To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10

Trzykrotka - Pią 23 Wrz, 2016 20:21

BeeMeR napisał/a:
co się stało, że Wook tak strasznie ryczy? ;)

Podejrzewam, że - jak piszą na soompi - Hae Soo przydarzy się coś bardzo złego - co zresztą szłoby po linii BBXJ. Alb - druga opcja - przydarzy jej się coś bardzo dobrego, ale nie z Wookiem. Zależy, w której części fabuły są twórcy koreańscy :mysle:

Co do generałówny, to pamiętam z materiałów promocyjnych, że Sun Dok i Eun znali się jako dzieci i razem się bawili, a potem też się widywali. Eun na swoich urodzinach mówił o dziewczynie, która daje mu ciągle niedźwiedzie skóry. Ona go uwielbiała i dlatego miała kłopoty z mówieniem w jego obecności. Tato - generał był dobrze poinformowany, którego księcia ma brać na męża. Oni na pewno czasem bardzo się pokochają; 10 był księciem, który znalazł spokój i szczęście w domowym cieple z żoną, choć na początku strasznie się kłócili.
Mnie też nie podoba się ta antypatyczna księżniczka z mieczami, ta od Baek Ah. Żal mi, że przez to wątek 13 ksiecia traci na wyrazistości. W BBJX 13 był barwny, miał romanse, miał MInMin, a Luwu była czarująca. Ta tutaj jest tylko arogancja i pyskata bez powodu. Właściwie to ja już pogodziłam się z faktem, że młodsi książeta będą w tej ekranizacji tylko tłem dla starszych - ale żałuję, naprawdę żałuję. Oby teraz Jung wyszedł trochę z cienia, kiedy - jak podejrzewam - Eun zniknie z otoczenia Hae Soo.

Agn - Sob 24 Wrz, 2016 00:51

Trzykrotko! Chwała ci! :serce:
Trzykrotka napisał/a:
10 był księciem, który znalazł spokój i szczęście w domowym cieple z żoną, choć na początku strasznie się kłócili.

Oj, strasznie niedobrane to było małżeństwo. Ale ich historia pokazała, że niektórzy tak naprawdę lubią wredne, piszczące babsztyle i piekło w domu. No cóż, whatever. :P
Trzykrotka napisał/a:
W BBJX 13 był barwny, miał romanse, miał MInMin, a Luwu była czarująca.

13tka miał Min Min? :mysle:

Trzykrotko - domagam się okazania fotki oryginalnej, która posłużyła za materiał do twego avka! Nie bądź taka, pokaaaaż! :serduszkate:

Trzykrotka - Sob 24 Wrz, 2016 06:38

Miał scenariuszowo, mieli wątek tej jej nieodwzajenionej miłości.
Kadr z dramy, z 9 odcinka! Musiałam mieć w końcu Jun Ki w uśmiechach.

BeeMeR - Sob 24 Wrz, 2016 07:58

Dogoniłam Trzykrotkę (chyba, że poszła dalej?) i mam przed sobą finał Signal (cliffhanger jest intrygujący :mysle: ) - pewnie wieczorem, w każdym razie oby przed poniedziałkiem ;)
Agn - Sob 24 Wrz, 2016 12:00

Trzykrotka napisał/a:
Miał scenariuszowo, mieli wątek tej jej nieodwzajenionej miłości.

Aj, chyba mi się coś przypomina, że jakoś Min Min za nim tęsknie się kiedyś popatrzyła. No dobra. ;)
BeeMeR napisał/a:
w każdym razie oby przed poniedziałkiem

Hyhy, to ten moment, kiedy dramy muszą wskoczyć w odpowiednie widełki, inaczej nie zapanujesz nad nimi. ;)
A ja zaraz sobie oblecę pierwszy odcinek K2. No zobaczymy, zobaczymy, co nam drogi Ji Chang Wook wysmażył. ;)

