To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Niedługo w kinie

Deanariell - Nie 29 Sty, 2017 15:50

Admete napisał/a:
Jakiś nowy Król Artur - z lekka przesadzony

Bo to taka baśń fantasy na motywach legendy. :-P Jak będzie w TV, to chętnie obejrzę rozrywkowo. ;) Stylistykę mają taką trochę jakby niby dawno-współczesną. :mysle:

Agn - Nie 29 Sty, 2017 20:30

Obejrzałam trailer tego nowego króla Artura - nic dziwnego, że tak to wygląda, skoro napisane "Guy Ritchie action movie" - wiadomo, że to będzie po guyritchieowemu - co by nie nakręcił, to wszystko wygląda jak "Przekręt". ;)
Ale nie czuję się zachęcona. Choć jest tam i Jude Law, i Eric Bana mignął...
Deanariell napisał/a:
Agn napisał/a:
widziałam trailer do Ghost in the shell w wersji aktorskiej. Kocham to anime, więc chętnie zobaczę film

Też bym to zobaczyła. :mysle: W ogóle obejrzałabym jeszcze raz wersję animowaną, bo tam nawet chyba kilka części było. :mysle:

Na pewno są dwa filmy i serial anime. Chyba że jest coś więcej? :mysle:

Caitriona - Nie 29 Sty, 2017 22:08

Cytat:
"Guy Ritchie action movie"

Ja z chęcią obejrzę, m.in. właśnie ze względu na Ritchiego :wink:

Anaru - Pią 10 Lut, 2017 10:50

Haha, nowy trailer "Beauty and Lord Voldemort" :mrgreen:
http://noizz.pl/film/yout...aign=sgwidget_4

Uroczy, obejrzałabym :mrgreen:

praedzio - Pią 03 Mar, 2017 10:10

Carrie Pilby: https://www.youtube.com/watch?v=1ZChHZu1ruI

Książkę skończyłam w tygodniu (nieźle się ubawiłam), ale co do filmu mam mieszane uczucia. :roll: No, nic - zamierzam obejrzeć - może nie będzie taki zły.

milenaj - Pią 03 Mar, 2017 10:24

Nie czytałam, a zwiastun mnie raczej zachęcił.
Deanariell - Pią 03 Mar, 2017 23:03

Agn napisał/a:
Deanariell napisał/a:
Agn napisał/a:
widziałam trailer do Ghost in the shell w wersji aktorskiej. Kocham to anime, więc chętnie zobaczę film

Też bym to zobaczyła. W ogóle obejrzałabym jeszcze raz wersję animowaną, bo tam nawet chyba kilka części było.
Agn: Na pewno są dwa filmy i serial anime. Chyba że jest coś więcej?

Sorry, dopiero teraz zauważyłam, więc odpisuję po czasie. ;) Nie jestem ekspertem, ale to wyczytałam w Wikipedii: "W 1995 roku powstał na podstawie mangi film pełnometrażowy, reżyserowany przez Mamoru Oshiiego. Filmowi poświęcono dużo uwagi z powodu użytych przy jego tworzeniu rewolucyjnych technik komputerowych. Muzyka skomponowana przez Kenjiego Kawaia, z charakterystycznym brzmieniem instrumentów perkusyjnych i żeńskiego chóru, jest jednym z najważniejszych elementów tworzących klimat filmu.

W 2008 roku nakręcono odnowioną wersje pierwszego filmu – Ghost in the Shell 2.0. Premiera odbyła się w Japonii 12 lipca 2008. W niektórych scenach animacje i efekty komputerowe zostały wykonane na nowo. Od nowa zmiksowano również ścieżkę dźwiękową, z udziałem tych samych aktorów (jedynie Yoshiko Sakakibara zastąpił Iemasa Kayumi w roli Władcy Marionetek)[4][5].

W roku 2004 nakręcono kontynuację filmu, zatytułowaną Ghost in the Shell 2: Innocence (jap. イノセンス, Inosensu). Warto nadmienić, że prace nad Innocence trwały dziewięć lat; produkcja ta była też jednym z nielicznych filmów animowanych prezentowanych w historii Festiwalu Filmowego w Cannes.

W roku 2006 premierę swoją miał film Kōkaku kidōtai: Stand Alone Complex: Solid State Society, trzecia część serii filmów Ghost in the Shell będąca kontynuacją składającego się z 52 odcinków serialu. Fabuła serialu, jak i filmu po nim następująca, nie jest ścisłą kontynuacją pierwszych dwóch części filmu.

W roku 2007 roku ukazały się kolejne dwa filmy: Kōkaku kidōtai: Stand Alone Complex: Laughing Man, który jest swoistym streszczeniem pierwszego sezonu serialu (26 odcinków), oraz Kōkaku kidōtai: Stand Alone Complex 2 nd GIG: Individual Eleven, jako okrojona wersja drugiego sezonu."

Serial animowany więc swoją drogą. :) Oglądałam tylko ten z 1995 roku... :(

Agn - Pią 03 Mar, 2017 23:25

To muszę jeszcze trójkę zobaczyć. A najlepiej odświeżyć jeszcze jedynkę i dwójkę.
Anaruuuuuu!!! :flirtuje1:
Riello, obejrzyj dwójkę koniecznie. Jest cudowną kontynuacją jedynki. :serce:

Deanariell - Pią 03 Mar, 2017 23:44

Agn napisał/a:
Riello, obejrzyj dwójkę koniecznie. Jest cudowną kontynuacją jedynki.

