To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Orlando Bloom

Caitriona - Nie 18 Mar, 2007 13:30

Harry napisał/a:
Piraci świetni. Ale nie na Polsacie.... z tymi wszystkimi reklamami.

Też sobie tego nie jestem w stanie wyobrazić...

Piraci... są świetnym filmem. I nawet 'drewniany Orlando' (jak niektórzy go zwą) jakoś mi nie przeszkadza, nawet więcej - polubiłam go ;)

A Troja, no cóż, no comment ;)

lizzzi - Nie 18 Mar, 2007 16:51

Trzykrotka napisał/a:
Chcialam się podzielić pewnym lekko paranoicznym doświadczeniem: wczoraj tvn poczęstował nas Troją. Nie zmogłam niestety, ale Orlando widziałam. W przerwie na reklamy przerzuciłam na POLSAT, a tam Orlando wyłonił się znow, tym razem żeglując na pokładzie Czarnej Perły. Zdecydowanie miał swój dzień w Telewizji Polskiej (Piratów z Karaibow też nie zmogłam)

Ttrudno było się zdecydować. U mnie szalę przechylił Brad. Orlando ładny, nieco cherlawy. Piratów obejrzę następnym razem.

Anonymous - Nie 18 Mar, 2007 18:40

Ja cały czas twierdze, że Olrando ma olbrzymi potencjał komediowy. W Calcium Kidzie zagrał po prostu REWELACYJNIE :D http://www.allegro.pl/ite...uper_cena_.html

Ciekawa jestem tego jego nowego thillera. Pojawił się już nawet na Allegro, ale jak dla mnie - za drogo.

miłosz - Nie 29 Kwi, 2007 17:35

Orlando Bloom. Czas zwolnić obroty

http://wiadomosci.gazeta....53,4081812.html

Anonymous - Nie 29 Kwi, 2007 19:03

a czy zwróciłyście uwagę na pytania? To chyba była Bridget Jones :D
praedzio - Pon 23 Lip, 2007 15:38

Ło, proszę. Wątek o O.B. jakoś przycichł, a ja właśnie przed chwilą obejrzałam sobie Przystań (Haven). Właściwie to powinnam o tym napisać gdzie indziej i już taki miałam zamiar, ale coś mi powiedziało, żebym zajrzała tutaj i sprawdziła, czy przypadkiem nikt już o tym filmie nie napisał słów kilka. Zajrzałam, sprawdziłam - nie ma. A mnie z wrodzonego lenistwa nie chce się znowu leźć do innego wątku... :P

Pierwsze, co mnie poruszyło w tym filmie to muzyka. Świetnie dobrana, klimatyczna i niepokojąca. Później - oczywiście zdjęcia. Rzecz cała dzieje się na Kajmanach, więc karaibskie krajobrazy są tu jak najbardziej cudnie pokazane. Mogłoby się zdawać - raj na ziemi. A tu klops. Mamy biznesmena naciągającego swoich klientów, który w obawie przed FBI ucieka z Miami wraz ze swoją 18-letnią córką właśnie na Kajmany usiłując ulokować tu swoje niekoniecznie uczciwie zarobione pieniądze. Mamy wątek nieszczęśliwej miłości między Cichym (O. Bloom) a córką miejscowego bossa. Na związek ten nie zgadza się rodzina dziewczyny, co doprowadza do tragedii. Mamy wreszcie wgląd na środowisko wyspiarskiej młodzieży, gdzie narkotyki, nocne balangi, rozróby i rasistowskie przepychanki są na porządku dziennym.
Pragnę zwrócić uwagę na ostatnio modną w filmach wielowątkową narrację z zaburzoną linią czasową. Pewne wydarzenia są pokazane kilkakrotnie, ale za kazdym razem widzimy je inaczej, poprzez pryzmat innych wydarzeń, pozornie ze sobą nie związanych.
Powiem tak: jednym ten film się nie podobał, bo, jak twierdzą, zalatywał straszną nudą. Innym z kolei bardzo przypadł do gustu, właśnie poprzez tą nieśpieszną narrację i ciekawe zdjęcia. Warto pamiętać o tym, że Orlando Bloom jest także producentem tego filmu. A sam, jako aktor w tym filmie, bardzo mi się podoba, gdyż gra tutaj zwykłego chłopaka, nie żadnego herosa - Łamacza Niewieścich Serc ;)

P.S. No, dooobra! Zrobię odnośnik w innym wątku! :P

Anonymous - Śro 25 Lip, 2007 15:51

jak dla mnie nadal numero uno jest mleczarz z Calcium Kida :D
Harry_the_Cat - Sob 28 Lip, 2007 21:45

Nie znam Calcium Kida... :(
Anonymous - Sob 28 Lip, 2007 23:53

BNlad !!!!!
fja podruzruce Caity, tyo Ci pruzekaze (vmoimv rulrubniobntyvm vmotywevm sa Chlopcty z kapliczki" - :rotfl:

praedzio - Nie 29 Lip, 2007 12:31

Aine, uwielbiam twoją klawiaturę... :rotfl: Zaczyna mi sprawiać frajdę odszyfrowywanie twoich postów...
Co do Calcium Kida - rozejrzę się, skoro mówisz, że fajny. :-D

