To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku

Admete - Śro 10 Wrz, 2014 19:22

Dobry jest ten czwarty odcinek Muszkieterów, w większej części poważny. Króla ogarnia szaleństwo, a list może skompromitować księżniczkę. Moim zdaniem jest całkiem Muszkieterowo choć inaczej ;)
Aragonte - Śro 10 Wrz, 2014 19:25

A ja czekam z Muszkieterami, aż ich więcej się zbierze.
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 19:26

BeeMeR napisał/a:
Agn :przytul: , a ciężką aktorską dolę widziałaś? (CSW i TCH)
https://www.youtube.com/watch?v=TwjrG1eUzmk

Jak go wymacały! ;)
Niech Anusia szybko wraca do zdrowia! I jej mama też. Nie chorujcie. :przytul:
Aragonte napisał/a:
Ja zjadłam ostatnio taką zupkę, ale dorzuciłam szczypior i nieco kimchi z rzepy. Dobre było :D

No ba, na bogato! Ja lubiłam wrzucić jajo jeszcze.

BeeMeR - Śro 10 Wrz, 2014 19:37

Agn napisał/a:
Jak go wymacały! ;)
i jeszcze sobie mogły tłumaczyć, że im kazali dla dobra dramy ;)

Ja z Muszkieterami czekam na napisy - mam co oglądać w międzyczasie ;)

Agn - Śro 10 Wrz, 2014 19:42

Cytat:
i jeszcze sobie mogły tłumaczyć, że im kazali dla dobra dramy ;)

Dla dobra dramy też bym to chętnie zrobiła. :P

(Dokko podnosi mój nastrój bardzo skutecznie. Przypomnijcie mi, proszę, bym wysłała Zooshe kwiatki za zgwałcenie mnie tą dramą.

Ojoj, Dokko szarżuje w noraebangu - i coś mu pikawa szwankuje.)

Admete - Śro 10 Wrz, 2014 19:42

Mnie się nie chce czekać na napisy, właściwie po doświadczeniach z polskimi tłumaczeniami chyba wolę angielskie. Choć te od Muszkieterów są przyzwoite. Zerknęłam na My Spring Days. To pewnie drama nie dla mnie,ale Pan Prokurator, który jest tam Panem Lekarzem wygląda o-błę-dnie ;)
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 19:45

Admete napisał/a:
To pewnie drama nie dla mnie,ale Pan Prokurator, który jest tam Panem Lekarzem wygląda o-błę-dnie ;)

FOTĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ładnie proszę. :kwiatek:

Admete - Śro 10 Wrz, 2014 19:47

Nie umiem robić screenów. Sorry :kwiatek:
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 20:04

Oj, szkoda...

Chwila na zejście na ziemię - no, poniekąd. Kiedy już uda mi się kiedyś polecieć do Korei, by ją sobie pozwiedzać, to już wiem, gdzie wynajmę mieszkanko na ten czas.
Patrzcie!
http://wkorei.blogspot.co...l-blissinn.html
:)

A teraz Dokko-alert!!!

Był już Peter Jason, teraz jest Lee Myung Min. Nastawiam radary na te przeróbki i cieszę się z nich jak głupia. :mrgreen:

Dokko przenosi żabkę-Ae Jeong przez bramkę. Słowem się nie zająknę, że w tym garniturze wyglądał po prostu bosko. Tak zgrabnie i ponętnie, że proszę siadać...
Swoją szosą miał świetnie dobrany krawat. I w ogóle... :thud:

Admete - Śro 10 Wrz, 2014 21:37

faktycznie dobry ten Czytający z twarzy - dobrze zagrany i ma piękne zdjęcia. Jutro obejrzę resztę.
BeeMeR - Śro 10 Wrz, 2014 21:42

Agn napisał/a:
teraz jest Lee Myung Min.
Przypomnij mi co robił :co_stracilam:

A tui długie nogi (i reszta ;) ) KWB:
http://www.dramafever.com...in-a-sexy-suit/

Admete - Śro 10 Wrz, 2014 21:45

On to faktycznie wygląda jak alien..trochę tak brrr... ;)
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 21:46

Dokko - alert!!!

Dokko powiedział, że jeśli jego benefis nie będzie dłuższy niż benefis Lee Myung Mina, to nie weźmie w nim udziału. :lol:
Na razie kupił adidasy Ae Jeong za 10 000 000 won (po naszemu 314 000 zł). Uruchamiam 8 odcinek, zaraz będą skrzydełka. :mrgreen:

BeeMeR - Śro 10 Wrz, 2014 21:58

Ciekawe jak długi był benefis KMM :mrgreen:
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 22:16

Nie wiem, ale mnie zastanawia, jak długi musiałby być benefis Dokko, by zaspokoić jego rozbuchane ego. :lol:
Aragonte - Śro 10 Wrz, 2014 22:23

