Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Alicja - Sob 08 Maj, 2010 16:17 któraś z was ogląda nadal Flashforward? jest przy odc. 1.16 i mam ochotę potrząsnąć Olivią . Zadziwiła mnie też Janis.BeeMeR - Sob 08 Maj, 2010 16:27 Ja oglądam - ale nie mogę powiedzieć żebym się przejmowała bohaterami
Natomiast w następnym, 17 odcinku rzecz się dzieje w prześlicznych górach
Caitriona - Sob 08 Maj, 2010 16:55
Alicja napisał/a:
któraś z was ogląda nadal Flashforward?
Tak, zdaje się że tak - ja na pewno Ale chyba więcej postów na ten temat jest w dziale Fantastyka
O odcinkach 17 i 18:
Spoiler:
Ja się ucieszyłam, że agenta Noh dali radę uratować, a historia Janis mnie powaliła na łopatki Jestem ciekawa jak się to potoczy dalej. Pracować na dwie strony nie jest pewnie łatwo. Musi gdzieś popełnić większy błąd.
aneby - Sob 08 Maj, 2010 18:11 Ja też oglądam regularnie Drażni mnie, ze na siłę wpychają Olivię w ramiona tego drugiego ... jak mu tam ... Admete - Sob 08 Maj, 2010 20:54 Nie na siłę - to przeznaczenie. Trochę to chyba wyjaśnią. Olivia powinna być z tym, jak mu tam Mnie się ten serial bardzo podoba - o wiele bardziej niż V, do którego straciłam zapał.Caitriona - Sob 08 Maj, 2010 21:09
aneby napisał/a:
ze na siłę wpychają Olivię w ramiona tego drugiego ... jak mu tam ...
Lloyd Simcoe I uwielbiam jego, tzn Davenporta, głos... On w sumie jest jednym z powodów, dla których zainteresowałam się tym serialem. V też póki co odstawiłam, może latem nadrobię
No i pojawił się Gaius Baltar z BSG Admete - Sob 08 Maj, 2010 21:15 No właśnie - Gaius z BSG aneby - Sob 08 Maj, 2010 21:31 Przeznaczenie, jak widziałyśmy, można zmienić. Demetri miał zginąć, a żyje, ten agent, który popełnił samobójstwo również zmienił przeznaczenie swoje i innej osoby.
Jeszcze nie tak dawno Olivia była gotowa zrobić wszystko, by wizja się nie spełniła. Tak szybko o tym zapomniała ? Już mąż jest be ? Przecież nic jej złego nie zrobił
Nie wiem czy dobrze pamiętam to malowidło Frosta na ścianie. Od danego zdarzenia prowadziły 2 ścieżki, czyli 2 możliwości dalszego rozwoju wydarzeń. Ludzie zobaczyli jedną z nich, ale to chyba nie znaczy, że ta druga jest mniej prawdopodobna ... Olivia wybrała inną uczelnię, spotkała innego mężczyznę, wyszła za niego za mąż - czyli zaistniała ta druga możliwość. Moim zdaniem rozwalanie tego na obecnym etapie jest naciągane.
Co innego gdyby Mark faktycznie zaczął pić i dlatego by go zostawiła. Na razie nie widzę powodu.
Edit: rozpisałam się trochę i chyba namieszałam Admete - Sob 08 Maj, 2010 21:59 Podobno Demetri wczel nie jest bezpieczny I niektóre wersje rzeczywistości mają większą moc od pozostałych Alicja - Nie 09 Maj, 2010 19:42
aneby napisał/a:
Drażni mnie, ze na siłę wpychają Olivię w ramiona tego drugiego ... jak mu tam ...