Anonymous - Nie 29 Lip, 2007 13:43

Wiesz, tyo zależty fjaki ghruvmoru sie lrubni.
TYo fjesty ghruvmoru abnghielski w cztystyefj posytaci, a Orulabnfdo tyo bnie zadebn Macho, a zwtykla safjabndrula i łavmagha - ot cos zrupełbnie pruzeciwbnegho bniz tyo, co do tyefj poruty ghruał :D
W zasadzie fjilvm fjesty fjedbntyvm wielkivm pastyiszem - tyaka vmalurtykla ruwagha - dobnruze jfesty paytruzeć bna durrughi plabn, bno tyavm się dziefje więcefj :D
W dodatykur styosrubnkowo bniedruoghi :D

Anonymous - Nie 29 Lip, 2007 13:45

P.S. Klawiatyrurua do bnabni, kovmpurtyeur do wtywalebnia.
Btyle do wtyorukru - we wytporrek powibnbnavm fjruz vmiec wsztystyko ok, o ile sobnie poruadze...

praedzio - Nie 29 Lip, 2007 13:52

Faktycznie, zerknęłam na Allegro - i rzeczywiście niedrogi!
P.S. A wypróbowałaś klawiaturę na innym kompie?

Anonymous - Nie 29 Lip, 2007 15:35

BNie bnede vmrusiala.
Zdectydowalamv sie bna krupbno bnowegho. TYo wsztystyko fjesty dosc skovmplikowabne - bnobn styop awaruie (w pewbntyvm vmovmebncie pruzestyalavm licztyc), bnie urfjavm mojemru kovmpowi - a to fjesty podstawa, bnty tyruztyvmac jakies dane na nim.

praedzio - Nie 29 Lip, 2007 15:41

Kończąc offtopowy temacik ;) trzymam kciuki i mam nadzieję, że - od wtorku, tak? - sytuacja ci się diametralnie zmieni na lepsze i nie będziemy się głowić, co właściwie napisałaś (w Colinowym wątku taki post się trafił - do tej pory nie mogę go rozgryźć :mrgreen: ). A ja zaraz lecę do kumpeli instalować jej Windowsa... :P
Anonymous - Nie 29 Lip, 2007 21:02

zostyabne fjrutyruo po ghodzibnarcgh w rpuacty, tyo wyedytuje...
snowdrop - Śro 10 Paź, 2007 13:53

Proszę, proszę Aniston i Bloom

http://zyciegwiazd.onet.p...mem,plotki.html

:banan:

Harry_the_Cat - Nie 27 Sty, 2008 17:10

W empiku jest Calcium Kid za 24.99 ;)
Anonymous - Nie 27 Sty, 2008 17:54

polecam - to jedna z lepszych komedii jakie widziałam :D
A ja mam do oddania w dobre (lub złe) rece kalendarz z Lovelasem (tzn kalendarz stary z 2007 r.) 12 zdjec do oddania. Ktora chce?

Calipso - Nie 28 Wrz, 2008 20:30

Ale stary temat odświeżam :roll:
wczoraj usłyszałam w radio,że Orlando :
głośno chrapie;
jest bardzo skapy;
nosi wstrętne stringi....facet w stringach jest bleee :obrzydzenie:
Aine,ale sobie poczytałam
AineNiRigani napisał/a:
BNie bnede vmrusiala.
Zdectydowalamv sie bna krupbno bnowegho. TYo wsztystyko fjesty dosc skovmplikowabne - bnobn styop awaruie (w pewbntyvm vmovmebncie pruzestyalavm licztyc), bnie urfjavm mojemru kovmpowi - a to fjesty podstawa, bnty tyruztyvmac jakies dane na nim.

to zrozumiałam,nad resztą posiedzę później :wink:

Gunia - Nie 28 Wrz, 2008 20:41

A ja go wreszcie zdołałam polubić. ;) "Elizabethtown" jest świetne!
Anaru - Nie 28 Wrz, 2008 20:41

Calipso napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:
BNie bnede vmrusiala.

to zrozumiałam,nad resztą posiedzę później :wink:

:shock: ????
Aine, pisałaś pod wpływem jakichś procentów? :mrgreen: Ja takie smsy do ludzi pisze jak coś bardziej chlapnę, wypominają mi to potem niektórzy... :rumieniec:
Czy komp Ci tak sam pisał? :wink:

Edit - już wiem, że komp, bo się cofnęłam i poczytałam. Spokojnie da się to czytać między literkami :mrgreen:

Calipso - Nie 28 Wrz, 2008 20:49

OOOO ruszyłam temat :mrgreen: :mrgreen:
Dla mnie jedyna jego postać to Legolas :slina: taki słodki,piekny i zwinny :serduszkate:
Anaru napisał/a:
Ja takie smsy do ludzi pisze jak coś bardziej chlapnę, wypominają mi to potem niektórzy...

jakbym cuś napsuła,to walcie jak w dym,bo właśnie siorbię piwko :-D

Agn - Nie 28 Wrz, 2008 21:02

Calipso napisał/a:
nosi wstrętne stringi....facet w stringach jest bleee :obrzydzenie:

Tak to jest jak się nos pcha w czyjąś bieliznę - dowiaduje się człowiek rzeczy, których nie chciałby wiedzieć. :P

Harry_the_Cat - Nie 28 Wrz, 2008 21:06

zgadzam się z przedmówczynią...