Agn napisał/a:
Nie wiem, ale mnie zastanawia, jak długi musiałby być benefis Dokko, by zaspokoić jego rozbuchane ego. :lol:

Dłuuuugi jak nogi CSW :mrgreen:

Agn - Śro 10 Wrz, 2014 22:43

Aragonte napisał/a:
Dłuuuugi jak nogi CSW :mrgreen:

...i cała reszta. :mrgreen:

Właśnie oglądam scenę podpisywania zdjęć - najpierw Dokko kapkę błaznuje, nagle spowalniając pisanie swoich trójkątowo-serduszkowych autografów, byle posiedzieć dłużej z Ae Jeong. Ale potem nastrój się zmienił i zaczęli ze sobą całkiem normalnie rozmawiać. CSW uśmiecha się normalnie, nie wydurnia a'la Dokko... a ja mam tak maślane oczy, że już chyba bardziej nie można. :serce:

Aragonte - Śro 10 Wrz, 2014 23:27

A ja włączyłam sobie powtórkowo TCH. Gdzie się udaje, włączam angielski sos, bo polski naprawdę jest okropny :zalamka: Płeć bohaterów pomylona, logiki często nie ma, totalny chaos. Brrrrr!
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 23:34

Ja w sumie... leciałam przez TCH i na pewno przestałam to wszystko zauważać. Może dlatego, że nie pierwszy raz widziałam dialogi, których nie da się zrozumieć, bo tłOmacz coś spartolił. No nie pamiętam tych błędów za choinkę. A pomylona płeć - zaprawionam w bojach, że tak powiem. ;)
Kłaść się spać czy obejrzeć 9-tkę z Dokko? Łóżeczko i miła podusia czy kolejny odcinek? Bo to chyba jest odcinek, w którym urządzonko Dokko się rozmagnesuje i będzie chciał sprawdzić, czy aby wszystko jest w porządku z urządzeniem, sercem i jego uczuciami względem Ae Jeong.

*Agn dywaguje, a jej rąsia sama włącza dramę*

Aragonte - Śro 10 Wrz, 2014 23:47

Mnie to o tyle wnerwia, że chętnie bym przetestowała tę dramę na kimś znajomym, kto z koreańskimi serialami nie miał wcześniej do czynienia, ale te napisy są takie, że nie wiem, czy to dobry pomysł :?

Powtórka TCH, odcinek 2.
Mi Rae właśnie przedefilowała przed Jo Gukiem i asystentem na basenie i zamierza właśnie dokonać prezentacji w kostiumie kąpielowym, tzn. demonstracyjnie odrzucić ręcznik :lol:
BTW obaj panowie fajnie wyglądają :wink: Czy aktor grający asystenta grał jeszcze w czymś, co znacie i polecacie?

Agn - Śro 10 Wrz, 2014 23:59

Aragonte napisał/a:
Czy aktor grający asystenta grał jeszcze w czymś, co znacie i polecacie?

CITY HUNTER!!! Grał bardzo ważną i bardzo, bardzo fajną postać - prokuratora. Mniam, mniam. Polecamy za każdym razem, ilekroć ktoś wspomni tę dramę. ^^

A panowie obaj zgrabni, że serce pika bum-bum, bum-bum. ;)
Jestem właśnie po cameo Żabula. :mrgreen:

Aragonte - Czw 11 Wrz, 2014 00:20

To on grał ulubieńca Admete z CH? :shock: No to mam kolejny argument, żeby w końcu obejrzeć City Huntera :wink: Ale może najpierw którąś kostiumówkę dokończę, mam dwie obejrzane do połowy, Chuno i Iljimae.
Agn - Czw 11 Wrz, 2014 00:38

Aragonte napisał/a:
To on grał ulubieńca Admete z CH? :shock:

No a jak!
Skończ sobie kostiumówkę, bo CH poleci hurtem. Serio.
W tej dramie jest mnóstwo argumentów za tym, by ją obejrzeć - prokurator, LMH w roli głównej, cała historia, idealny misz-masz gatunków (sensacja, miłość, polityka - miodzio), fajna główna bohaterka, ale i fajna bohaterka drugoplanowa, wzruszająca historia rodzinna... Ech, każcie mi się zamknąć, bo nie przestanę jej reklamować.

Admete - Czw 11 Wrz, 2014 08:15

Aragonte napisał/a:
To on grał ulubieńca Admete z CH? No to mam kolejny argument, żeby w końcu obejrzeć City Huntera

Ano grał i postać była :serce2: Dla mnie oczywiście ;) Tragiczna, samotny rycerz walczący z niesprawiedliwością, bo LMH to był bardziej mściciel ;)

Agn - Czw 11 Wrz, 2014 10:17

Wątek mściciela i samotnego rycerza jest świetny - i współpraca, i zabawa w kotka i myszkę. :) Uwielbiałam ich obu. Prokurator to naprawdę znakomita postać. :D