To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film

Agn - Nie 09 Sty, 2022 16:53

Ty tu nie o szlachetnych powiesinach, tylko gadaj co to jest seks-synowa. :rotfl:
Tamara napisał/a:
momencie gdy jej seks-synowa

:mrgreen:

Trzykrotka - Nie 09 Sty, 2022 18:59

:excited: Właśnie, co to seks-synowa?

Podoba mi się pomysł na wprowadzenie skali ocen. "Oceniam ten film na 3 komary i jednego rekina."

Admete - Nie 09 Sty, 2022 19:03

A macie jakiś górny pułap? Czy komarów i rekinów może być dowolna ilość? :lol:
Trzykrotka - Nie 09 Sty, 2022 19:06

Pułap powinien być, żeby naprawdę można było się odnieść do jakiejś skali.
Serio - super pomysł, kojarzy mi się z nagrodami, które przyznajemy w dorocznie w wątku orientalnym.

RaczejRozwazna - Nie 09 Sty, 2022 19:08

Ale rozumiem, że chodzi o kino "topowe", tzn. z udziałem np. znanych aktorów - podobnie jak przy złotych malinach?
Tamara - Wto 11 Sty, 2022 21:32

Agn napisał/a:
tylko gadaj co to jest seks-synowa.

:shock: :zalamka: :paddotylu: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: może skrót klawiaturowy od seksi eks synowa :mrgreen: w końcu heroina i wybranka przyszłego Bonda :-P

Trzykrotka napisał/a:
Podoba mi się pomysł na wprowadzenie skali ocen. "Oceniam ten film na 3 komary i jednego rekina."

Myślałam raczej o przyznawaniu złota, srebra i brązu, co mi z tą miedzią odwaliło :zalamka: jak medali za pierwsze, drugie i trzecie miejsce , przy czym oczywiście odznaczonych może być dowolna ilość - przy każdej recenzji przyznaję filmowi np Złotego Komara , jeżeli to dzieuo na poziomie "Krwiożerczych pomidorów" albo "Sharknado" , a taka właśnie Góra Dantego wg mnie zasługuje na Brązowego Komara , ale może być też skala punktowa z wyceną od zera do 10 komarów , myślę , że to jest do wspólnego ustalenia :mrgreen: :cheers:

Tamara - Wto 11 Sty, 2022 21:36

RaczejRozwazna napisał/a:
Ale rozumiem, że chodzi o kino "topowe", tzn. z udziałem np. znanych aktorów - podobnie jak przy złotych malinach?

Nieeee no co Ty - wtedy byłyby dwa- trzy filmy tylko do oceny , bo w mało których grają znani aktorzy i nie o nich przecież chodzi, liczy się poziom nagromadzonego hurtowo absurdu, głupoty, nieprawdopodobieństw i plastikowych scenografii :excited: inaczej mówiąc im gorzej tym lepiej :angeldevil:

RaczejRozwazna - Wto 11 Sty, 2022 21:40

No nie wiem, nie wiem. Wymieniłabym od ręki dość sporo, bo bywało, że szukałam filmów do oglądnięcia kierując się nazwiskami aktorów. Rożnie bywało :roll:
Tamara - Pon 31 Sty, 2022 11:43

Wczoraj trafiliśmy przypadkiem na finałową scenę Wstrząsów z Kevinem Baconem :serce: :serce: :serce: nie pamiętałam , że prehistoryczne dżdżownice tak piszczały i porykiwały , to było cuuuudne :serce: :serce: :serce: :excited: :excited: :excited: :rotfl: :rotfl: :rotfl: z przyjemnością bym obejrzała na spokojnie całość żeby móc sobie popodziwiać :serce: :rotfl:
BeeMeR - Pon 31 Sty, 2022 12:35

Pamiętam to cudo, oni na dachy wskakiwali przed tymi glistami czy czerwiami :mrgreen: kto nie zdążył ten miał pecha :wink:
Tamara - Pon 31 Sty, 2022 13:39

Taaaak , albo na skały, bo one wyczuwały wibracje gruntu :serce: :serce: :serce: wyczuwam inspiracje Diuną i czerwiami :-P
Trzykrotka - Pon 31 Sty, 2022 13:41

No właśnie, nie ma śmiechu! :mrgreen:
Aj, obejrzałabym :excited:

Agn - Pon 31 Sty, 2022 14:15

W kinach do upadlego reklamuja "Moonfall". Ksiezyc sobie robi co chce, bo jest stacja kosmiczna, a zaloga ktoregos Apollo to odkryla, ale ukryla.
Chyba juz ktos wspominal tu o tym filmie.
Efekty na pewno beda ladne i widoki na kosmos obledne, ale...

Trzykrotka - Pon 31 Sty, 2022 15:47

Kochana, Starożytni kosmici to wiedzą! :mrgreen: Księżyc to stacja kosmiczna, z której Obcy nas obserwują i robią wypady na wakacje na Ziemię! A królowa angielska to wielki jaszczur...
Tamara - Wto 01 Lut, 2022 11:44

To już się robi nudne :czekam2: niech wymyślą coś naprawdę oryginalnego :-P
A propos kosmitów, przypomniał mi się film, którego tytułu nie pamiętam i o co dokładnie chodziło też nie, w każdym razie na Ziemie najechali po cichutku kosmici poprzebierani za ludzi, a jedyną cechą po której można ich było odróżnić, było to , że kiedy stawali się sobą, kolana zaczynały im się przy chodzeniu wyginać do tyłu, jak bocianom :lol:

RaczejRozwazna - Wto 01 Lut, 2022 12:27

:rotfl:
Agn - Wto 01 Lut, 2022 14:07

Trzykrotka napisał/a:
Kochana, Starożytni kosmici to wiedzą! :mrgreen: Księżyc to stacja kosmiczna, z której Obcy nas obserwują i robią wypady na wakacje na Ziemię! A królowa angielska to wielki jaszczur...

:rotfl:
Jaszczur? :lol:

Tamara - Wto 01 Lut, 2022 17:31

No reptilianka przecież, nie wiesz ?
Trzykrotka - Wto 01 Lut, 2022 17:49

Dokladnie, książę Filip też! Każdy komentujący w internecie to wie :rotfl:
Agn - Wto 01 Lut, 2022 18:33

Czyli ze tylko ja niedouczona... :lol:
Tamara - Wto 01 Lut, 2022 19:29

Nadrabiaj edukację bo wstyd :rotfl:
Agn - Wto 01 Lut, 2022 20:08

Otoz wstydam sie okrutnie. :zawstydzona2:
BeeMeR - Wto 01 Lut, 2022 20:23

Ja wiedziałam ze Królowa, no i prominenci amerykańscy :wink:
Agn - Wto 01 Lut, 2022 20:37

Hmm... Mowisz, ze Trump? To by nawet pasowalo. :P
Aragonte - Śro 02 Lut, 2022 00:44

Trzykrotka napisał/a:

Och, jakie piękne kategorie! :lol: