Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5
BeeMeR - Czw 29 Sty, 2015 09:03
Dzisiejszy post sponsoruje Ji Chang Wok:
z okazji śpiewania piosenki miłosnej dla Healera:
http://www.dramafever.com...ler-soundtrack/
Tu jeszcze uroczy występ sceniczny
https://www.youtube.com/w...-yt-cl=84924572
A gdybym miała bardzo dużo czasu do zabicia to być może obejrzałabym pewnie Smile Dong Hae, a to tasiemiec - 159 odcinków
https://www.youtube.com/watch?v=u7LE7daYMY4
Ale kto wie - jeszcze się może okazać, że wezmę się za Family Honor (circa 50 odcinków) jak będę miała za duży syndrom odstawienia PSH w końcu QoR też mi się wydawało za długie, a już mi się kończy
Co tu rozbić, Trzykrotka podpowiedz
http://thundiesprattle.co...w-and-giveaway/
i głupotka - walentynkowe prezenty:
http://www.dramafever.com...-k-drama-style/
Trzykrotka - Czw 29 Sty, 2015 10:44
| BeeMeR napisał/a: | Dzisiejszy post sponsoruje Ji Chang Wok: |
Aj, ślicznie
Może głos ma nie za wielki, ale bardzo ciepły i o ładnej barwie.
Tego tasiemca to ja już obwąchiwałam; tam jest tak durnowato pokręcona fabuła, że no way Weźmy się za Baek Dong Su dla Chang Woka i Nefrytowego Cesarza, a potem przeróbmy Bachelor's Vegetable Store
| BeeMeR napisał/a: | Ale kto wie - jeszcze się może okazać, że wezmę się za Family Honor (circa 50 odcinków) jak będę miała za duży syndrom odstawienia PSH w końcu QoR też mi się wydawało za długie, a już mi się kończy
|
No prawda, szybko poszło ale 50 odcinków to juz wyzwanie, tykać tylko w przypadku syndromu odstawienia! A najlepiej niech się znów z Jun Ki pozbierają w jeden zespół i nakręcą coś razem w tym roku
Jaki PSH tam jest szcypiorkowaty
BeeMeR - Czw 29 Sty, 2015 11:14
| Trzykrotka napisał/a: | Weźmy się za Baek Dong Su dla Chang Woka i Nefrytowego Cesarza, a potem przeróbmy Bachelor's Vegetable Store | Nie mam nic przeciwko
To za co się zabieramy po QoR?
Ja pewnie sięgnę po Alicję - tak z odcinek dziennie max, żeby i inne dramy móc obwąchiwać i nie za szybko znikło .
| Trzykrotka napisał/a: | | ale 50 odcinków to juz wyzwanie, tykać tylko w przypadku syndromu odstawienia! | Zerknęłam na pierwszy odcinek - jakie to teatralne
Hm, chyba poszukam jednak potem nowego obiektu
| Trzykrotka napisał/a: | niech się znów z Jun Ki pozbierają w jeden zespół i nakręcą coś razem w tym roku | Ja jestem za tym, żeby każdy nakręcił swoją, będzie więcej do oglądania, przy czym PSH chętniej bym teraz obejrzała w saeguku
Trzykrotka - Czw 29 Sty, 2015 11:22
| BeeMeR napisał/a: |
To za co się zabieramy po QoR?
Ja pewnie sięgnę po Alicję - tak z odcinek dziennie max, żeby i inne dramy móc obwąchiwać i nie za szybko znikło . |
Jestem za - Alicja po weekendzie?
| BeeMeR napisał/a: | PSH chętniej bym teraz obejrzała w saeguku |
Oj tak! A czy on ma już za sobą te historie ze skandalem obyczajowym? W sensie, czy dadzą mu zagrać w jakiejś dramie?
Podobno do nowej dramy szykuje się aktor (to nie w temacie szukania nowego obiektu, tylko tak mi się przypomniało ) który w Mi Rae's Choice grał Dziennikarza, tego jednego z dwóch do wyboru. Bardzo jestem ciekawa, bo go lubię.
