Fantastyka - Przygody Merlina
Aragonte - Czw 24 Lut, 2011 21:01
| akne napisał/a: | Wiesz jak odczytałam Twoją wiadomość? " Utherowi tez bym spuściła, TYLKO CO INNEGO" Mówiąc szczerze jest całkiem, całkiem... |
No ładnie, takie skojarzenia w tak niewinnym wątku
| akne napisał/a: | I nawet jak mi to ludzie zohydzają i mówią, że to nic nie warte, to powinnam się cieszyc |
I słusznie, powinnaś się cieszyć, bo jest z czego
A wrędota ludzka i zawiść nie ma granic
Agn - Pią 25 Lut, 2011 12:00
| akne napisał/a: | Dopisek:
Wiesz jak odczytałam Twoją wiadomość? " Utherowi tez bym spuściła, TYLKO CO INNEGO" Mówiąc szczerze jest całkiem, całkiem... |
Nie moja wina, że koleżanka widzi to, co chce widzieć.
Jeśli chodzi o Anthony'ego Heada, to odstrasza mnie ten jego brylancik w uchu. Strasznie tego nie lubię u faceta. Mogą sobie mieć kolczyk, bywa, ale nie brylancik. Fuj!
akne - Sob 26 Lut, 2011 00:00
O soreczki, to ja slepa jestem i brylancika nie zauwazylam.
To jednak sie okazuje, że koleżanka sobie go dokładnie obejrzała, czyż nie ?
A czy głodnemu chleb na myśli? Wiekowo to ja w Merlinie ani w Arturze raczej nie mogę gustować jako fanka, bo pod pedofilię można by podciągnąć
Ciekawe co powiedziałby na to szanowny pan Freud
Aragonte - Sob 26 Lut, 2011 00:06
Akne, a jak myślisz, dlaczego ja (po części) na Gwainie oko zawiesiłam? Bo w wieku jest bardziej odpowiednim
Agn - Sob 26 Lut, 2011 18:50
| akne napisał/a: | To jednak sie okazuje, że koleżanka sobie go dokładnie obejrzała, czyż nie ? |
Niezupełnie. Oglądałam dodatki, gdzie się wypowiadają aktorzy i ten brylancik rzucił mi się w oczy. Ble!
| akne napisał/a: | A czy głodnemu chleb na myśli? Wiekowo to ja w Merlinie ani w Arturze raczej nie mogę gustować jako fanka, bo pod pedofilię można by podciągnąć |
E tam, bohaterowie są tacy fajni, że bez skrępowania i wyrzutów sumienia deklaruję, że ich uwielbiam.
Zapewniają godziwą rozrywkę. I w gruncie rzeczy porządni z nich chłopcy. A że przy okazji wygadani, to tym lepiej, hehehe.
| akne napisał/a: | Ciekawe co powiedziałby na to szanowny pan Freud |
Nie przejmuj się Freudem tylko baw dobrze.
akne - Pon 28 Lut, 2011 00:34
Trochę w tym powtórek, ale fajne :
1. Uther Zabawny:
http://www.youtube.com/watch?v=G5LjOPZyrEQ
Agn - Pon 28 Lut, 2011 20:47
Ja nie wiem, dlaczego, ale ilekroć widzę hiszpański (hiszpańskopodobny) dubbing, to od razu leżę i kwiczę! Piękne video. I jaka muzyczka do niego.
Mam nadzieję, że to będzie działać...
Zgadnijcie, kto sobie zrobił Merlinowe meme...
Tak, ten świrus tatuś!
EDYCJA: Teraz działa?
Aragonte - Pon 28 Lut, 2011 20:53
Agn, a można to jakoś mocniej powiększyć? Nie mogę rozczytać
Oglądałam meme dziewczyn na Merlinowym forum, ale zrobienie własnego meme mnie przerosło
Agn - Pon 28 Lut, 2011 20:55
Ein moment, coś mi się skiepściło... Już poprawiam...
Już jest ok. Przejrzyj sobie, bo ośmieliłam się tam nawet cię zacytować. Hehe.