Edycja: No, oglądam. Jest całkiem nieźle. Dobre tempo, Ji CHang Wook obdarty, ufajdany, zakrwawiony i w ogóle. I z tatuażem na plecach, którego NIE zamazali! :)
Yoona na razie biegała po mieście zwiewając z jakiegoś zakonu, w którym ją umieszczono jako dziecko. Zastanawiam się, w jakich warunkach ją trzymano, bo biegła przeraźliwie dziwnie rozstawiając nogi. :mysle:
Fajny efekt uzyskali z początkową muzyką, mam nadzieję, że muzycznie też się drama dobrze utrzyma.
No ale jestem w połowie odcinka i z Włoch przeniosłam się do Seulu. JCW już się ostrzygł i wykonuje dziwne prace typu tam pomaluj, tu przywieś plakat (mój lęk wysokości już miał swoje 5 minut chwały).
Na razie nie ma się do czego przyczepić. :)

Edycja 2: Jeeeeee!!! Ji Chang Wook rozwala całą armię najemników!!! Sam jeden!!! :banan:

Trzykrotka - Sob 24 Wrz, 2016 18:09

I jak tam Chang Wook, jak? Czytałam jakieś mało zachwycone opinie, ale 1 odcinek o niczym nie świadczy.
Wczoraj dokończyłam Signal i obejrzałam MDBC :excited: Jestem pełna wrażeń, ale najbardziej póki co rozemocjonowana zapowiedziami tego, co będzie się działo z ML. Sama nie wiem, jaką dać emotkę...

Aragonte - Sob 24 Wrz, 2016 18:28

Ja czekając na poniedziałek oglądam sobie chińskie Scarlet Heart.
Przy okazji przyuważyłam, że tamtejszy Czwarty też zabronił Rouxi zabijać się bez jego zezwolenia :wink: Na początku drugiego odcinka to było, jakby ktoś nie pamiętał. Tylko że wiadomo, że tutaj te słowa miały zupełnie inny wymiar. I pokazują go wcale często, choć niby w tle. Książęta mi się lekko mylą, ale nic to :-P

A dla zainteresowanych - nieco BTS z ML:
https://www.youtube.com/watch?v=gzbsJhP0Ddo

I kolejny post bebisouss33 z Soompi, opatrzona zdjęciami analiza niektórych zachowań Wooka i Wang So:
http://forums.soompi.acom...omment=20037111

BeeMeR - Sob 24 Wrz, 2016 19:17

Aragonte napisał/a:
Hyhy, to ten moment, kiedy dramy muszą wskoczyć w odpowiednie widełki, inaczej nie zapanujesz nad nimi. ;)
Jakoś tak w poniedziałek/wtorek potrafi zrobić się zator ;)

Nowe dramy mnie póki co nie kuszą, acz
Agn napisał/a:
Jeeeeee!!! Ji Chang Wook rozwala całą armię najemników!!! Sam jeden!!! :banan:
to brzmi dobrze :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
Wczoraj dokończyłam Signal i obejrzałam MDBC :excited: Jestem pełna wrażeń, ale najbardziej póki co rozemocjonowana zapowiedziami tego, co będzie się działo z ML
Napisz choć po zdaniu (a najlepiej po kilka ;) ) o wszystkim - emotek możesz nie szczędzić :flirtuje2:

Ja sobie Signal dziś skończę :wink:

Trzykrotka - Sob 24 Wrz, 2016 19:27

Aragonte napisał/a:
Ja czekając na poniedziałek oglądam sobie chińskie Scarlet Heart.
Przy okazji przyuważyłam, że tamtejszy Czwarty też zabronił Rouxi zabijać się bez jego zezwolenia :wink:

Mnie się zapamiętało, że zabronił jej się zabijać za jego pośrednictwem - bo skoczyła pod jego rozpędzonego konia, wymyśliwszy sobie, że tak wróci do współczesności.
Ich tam wszystkich ciągle pokazywali, bo oni nic, tylko się wzajemnie odwiedzali w różnych konfiguracjach :wink: ale 4 książę wkroczył na scenę bardziej zdecydowanie dopiero gdzieś od połowy.

