To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

Admete - Wto 20 Kwi, 2021 10:32

Muszę do niego wrócić. Oglądałam pierwsze dwa sezony.
primavera - Pon 03 Maj, 2021 12:03

Caitriona napisał/a:
A oglądam sobie Line of Duty i trzyma poziom. Ostatnie dwa odcinki kończą się niezłymi akcjami i człowiek z napięciem musi czekać na kolejny odcinek. Świetny serial.

nastąpił koniec sezonu 6 i prawdopodobnie ostatniego :cry2: :cry2: :cry2: , choć BBC może zmienić zdanie (oby)

‘Jesus, Mary, Joseph and the wee donkey’: Teda Hastings'a bezcenne :serduszkate:

Caitriona - Nie 09 Maj, 2021 15:23

primavera napisał/a:
Jesus, Mary, Joseph and the wee donkey’

Chodzę i powtarzam :lol: :lol:

Powiem tak, trochę mnie ten ostatni odcinek rozczarował, choć sama nie wiem czego się spodziewałam. Dla mnie mogli by zrobić jeszcze jeden sezon. Ale nawet jeśli nie będzie koeljnego sezonu, uważam że jest to bardzo dobry serial i będę go dalej polecać.

Akaterine - Nie 09 Maj, 2021 18:18

Mnie zbiła z tropu jedna rzecz w Line of Duty:
Spoiler:

Do ostatnich minut byłam pewna, że tym głównym złym będzie przebywający w Hiszpanii były policjant, nawet po jego rzekomej śmierci, ponieważ w tej roli obsadzono całkiem znanego aktora, który ani razu nie pojawił się na ekranie w postaci innej, niż na zdjęciu. Zastanawiam się teraz, czy zrobili to specjalnie, żeby zmylić widzów, czy jednak zostawiają sobie otwarta furtkę na następny sezon.

Caitriona - Nie 16 Maj, 2021 19:55

Spoiler:
Akaterine napisał/a:
ponieważ w tej roli obsadzono całkiem znanego aktora, który ani razu nie pojawił się na ekranie w postaci innej, niż na zdjęciu.

A, tak, James Nesbitt. Ja mam nadzieję że to furtka do kolejnej serii.

Caitriona - Wto 08 Cze, 2021 16:10

Obejrzałam sobie "Traces", ale polecać nie będę. Coś mi cały czas zgrzytało w tym serialu. Przede wszystkim aktorka, która grała główną bohaterkę. Obejrzałam, nie żałuję, ale do zapomnienia.

Za to "The Victim" było już lepsze, ale ja lubię Kelly Macdonald.

Admete, "Bosch" niedługo (chyba za dwa tygodnie) wraca z ostatnią serią :banan: Ciesze się że wraca, a nie że ostatnia ;)

I niedługo wraca też "Vera", seria 11.
Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze powrotu "Endeavour".

Admete - Wto 08 Cze, 2021 16:12

Daj znać, kiedy będzie Vera. Na Boscha czekam z niecierpliwością :)
Akaterine - Wto 08 Cze, 2021 16:59

Bosch i Vera, też czekam :serce2: .
primavera - Wto 22 Cze, 2021 07:49

Caitriona napisał/a:

I niedługo wraca też "Vera", seria 11.

oh już nie mogę się doczekać Very

Admete - Wto 22 Cze, 2021 10:31

Bosch już chyba w tym tygodniu?
Admete - Sob 26 Cze, 2021 12:52

Zrobiłam sobie maraton ostatniego sezonu Boscha - dlaczego to już koniec? Może teraz zrobią serial o córce Boscha?
Caitriona - Pon 28 Cze, 2021 13:51

Ja też już zaczęłam oglądać. Żal że to ostatni sezon, ale co zrobić. Póki co jest ok, choć Bosch jakiś wyjątkowo wkurzony cały czas.
Admete - Pon 28 Cze, 2021 15:29

Mnie wkurzał jego partner. Długo się ogarniał.
Admete - Sob 10 Lip, 2021 09:29

Oglądam drugi sezon Rojst na Netflixie. Podoba mi się, inny klimat niż seria pierwsza, ale tez mamy już rok 1997.
Ira - Sob 10 Lip, 2021 13:53

Admete napisał/a:
Oglądam drugi sezon Rojst na Netflixie. Podoba mi się, inny klimat niż seria pierwsza, ale tez mamy już rok 1997.

Też oglądam. Mnie też bardziej się podoba drugi sezon.

Ciężko się przekopać przez tak duzy wątek więc najwyżej się powtórzę. Czy ktoś lubi serię o detektywie Cornoranie Strike na HBO? To na podstawie książek J.K. Rowling pisanych pod pseudonimem.

Admete - Sob 10 Lip, 2021 15:18

Akaterine chyba oglądała. Osobiście wolę książki.
Ira - Sob 10 Lip, 2021 15:46

Admete napisał/a:
Książki też czytałam. Ale to serial mnie zachęcił do ich czytania. Glowna para bardzo fajnie dobrana.
Agn - Sob 10 Lip, 2021 15:54

Mnie tez sie serial bardzo podobal. :)
annmichelle - Sob 10 Lip, 2021 18:30

Ira napisał/a:
Admete napisał/a:
Książki też czytałam. Ale to serial mnie zachęcił do ich czytania. Glowna para bardzo fajnie dobrana.

Ira, jak cofniesz się stronę-dwie (lub kilka :-P ) to pisałam zdaje się dość długą moją opinię o tym serialu, bo obejrzałam go jakoś chyba w kwietniu czy marcu. :-)

Ira - Sob 10 Lip, 2021 22:23

annmichelle napisał/a:
Ira napisał/a:
Admete napisał/a:

Ira, jak cofniesz się stronę-dwie (lub kilka :-P ) to pisałam zdaje się dość długą moją opinię o tym serialu, bo obejrzałam go jakoś chyba w kwietniu czy marcu. :-)

Dzięki, znalazłam.
Też inaczej sobie wyobrażałam Cormorana. W lepiej,że nie jest taki jak w oryginalny. Nie chciałabym oglądać kogoś brzydkiego. Poza tym z Robin mają świetna chemię taka jaka powinna być. Moja ulubiona część to "zabójcza biel". Zobaczymy co będzie w następnej. Do tego serialu trafiłam przez Toma Burka. Uwielbiam go w serialu BBC "Muszkieterowie". Tam wyglądał obłędnie jako Atos.

Caitriona - Sob 24 Lip, 2021 16:53

Poszukam sobie Grace, z Johnem Simmem: https://www.youtube.com/watch?v=6tBO1n6-Km4
primavera - Wto 27 Lip, 2021 08:56

polecam dobre kino sensacyjne: Baptiste sezon 1 i 2, jest to spin off serialu The Missing (z Johnem Nesbittem w roli głównej)
Caitriona - Pią 06 Sie, 2021 18:24

Widziałam The Missing, obie serie, rewelacja, ale za Baptiste'a sie jeszcze nie zabrałam. Mam w planach.

Obejrzałam sobie Grace, nie jest złe, ale też nie porywa. Są to 2 filmy.

Caitriona - Sob 04 Wrz, 2021 19:41

Vera wróciła :banan:
Caitriona - Sob 04 Wrz, 2021 19:45

I obejrzałam dwa pierwsze odcinki The Vigil, dobre. Morderstwo na łodzi podwodnej, a w obsadzie m.in. Suranne Jones i Shaun Evans.