Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku
BeeMeR - Nie 29 Sty, 2017 16:21
Przejrzałam finał Syrenki (spoilery, ale jeśliby ktoś chciał obejrzeć to już by to zrobił )
oto co mi się rzuciło w oczy:
- pleple
- powrót Syrenki, która przechodziła rekonwalescencję po postrzale w morzu, zabrało jej to bodaj kilka lat
- cameo Duszki (Nowa Syrenka, której Syrenka pomaga odnaleźć się na lądzie i daje wskazówki, które kiedyś sama dostała od Syrenka)
- udawana amnezja LMH ale generalnie wszyscy szczęśliwi, panna co biegała za LMH teraz chce się oświadczyć temu młodemu, LMH został chyba prokuratorem, ten trzeci prowadzi jakieś wykłady
- najbardziej niezręczne kissu jakie widziałam w ostatnim czasie - jedno i drugie się stara ale wyraźnie zupełnie nie są dopasowani ani zainteresowani sobą
- dużo ładnych ujęć oceanu
- i żyli długo i szczęśliwie
Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 17:05
No cóż, po zniknięciu pewnego Syrenka nic mnie do Syrenki już nie ciągnie
Dalej sobie lecę przez Nine, jestem po 12. odcinku. Dobrze się to ogląda.
Edit: dużo Hwarangowych fotek z 13., najbliższego odcinka jest tutaj:
http://post.naver.com/vie...mberNo=34609460
Ta mnie zastanawia - ten uśmieszek Sun Woo
http://post.phinf.naver.n....jpg?type=w1200
A tu "trzej muszkieterowie Silla", z D'Artaganem, ma się rozumieć:
Pojawia się jakaś nowa postać, ciekawe, kto zacz. Pewnie będzie zuy
Poprawiłam linki.
Admete - Nie 29 Sty, 2017 19:02
A ja wróciłam do Crime Squad - dwa odcinki dziś łyknęłam. Rozczochrany pan detektyw ma ładne oczy
BeeMeR - Nie 29 Sty, 2017 19:25
| Aragonte napisał/a: | | dużo Hwarangowych fotek z 13., najbliższego odcinka jest tutaj: | Ładne fotki
Widać, że jutro druga para chłopaków będzie się taplać w strumyku
| Aragonte napisał/a: | | Dalej sobie lecę przez Nine, jestem po 12. odcinku. Dobrze się to ogląda. | Mnie się to dobrze oglądało z poszczególnymi potknięciami na scenach wytrzeszcza
Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 20:35
| BeeMeR napisał/a: | Mnie się to dobrze oglądało z poszczególnymi potknięciami na scenach wytrzeszcza |
Którego wytrzeszcza?
Edit: ta fotka Hwarangowa mi się podoba - nie wiem, czy to z dramy, czy BTS (prędzej to drugie, bo Sun Woo mało kiedy się uśmiecha):
Agn - Nie 29 Sty, 2017 20:49
Ja zaś sprawdziłam sobie pierwszy odcinek... Triangle. Nawet nieźle się ogląda - jest policjant z problemem z agresją (nie ma żony, którą mógłby po pracy lać, tylko chodzi o to, że w pracy najchętniej korzysta z pięści i ma gdzieś policyjne procedury), jest jakiś cwaniaczek-hazardzista, który bzyka czyjąś żonę (małżonek musi z jakiejś mafii, skoro obojgu grozi za to śmierć), kradnie czyjąś kasę i w zasadzie chyba zaraz zostanie wkopany w bycie informatorem policjanta, jest też jakiś dziwny młodziak, który powinien brać jakieś leki, ale ich nie bierze, natomiast chodzi w garniturze. I ta trójka wg opisu dramy to rozdzieleni kiedyś tam bracia.
Ze znanych aktorów - młody od leków to Im Siwan, czyli Sierotek z Misaeng, cwaniaczek to Kim Jae Joong, obecnie przebywa w wojsku, ale grał w Szpiegu i Protect my boss - tu nosi skórzaną kurtkę, ma w sobie mnóstwo seksownego wdzięku i czasem przypomina Ji Chang Wooka (serio!). Policjanta gra aktor, którego może Admete skojarzy np. z Last - Lee Beom Soo.
