To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie we Wrocławiu

Loana - Czw 18 Lip, 2019 12:43

No, dzieci będą na kolonii, więc będę miała wolny weekend :P
Barbarella - Czw 18 Lip, 2019 13:14

Agn napisał/a:
Barbarella napisał/a:
Agn wspaniałomyślnie przenocuje mnie na balkonie.

Nie mogę na balkonie, bo tam mam składzik i nie zamierzam go demontować dla twej fantazji. :lol: Trudno, będziesz dzielna i prześpisz się na łóżku. :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ano trudno.

Barbarella - Czw 25 Lip, 2019 21:46

Dziewczyny, przemyślcie, czy nie chciałybyśmy się wybrać w sobotę do Kątów Wrocławskich. Pociąg jedzie 20 min.
Anaru - Pon 29 Lip, 2019 01:22

A co tam jest ciekawego? :mysle:
Loana - Pon 29 Lip, 2019 07:59

W sumie. Pracuję tu już 8 lat, a na Rynku byłam tylko przelotem :P Jak Was będzie mniej niż 5 to możemy pojechać samochodem moim, trasę znam na pamięć ;)
Anaru - Pon 29 Lip, 2019 10:41

Pewnie max 3 :mrgreen:
Barbarella - Pon 29 Lip, 2019 19:40

Anaru napisał/a:
A co tam jest ciekawego? :mysle:

Trochę historii.... :mrgreen: :mrgreen:
https://pl.wikipedia.org/wiki/K%C4%85ty_Wroc%C5%82awskie#Zabytki

Anaru - Śro 31 Lip, 2019 16:01

No to pewnie, byle nie w piątek bo nie mam jak się urwać, dopiero jakoś po południu lub wieczorkiem
Barbarella - Śro 31 Lip, 2019 20:56

W piątek zwiedzam Milicz. Moja propozycja dotyczyła soboty, ewentualnie niedzieli. Do domu jadę w niedzielę wieczorem.
Barbarella - Wto 06 Sie, 2019 12:43

A więc już po....
W piątek zwiedziłam Milicz, który mnie zachwycił. Oczywiście nie zobaczyłam wszystkiego. Słynne milickie stawy muszą zaczekać na zaś. :-)
W sobotę zobaczyłam piękny kościółek z muru pruskiego we Wrocławiu. Zahaczyłam o okolice Hali Stulecia, a potem z Anaru oraz Loaną pojechałyśmy do Kątów Wrocławskich. Kąty okazały się bardzo urokliwym miasteczkiem. W niedzielę głównym punktem była pierogarnia na Rynku. :-D
W sobotę poszłyśmy do knajpki Pod Strusiem na stek z krokodyla tudzież pianini z kangurem. Ale okazało się, że kucharz jest chory, więc obeszłyśmy się smakiem i pizzą. No nic, jest pretekst, żeby znowu wbić się do Wrocławia... :-P :mrgreen:
W wolnych chwilach pomiędzy grałyśmy w Carcassona. :mrgreen: :mrgreen:
Agn, Anaru, Loana wielkie dzięki!!!
Do domu wracałam z festiwalowiczami z Pol'and' rock. Było trochę głośniej niż zwykle w pociągu i sporo łaciny, ale obyło się bez ekscesów. Pociąg przyjechał spóźniony do Rybnika 45 minut.

BeeMeR - Wto 06 Sie, 2019 13:05

Milickie stawy są urocze a karpie pyszne :slina:
Agn - Wto 06 Sie, 2019 19:41

Basiu, przypominam, ze aby odwiedzic Wroclaw nie musisz szukac pretekstu. ;)
Dzieki, ze przyjechalas! :hug_grupowy:

BeeMeR - Śro 14 Sie, 2019 14:40

Wybieram się do Wrocławia w przyszły weekend, tj. 23-26 sierpnia br. Jakby ktoś był chętny na spotkanie to się polecam :hug_grupowy:
Agn - kocham Cię, wiesz? :love_shower:

Agn - Sob 17 Sie, 2019 00:23

Oj tam zaraz... Nic nie zrobilam... :rumieniec:
zooshe - Pią 31 Gru, 2021 16:31

Hej tak sobie pomyślałam czy nie wykorzystać długiego weekendu i nie odwiedzić Wrocławia między 06-09 stycznia. I tak chciałam podpytać czy ktoś miałby ochotę się spotkać wyskoczyć na kawę czy jedzonko?
Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich.

Agn - Sob 01 Sty, 2022 16:28

Niedziele mam wolna! :)
Loana - Pon 03 Sty, 2022 10:53

Buuu, a mnie akurat nie będzie wtedy :( Będę ze znajomymi w Trzebieszowicach :( ((
zooshe - Pon 03 Sty, 2022 11:49

Agn napisał/a:
Niedziele mam wolna! :)

Fajnie by było, tylko jakoś wcześniej bo w niedzielę będę już wracać, choć jeszcze nie wiem dokładnie o której.