święte słowa
aneby napisał/a:
Jeszcze nie tak dawno Olivia była gotowa zrobić wszystko, by wizja się nie spełniła. Tak szybko o tym zapomniała ? Już mąż jest be ? Przecież nic jej złego nie zrobił
racja, jeszcze nie dawno chciała się wyprowadzić z LA i twierdziła, że zrobi WSZYSTKO by ratować małżeństwo. Wyrzekała się żaba..., nie minął chyba nawet tydzień a ona sama pędzi do Lloyda do domu zwalajac przy tym winę na Marka za to co się dzieje z jej małżeństwem. U niej niestety słowo "przeznaczenie" można wymienić na "pożądanie" i to tylko wymówka dla sprawienia sobie przyjemności Admete - Nie 09 Maj, 2010 19:59 A mnie się ten wątek podoba Przeznaczenie i wszechświat mają swoje sposoby Widać to wyrażnie po ostatnim odcinku. Pisałąm o nim w serialach fantastycznych.Alicja - Nie 09 Maj, 2010 20:20 może ta dyskusję można przenieść do Fantastyki?
ja chyba za bardzo lubię Marka ciekawi mnie też co się stanie z Janice, jestem przed odc.18 i nadal zastanawiam się po której stronie jest przemądrzały Simon Admete - Nie 09 Maj, 2010 20:44 Simon jest po swojej stronie - zawsze i wszędzie No i kocha siostrę, to pewne. Z Janice wcale nie jest tak, jak Ci się wydaje
Ja lubię tam wiele osób, niezaleznie od tego po której stronie są Strasznie mi się podoba, jak rozwijają wątek tej Japonki. Chyba zaczynam się domyślać, dlaczego Nicol może być podtapiana w swoim flashforward...Ale to strasznie naciągane domysły, dlatego nie napiszę Fibula - Nie 09 Maj, 2010 21:09
Admete napisał/a:
Chyba zaczynam się domyślać, dlaczego Nicol może być podtapiana w swoim flashforward...Ale to strasznie naciągane domysły, dlatego nie napiszę
Jeśli nasze podejrzenia idą tym samym torem, to nie są aż tak naciągane .Admete - Nie 09 Maj, 2010 21:10 Sprawdzimy przy końcu. Niestety marne są szanse na drugi sezon, więc mniej więcej dowiemy się wszystkiego.Sofijufka - Pon 10 Maj, 2010 09:10 dziewczyny, a tu moznba po kawałku obejrzeć "Panią de Monsoreau" - francuską, z rosyjskim lektorem
http://www.youtube.com/watch?v=6VZ-dYfk234
oraz nową - rosyjską z Domogarowem tez po kawałkach
http://www.youtube.com/watch?v=VEeWpfwV7No
obejrzałam po jednym odcinku z każdego i chyba jednak wole francuski....Alicja - Pon 10 Maj, 2010 21:04
Admete napisał/a:
Strasznie mi się podoba, jak rozwijają wątek tej Japonki.
bardziej w dwie srony nie mozemy sie rozjechac ja z kolei wide Bryca w objęciach pielęgniarki wolałabym, by Japonka ułożyła obie życie z kim innym
Admete napisał/a:
Z Janice wcale nie jest tak, jak Ci się wydaje
że niby jednak nie robi za podwójną agentkę ?aneby - Pon 10 Maj, 2010 21:09
Alicja napisał/a:
ja z kolei wide Bryca w objęciach pielęgniarki wolałabym, by Japonka ułożyła obie życie z kim innym
Ja też. Bryce szuka nie-wiadomo-kogo, kiedy fajną dziewczynę ma tuż pod nosem. I nawet coś zaiskrzyło między nimi.Admete - Pon 10 Maj, 2010 21:35
Cytat:
że niby jednak nie robi za podwójną agentkę ?
Myslałam, że jeszcze nie doszłaś do tego, że Janice wysługuje się też CIA.Alicja - Pon 10 Maj, 2010 21:37 za bardzo mnie wciagnął ten serial bym sobie darowała poszukiwania BeeMeR - Wto 11 Maj, 2010 09:02
Admete napisał/a:
Chyba zaczynam się domyślać, dlaczego Nicol może być podtapiana w swoim flashforward...Ale to strasznie naciągane domysły, dlatego nie napiszę
Napisz, tylko najwyżej w spoilerze - ciekawam bardzo BeeMeR - Wto 11 Maj, 2010 09:03
Alicja napisał/a:
Admete napisał/a:
że niby jednak nie robi za podwójną agentkę ?
Tylko potrójną? praedzio - Wto 11 Maj, 2010 10:37
Muszę w końcu odkopać ten serial.Calipso - Wto 11 Maj, 2010 20:18 A za czem ta kolejka ? praedzio - Wto 11 Maj, 2010 23:12 No, właśnie jeszcze nie wiem.