To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."

Deanariell - Pon 21 Lis, 2011 08:39

BeeMeR napisał/a:
ja po odcinku 8x05 - odcinek ok, ale animowane pszczółki to idiotyczne były

Niestety jeszcze nie widziałam, nadal tkwię "zawieszona" w przestrzeni po trzecim odcinku. :roll: Nie mam jakoś spokojnej chwili na SPN, no i nie chce mi się jakoś oglądać bez Admete. :-|

Za to oglądałam pierwszy odcinek SPN The Animation i osobiście jestem cała happy :mrgreen: - bo dla odmiany kocham anime. :cheerleader2: Jak obejrzę trochę więcej, to napiszę bardziej szczegółowo o wrażeniach. ;)

BeeMeR - Pon 21 Lis, 2011 09:19

Cytat:
jak slysze lewiatany, to mam przed oczami kasjerki w czolto-niebieskich uniformach. Geba mi sie sama wtedy smieje, bo wyobraznia pcha mi na mysl krwiozercze kasjerki i braci W szalejacych po sklepach sieci Lewiatan...
ja przy "Lucku" miałam przed oczyma 5litrowy płyn do naczyń, taka tania podróba Ludwika :P

Deanariell napisał/a:
SPN The Animation
Aniu, daj znać jeśli ściągasz, żebym nie powielała pracy :kwiatek:

pszczółki to chyba żaden spoiler ;)
ale coś do owadów SPN nie ma szczęścia :P

8x06
heh, coś chyba nie tak, bo jakoś mnie tym razem nie śmieszą uwagi braci W. o braciach W. :roll:
Znacznie bardziej podobała mi się scena konfrontacji Bobby Vs. Bobby - to nawet można było pociągnąć dalej, mocniej, więcej :twisted:

Scena z końcówki trzeciego odcinka a właściwie jej konsekwencje będą chyba przewodnią całej serii w relacjach braterskich - na to przynajmniej póki co wygląda. :mysle:
O Castielu to nawet nie wspomną, a tu co i rusz przypomnienie.
swoją drogą zgrzyta mi to
spoiler 8x05
Spoiler:
że po Amy Dean wrócił, a po wiedźmy to już nie - i tam wyszli na łowców jak z koziej d... trąba

Anaru - Pon 21 Lis, 2011 12:31

BeeMeR napisał/a:
Aniu, daj znać jeśli ściągasz, żebym nie powielała pracy

Nie mam torrentów :? , nad reszta pokombinuję...

Wiedźmy były silniejsze od braci W. ;) (chociaż aktorsko fatalne :roll: )
O pszczółkach radośnie zapomniałam, faktycznie średnio udane były :zalamka:

BeeMeR - Pon 21 Lis, 2011 13:52

Anaru napisał/a:
Wiedźmy były silniejsze od braci W. ;) (chociaż aktorsko fatalne :roll: )
Mnie się tylko jedna wydawała fatalna prze duże Fufu ;)

nadrobiłam:

8x07
podobał mi się odcinek - stare dobre rozprawianie się z duchami :mrgreen:

8x08
też fajny, lekki, zabawny - z nutką powagi.
Lubię Crowleya, mówiłam? ;)
a Dean jest piękny :thud:
znaczy Jensen ;)

BeeMeR - Wto 22 Lis, 2011 20:20

8x09
pojawił się nowy Zuy - podoba mi się :mrgreen:
odcinek całkiem niezły, choć bywały lepsze. Ciekawam jak rozwiążą dylemat z końcówki odcinka. Mam nadzieję, że odpowiednio :bejsbol: tj. nikt z moich ulubieńców nie ucierpi :bejsbol:

Deanariell - Wto 22 Lis, 2011 22:45

BeeMeR napisał/a:
a Dean jest piękny

BeeMeR napisał/a:
znaczy Jensen

Noooo, ba! :slina: Zawsze to powtarzałam. ;) A wiek mu tylko dodaje urody. :serduszkate:

Anaru - Pią 25 Lis, 2011 14:03

8x09 świetny, niezmiernie mi sie podobało to co spadło z drzewa i klasycznie zadziałało w odpowiednim momencie :mrgreen:
Dean beztroski rewelacyjny, miny chłopaków (wszystkich, z Bobbym włącznie) bezcenne.
I mam nadzieję, że to tylko dziurka w tym jednym miejscu :bejsbol:

Pomysł autokonsumpcji ciekawy, nie powiem ;)
Ogólnie odcinek jeden z lepszych dla mnie, tak pod kątem dialogów, min i wspólnych relacji patrząc.