Masz rację, Jun Ki z PSH oddzielnie - ale byle byli, bo się stęskniłam.
Zauważyłam, że stosunku do aktorów, którzy po sukcesie za długo znani są tylko z reklam (Plusa), jak Koszmit, czy Woo Bin, zaczynam mieć syndrom odwrócenia sympatii. Już mi się nie chce na nich czekać
Jeszcze a propos dramy o lekarzach - wampiórach, która wchodzi po Healerze: widziałyście, że Głównym jest tam szwagier Koszmita, zwany Śnieżkiem? Nie za wcześnie na rolę pierwszoplanową? On jest dekoracyjny, ale aktorsko to kompletnie surowy materiał
Admete - Czw 29 Sty, 2015 12:12
| Trzykrotka napisał/a: | | Bachelor's Vegetable Store |
W zasadzie też bym mogła
Agn - Czw 29 Sty, 2015 12:24
| Aragonte napisał/a: | Zaglądam pod każdą kołderkę, pod którą może się ukrywać coś interesującego |
No to już zupełnie będzie na mnie.
| Admete napisał/a: | | Aragonte zajrzyj do odcinków specjalnych. |
*wtrąca się* A te odcinki specjalne to są takie zlepki jak większość czy naprawdę zrobione specjalnie odcinki?
| Trzykrotka napisał/a: | Tak przy okazji - Gosia kupiła tę książkę na stronie wydawnictwa, za jakieś 10-15 zł Mają w ogóle masę świetnych książek, tylko słabą reklamę, bo to jakieś wydawnictwo uczelniane. |
Teraz mi to mówisz? Ja tę książkę od roku już mam.
| BeeMeR napisał/a: | Ale kto wie - jeszcze się może okazać, że wezmę się za Family Honor (circa 50 odcinków) jak będę miała za duży syndrom odstawienia PSH w końcu QoR też mi się wydawało za długie, a już mi się kończy
Co tu rozbić, Trzykrotka podpowiedz
http://thundiesprattle.co...w-and-giveaway/ |
Rany, co on w takich tasiemcach gra...
| Trzykrotka napisał/a: | | Weźmy się za Baek Dong Su dla Chang Woka i Nefrytowego Cesarza |
Ale jak zaczniecie, to ja też z wami! Pewnie nie będę mogła oglądać tak szybko jak wy, ale choć początek...
| Trzykrotka napisał/a: | A najlepiej niech się znów z Jun Ki pozbierają w jeden zespół i nakręcą coś razem w tym roku |
Jakoś tak wątpię, by to się jeszcze kiedyś stało. PSH jest już zupełnie leading man, a Junki za tło nikomu nie będzie robił.
| BeeMeR napisał/a: | | Ja jestem za tym, żeby każdy nakręcił swoją, będzie więcej do oglądania |
O, to to!
Dobrze gada! Polać jej!
| Trzykrotka napisał/a: | Zauważyłam, że stosunku do aktorów, którzy po sukcesie za długo znani są tylko z reklam (Plusa), jak Koszmit, czy Woo Bin, zaczynam mieć syndrom odwrócenia sympatii. Już mi się nie chce na nich czekać |
Ufff... *siada po cichutku obok Trzykrotki* Też tak coraz mocniej czułam, tylko wstydizłam się przyznać. Znaczy się na Woo Bina jeszcze poczekam (widziało się go później w Chingoo 2, prawdaż), ale Koszmita totalnie w niczym. Skupia się tylko na reklamach czy jak?
| Trzykrotka napisał/a: | widziałyście, że Głównym jest tam szwagier Koszmita, zwany Śnieżkiem? Nie za wcześnie na rolę pierwszoplanową? On jest dekoracyjny, ale aktorsko to kompletnie surowy materiał |
Dla mnie on w ogóle nie jest materiałem na główną rolę, chyba że w dramie szkolnej. Za mało mięsny jest, że się tak wyrażę.
Pod kołderką o poranku garniturki i płaszczyki, czyli Aragonte, nie zaglądaj!
Dobra, to się zbieram, myję ząbki i pędzę wiadomo gdzie.