Aragonte napisał/a:
I kolejny post bebisouss33 z Soompi, opatrzona zdjęciami analiza niektórych zachowań Wooka i Wang So:
http://forums.soompi.acom...?do=findComment comment=20037111

Dziękuję :kwiatek: :banan:

Signal
Choć odcinki przed końcówką trochę mnie znużyły, to sam finał bardzo mi się podobał. Miał tempo i do końca utrzymywaną tajemnicę odnośnie detektywa z przeszłości. Nawet powtórny powrót do żywych mnie nie zniechęcił, przeciwnie, bardzo mi się podobał. Nie wiem co prawda, czemu tylko para detektywów z teraźniejszości wiedziała, że wszystko się zmieniło, ale nie przeszkadza mi to. Mam masę wątpliwości co do losów detektywa z przeszłości, ale nie wiem, czy wynikają one z tego, że pozapominały mi się niektóre sprawy na skutek przerwy, czy wątpliwości są uzasadnione.

MDBC odcinek 10
No, w porównaniu z słodką, ale statyczną 9, to był odcinek, co się zowie!
I śliczne sceny z romansu księcia z eunuszką mi się podobały - to jak wprula mu rano do komnaty, żeby go ubierać i to, jak on na to czekał i to, jak spał sobie z głową na jej podołku :serduszkate: i jak bez końca powtarzał Ra On.
I część tajemnicy Ochroniarza wyjaśniona, choć nadal nie wiem, co to za organizacja do której należy i czy bardziej jednak chce służyć księciu w dążeniu do mocnej władzy, czy wymienić rządzących, jak chcą mocodawcy.
I tajemnica pochodzenia panny wyjaśniona i knowania podłej królowej wyjaśnione.
Podobała mi się królewna bez pucatych polików. Nie wiem tylko, czemu książę na razie kluczy w sprawie małżeństwa (kluczy przed panna, którą kocha). Drugi jaki sprytny - już w blokach startowych, żeby przejąć Ra On, choćby i ze złamanym sercem. Generalnie - cud i miód, zachwyconam.

Edit: Aragonte, link do soompi nie działa :? :kwiatek:
NG uwielbiam - znów się napatrzyłam na ADHD podrygującego na boku Jun Ki i na wygłupy reszty :lol:

I moje fotki z 9 odcinka
Śmiech

Uśmiech

Kpiący i gorzki uśmieszek

Trzykrotka - Sob 24 Wrz, 2016 19:50

W linkach zapowiedzi tego, co nas czeka w ML - spoilerowe jak diabli
http://safajg.tumblr.com/post/150863230835
http://safajg.tumblr.com/post/150863263425

Aragonte - Sob 24 Wrz, 2016 19:55

Trzykrotka napisał/a:
Mnie się zapamiętało, że zabronił jej się zabijać za jego pośrednictwem - bo skoczyła pod jego rozpędzonego konia, wymyśliwszy sobie, że tak wróci do współczesności.
Ich tam wszystkich ciągle pokazywali, bo oni nic, tylko się wzajemnie odwiedzali w różnych konfiguracjach :wink: ale 4 książę wkroczył na scenę bardziej zdecydowanie dopiero gdzieś od połowy.

W tych okropniastych polskich napisach wygląda to tak: Uratowałem ci życie. Ostrzegam na przyszłość, nie waż się nawet myśleć o zabiciu się bez mojej zgody.
A wcześniej uprzedził, że jeśli jeszcze raz spróbuje popełnić samobójstwo, rzucając się przed jego konia, to nie będzie już próbował jej ratować.

A ten link działa?
http://forums.soompi.com/...omment=20037111

Aragonte - Sob 24 Wrz, 2016 20:00

Trzykrotka napisał/a:

Aaaaa! Te pierwsze ujęcia nie są dla mnie zaskoczeniem, bo jedno znam, a drugie było dość przedwidywalne, ale te drugie... :excited: Czy to przypadkiem nie jedna ze scen z chińskiej wersji? Ta z osłanianiem przed deszczem? Coś takiego pojawia się w czołówce.