Poza tym był przestępca z Cruel city (i tu też nie gra praworządnego obywatela), policjant z White christmas / awanturujący się klient pani weterynarz z CH, a w roli kochanki cwaniaczka przyjaciółka Hyun Suk z Unkind women. I pewnie jeszcze ktoś tam, kogo teraz zapomniałam wymienić.
Na razie pierwszy odcinek kończy się, jak roznegliżowany cwaniaczek zwiewa przed bandą napuszczonych przez męża-zazdrośnika (zgaduję) facetów, widzi go Policjant i panna, której scenę wcześniej chciał bronić i w ramach podziękowań został przez nią wytrzaskany po pysku.
Myślę, że będzie dobrze.
Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 21:14
Dwa ostatnie linki fotkowe mi się nie otwierają Ale reszta fajna. Widze, że Ban Ryu z Su Ho teraz wskakują do strumyka (BeeMer ), a Ban Ryu dostanie całusa
Syrenka Mam polski sos, więc pewnie sobie kiedyś dokończę, może nawet w miarę szybko, żeby robić miejsce.
Zmacałam wczoraj Chefa Kima bo Namgoong Min i pisali że drama jest "hilarious." Może i jest, ale mnie jakoś mało ubawiła. Potencjał ma, ale dwa pierwsze odcinki natychmiast po obejrzeniu poszły do archiwum i nie wiem, czy będzie jakiś ciąg dalszy. Niemałą rolę odgrywa w tej decyzji fakt, że nasz sunbae ma potworną stylizację - rude włosy zaczesane do góry.
Nasz sunbae gra zdolnego i obrotnego tupeciarza, księgowego pewnego mafioza. Typ podobny jak w Gong Shim - głośny, uśmiechnięty i potrafiący wykaraskać się z każdej opresji. Pomaga bossowi zaciemniać interesy, boss zawsze wyciągnie go z opresji. Rączka rączkę myje, więc mamy też skorumpowanego do szpiku kości i aroganckiego jak zaraza młodego prokuratora (ładniusi k-idol). Kiedy mafiozo postanawia zamknąć interesy, Kim zwija chorągiewkę i startuje w naborze na nowego szefa działu finansowego w wielkiej korporacji. Normalnie nie miałby szans, ale w ogłoszeniu napisali wyraźnie, że mniej liczy się CV, bardziej rozmowa kwalifikacyjna, a w tym nasz pyskacz jest świetny. Dostaje robotę, po czym przekonuje się, że
a/jego poprzednika znaleziono powieszonego w lesie. Nie wiadomo - samobójstwo? Morderstwo?
b/ działem finansowym każdy pomiata jak mu się podoba. Ludzie mają zapieprzać i cicho siedzieć.
c/ Kim podlega pod nie kogo innego, jak wrednego prokuratorka, który też już pracuje w tej korpo, doskonale wie, jaką Kim ma przeszłość, traktuje go jak śmierdzące g**** i uświadamia, że Kim ma słuchać, i robić co się mu każe.
d/ całe korpo jest mocno szemrane, ale
..........
e/ ludzie z finansowego, choć udręczeni, to są bardzo porządni, a najporządniejsza jest pewna dziewczyna (koleżanka naszego Jun Ki z Wilczka i Strzelca)
Na razie dział jest mocno przeciwko podejrzanemu nowemu szefowi, ale czuję, że zaraz się sprzysięgną i będą walczyć o sprawiedliwość metodami Chefa Kima.