Jak mi się uda to gdzieś spotkać z polskimi napisami... :mysle: To chętnie. :mrgreen: Też bym sobie musiała jedynkę w którejś z wersji przypomnieć, bo wieki minęły od czasu, kiedy to oglądałam. :roll: To mniej więcej ten sam okres, gdy zainteresowałam się "klasyką" anime i obejrzałam sobie m.in."Akirę". :wink:

Admete - Sob 04 Mar, 2017 06:43

O proszę kolejni Piraci z Karaibów - pójdziemy z Zosią :) Choć ja się zatrzymałam na Krańcu świata. Nie widziałam Na nieznanych wodach. Musze nadrobić.

https://www.youtube.com/watch?v=Upptk5qxQc8

Może przy okazji premiery nowej części w tv zrobią powtórki.

Agn - Sob 04 Mar, 2017 08:27

Kurcze, mowie: NIE! 4 czesci tego obejrzalam. Najlepsza byla jedynka - swieza i pomyslowa. Potem filmy coraz bardziej dreptaly w kolko. Na piatke juz nie pojde...
Admete - Sob 04 Mar, 2017 08:47

Masz rację, że się powielają, ale jak Zosia zechce, to z nią pójdę. Lubię motyw muzyczny z Piratów.
milenaj - Sob 04 Mar, 2017 08:49

No powielaja, a znając życie i tak zobaczę. Chociaż jakoś Johnny Depp to już nie to samo co kiedyś. Koleżanka kiedyś napisała genialny wiersz na jego temat. :mrgreen:
Agn - Sob 04 Mar, 2017 09:25

Admete napisał/a:
Masz rację, że się powielają, ale jak Zosia zechce, to z nią pójdę. Lubię motyw muzyczny z Piratów.

To zrozumiałe. :)

Deanariell - Sob 04 Mar, 2017 10:34

milenaj napisał/a:
Koleżanka kiedyś napisała genialny wiersz na jego temat.

A może pamiętasz/posiadasz tekst, żeby nam zacytować? :wink:

milenaj - Sob 04 Mar, 2017 10:40

Deanariell napisał/a:

milenaj napisał/a:
Koleżanka kiedyś napisała genialny wiersz na jego temat.

A może pamiętasz/posiadasz tekst, żeby nam zacytować?

Całość mniej więcej wiem gdzie jest, chyba.... Mam nadzieję że nie zaginęło, muszę poszukać.

Dwa wersy pamiętam, po absyncie był pisany. :party:

"A te kości policzkowe zawróciły moją głowę"

"Vanessa pójdzie sobie, a ja będę z Johnnym nawet w grobie"

Ach te studenckie czasy :serce2:

Deanariell - Sob 04 Mar, 2017 10:50

milenaj napisał/a:

Vanessa poszła sobie. :-P Miejsce się zwolniło. :lol:

milenaj napisał/a:
po absyncie był pisany.

To najlepsza opcja - prawdziwie natchniona. ;) :lol:

milenaj - Sob 04 Mar, 2017 11:00

Deanariell napisał/a:

milenaj napisał/a:

Vanessa poszła sobie. Miejsce się zwolniło.

Tylko koleżanka już niezbyt chętna. :rotfl:

Deanariell napisał/a:

To najlepsza opcja - prawdziwie natchniona.

:mrgreen:

Caitriona - Sob 04 Mar, 2017 14:45

Piątą cześć Piratów obejrzę, ale na pewno nie w kinie. Niestety z każdą częścią był gorzej, więc nie oczekuję cudu rozrywki.
BeeMeR - Wto 07 Mar, 2017 15:46

milenaj napisał/a:
Dwa wersy pamiętam, po absyncie był pisany. :party:
Rym bardzo przypomina moje wierszoklectwo z cielęcych lat :lol:
"Powiadam córze,
nie siedź na rurze,
ani na murze
bo jak się wkurzę!"
coś w ten deseń ;)

milenaj - Wto 07 Mar, 2017 16:46

Rymy. :lol:
BeeMeR - Wto 07 Mar, 2017 16:52

Rym rulez ;)
Moje wierszydło miało kilka albo kilkanaście zwrotek i tylko ten jeden, jedyny rym :lol:
Rozwaliłam nim (wierszydłem) jakiś radiowy konkurs recytatorski, bo ludzie dzwonili i czytali swoje natchnione wiersze, a jak ja przeczytałam swój grafomański to prezenter się zacukał i chyba już nikt kolejny się nie zgłosił :rotfl:
Dostałam nawet jakieś wyróżnienie wtedy, chyba z litości :rotfl:

milenaj - Wto 07 Mar, 2017 19:22

BeeMeR napisał/a:

Dostałam nawet jakieś wyróżnienie wtedy, chyba z litości

Chciałabym to usłyszec. :)

Agn - Wto 07 Mar, 2017 20:45

BeeMeR napisał/a:
Dostałam nawet jakieś wyróżnienie wtedy, chyba z litości

Tudzież za nabiał na odpowiednim miejscu. ;)

milenaj - Śro 22 Mar, 2017 14:24

Zamiast "Pieknej i Bestii", zamiast "Logana" idę, w ramach kompromisu, w końcu na "Azyl" Dobrze, że i to chciałam obejrzeć. :mrgreen: