Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II
Admete - Sob 24 Paź, 2020 15:23
I to jest najważniejsze - po co się opierać
Caitriona - Czw 29 Paź, 2020 13:21
Muszę się w końcu zabrac za ostatnią serię. Jakoś mi nie wychodzi, a przecież bardzo lubię ten serial.
praedzio - Czw 29 Paź, 2020 13:30
A Rusha oglądałaś?
Caitriona - Czw 29 Paź, 2020 13:46
Tak, widziałam Jeszcze przed Lucyferem. W jakiś sposób oba te seriale są do siebie podobne. I oba lubię oglądać.
praedzio - Czw 29 Paź, 2020 13:49
Ja właśnie zabrałam się za oglądanie. I zgadzam się, że są podobne. Tylko do braku akcentu głównego bohatera nie mogę się przyzwyczaić.
Caitriona - Czw 29 Paź, 2020 13:53
| praedzio napisał/a: | | Tylko do braku akcentu głównego bohatera nie mogę się przyzwyczaić. |
Lucyfer pod tym względem wygrywa Ale tak, popatrzeć można
praedzio - Czw 29 Paź, 2020 13:57
Ooooo, taaaak....
praedzio - Pią 06 Lis, 2020 12:07
Tymczasem wessało mnie w australijskie Secret City. Bardzo ładnie zrealizowane. Trzyma w napięciu jak należy. No, i nie wiedziałam, że Canberra jest taka fotogeniczna...
praedzio - Wto 17 Lis, 2020 17:05
Serialowy Lucek czyli Tom Ellis obchodzi dzisiaj urodziny, więc zaczęłam sobie przeglądać jakieś fajne foty, co by zapodać w wątku ciachowym, a tymczasem natrafiłam na fajnie zmontowany przez fankę serialu filmik i przepadłam dla świata na całe pół godziny.
How the devil fell in love with a human
Admete - Wto 17 Lis, 2020 17:30
Całkiem fajny Trzeba sobie poprawiać humor.
Zauważyłam jednak, że latach oglądania koreańskich produkcji amerykański makijaż wydaje mi się strasznie ciężki i sztuczny. Do dziś nie zdawałam sobie sprawy, jak bardzo to na mnie wpłynęło W kategoriach odbioru wyglądu kobiet.
praedzio - Czw 17 Gru, 2020 15:58
Jaram się jak świeczka na torcie po ujrzeniu zapowiedzi nowego serialu na Netfliksie: https://www.youtube.com/watch?v=4scloQ3VDKo
Tak mi się ckniło za Markiem Pigossi (bo na nowy sezon Tidelands nie ma na razie co liczyć), że już rozważałam zerknięcie na którąś z telenowel z jego udziałem... Na szczęście Netfliks przybywa z odsieczą. Jakoś trzeba dotrwać do tego lutego.
Admete - Czw 17 Gru, 2020 19:00
Szybko czas minie
Admete - Nie 27 Gru, 2020 12:15
Serial dokumentalny o morderstwach kobiet, które miały miejsce w latach 70 w Yorkshire - pokazuje jak uprzedzenia wśród oficerów policji i ogólne błędne założenia śledztwa doprowadziły do wielu morderstw. Można ich było uniknąć.
The Ripper - na Netfixie.
Caitriona - Nie 27 Gru, 2020 18:19
| Admete napisał/a: | | The Ripper - na Netfixie. |
Właśnie skończyłam pierwszy odcinek, póki co mi się podoba.
Admete - Nie 27 Gru, 2020 18:23
Dużo zdjęć i nagrań z tamtych czasów, rozmowy z osobami, które uczestniczyły w wydarzeniach.
Caitriona - Pon 22 Mar, 2021 14:19
Line of duty wróciło, mam co oglądać
primavera - Sob 27 Mar, 2021 07:28
| Caitriona napisał/a: | Line of duty wróciło, mam co oglądać |
wielka radocha rzeczywiście! stęskniłam się za tym serialem
annmichelle - Pon 05 Kwi, 2021 08:01
Po przeczytaniu książek poszłam za ciosem i obejrzałam serial "Strike".
Nie przypominam sobie, kiedy ostatnio widziałam tak dokładną ekranizację książek.
Oczywiście, są pewne zmiany, ale bardziej spowodowane trudnością przeniesienia pewnych rzeczy z papieru na ekran (lub złagodzenia drastyczności/przegadanych wątków) niż próbami "poprawiania" książek.
Najwięcej zmian, w stosunku do powieści, było chyba w "Wołaniu kukułki" i "Jedwabniku", ale tego ostatniego ciężej przenieść na ekran ze względu na śledztwo opierające się w sporej części na "powieści w powieści", a i ekranizacja liczyła tylko dwa odcinki.
Inaczej wyobrażałam sobie Cormorana , ale po pierwszych odcinkach przekonałam się do wizji twórców, tym bardziej, że w "Zabójczej bieli" aktor wyraźnie przytył, a i wygląda na bardziej hm, zmęczonego życiem niż na początku serii. Do gry nie mam zastrzeżeń.
Natomiast aktorka grająca Robin - dokładna projekcja mojego wyobrażenia tej postaci podczas czytania książek.
Ciekawe, czy i kiedy nakręcą "Niespokojną krew". Mam nadzieję, że ze względu na fabułę również będą to przynajmniej cztery odcinki (jak "ZB"), choć wątki horoskopowe mogą zupełnie wyrzucić.
primavera - Czw 08 Kwi, 2021 13:53
powróciło Unforgotten 4, Nicola Walker i Sanjeev Bhaskar w świetnej formie
Caitriona - Czw 08 Kwi, 2021 16:15
Gdzieś chyba o tym pisałam, albo miałam napisać - ja już skończyłam oglądanie. Lubię ten serial.
Admete - Pon 12 Kwi, 2021 21:50
Dzięki za wspomnienie o tym serialu. Jest bardzo dobry. Obejrzałam 2 i 3 sezon, pierwszego mi się nie udało. Bardzo brytyjska produkcja.
Caitriona - Nie 18 Kwi, 2021 15:13
Cieszę się, że się spodobał
A ja znalazłam sobie dwa kolejne seriale kryminalne. Van der Valk, Marc Warren i Amsterdam: https://www.youtube.com/watch?v=KHJNwQyXf44 oraz Bloodlands, James Nesbitt i Północna Irlandia: https://www.youtube.com/watch?v=jiHCX98D46U
Jeszcze nie zaczęłam oglądać, ale na dniach zacznę.
Admete - Nie 18 Kwi, 2021 16:54
Poszukam. Może mi się coś spodoba.
Caitriona - Wto 20 Kwi, 2021 10:19
To jeszcze jeden serial mnie zainteresował, Mare of Easttown z Kate Winslet: https://www.youtube.com/watch?v=miQqyfO66uw
Caitriona - Wto 20 Kwi, 2021 10:21
A oglądam sobie Line of Duty i trzyma poziom. Ostatnie dwa odcinki kończą się niezłymi akcjami i człowiek z napięciem musi czekać na kolejny odcinek. Świetny serial.
|
|
|