Może być zabawnie, ale na razie odkładam i zobaczę, czy będę miała ochotę na kontynuację. Namgoong Min świetny, jak zawsze, mimo ryżej czupryny
Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 21:19
| Trzykrotka napisał/a: | Dwa ostatnie linki fotkowe mi się nie otwierają Ale reszta fajna. Widze, że Ban Ryu z Su Ho teraz wskakują do strumyka (BeeMer ), a Ban Ryu dostanie całusa |
Ban Ryu po tym całusie będzie ciężko zszokowany
Trzykrotko, tu są te i inne zdjęcia Hwarangowe, na pewno linkowałam takie, na którym była czwórka hwarangów (SW, BR, SH i król):
https://www.instagram.com/jakiya_yui/
Faktycznie linki przestały działać, szkoda
I wracam do 13. odcinka Nine, gdzie ktoś już poluje na głównego bohatera
Agn - Nie 29 Sty, 2017 21:25
Trzykrotko, może cię najdzie i choć w twoim opisie to wszystko brzmi pysznie, to coś czuję, że nie miałabym ochoty tego oglądać.
Ja, jak widać, porzucam Hwarangi. Niezupełnie moja drama, a jak widać wystarczyła mała przerwa, by mi zupełnie przestało na niej zależeć. Będę więc sobie teraz oglądała chyba na zmianę Saimdang (jeszcze nie zaczęłam) i Triangle. I zobaczymy, co wypadnie lepiej.
Admete - Nie 29 Sty, 2017 21:26
Saimdang obejrzę jutro. Jak nam się spodoba, to pooglądamy razem
Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 21:32
Ja też sprawdzę Saimdang - mam nadzieję, ze to seguk, który dam radę obejrzeć bez bolu, a chciałabym wspólnego seansu z wami.
Agn, no i dobrze, nie ma sensu męczyć się z czymś, co nie cieszy. Ciekawam twoich wrażeń z Triangle. Ja po pierwszym odcinku wywaliłam, ale to były wybitnie nie moje klimaty. Jak mówię, na Kimie nie kładę jeszcze kreski, dałabym mu szanse następnych 2 odcinków i wtedy zobaczę.
Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 21:33
| Agn napisał/a: | Ja, jak widać, porzucam Hwarangi. Niezupełnie moja drama, a jak widać wystarczyła mała przerwa, by mi zupełnie przestało na niej zależeć. Będę więc sobie teraz oglądała chyba na zmianę Saimdang (jeszcze nie zaczęłam) i Triangle. I zobaczymy, co wypadnie lepiej. |
Jak cię Hwarangi nie bawią, to pewnie, że lepiej wykorzystaj czas na coś innego
Ja nadal nie jestem fanką oglądania dram na bieżąco, więc po Hwarangach pewnie zabiorę się za przeglądanie dysków i sprawdzanie, co też tam na mnie jeszcze czeka
Trzykrotko, jak ci idzie z JI? Właściwie to zrobiłam korektę tego 15. odcinka, chciałam tylko sprawdzić jeszcze w pracy jakieś dwa drobiazgi.
Agn - Nie 29 Sty, 2017 21:36
| Trzykrotka napisał/a: | | Agn, no i dobrze, nie ma sensu męczyć się z czymś, co nie cieszy. Ciekawam twoich wrażeń z Triangle. Ja po pierwszym odcinku wywaliłam, ale to były wybitnie nie moje klimaty. |
Moje trochę tak. Liczę na tego Policjanta i Cwaniaczka. Nie wiem, jeszcze co tu będzie robił Sierotek, ale z pewnością się tego za jakiś czas dowiem.
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja też sprawdzę Saimdang - mam nadzieję, ze to seguk, który dam radę obejrzeć bez bolu, a chciałabym wspólnego seansu z wami. |
To pewnie będzie pół-seguk, bo chyba też ma być część współczesna.
No nic, pewnie jutro sobie wrzucę pierwszy odcinek Saimdang.
Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 21:37
| Aragonte napisał/a: |
Trzykrotko, jak ci idzie z JI? Właściwie to zrobiłam korektę tego 15. odcinka, chciałam tylko sprawdzić jeszcze w pracy jakieś dwa drobiazgi. |
Właśnie wchodze tu po raz trzeci, żeby ci powiedzieć, że masz 17 w mailu Gdyby nie Jasiek i film, już zaczynałabym 18. 24 odcinki to jednak wyzwanie. Gosia zaczęła tłumaczyć Generała, a że to jej pierwsza drama, robię jej korektę, więc jeszcze trochę mi się czas skurczył.