Trzykrotka - Sob 24 Wrz, 2016 20:13

Aragonte napisał/a:

Aaaaa! Te pierwsze ujęcia nie są dla mnie zaskoczeniem, bo jedno znam, a drugie było dość przedwidywalne, ale te drugie... :excited: Czy to przypadkiem nie jedna ze scen z chińskiej wersji? Ta z osłanianiem przed deszczem? Coś takiego pojawia się w czołówce.

Tak, dokładnie taka sama scena pojawiła się w chińskiej wersji.
O, dzięki = teraz link działa :kwiatek: :kwiatek:

Aragonte - Sob 24 Wrz, 2016 21:03

Oglądam 4. odcinek chińskiego Scarlet Heart. Szkoda mi Dziesiątki - widzę, że ma podobny wątek jak w koreańskiej wersji.

I jeszcze co do drugiej sceny z podlinkowanych przez ciebie, Trzykrotko - wyjdę na okrutną potworę, ale mam wrażenie, że to, co spotkało Hae Soo po nieudanym, jak sądzę zamachu na następcę tronu i wrobieniu jej, będzie pożyteczne, bo sprowadzi ją, mam nadzieję, nieco na ziemię i uświadomi, jak wygląda rodzina królewska oraz polityczna walka :roll: Może przestanie być tak naiwna. No i być może przestanie liczyć na to, że czekanie na Ósmego cokolwiek da - Wang So nie czeka, on działa, czasem źle, czasem dobrze, ale przynajmniej coś robi.

BeeMeR - Sob 24 Wrz, 2016 21:12

Trzykrotka napisał/a:
śliczne sceny z romansu księcia z eunuszką mi się podobały - to jak wprula mu rano do komnaty, żeby go ubierać i to, jak on na to czekał i to, jak spał sobie z głową na jej podołku :serduszkate: i jak bez końca powtarzał Ra On.
:serduszkate:

Trzykrotka napisał/a:
część tajemnicy Ochroniarza wyjaśniona, choć nadal nie wiem, co to za organizacja do której należy i czy bardziej jednak chce służyć księciu w dążeniu do mocnej władzy, czy wymienić rządzących, jak chcą mocodawcy.
Ja nie wiem, czy on sam wie - w każdym razie kupuję jego wyjaśnienie, czemu nie zadziałał ani na rzecz księcia ani organizacji tylko postawił na dobro dziewczyny, która jest w całkowitej niewiedzy - acz to się pewnie zmieni w 11.

Trzykrotka napisał/a:
knowania podłej królowej wyjaśnione.
Skojarzyło mi się to z Mirrow - tylko bez użycia magii ;)

Trzykrotka napisał/a:
Nie wiem tylko, czemu książę na razie kluczy w sprawie małżeństwa (kluczy przed panna, którą kocha)
Bo pewnie naiwnie myślał, że uda mu się wykręcić od małżeństwa (w końcu prosił króla o odwołanie rozkazu) - potem wprost zapytał, czy już wie.

Trzykrotka napisał/a:
Ach, to o tym mówiła Agn :mrgreen:
Scenę w deszczu z Bubu widziałam w jakimś fanvidzie ;)

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte, link do soompi nie działa :? :kwiatek:
Mnie też nie działał, teraz już ok :kwiatek:
Admete - Sob 24 Wrz, 2016 21:31

Zaczęłam On the way to airport i nie mam pojęcia czy obejrzę do końca, ale na razie jestem zaciekawiona. Podoba mi się nieśpieszny, melancholijny rytm tej historii. Wzajemne relacje bohaterów bywają dziwne, ale dzięki temu mnie intrygują. Scenariusz napisała osoba odpowiedzialna za takie filmy jak April Snow i The Sword with no name. Reżyseruje pan od Beautiful Bride, a on robi wysmakowane wizualnie rzeczy. Lubię aktora, który tam gra - znacie go z Liar's Game. A pani z AGD tutaj mnie pozytywnie zaskoczyła, bardzo stonowana i nieźle wypada. Zaskoczył mnie też etatowy pan od ról złych - o ten - http://asianwiki.com/Son_Jong-Hak. Tym razem gra zupełnie inną rolę, jest artystą. Minusem jest pani, która grała królową w Zwierciadle - i jej postać jest też najdziwniejsza. Nie rozumiem na razie jej motywacji. Shin Sung Rok gra męża bohaterki, przystojnego i trochę egoistycznego pilota.
Trzykrotka - Sob 24 Wrz, 2016 21:57

Admete napisał/a:
Zaczęłam On the way to airport i nie mam pojęcia czy obejrzę do końca, ale na razie jestem zaciekawiona.