BeeMeR - Czw 29 Sty, 2015 12:45
| Trzykrotka napisał/a: | Jestem za - Alicja po weekendzie? | Si
| Trzykrotka napisał/a: | Zauważyłam, że stosunku do aktorów, którzy po sukcesie za długo znani są tylko z reklam (Plusa), jak Koszmit, czy Woo Bin, zaczynam mieć syndrom odwrócenia sympatii. Już mi się nie chce na nich czekać | Mam to samo, tylko na mojej liście jest też LMH.
Ok, ja wiem, że on i KWB nakecili po filmie, i to nieco łagodzi potop reklam, fanmeetingów i eventów zamiast dramy. Gdyby były obok - nie powiem złego słowa.
| Agn napisał/a: | Rany, co on w takich tasiemcach gra... | grał - to była trampolina do dram wieczorowych z weekendowych.
Myślę, że skandal ma w dużej mierze za sobą - przede wszystkim bo odpuszczono zarzuty - już w zeszłym roku była mowa o ewentualnym angażu - nie wiem czy nie o Golden Cross chodziło - ale tv stwierdziła, że nie jest jeszcze gotowa - może już w tym roku będzie?
nie wiem jak pamiętliwe jest społeczeństwo koreańskie - czy przerzuca sie na nowy skandal (jak np. obecnie podatkowy Jang Geum Suka - przez co wyeliminowano go z nakręconego już programu rozrywkowego ) czy pielęgnuje też poprzednie
Swoją drogą PSH nie miał tak zmęczone i zapuchnięte oczy jak szedł na przesłuchanie policji jak pod koniec dramy
| Agn napisał/a: | to się zbieram, myję ząbki i pędzę wiadomo gdzie. | do pracy czy Mamy?
towarzystwu w oglądaniu dram nigdy nie powiem nie
Agn - Czw 29 Sty, 2015 12:53
| BeeMeR napisał/a: | | Mam to samo, tylko na mojej liście jest też LMH. |
U mnie LMH to musiałby jeszcze tak ze 2 lata postępować (przy czym jak będzie w kamaszach, to mu wybaczę z oczywistych względów). Za bardzo go lubię, ale powiedzmy, że w tym przypadku obiektywizm idzie na zieloną łączkę szukać rzadkich okazów kwiatków i będzie długo tym zajęty.
Na film bardzo mocno czekam (nie powiem, ile razy obejrzałam trailery ), ale też bym chciała już dramę. Tylko LMH w takim wieku, że ja się prędzej spodziewam pożegnalnego spotkania z fanami i zniknięcia na dwa lata w twarzowym moro, niż dramy.
| BeeMeR napisał/a: | nie wiem jak pamiętliwe jest społeczeństwo koreańskie - czy przerzuca sie na nowy skandal (jak np. obecnie podatkowy Jang Geum Suka - przez co wyeliminowano go z nakręconego już programu rozrywkowego ) czy pielęgnuje też poprzednie |
Na pewno odpuszcza, jeśli winny pokaja się publicznie. Inaczej skwierczy w nieskończoność.
| BeeMeR napisał/a: | | do pracy czy Mamy? |
Do mamy.
| BeeMeR napisał/a: | towarzystwu w oglądaniu dram nigdy nie powiem nie |
No to jak będziecie się dobierały do Wojownika, to krzyczcie głośno, cobym usłyszała i dołączyła.
Aragonte - Czw 29 Sty, 2015 13:32
Agn, kciuki za mamę nadal trzymam
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | towarzystwu w oglądaniu dram nigdy nie powiem nie |
No to jak będziecie się dobierały do Wojownika, to krzyczcie głośno, cobym usłyszała i dołączyła. |
Ale pamiętajcie, że zgodnie z tym, co zeznała Admete, na początku dramy ten pan jest mocno nieletni, więc uważajcie z tym dobieraniem się do niego
BeeMeR - Czw 29 Sty, 2015 13:51
| Agn napisał/a: | | U mnie LMH to musiałby jeszcze tak ze 2 lata postępować | Dla mnie wystarczy jak do końca półrocza nie pójdzie w kamasze, nie ogłosi daty tegoż albo nowego projektu
| Agn napisał/a: | | Inaczej skwierczy w nieskończoność. | Ja myślę, że jakaś część zawsze gdzieś tam z tyłu głowy zostaje...
| Aragonte napisał/a: | Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
towarzystwu w oglądaniu dram nigdy nie powiem nie
No to jak będziecie się dobierały do Wojownika, to krzyczcie głośno, cobym usłyszała i dołączyła.
