Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."
Calipso - Sob 05 Lis, 2011 10:06
A tam petycje, jeszcze zginie na poczcie i buba Kijek, duży worek i do roboty
Anaru - Pon 07 Lis, 2011 16:23
A tak w nawiązaniu do serialu (bo na temat odcinków jeszcze się nie mam jak wypowiedzieć bo nie miałam jak i kiedy obejrzeć - wszystko czeka na Kraków ) - rzuciła mi sie w oczy wiadomość, której tu chyba nie widziałam - czyli następny tatuś serialowy będzie
(a jak była to sorry z góry)
Jared Padalecki będzie miał syna
Gwiazdor serialu "Supernatural" spodziewał się córki, ale urodzi mu się syn.
Jared Padalecki, który poinformował w ubiegłym miesiącu, że jego żona Genevieve Cortese spodziewa się dziecka, powiedział w wywiadzie dla magazynu "Tonic", że początkowo był przekonany, iż urodzi im się dziewczynka, ale i tak jest bardzo zadowolony, ponieważ nie przywiązuje wagi do płci dziecka.
"Dorastałem w rodzinie, gdzie najstarszym dzieckiem był chłopiec, więc ceniłem sobie to, że mogę korzystać z jego wiedzy i opieki. Wiem, że to wyświechtany frazes, ale naprawdę zależy mi tylko na tym, żeby nasze dziecko było zdrowe", powiedział aktor, który poślubił swoją żonę w 2010 roku.
http://film.onet.pl/wiado...,wiadomosc.html
Ciekawe kiedy Jensenowi sie coś porzytrafi
Aragonte - Pon 07 Lis, 2011 16:59
Gratulacje dla Jareda
praedzio - Pon 07 Lis, 2011 19:31
O, rany! :o No, to gratulacje!!! Będzie małe Jaredziątko!!
Yvain - Pon 07 Lis, 2011 20:07
Gratulacje!!!
Deanariell - Śro 09 Lis, 2011 00:36
Super! Myślę, że Jared powinien być dobrym ojcem.
Ale ja czekam na wieści o małym jenseniątku - na pewno śliczne i kochane będzie, jak tatuś.
Anaru - Pią 11 Lis, 2011 11:51
Wreszcie chwila na nadrobienie serialu
Już w czwartym odcinku jestem, miałam nadzieje na obejrzenie większości w pociągu, ale warunki były takie, że cieszyłam się, że nie stałam całą drogę jak połowa pasażerów
| Aragonte napisał/a: | | Deanariell napisał/a: | Męczy mnie ten wisiorek, który miała dziewczyna z trzeciego odcinka - półksiężyc z "przyklejoną" do dolnego rogu gwiazdą - czy on coś znaczy tak poza tym? Wydaje mi się, że gdzieś już go wcześniej widziałam - szukałam w takiej książce "Znaki i symbole", którą akurat posiadam, ale nie ma tam tego, jest tylko znaczek islamu, a nie o ten mi przecież chodzi, zresztą i tak się różni od tamtego księżyca (w innym miejscu ma gwiazdkę). |
Ta gwiazda to na pewno Wenus, bardzo często (jeszcze przed powstaniem islamu) łączona z wizerunkiem Księżyca (który czasem był kojarzony z bóstwem męskim, nie zawsze żeńskim) - a więc można to kojarzyć i z Lucyferem, i z przedchrześcijańskimi boginiami typu Isztar. Pytanie, jakie znaczenie ma to w SPN
Edit: pogrzebałam trochę w jednej ze swoich książek i wychodzi na to, że w Mezopotamii Isztar była kojarzona z gwiazdą Wenus (symbol ośmiokątnej gwiazdy), Księżyc z męskim bóstwem o imieniu Sin, Słońce też było "męskie".
Z Izydą była kojarzona gwiazda Syriusz, ale tej gwiazdy chyba nie ukazywano w połączeniu z półksiężycem. |
Znalazłam coś takiego
http://symbolic.pl/index....69&id_prod=1849
Admete - Pią 11 Lis, 2011 13:37
No proszę - całkiem ładny
Anonymous - Pią 11 Lis, 2011 14:08
i niedrogi - w dodatku maja moje ulubione kolczyki. Juz sobie wrzucilam adres do ulubionych
Yvain - Pią 11 Lis, 2011 15:08
Niezłe ceny też sympatyczne.
Deanariell - Pią 11 Lis, 2011 20:08
| Anaru napisał/a: | | Znalazłam coś takiego |
Dokładnie taki, tylko w SPN dziewczyna miała chyba srebrny. Też wrzuciłam stronę do zakładek.
BeeMeR - Pią 18 Lis, 2011 09:58
Poczułam nagłą chęć na SPN - i na to czekałam, bo nie oglądać tak sobie - no i jak zdarzyła się możliwość to szarpnęłam dwa odcinki. Kilka refleksji:
- jaki Misha jest piękny (nawet z tym czerwonym/czarnym g. na twarzy )
- za chłopakami (w tym Bobby oczywiście ) też się stęskniłam, jak się okazuje
- za Crowleyem tudzież
- Śmierć jak zwykle wspaniały :twited:
- Lucyfer mi się podoba jako żywo pierwszy raz nie jako facet, ale aktorsko Nie wiem czy ja na takim supernaturalnym głodzie czy faktycznie o niebo lepiej gra - czy rola zwidy lepiej mu leży niż Wszechwładcy Wszelkiego Zua
- Lewiatany - ciekawy motyw , mechanik mi się podoba, dziewczynka mniej (śliczna, ale słabiutko grała), doktor Sexy super, motyw jazdy karetką do nawiedzonego szpitala świetny - kojarzy mi się z filmem "Ambulans" z Ericem Robertsem
Deanariell - Pią 18 Lis, 2011 13:30
| BeeMeR napisał/a: | | Nie wiem czy ja na takim supernaturalnym głodzie czy faktycznie o niebo lepiej gra - czy rola zwidy lepiej mu leży niż Wszechwładcy Wszelkiego Zua |
Też zauważyłam, że lepiej mu to wychodzi, ale ja i tak wcześniej lubiłam tego aktora.
BeeMeR - Pią 18 Lis, 2011 14:06
mnie denerwował jak mało kto, ale juz nie
Anaru - Pią 18 Lis, 2011 15:40
Mnie się udało wszystkie 8 odcinków zobaczyć teraz przez weekend w Krakowie i drodze powrotnej . I tez powiem szczerze: podoba mi się ten sezon.
mamy znów jeden konkretny motyw przewodni i pojedyncze (prawie) zamknięte odcinki, czyli to, co tygryski lubią najbardziej.
Lucyfer sobie brzucha wyhodował, wybija się pod koszulką , ale generalnie ani trochę mnie tu nie drażni jak to bywało wcześniej.
Misha świetny - i ma mimikę!!!! On sie musiał biedny męczyć udając faceta bez wyrazu twarzy. Świetny był, szkoda mi go, mam nadzieje, że zgodnie wszelkimi tradycjami Spn jeszcze go zobaczę.
Crowley jak zwykle uroczy, Śmierciu również, uwielbiam obu.
Odcinek ślubny niezły, niezły, miałam skojarzenia z Kingiem.
Duszyca z wrednym uśmiechem absolutnie świetna
Czekam na kolejny, bo mi się już też tęskniło.....
Najsłabszy był dla mnie Slash Fiction i najmniej wiarygodnie rozwiązany - spoko, mordercy są, sławni na cały kraj, ale nie ma sprawy, nikt się nimi za bardzo potem nie interesuje...
BeeMeR - Pią 18 Lis, 2011 19:21
Ja już obejrzałam 4 odcinki, męczyło mnie skąd ja znam Amy Pond z Girl next door, a to przecież Kaylee z Firefly
Deanariell - Pią 18 Lis, 2011 23:17
Basiu, dzięki za info odnośnie SPN animowanego.
Niestety brak tam odcinka 4 i 9... Ale leszy rydz, niż nic.
Anaru - Pią 18 Lis, 2011 23:34
| Deanariell napisał/a: | | Basiu, dzięki za info odnośnie SPN animowanego. |
Khem, a z siostrą to się nie podzieliła
Deanariell - Sob 19 Lis, 2011 01:00
| Anaru napisał/a: | | Khem, a z siostrą to się nie podzieliła |
Może nie wiedziała, że chcesz? Tak rozpaczliwie, jak ja...
Niestety do tej pory mam tylko trzy pierwsze odcinki - bo 5 też nie działa. A już się tak cieszyłam, jak głupi do sera, że znalazł się cały sezon. Będę musiała jakoś to przeżyć.
Anonymous - Sob 19 Lis, 2011 01:16
| Anaru napisał/a: | spoko, mordercy są, sławni na cały kraj, ale nie ma sprawy, nikt się nimi za bardzo potem nie interesuje... |
Jak nie? Obrastaja legenda, maja swoich nasladowcow, a czasem i film powstaje?
Deanariell - Sob 19 Lis, 2011 01:57
| Deanariell napisał/a: | | Będę musiała jakoś to przeżyć. |
Nie ma tak dobrze. Znalazłam brakujące ogniwa w innym źródełku, dużo wolniejszym, ale ważne, że daje radę. Wyrabiam się.
Anonymous - Sob 19 Lis, 2011 02:31
Ogladalm w iitv i wreszcie jestem na biezaco (w miare - czekam az mi sie uzbiera 4 odcinki )
Anaru - Sob 19 Lis, 2011 09:29
| Deanariell napisał/a: | | Nie ma tak dobrze. Znalazłam brakujące ogniwa w innym źródełku, dużo wolniejszym, ale ważne, że daje radę. Wyrabiam się. |
A jakbyś tak podrzuciła cały łańcuszek
Deanariell - Sob 19 Lis, 2011 13:37
| Anaru napisał/a: | | A jakbyś tak podrzuciła cały łańcuszek |
No problem.
BeeMeR - Pon 21 Lis, 2011 08:10
| Anaru napisał/a: | | Deanariell napisał/a: | | Basiu, dzięki za info odnośnie SPN animowanego. |
Khem, a z siostrą to się nie podzieliła | Riella pytała, a skąd miałam wiedzieć że Ty chcesz?
Ty nie lubisz anime itp
Właśnie doczytałam o Jaredziątku - jakoś mi umknęło wcześniej
no świetnie
A ja po odcinku 8x05 - odcinek ok, ale animowane pszczółki to idiotyczne były
|
|
|