Drama podobno ma zajmować się kwestią "czy mężczyzna i kobieta mogą się przyjaźnić" i już ją sobie zbieram, głównie ze względu na obu panów z Liar Game SSRoka, za którym się stęskniłam i profesora-dołeczki-w-policzkach.

Ja zaś obejrzałam 1 odcinek Jealusy Incarnate i tez jestem mocno zaintrygowana. Rzecz dzieje się s SBC, stacji telewizyjnej. Świetna jak zawsze Gongowa gra pogodynkę, a zrobiony na super-sexy samca Chef z duszki - dupkowatego i aroganckiego prezentera - gwiazdora stacji. Ona kiedyś kochała się w nm, więc on myśli, że ma prawo nią pomiatać.... Ciekawe, kto będzie tak bardzo zazdrosny :lol: Jest też cała masa znajomych z podłą matką Wang So na czele (co to za piękna kobieta bez tych królewskich frymuśności!). Drugi jest czarujący - przypomina mi odrobinę Siwona w takiej pańskiej, niedbałej elegancji stroju i sposobu bycia.

Spróbuję jeszcze jeden odcinek, ale myślę, że będę kontynuować.

Aragonte napisał/a:

I jeszcze co do drugiej sceny z podlinkowanych przez ciebie, Trzykrotko - wyjdę na okrutną potworę, ale mam wrażenie, że to, co spotkało Hae Soo po nieudanym, jak sądzę zamachu na następcę tronu i wrobieniu jej, sprowadzi ją nieco na ziemię i uświadomi, jak wygląda rodzina królewska oraz polityczna walka :roll:

O tak. Wersja chińska i koreańska, choć innymi drogami, prowadzą do tych samych rezultatów. A moment, w którym dzieje się ta scena w BBXJ był przełomowy. Książęta po raz pierwszy musieli określić się wobec ojca. Życie Ruoxi zmieniło się na zawsze.
Tutaj pewnie cała sprawa będzie dotyczyć czego innego, ale rezultat będzie ten sam. Su musi w końcu dojrzeć, a takie doświadczenie otrzeźwi ją i to skutecznie.
Spoiler:
Choć współczuję oczywiście i więzienia i - wydaje mi sie po ilości krwi na szacie - tortur.

Aragonte - Sob 24 Wrz, 2016 23:06

Trzykrotka napisał/a:
Ja zaś obejrzałam 1 odcinek Jealusy Incarnate i tez jestem mocno zaintrygowana.

Może kiedyś na to zerknę.

Melduję, że dotarłam w chińskiej dramie do "rżnięcia dzikich koni" :rotfl:

Edit: trochę gifów z Pięknookim.

Aragonte - Sob 24 Wrz, 2016 23:36

Jakby kogoś interesowało - są tu nowe, spoilerowe fotki do 10. odcinka.
http://www.popnews.hk/p=8721
O czym jest mowa w artykule, ciężko powiedzieć - jest po mandaryńsku :-P

BeeMeR - Sob 24 Wrz, 2016 23:39

Admete napisał/a:
Scenariusz napisała osoba odpowiedzialna za takie filmy jak April Snow i The Sword with no name
Pierwsze mi się podobało a drugie nie.
Agn - Sob 24 Wrz, 2016 23:50

Trzykrotka napisał/a:
I jak tam Chang Wook, jak? Czytałam jakieś mało zachwycone opinie, ale 1 odcinek o niczym nie świadczy.

Nie wygląda mi to na głęboką dramę, nie wygląda także na taką fajnie rozrywkową jak Healer, gdzie człowiek też oglądał rzeczy nierealne, ale nie miał takiego poczucia, że ogląda jakąś bzdurę. Przy K2 to uczucie jest jak najbardziej i takie coraz bardziej narastające, bo w scenach akcji jest wręcz przezabawnie. Okej, można łyknąć raz, że Ji Chang Wook rozwala armię uzbrojonych po zęby najemników (gołymi rękami, rzecz jasna), ale drugi albo trzeci? Nie bardzo. Poza tym - kiedy go widzimy po raz pierwszy na ekranie jest zakrwawiony, owinięty bandażem i ledwie się rusza, za chwilę jednak ratuje pannę w opałach (nie do końca, bo w którymś momencie darował sobie pomoc jej, ale jednak co zlał złych facetów, to jego). Jakoś tak przy takim nagromadzeniu tego wszystkiego - walk, pokazywania zajebistości bohatera także przez pryzmat sianego strachu (ryknęłam śmiechem, gdy po raz kolejny SWAT-opodobny oddział pobiegł rozwalić Chang Wooka, a dowódca skapnął się, na kogo ruszyli i dawaj w te pędy lecieć do szefa wszystkich szefów odwoływać jazdę, bo wszyscy zginą) tym widoczniejsze robią się małe, ale radosne brednie (typu facet kopie drugiego w łydkę, a ten robi efektowne salto).
W roli kandydata na (chyba) prezydenta Knuj z Hwajung. Yoona na razie biega w koszuli nocnej i boso i wciąż ją łapią i za wszelką cenę trzymają w zakonie - dlaczego? Nie wiem, ale drama mi pewnie wyjaśni.
No ale - bawiłam się dobrze. Nawet bardzo dobrze, nie powiem. Zobaczymy, co będzie po drugim odcinku. ;)
BeeMeR napisał/a:
Nowe dramy mnie póki co nie kuszą, acz
Agn napisał/a:
Jeeeeee!!! Ji Chang Wook rozwala całą armię najemników!!! Sam jeden!!! :banan:
to brzmi dobrze :mrgreen:

Wiedziałam, że ktoś to doceni! :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
najbardziej póki co rozemocjonowana zapowiedziami tego, co będzie się działo z ML. Sama nie wiem, jaką dać emotkę...

Wiem co czujesz. Po dzisiejszym ofotkowaniu z instagramu też raduję się niezmiernie tym, co ma nastąpić. :serce:
Aragonte napisał/a:
Książęta mi się lekko mylą, ale nic to

Mnie się początkowo też strasznie mylili, ale po jakimś czasie przestali. Znaczy się nie - wróć - myliły mi się numerki który ma jaki numer, ale twarze nie. Ale po jakimś czasie i to ogarnęłam. Faktycznie oni się grzecznie grupują, by się widz nie zgubił. ;)
Trzykrotka napisał/a:
I moje fotki z 9 odcinka
Śmiech

Uśmiech

Kpiący i gorzki uśmieszek

*KOCHA* Dzięki, Trzykrotko! Piękne ujęcia, po prostu piękne. :serduszkate:
Trzykrotka napisał/a:

O, to ja już nie muszę wrzucać, choć w pocie czoła zapisywałam z IG.
Raduje mnie, że będzie scena z klęczeniem i osłanianiem od deszczu (ciekawe, czy i tu książę nr 14 wyskoczy z jedzeniem). No i wiedziałam, że jak Wang So otrują, to się kto nim zaopiekuje? Oczywiście, że Hae Soo. Oby go otoczyła najczulszą możliwą opieką, bo jej kudły zgolę na łyso! :P
Aragonte napisał/a:
Czy to przypadkiem nie jedna ze scen z chińskiej wersji? Ta z osłanianiem przed deszczem?

Zaiste. I strasznie się cieszę, że będzie. Choć martwi mnie zmaltretowana buzia Hae Soo - ktoś ją obił? :mysle:
BeeMeR napisał/a:
Ach, to o tym mówiła Agn

Oj tak. I co? Nie piękny moment? :serce:
Trzykrotka napisał/a:
zrobiony na super-sexy samca Chef z duszki - dupkowatego i aroganckiego prezentera - gwiazdora stacji. Ona kiedyś kochała się w nm, więc on myśli, że ma prawo nią pomiatać....

