To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Babylon 5

Admete - Wto 09 Lis, 2010 17:36

Nie przejmuj się - czekałam tyle, poczekam jeszcze trochę ;) Teraz sobie przypominam te sceny z różą. Avek ładny jest.
asiek - Wto 09 Lis, 2010 18:24

Aragonte napisał/a:
Ta scenka z różą to chyba z I sezonu? Kiedy Ivanova dostała kwiatuszek od tego swojego exa?

Sezon I, odcinek 7... :wink:

Aragonte - Wto 09 Lis, 2010 18:26

asiek napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Ta scenka z różą to chyba z I sezonu? Kiedy Ivanova dostała kwiatuszek od tego swojego exa?

Sezon I, odcinek 7... :wink:

:lol:
Wiedziałam, że oglądająca to świeżynka podpowie dokładniej :wink:

Admete - Wto 09 Lis, 2010 19:00

Aśkowi to się nalezy nagroda za wytrwałośc ;) To teraz będzie miała odcinek o dziurze w pamięci Sinclaira. A odcinek TKO to sobie można odpuścić. Ja sobie zwykle daję na niego dyspensę ;)
Aragonte - Wto 09 Lis, 2010 19:02

Ja obejrzałam TKO tylko raz i więcej nie wróciłam :-P
Admete - Wto 09 Lis, 2010 19:04

Aragonte napisał/a:

I słusznie. Zupełnie niepotrzebny. Fani mogą obejrzec dla porządku, a pozostali mogą sobie darować. Ale ty chyba nie byłaś jeszcze wtedy wkręcona? Bo pamiętam, że tez nie byłas znowu zachwycona początkiem? O tym jak ja jestem wkręcona ;) Świadczy post na początku tego wątku. Widzę teraz, ze jest spoilerowy, więc nie polecam ;)

Aragonte - Wto 09 Lis, 2010 19:14

Nie, na początku oglądałam zupełnie niezobowiązująco, skupiając się - jak większość - na relacjach Londo i G'Kara :) Zresztą mogę kiedyś odszukać te swoje wczesne posty - zachwytu w nich na pewno nie było :-P
Admete - Wto 09 Lis, 2010 19:17

Aragonte napisał/a:
Nie, na początku oglądałam zupełnie niezobowiązująco, skupiając się - jak większość - na relacjach Londo i G'Kara :) Zresztą mogę kiedyś odszukać te swoje wczesne posty - zachwytu w nich na pewno nie było :-P

Pamiętam, pamiętam ;) Popatrz jaki cudny hołd dla B5 znalazłam - łącznie z początkowym tekstem:

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Twój pierwszy posta na temat B5:

Cytat:
Obejrzałam sobie (wreszcie! Leżakowało to u mnie dłuuugo ) pilota do Babylon 5. Może efekty nie uwodzą, ale jako historia, która wciąga, ale nie zmusza do obgryzania paluchów i rzucania kapciami w ekran, całkiem mi się spodobało
Przy BSG za bardzo się denerwowałam, tutaj podchodzę na luzie i odpoczywam

:-P Potem też cię nie wciągnęło - wcale, a wcale ;)

Aragonte - Wto 09 Lis, 2010 19:26

Jaka czepialska, pffff :-P

Jakie ładne... A tekst na wejściu przedni :)

BTW - parę linków z początku wątku (1 strona, Twoje posty, Admete) jest już nieaktualnych. Znalazłabyś czas, żeby je wymienić?

Admete - Wto 09 Lis, 2010 19:32

Aragonte napisał/a:
Jaka czepialska, pffff :-P

Jakie ładne... A tekst na wejściu przedni :)

BTW - parę linków z początku wątku (1 strona, Twoje posty, Admete) jest już nieaktualnych. Znalazłabyś czas, żeby je wymienić?

Zauważyłam - saksuję albo wymienię.

Czepielska, nie czepialska tylko pamiętliwa ;) Potem juz było lepiej:

Cytat:
A tak w ogóle to skończyłam I sezon - świetny miał finał!
Na wszelki wypadek zapuściłam sobie od razu pierwszy odcinek II sezonu

Wybaczam ci więc początkowy chłód ;)

Wstawiłam na początku nowy filmk z Delenn i Sheridanem - ma dobrą muzykę.

Aragonte - Wto 09 Lis, 2010 19:38

Phhy, potem miałam jeszcze lepsze teksty :wink: tzn. lepsze w Twoich oczach :lol:
A tak zupełnie serio - wątpię, żeby kogoś dało radę to wessać tak od pierwszego odcinka. Ja wkręciłam tak naprawdę się w II serii, kiedy już miałam orientację w uniwersum i zdążyłam się przywiązać do niektórych bohaterów.

