Maj, 2018 05:02

Róża to był seans jednorazowy. Tego się nie da powtórnie obejrzeć.
Trzykrotka - Wto 22 Maj, 2018 09:51

Ja nawet do jednokrotnego oglądania się nie zabiorę. Im jestem starsza, tym bardziej wiem, że nic nie muszę, nawet oglądać nagradzanych filmów.
Agn - Wto 22 Maj, 2018 10:03

Tez tak mam. W szkole musialam, teraz nie musze, a sa chwile, kiedy po prostu nie chce. Wole poczekac z niektorymi rzeczami, az uslysze, czy w danym filmie, zgodnie z tematem przez niego podjetym, sa jakies sceny, ktorych nie mam zyczenia ogladac. I np. z takiego powodu nie obejrzalam jeszcze "Trzech bilboardow". Lubie sie czuc bezpieczna. SKS :P
Barbarella - Wto 22 Maj, 2018 20:12

Agn napisał/a:
z takiego powodu nie obejrzalam jeszcze "Trzech bilboardow". Lubie sie czuc bezpieczna.

A jakie tam są sceny?
Poza tym film jest rewelacyjny.

Admete napisał/a:
Róża to był seans jednorazowy. Tego się nie da powtórnie obejrzeć.

Z tym się zgodzę. Film mi się podobał, ale jest trudny.

Agn napisał/a:
W szkole musialam, teraz nie musze, a sa chwile, kiedy po prostu nie chce.

Oczywiście, że nie muszę. Ale chcę. Jak zobaczę film, to wyrobię o nim swoje zdanie.

Agn - Śro 23 Maj, 2018 00:58

Barbarella napisał/a:
A jakie tam są sceny?
Poza tym film jest rewelacyjny.

Nie wiem. Z tego co wiem o treści głównej bohaterki córka została zgwałcona i zamordowana. Nie mam ochoty oglądać takiej sceny za Chiny ludowe. Jeśli nie ma jej w filmie, to obejrzę.

Aragonte - Śro 23 Maj, 2018 09:13

Trzykrotka napisał/a:
Ja nawet do jednokrotnego oglądania się nie zabiorę. Im jestem starsza, tym bardziej wiem, że nic nie muszę, nawet oglądać nagradzanych filmów.

:cheers: Też tak mam. Przynajmniej jest jakiś pożytek z tego wieku :wink:

Barbarella - Śro 23 Maj, 2018 21:00

Agn napisał/a:
Nie wiem. Z tego co wiem o treści głównej bohaterki córka została zgwałcona i zamordowana. Nie mam ochoty oglądać takiej sceny za Chiny ludowe. Jeśli nie ma jej w filmie, to obejrzę.

Nie ma pokazanej takiej sceny.

ita - Śro 23 Maj, 2018 22:39

Barbarella napisał/a:
Agn napisał/a:

Nie ma pokazanej takiej sceny.

Ja na Bilbordach świetnie się bawiłam, choć było też i trochę poważnie. Ale nie strasznie. A pamiętaj Agn że ja nawet Ojca Mateusza nie oglądam, żeby się nie bać. Więc możesz spokojnie obejrzeć. Żal nie zobaczyć takiego filmu.

Agn - Czw 24 Maj, 2018 11:39

No to obejrze. Chyba nawet mam.
Dzieki! :kwiatek:

Admete - Czw 24 Maj, 2018 15:20

Szkoda, że przegapiłam w kinie.
Admete - Nie 29 Lip, 2018 11:59

Nowy film Terry'ego Gilliama - Człowiek, który zabił Don Kichota

https://www.filmweb.pl/vi...+2+polski-46919

https://www.filmweb.pl/fi...ota-2018-726013