To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

laura - Czw 22 Lut, 2007 14:17

Niestety to byla moja wina-nastawilam na program nr 4,czyli polsat.To byl odcinek 8,tytul chyba "Bugs"
Deanariell - Czw 22 Lut, 2007 14:47

Aaaaa... no cóż... zdarza się... A jeśli chodzi o "Bugs", to ma on opinię najgłupszego w serii, więc aż tak wiele nie straciłaś (chociaż była tam chyba scena z Deanem zachwycającym się luksusami prysznica :lol: ). Generalnie - akcja toczy się na budowie ekskluzywnego osiedla domków jednorodzinnych. Najpierw ginie w biały dzień robotnik i nikt nie potrafi powiedzieć dlaczego (wpadł do takiej jednej dziury i oblazły go robale, a później gdzieś sobie zniknęły...). Oczywiście pojawiają się na miejscu chłopcy W. i starają się rozwikłać zagadkę. Kolejną ofiarą jest kobieta - pracująca jako pośredniczka nieruchomości. Ginie w jednym z gotowych już domów (pająki ją obłażą...). Chłopcy podejrzewają syna właściciela tego całego przedsięwzięcia, ponieważ uwielbia on różne owady - ale okazuje się, że problem tkwi gdzie indziej... Nad tym terenem ciąży bowiem klątwa Indian, których plemię zostało tam wymordowane w dawnych czasach. Klątwa działa raz do roku o określonej porze - póki nie było tam białych, nikt nie ginął, ale właśnie pech chciał, że zaczęto budować to osiedle - więc klątwa ma wreszcie na kim działać. Chłopcy próbują namówić rodzinę właściciela do opuszczenia terenu przed nocą, ale oczywiście się to nie udaje, bo kto by w takie bzdury uwierzył? :mrgreen: Nadchodzi ostatnia noc działania klątwy... Sam i Dean zostają z tą rodziną w ich domu... ze wszystkich stron nadciągają chmary owadów, które starają się wszelkimi sposobami dostać do środka... W końcu Dean załatwia je jedną puszką "muchozolu" :razz: Prawie... bo jest ich bardzo dużo... z pomocą przychodzi świt, który następuje tak szybko, jak za pstryknięciem włącznika światła... :twisted: I wszyscy są uratowani... Gdyby nie sympatia do głównych bohaterów, to chyba podarowałabym sobie ten odcinek... ale ja twarda jestem :) Poza tym było tam w sumie kilka ciekawych wymian zdań między chłopakami, ale myślę, że wystarczyłoby, żebyś sobie przeczytała napisy do tego odcinka: http://napisy.org/Szukaj/Supernatural/Strona/3/

No... a teraz już będzie tylko lepiej z odcinka na odcinek - w następnym chyba bracia wracają do starego domu - dla Deana będą to trudne chwile... :)

laura - Czw 22 Lut, 2007 14:56

Wielkie dzieki :kwiatek: .Teraz wiem,ze nie powinam sie tak zamartwiac z powodu przeoczenia tego odcinka :grin:
Deanariell - Czw 22 Lut, 2007 14:58

Ale następnych pilnuj, bo akcja będzie nabierać tempa :wink: ...aż do powalającego finału I serii... wow! Czekają Cię niezłe emocje :mrgreen:
Admete - Czw 22 Lut, 2007 16:26

O tak 9 odcinek to początek serii doskonałych epizodów. Chyba twórcy serialu w końcu doszli do tego, co tak naprawdę ma byc motywem przewodnim całości. Powrót do dawnego domu, moment gdy zrozpaczony Dean nagrywa się na poczte głosową ojca...I dwa spotkania - jedno o którym bracia wiedzieć nie będą i drugie bardzo dramatyczne. No i jaka tam Missouri jest cudna :-)
No i znów spoilery znalazłam, nie darmo nazywaja mnie Królową spoilerów :twisted:

Wiemy już,że dwa końcowe odcinki mają tytuł, który można przetłumaczyć jako "Rozpętało się piekło" ( nie pamiętam dokładnego tytułu angielskiego ), natomiast 20 będzie się nazywał: "What is and what should be" - i będzie tam rzeczywistość alternatywna, w której bracia będą żyli zwyczajnym życiem - nie mogę się doczekać! Tu jest spoiler na dole. Czyli już namy tytuły wszystkich odcinków - Road Kill ( pojawi się tam Patricia Helfer z BSG jako kobieta, która noca szuka zaginionego na drodze męża ), Heart ( ten z wilkołakiem ), Hollywood Babylon ( nawiedzony plan zdjęciowy ), Folsom Blues ( w więzieniu ;-) i z agentem Henricksonem ), What is and what should, no i ten końcowy, dwuczęściowy.

Dean is attacked by a Djinn, which warps his reality when it touches him. He wakes in a Lawrence, Kansas apartment next to a woman named Carmen. When he calls Sam to report, the exasperated little brother accuses Dean of drunk-dialing him (hearing 'gin' instead of 'djinn') and tells him to sleep it off. After hanging up on him, Sam returns to his research books - which include a law school textbook. Dean gets a taste of a normal life. While all is not rosy - in this warped reality, Sam's in school and the brothers do not get along - Dean is speechless when he's able to see his mother alive and well, and living in his childhood home. Struggling to find out what happened, Dean turns to Carmen, a nurse he apparently lives with and loves, and who knows this new Dean better than he knows himself. But while relaxing on his couch, Dean spots a woman with her throat cut, who looks very familiar

Deanariell - Czw 22 Lut, 2007 19:25

O Królowo Spoilerów :thud: Nie mogę się doczekać :mrgreen:
Admete - Czw 22 Lut, 2007 20:35

Widzę, że należysz do mojej spoilerowej świty. Małej wiary Ci, którzy spoilerów się obawiają ;-) I teraz to napiszę:

Zamówiłąm juz dvd z I sezonem!!!