Admete - Wto 09 Lis, 2010 19:40

Wiem o tym. Być może gdybym oglądała za pierwszym razem cały sezon 1 to bym zrezygnowała. Valen czuwał ;) Lub Great Maker ;)
asiek - Wto 09 Lis, 2010 19:54

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:

I słusznie. Zupełnie niepotrzebny. Fani mogą obejrzec dla porządku, a pozostali mogą sobie darować. Ale ty chyba nie byłaś jeszcze wtedy wkręcona? Bo pamiętam, że tez nie byłas znowu zachwycona początkiem? O tym jak ja jestem wkręcona ;) Świadczy post na początku tego wątku. Widzę teraz, ze jest spoilerowy, więc nie polecam ;)

Z ciekawości przeczytałam ten post i zbieram się z podłogi... Z KIM ożenił się Sheridan ? Z Minbarką ?! :confused3: :zalamka: Może jeszcze z Delenn ? :wsciekla: Nie lubię jej. :bejsbol:

Admete - Wto 09 Lis, 2010 20:10

Tak Aśku z Delenn, tylko nie całkiem tak wyglądająca Delenn. Z Delenn po przemianie :) Bo w B5:

Bardzo lubię Delenn :) Ich historia przypomina historię Arweny i Aragorna, tyle że Delenn nie jest malowaną lalą.

John i Delenn:

http://www.youtube.com/watch?v=RmVxD8IxVyU

Na samym początku wątku wkleiłam też ładny filmik. Na pocieszenie powiem ci, ze zostanie w połowie człowiekiem ;) A będzie to możliwe, bo Minbarczycy i Ziemianie naprawdę dzielą dusze ;) W pewien sposób ;)

Aragonte Twoja reakcja z września zeszłego roku - poczatek 4 serii:

Cytat:
Wracam do odcinka.
Buuu. Chlip.
Chlip.

;)

Aragonte - Wto 09 Lis, 2010 20:50

No wiedziałam, że wszystko mi teraz wywleczesz :-P Każde chlipnięcie :-P
Tylko nie wyciągaj moich postów z końca IV sezonu, bo Cię mentalnie uduszę... Tak rozklejona to nie byłam chyba nigdy w tym wątku :cry2:

asiek - Wto 09 Lis, 2010 20:50

Admete napisał/a:

Cytat:
Wracam do odcinka.
Buuu. Chlip.
Chlip.

To dopiero jest SPOILER ... :mrgreen:

Admete - Wto 09 Lis, 2010 20:52

No spoiler - emocjonalny ;) Asiek myśmy przez okres oglądanie B5 przez Aragonte nie tylko postowały tutaj, ale też sesemesowały co wieczór ;) Dobra - nic już nie wyciągam ;) Piję sobie imbirek, a potem chyba spać pójdę, bo coś mnie głowa od tego kaszlu boli.
Aragonte - Wto 09 Lis, 2010 21:00

asiek napisał/a:
Admete napisał/a:

Cytat:
Wracam do odcinka.
Buuu. Chlip.
Chlip.

To dopiero jest SPOILER ... :mrgreen:

Takich spoilerów to tutaj jest mrowie a mrowie :wink:
I tych zwykłych spoilerów też - niespecjalnie chciało nam się z Admete je oznaczać, bo kto w końcu czytał ten wątek i oglądał B5? Tylko my dwie :wink:

Admete - Wto 09 Lis, 2010 21:02

Cytat:
I tych zwykłych spoilerów też - niespecjalnie chciało nam się z Admete je oznaczać, bo kto w końcu czytał ten wątek i oglądał B5? Tylko my dwie

Tu nie ma nic poukrywanego, bo komentowałyśmy na bieżąco wszystko - fajne to było.

Aragonte - Wto 09 Lis, 2010 21:05

Nooo... a ja posunęłam się do dość skrajnego postępowania, zamykając się na parę miesięcy w komorze kriogenicznej :wink:
asiek - Wto 09 Lis, 2010 21:10

Aragonte napisał/a:
Nooo... choć posunęłam się do dość skrajnego postępowania, zamykając się na dwóch forach w komorze kriogenicznej :wink:

To znaczy ? Dostałaś bana, czy jak ? :mysle:

Aragonte - Wto 09 Lis, 2010 21:31

Nieeeeee :-D chociaż w sumie ta sytuacja lepiej jest opisana tą emotikonką :cry2:
Admete - Wto 09 Lis, 2010 21:38

W żałobie chodziła - po jednej z postaci. O ktos mi ukradł avka ;) Tak myślałam, że ci się spodoba ;)
Aragonte - Wto 09 Lis, 2010 21:50

Pasuje mi do karnacji :mrgreen:

Właśnie sobie przypomniałam, jak sterroryzowałam kiedyś Praedzio, żeby obejrzała u mnie jeden z odcinków B5 - ze środka, nie męczyłam jej I sezonem :wink:

Admete - Wto 09 Lis, 2010 21:51

To jesteśmy avkovo kompatybilne ;)

EDIT: Asiek jeśli wytrwasz w oglądaniu, to zobaczysz mój rodzaj romansu w historii Sheridana i Delenn :) Narastanie wzajemnego szacunku i oddania. Poznawanie siebie. Wspólnota celów.
Wzruszyłam się przy tych fragmentach ze Sleeping in the light.