Anaru - Nie 27 Lis, 2011 09:58

ps pomyłka w odcinkach, to 7 sezon, nie 8, a ja jak tępa owca skopiowałam :roll: :wink:
Znaczy odcinek 7x09 był ;)

A co z 7x10? Jakaś przerwa? :mysle:

Admete - Nie 27 Lis, 2011 11:21

Ta, przerwa. Ale ja i tak nie oglądam. Widziałam pieć odcinków.
Aragonte - Nie 27 Lis, 2011 12:40

Khem, khem... Może uda mi się w końcu nadrobić SPN. W tej chwili jestem przy Apokalipsie w wykonaniu Wojny, czyli oglądam drugi odcinek V sezonu :-P więc trochę czasu mi to pewnie zajmie.
Zobaczymy, czy się wciągnę, na razie pomysły są ciekawe.

Fibula - Nie 27 Lis, 2011 12:45

Aragonte napisał/a:
Khem, khem... Może uda mi się w końcu nadrobić SPN. W tej chwili jestem przy Apokalipsie w wykonaniu Wojny, czyli oglądam drugi odcinek V sezonu :-P więc trochę czasu mi to pewnie zajmie.
Zobaczymy, czy się wciągnę, na razie pomysły są ciekawe.

Jesteś dokładnie o sezon dalej niż ja. :)

Aragonte - Nie 27 Lis, 2011 13:13

Nie zmienia to faktu, że supernaturalnie jestem strasznie zapóźniona :-P

BTW rozśmieszył mnie tekst Deana w końcówce tego odcinka, ten o "przystanku na Górze Przeznaczenia" :lol: Fajna aluzja do LOTR.

Admete - Nie 27 Lis, 2011 14:13

V sezon jest całkiem dobry. Ma kilka naprawdę świetnych i zabawnych odcinków.
Anonymous - Nie 27 Lis, 2011 14:37

Mnie tez sie bardzo podoba - chociaz nadal uwazam, ze pomylily im sie odcinki koncowe i poczatkowe :)
Admete - Nie 27 Lis, 2011 15:56

Nie bardzo rozumiem, o co ci chodzi.
Odcinek 6 całkiem niezły, ale 7 bardziej mi sie podobał. Fajna historia, zakręcone miasteczko i powrót do korzeni.

Anonymous - Nie 27 Lis, 2011 17:04

chodzi o zakonczenie serii wyjsciem lewiatanow, a nie szalenstwem Castiela
Admete - Nie 27 Lis, 2011 17:10

Ale ja pisałam o V sezonie, nie o VI. A teraz jest VII. Aragonte ogląda V.
8 odcinek ze ślubem i powrotem Becky bardzo zabawny. A Crowley z brodą diabelsko przystojny ;)

Anonymous - Nie 27 Lis, 2011 17:17

a ja o obecnym, tylko mi zjadlo "nowy" na poczatku zdania - to chyba moj pierwszy sezon ogladany w miare na biezaco (hurtem po 4 odcinki :) )
Admete - Nie 27 Lis, 2011 22:00

Ja się zatrzymałam po odcinku 8, kolejny obejrzę, jak mi się znów pare nazbiera.
Deanariell - Pon 28 Lis, 2011 01:13

Admete napisał/a:
Ja się zatrzymałam po odcinku 8, kolejny obejrzę, jak mi się znów pare nazbiera.

A myślałam, że Cię jakoś dogonię i w końcu obejrzymy coś razem. :roll: :-P Niestety nadal jestem po trzech odcinkach, co jak na mnie zakrawa na objaw poważnej chandry, bo do tej pory nie było to do pomyślenia w ogóle - "po trupach" :wink: , ale musiałam być na bieżąco z SPN-em... Biorąc dodatkowo pod uwagę fakt, że nadal niezmiennie darzę Dean'a głębokim platonicznym uczuciem, sytuacja nie jest normalna. :mysle: :confused3: :?

Anonymous - Pon 28 Lis, 2011 02:19

oj nie... :confused3:
praedzio - Pon 28 Lis, 2011 05:21

Ja ostatnio przyłapuję się na tym, że widzę facetów przypominających mi Sama - więc może w końcu przysiądę do zaległych sezonów. ;)
Admete - Sob 03 Gru, 2011 08:36

No nie...jesli oni zrobili, to co zrobili na końcu 10 odcinka, to jestem całkowicie i absolutnie obrażona...
Deanariell - Sob 03 Gru, 2011 08:49

Admete napisał/a:
No nie...jesli oni zrobili, to co zrobili na końcu 10 odcinka, to jestem całkowicie i absolutnie obrażona...

Nie, nie, to nie może być! :wsciekla: Nie zgadzam się! Protestuję! :bejsbol: :uzi: :(

(Naturalnie nadal mam obejrzane dopiero te trzy pierwsze, ale kolekcjonuję pozostałe :P i podejrzałam końcówkę odcinka 10... :roll: ;) )

Admete - Sob 03 Gru, 2011 08:51

I co nam z protestowania...Castiela już nie ma, a teraz ...Na razie trzeba czekac do 6 stycznia.