Ale pamiętajcie, że zgodnie z tym, co zeznała Admete, na początku dramy ten pan jest mocno nieletni, więc uważajcie z tym dobieraniem się do niego | Agn - jeśli myślisz, że ja zacznę dramę po cichutku i w kontemplacji to się mylisz
Aragonte - tam jest więcej interesujących panów (kojarzę co najmniej jednego jeszcze) niż ci dwaj młodzi
Agn - jeśli Mama przyjmuje pozdrowienia od anonimowych koleżanek to ją pozdrów serdecznie A może jako siosrta Ani jestem ciut mniej anonimowa
Admete - Czw 29 Sty, 2015 16:34
| Cytat: | | *wtrąca się* A te odcinki specjalne to są takie zlepki jak większość czy naprawdę zrobione specjalnie odcinki? |
Naprawdę zrobione specjalne odcinki. Żadne tam zlepki. Wywiady, komentarze, sceny z planu.
| Agn napisał/a: | | Aragonte - tam jest więcej interesujących panów (kojarzę co najmniej jednego jeszcze) niż ci dwaj młodzi |
Są tam inni panowie, nie tak śliczni, ale postacie mają pełnowymiarowe. A dzieciowe odcinki są bardzo dobre i proszę ich nie omijać, bo dużo informacji wnoszą. W zasadzie są bardzo dramatyczne i pełne akcji. Ostrzegam też, ze w którymś momencie drama traci impet, potem odzyskuje, znów traci. przedłużanie jej zaszkodziło, ale ogólnie świetnie mi się ją oglądało.
Aragonte - Czw 29 Sty, 2015 17:33
Nie zamierzam niczego pomijać, jeśli już za to się zabiorę. Na razie obejrzałam pierwszy odcinek dodatkowy do Misaeng. Chcę więcej wywiadów z Seok Yul
A tak w ogóle to może w sobotę użyczę Misaeng Caroline. Ciekawa jestem, jaką ona miałaby opinię o tej dramie
Agn - Czw 29 Sty, 2015 19:37
| Aragonte napisał/a: | Ale pamiętajcie, że zgodnie z tym, co zeznała Admete, na początku dramy ten pan jest mocno nieletni, więc uważajcie z tym dobieraniem się do niego |
Poczekam na jego ostateczną wersję, na byle smarkacza rzucać się nie będę.
| BeeMeR napisał/a: | Dla mnie wystarczy jak do końca półrocza nie pójdzie w kamasze, nie ogłosi daty tegoż albo nowego projektu |
PSH byś pewnie wybaczyła.
| BeeMeR napisał/a: | Agn - jeśli myślisz, że ja zacznę dramę po cichutku i w kontemplacji to się mylisz |
No, porządna z ciebie kobita!
| Cytat: | Agn - jeśli Mama przyjmuje pozdrowienia od anonimowych koleżanek to ją pozdrów serdecznie A może jako siosrta Ani jestem ciut mniej anonimowa |
Nie bardzo. Anię zna, nawet się spotkały (i Ania bardzo mamie przypadła do gustu), ale was nie zna i nie wiem, czy czułaby się z tym komfortowo. Ale zamiast niej bardzo dziękuję za dobre myśli i kciuki.
| Admete napisał/a: | | Wywiady, komentarze, sceny z planu. |
A, czyli wywiady. Speciale kojarzę z czymś innym, ale to chyba tylko Japończycy robią.
| Admete napisał/a: | | Ostrzegam też, ze w którymś momencie drama traci impet, potem odzyskuje, znów traci. przedłużanie jej zaszkodziło, ale ogólnie świetnie mi się ją oglądało. |
Najwyżej będziemy wszystkie psioczyć i się wspierać w tych momentach przestoju.