Admete - Pon 28 Lut, 2011 21:02
Podajcie mi, w której minucie 13 odcinka 3 serii jest pokazany miecz w w kamieniu. Znalazłam sama moment przy okrągłym stole. Niedługo mam lekcję o legendach arturiańskich ( potem Roland, Tristan i Izolda ) i będe prezentowac dzieciakom różne ujęcia legendy. Mam już fragment z Robina z Sherwood i z Excalibura. Niestety wcięło mi gdzieś Merlina z Samem Neilem,a tam była taka ładna scena z mieczem wrzucanym do jeziora...
Agn - Pon 28 Lut, 2011 21:08
To jest sama końcówka 03x13. Proszę: http://www.youtube.com/wa...feature=related
Aragonte - Pon 28 Lut, 2011 21:08
Admete, to końcóweczka
Admete - Pon 28 Lut, 2011 21:39
To teraz jeszcze wyjaśnijcie mi, jak to jest z mieczem w legendach - nie pamiętam tego. Skąd miecz w kamieniu? I w zasadzie są chyba dwie wersje - miecz miał Artur dostać od Pani Jeziora. I to ten miecz jest Exaliburem ( Caliburn - Miecz Światłości ). Pierwszy został złamany - Miecz z Kamienia.
Ładna grafika:
http://upload.wikimedia.o...01/Bedivere.jpg
Przyszło mi do głowy, że powinnam na zakończenie pokazać małolatom fragment Spn, ten z Deanem i mieczem Kilka dziewczyn ogląda Spn, więc będą mieć polewanie
Aragonte - Pon 28 Lut, 2011 22:01
Admete, potrzebujesz tego dzisiaj?
Bo wiesz, referat chciałabym skończyć
Admete - Pon 28 Lut, 2011 22:11
Nie, nie dzisiaj Na przyszły poniedziałek. Musze jeszcze wybrac jakąś muzykę. Myślałam o Clannad, bo chciałabym coś celtyckiego.
Aragonte - Pon 28 Lut, 2011 22:26
Clannad jest super-hiper-znany - może chciałabyś coś mniej znanego?
Admete - Pon 28 Lut, 2011 22:29
Oni nie znają - nie martw się o to. To jest ląd zupełnie nieodkryty. Oni słuchają głównie Eski, więc możesz sobie wyobrazić stan ich muzycznej edukacji Co byś jednak proponowała? Może powinnam uderzyć do Praedzi...
Aragonte - Pon 28 Lut, 2011 22:41
Z takich tematycznie (również "tytularnie" ) powiązanych płyt wymieniłabym chociażby: David Arkenstone - Avalon, A Celtic Legend, Trobar De Morte - Legends Of Blood And Light i Reverie chyba też, a w sumie klimatycznie to Clannad i Loreena też jak najbardziej
I mam dziwne wrażenie, że powinnaś mieć te płyty w swoich zasobach
Admete - Pon 28 Lut, 2011 23:20
Może i powinnam, ale gdzie? Znajdę w końcu
praedzio - Wto 01 Mar, 2011 05:32
Kurczę, pamiętam, że miałam jakąś płytę muzyczno-narracyjną poświęconą opowieści o Tristanie i Izoldzie, ale nie dam rady skołować tego na przyszły poniedziałek.
Wieczorem coś jeszcze poszukam - ale propozycje Aragonte są bardzo dobre.
Admete - Wto 01 Mar, 2011 07:15
Trobar będzie za trudne w odbiorze. Arkenstone nie moge odszukac.
praedzio - Wto 01 Mar, 2011 07:47
A ile tego ma być? Idę wlepiać coś do celtyckiego, żeby tu nie śmiecić.
Admete - Wto 01 Mar, 2011 08:28
Jeden utwór, góra dwa.
Agn - Wto 01 Mar, 2011 12:07
| Admete napisał/a: | | To teraz jeszcze wyjaśnijcie mi, jak to jest z mieczem w legendach - nie pamiętam tego. Skąd miecz w kamieniu? |
Zapewne tego jest też miliard wersji, ja znam dwie. Jedna - zaklęty przez olbrzymów (miecz jest magiczny), druga - zaklęty przez dawnych czarodziejów czy coś takiego. Zaklęli go, by tylko ktoś o czystym sercu bla bla bla mógł go wyciągnąć. Rzecz jasna nie wymieniono tego kogoś z kamienia, ale Arthur miał największe szanse. No i wydobył go, a potem wojował nim przez wiele lat. Po czym od niego zginął.
akne - Wto 01 Mar, 2011 22:35
Coś dla poliglotów
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|