Agn - Nie 29 Sty, 2017 21:39
Jakiego Generała? Coś mi dzwoni, tylko nie wiem, w którym kościele.
Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 22:05
General and I, chińska drama kostiumowa, przygodówka wielkiej urody wizualnej.
To generał
a to ja
a to generał i ja

Przy czym rzecz jest o wojnie i miłości, w tej kolejności. Wizualne cudo, treściowo pachnie mnchwą, której jest adaptacją.
Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 22:13
Ha, jak miło - nie są tam w połowie łysi
BeeMeR - Nie 29 Sty, 2017 22:13
| Aragonte napisał/a: | Którego wytrzeszcza? | Był tam taki starszy wytrzeszcz - trochę knuj - głównie jedną minę miał.
| Aragonte napisał/a: | Ban Ryu po tym całusie będzie ciężko zszokowany | Minę ma jak rasowa panna dramalandu przeżywająca swego pierwszego całusa z zaskoczenia
Ciekawe kiedy i co do niej powie
Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 22:27
| Aragonte napisał/a: | Ha, jak miło - nie są tam w połowie łysi |
Prawda, jaka ulga? To czasy sprzed zjednoczenia, a moda preferuje bujne sploty u pań i panów. Jakie tam są kostiumy, jaka biżuteria, jakie wnętrza i dekoracje! I plenery piękne, tyle, że w dużej mierze kręcą w blueboxie.
Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 22:30
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Ha, jak miło - nie są tam w połowie łysi |
Prawda, jaka ulga? To czasy sprzed zjednoczenia, a moda preferuje bujne sploty u pań i panów. Jakie tam są kostiumy, jaka biżuteria, jakie wnętrza i dekoracje! I plenery piękne, tyle, że w dużej mierze kręcą w blueboxie. |
Zachęconam Ale to drama gotowa, czy dopiero emitują?
Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 22:50
Emitują, ale Chińczycy mają po 5 odcinków tygodniowo, więc idzie jak burza.
Admete - Pon 30 Sty, 2017 07:18
Tego Generała to bym wzięła, jakby mi kto dał, bo mi się tentegować nie chce
Agn - Pon 30 Sty, 2017 07:20
Chyba aż mam ochotę zerknąć.
Generał i panna faktycznie urodni.
Mnie tam nie wadzi, jak mają pół łyse głowy, ale to już wiecie.
Trzykrotka - Pon 30 Sty, 2017 09:07
Mnie się to nieźle ogląda. Ale pamiętajcie, że to chińszczyzna bardziej baśniowa niż historyczna, więc dużo jest cudów na kiju - latania, intryg i takich tam, aktorsko też różnie. Raczej odmóżdżajace. Jednak pomysł na OTP (piękni, inteligentni i bardzo przekonująco w sobie zakochani) wiele wynagradza.
Aragonte - Pon 30 Sty, 2017 11:45
A ile to jeszcze będzie trwało? Może zacznę zbierać, ale z oglądaniem poczekam do końca.
I nowe fotki z dzisiejszych Hwarangów - czyżby jakaś kolejna konfrontacja panów?
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C3YdY1wVMAEQE6T.jpg:large&key=ed448e000b902a460b1fd94e7cfa62a801d85ecf436cc52e1d7beeb60847f8a2
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C3YdZB3UkAA3kgo.jpg:large&key=6979167a63da6d54a4e796dafa289256ccacd0a0e3577ddf0d553cd32512498a
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C3YdYoJVcAAl_b8.jpg:large&key=6fd5f43a709a8be6ff42c8f393fa0a3e10465b19e69b32865fa0479a69affadd
To drugie zdjęcie miałabym ochotę podpisać "Et tu Brute contra me?"
|
|
|