Agn - Czw 29 Sty, 2015 20:25
Taki leciutki płodozmian, tj. Agn wkleja fotki bez krępacji, że Aragonte jak zobaczy, to popsuje jej szyki odwykowe. Tu sobie może patrzeć do woli.
Bo ja padłam... jakie to ładne zdjęcia (nawet jeśli ziarniste i pewnie za chwil parę będzie naprawdę śliczna wersja). Zwłaszcza to drugie...
Dorzucam jedno z GB - z petem. I nawet pet go nie szpeci...
BeeMeR - Czw 29 Sty, 2015 21:03
| Cytat: | PSH byś pewnie wybaczyła. | Hm, zastanówmy się...
W każdym razie wybaczam mu tego chińskiego gniota - lepiej, że nakręcił to niż nic
| Agn napisał/a: | ie bardzo. Anię zna, nawet się spotkały (i Ania bardzo mamie przypadła do gustu), ale was nie zna i nie wiem, czy czułaby się z tym komfortowo. Ale zamiast niej bardzo dziękuję za dobre myśli i kciuki. | Ok - rozumiem. A kciuki i dobre myśli wysyłam i tak
| Agn napisał/a: | | Agn wkleja fotki bez krępacj | I dobrze, bo ładne. I to nie jest tak, że ja jakiesś szcególne wymagania mam względem LMH - bo odnośnie KSH dokładnie takie same - w zeszłym roku skończył Koszmita, nagrody miał w kieszeni, musiał odpocząć i nacieszyć się jeszcze większą sławą niż dotychczas - ok, ale czas brać się do roboty
Przynajmniej cokolwiek brzmiało o negocjacjach, więc ufam, że zagra w czymś zanim pójdzie w kamasze.
Agn - Czw 29 Sty, 2015 21:48
| BeeMeR napisał/a: | Cytat:
PSH byś pewnie wybaczyła.
Hm, zastanówmy się... |
Kkkkkk
| Cytat: | W każdym razie wybaczam mu tego chińskiego gniota - lepiej, że nakręcił to niż nic |
On ma kapkę inną sytuację - pewnie by chciał ładnie nakręcić kolejną dramę, tylko... well...
| BeeMeR napisał/a: | | I dobrze, bo ładne. |
No ba! Z takim obiektem!
| BeeMeR napisał/a: | ok, ale czas brać się do roboty |
LMH pracuje jak mrówka, tylko podejrzewam, że ilość tych wszystkich sesji, fanmeetingów, koncertów (w końcu kolejną płytę nagrał, prawdaż) i do tego jeszcze film - podejrzewam, że to zeżarło absolutnie cały czas jaki miał i drama się nie wcisnęła.
Tak bym chciała dramę z nim... tylko błagam, nie szkolną!!!
No chyba że zagrałby seksownego nauczyciela matematyki...
Admete - Czw 29 Sty, 2015 22:18
Mam chyba lekki kryzys dramowy. Nawet Healera mi się nie chce oglądać. Trochę to spowodowane brakiem czasu. Może poczekam, aż się reszta dramy zbierze i obejrzę za dwa tygodnie jak już będę mieć czas na to. Akurat koniec dramy zbiegnie się z początkiem urlopu.
Agn - Czw 29 Sty, 2015 22:26
To dobrze rozpoczniesz urlop. Od wielkiego finału.
Myślę, że czas cię dobija. Strasznie zapracowana jesteś.
BeeMeR - Czw 29 Sty, 2015 22:42
Mnie jakoś do 16. Healera nie ciągnie szaleńczo, ale w weekend nadrobię.
Teraz finał QoR - wrażenia jutro.
Nadmienię tylko, że kocham Moka
za jego niezłomną wierność, nieporadność i ojcowanie YS lepiej niż rodzony tatuś przez te ostatnie pół roku Za fałszowanie i mylenie niebieskiego z zielonym (uważam, że YS powinien był zainwestować w czerwoną szczoteczkę do zębów, to trudniej pomylić )
To już trzeci chłop, którego kocham w tej dramie, czuję się rozpieszczona
Trzykrotka - Czw 29 Sty, 2015 22:44
Nadmiar pracy może odebrać chęci do czegokolwiek, ćinća...