No nie... dupki są wciąż w modzie?
Trzykrotka napisał/a:
Jest też cała masa znajomych z podłą matką Wang So na czele (co to za piękna kobieta bez tych królewskich frymuśności!).

Ona i z frymuśnościami jest piękna. I bardzo ma ładną figurę (a to kobieta dojrzała, a nie wychudzona nastka). Tylko gra babę z piekła rodem w ML i mocno wydyma usta, jak się skupia (acz nie zawsze).
A tutaj? Też gra zołzę? :)

Aragonte - Sob 24 Wrz, 2016 23:55

Agn napisał/a:
Raduje mnie, że będzie scena z klęczeniem i osłanianiem od deszczu (ciekawe, czy i tu książę nr 14 wyskoczy z jedzeniem). No i wiedziałam, że jak Wang So otrują, to się kto nim zaopiekuje? Oczywiście, że Hae Soo.

No nie wiem, czy ona będzie miała możliwość się nim zaopiekować, bo jakoś podejrzewam, że ją zgarną jako podejrzaną o trucicielstwo i poddadzą torturom. Myślę, że to stąd ta okrwawiona i poobijana buzia.

Bardzo mi się podoba ujęcie z klęczącą na deszczu Hae Soo i Wang So osłaniającym ją swoim płaszczem :serduszkate: Widziałam gify z wersji chińskiej - tam też to bardzo ładne było.

Agn - Nie 25 Wrz, 2016 07:17

Aragonte napisał/a:
Bardzo mi się podoba ujęcie z klęczącą na deszczu Hae Soo i Wang So osłaniającym ją swoim płaszczem Widziałam gify z wersji chińskiej - tam też to bardzo ładne było.

Owszem, choć krótkie, bo zaraz sobie poszedł. Niemniej gest ładny. I do Wang So też pasuje - tylko tak może ochronić kobietę, którą kocha. Nie ma jak obronić ją przed torturami i klęczeniem, to choć przed deszczem...

Trzykrotka - Nie 25 Wrz, 2016 07:21

Tylko w chińskiej wersji Rouxi nie była poraniona, kleczała w swoim codziennym stroju, a kiedy padła i straciła przytomność, to była sama, bo książęta solidarnie kleczeli na głównym placu przed pałacem. I rzeczywiście, 4 książę zaslaniał ją płaszczem przed deszczem, a 14 nakarmił, co było z jego strony ujmujące i bardzo w jego stylu. Jeśli teraz zrobi to Ji Soo, to może jakoś zaistnieje.

W Jealousy królowa jest jakąś szefowa wiadomości w tv, drugą jest ex żona jej męża, z którą się nie znoszą, więc na razie jeszcze nie wiadomo, czy chodzi nabuzowana, bo jest ZUa, czy zwyczajnie jest na wiecznym wkurzu. W dramie gra też hyung Czarna Perła, a bohater - dupek chyba szybko zejdzie na ziemię. Gongowa zauroczyla się jego fantastycznym kolegą, a on zachorował na chorobę tylko dla kobiet :lol: Nie wiem, w jakim kierunku pójdzie to dalej, ale po pierwszyn odcinku chciałabym zaraz iść do drugiego, a to o czymś świadczy.
Jeśli okaże się, że C4k jest znów kiepskie, to spróbuję jeszcze Fantastic, li i jedynie dla scen z Ji Soo. Chłopak i tak pewnie nie wróci na plan przez te nogę, więc nie uwiklam się w dramę z drewnianą miss.

Admete - Nie 25 Wrz, 2016 07:57

BeeMeR napisał/a:
Pierwsze mi się podobało a drugie nie.

Mnie się podobały oba, choć pierwsze bardziej. Na razie oglądam. K2 spróbuję, ale już widzę po fragmentach, że melodramatyczna maniera jest - mam na myśli bohaterkę.