Ech ... 29 odcinek QoR strasznie melodramatyczny, tyle, że PSH nawet z czachami wygląda obłędnie i ma taką przemowę pod zamkniętymi drzwiami HTH, że śnieg mi się stopił za oknem. Idę do 30, ciekawam, co jeszcze w 2 odcinkach zmieszczą, prócz pięknego pocałunku i zemsty na pająkach.
Acha, sprawdziłam, co będzie po dramach, które się kończą - otóż nic ciekawego, mimo, że jedno z nich produkuje tvn. Całe szczęście.
Agn - Czw 29 Sty, 2015 22:49
| Cytat: | | Mnie jakoś do 16. Healera nie ciągnie szaleńczo, ale w weekend nadrobię. |
A ja się zaraz biorę i choć raz was wyprzedzę.
| BeeMeR napisał/a: | Za fałszowanie i mylenie niebieskiego z zielonym (uważam, że YS powinien był zainwestować w czerwoną szczoteczkę do zębów, to trudniej pomylić ) |
Ehm, Zakorkowani kiedyś o tym wspominali - Koreańczycy mają jedno słowo określające zarówno kolor niebieski, jak i zielony.
| Trzykrotka napisał/a: | | Acha, sprawdziłam, co będzie po dramach, które się kończą - otóż nic ciekawego, mimo, że jedno z nich produkuje tvn. Całe szczęście. |
Bo teraz się zaczęły być może ciekawe dramy. Takie Maids na ten przykład wygląda apetycznie. *wredna Agn*
BeeMeR - Czw 29 Sty, 2015 22:50
| Trzykrotka napisał/a: | | PSH nawet z czachami wygląda obłędnie i ma taką przemowę pod zamkniętymi drzwiami HTH, że śnieg mi się stopił za oknem | A jak myślisz po czym wyznawałam miłość do YS wczoraj?
Bardzo piękna była ta przemowa, ale ja to bym go wciągnęła do mieszkania, coby teatru sąsiadom nie robił - a potem, hm... to by się zobaczyło jak by się rozmowa potoczyła
Agn - Czw 29 Sty, 2015 22:51
| BeeMeR napisał/a: | a potem, hm... to by się zobaczyło jak by się rozmowa potoczyła |
Na pewno do późnej nocy gadalibyście trzynastozgłoskowcem, jestem tego pewna.
BeeMeR - Czw 29 Sty, 2015 23:17
Oj, Ty widać myślisz, że mi tylko jedno w głowie (w zasadzie wieczorami jest to w dużej mierze prawda ) - a kampania na prezydenta korporacji i odwet na żmijach i pająkach to co?
A serio - scena prześliczna, dramowa bardzo i mało realna (jak i cała postać YS ) ale piękna .
I melduję, że w odcinkach 30 i 31 PSH też mi się ogromnie podoba (zwłaszcza w czarnym garniturze to mi słów zachwytu brak ) - co za interesująca odmiana
Agn - Czw 29 Sty, 2015 23:20
| BeeMeR napisał/a: | Oj, Ty widać myślisz, że mi tylko jedno w głowie |
Oczywiście, że tak - MICKIEWICZ!
| BeeMeR napisał/a: | w zasadzie wieczorami jest to w dużej mierze prawda |
No przecież już po 22.00... a nawet 23.00...
| BeeMeR napisał/a: | a kampania na prezydenta korporacji i odwet na żmijach i pająkach to co? |
Aj tam, detale.
| BeeMeR napisał/a: | (zwłaszcza w czarnym garniturze to mi słów zachwytu brak ) - co za interesująca odmiana |
FOTĘ!!!
Ja sobie właśnie oglądam Healera nr 16. No, trochę się u naszych bohaterów pokićkało. Healer właśnie walczy, jednocześnie przez telefon słuchając smutnej Young Sin (czemu mi się wydawało, że ona ma na imię Young Chae? ). Zdolny facet, ale zajęć ma od groma i ciut-ciut.
|
|
|