Deanariell - Pią 23 Lut, 2007 13:19

Super :) zanim ja zamówię, to może u Ciebie obejrzymy te dodatki?

Admete napisał/a:
Małej wiary Ci, którzy spoilerów się obawiają

Być może to my grzeszymy spoilerując, ale ja tak miałam od dziecka - znajomość zakończenia książki jedynie podsycała moją ciekawość dowiedzenia się jak do takiego finału doszło :razz: Z filmami mam podobnie - może nie chcę od razu znać zakończenia, ale informacje o tym, co mnie czeka, drobne odsłony fragmentów całości, tylko pobudzają moją wyobraźnię do pracy... Zresztą... nawet gdyby mi ktoś opowiedział wcześniej całą fabułę, jeśli film mnie pociąga obejrzę go i tak z równą przyjemnością... a poza tym... z wiekiem coraz gorzej znoszę niespodzianki - wolę więc wiedzieć rożne rzeczy wcześniej :wink:

Admete - Pią 23 Lut, 2007 14:48

Spoilery w żadnym stopniu nie psują mi oglądania filmów czy seriali. Lubię wiedzieć wczesniej, mniej się denerwuję, a na dodatek mogę sobie wczesniej snuć teorie na podstawie tego, co przeczytam.
Deanariell - Pią 23 Lut, 2007 14:55

O to, to, to... W końcu cała rozrywka na tym właśnie polega :D
Narya - Pią 23 Lut, 2007 20:30

Admete napisał/a:
Spoilery w żadnym stopniu nie psują mi oglądania filmów czy seriali. Lubię wiedzieć wczesniej, mniej się denerwuję, a na dodatek mogę sobie wczesniej snuć teorie na podstawie tego, co przeczytam.

Mam tak samo. Wtedy z większym zainteresowaniem zasiadam przed telewizor, bo jestem ciekawa, jak to będzie wyglądało :mrgreen:
Co do Twoich pierwszych wrażeń po Asylum, to rozumiem Cię doskonale. Serial ogólnie może dobrze nastraszyć, szczególnie przy odpowiednich warunkach. Ja przeżyłam chwile grozy oglądając odcinek o Krwawej Mary. Byłam sama w domu, pogaszone wszystkie światła i było dobrze po północy. Potem bałam się iść do łazienki, bo mam tam duże lustro. Teraz się z tego śmieję, ale wtedy wcale do śmiechu mi nie było :roll:

Admete - Pią 23 Lut, 2007 20:35

Naryo tez oglądałam Bloody Mary w taki sposób - późno wieczorem i sama, Asylum też. Troche dziwnie się potem czułam ;-) W Asylum pojawia się watek wzajemnej zależności brata - ten psychiatra od razu podpuszcza Sama, żeby opowiadał o swoim bracie ;-) Scarecrow jest genialnym odcinkiem, no i Mag się tam pojawia.
Narya - Pią 23 Lut, 2007 20:42

A to co Sam mówił do Deana... Ciekawe ile w tym było jego prawdziwych odczuć. Oczywiście potem zaprzeczał wszystkiemu, ale możliwe, że ten psychiatra wyzwolił jego dotychczas tajone emocje. Żal mi było Deana w tej scenie.
Admete - Pią 23 Lut, 2007 20:45

Całkiem sporo było tam samowych odczuć - oczywiście przesadzonych pod wpływem tego ducha, ale jednak. Przekonasz się o tym podczas oglądania ocinka 11. Uwielbiam ten odcinek. Siłą woli powstrzymuję się przed obejrzeniem jakiegos Spn'a ;-) Tęsknię, ale obiecałam sobie, ze obejrzę już z mojego nowego, ślicznego dvd, które zamówiłam :-)
Narya - Pią 23 Lut, 2007 21:13

Oj Admete, po co się powstrzymywać. Tłumisz w sobie emocje i jeszcze Ci się wrzody żołądka porobią :wink: Zachcianki trzeba zaspokajać :mrgreen: A to DVD to rzeczywiście fajowa rzecz...
Deanariell - Sob 24 Lut, 2007 23:26

Hehehehehe... dokładnie :D W końcu się złamałyśmy i obejrzałyśmy ostatni odcinek pierwszej serii na dobranoc :wink: "Diabelska pułapka" - świetny jest! Angst w najlepszym wydaniu :mrgreen:
Narya - Nie 25 Lut, 2007 15:52

Życzę jak najwięcej tak owocnych "złamań" :wink: A ja wciąż cierpię na brak 11 odcinka :neutral: Ale cóż - czekam, choć może nie cierpliwie...
Admete - Wto 27 Lut, 2007 19:20

Naryo no i co z tym 11 odcinkiem? Ja dziś dostałam moje dvd :-) Bedzie rpzez weekend oglądanie dodatków, które oczywiśice sa bez napisów - u nas to zawsze cos źle zrobią. Będziemy się wsłuchiwać.
Narya - Śro 28 Lut, 2007 19:46

Admete nie dobijaj leżącego :cry2: Od kilku dni jestem poza domem i kompik odpoczywa... Jeszcze trochę poczekam, ale podzielę się wrażeniami, jak już mi się uda zobaczyć. Gratuluję DVD!!! Dacie radę z dodatkami :grin:
Deanariell - Śro 28 Lut, 2007 19:48

Jasne, że damy radę :D
Deanariell - Czw 01 Mar, 2007 14:40

Dziś są urodziny Jensen'a Ackles'a - 1 marca - ciekawe czy imprezkę robi? I czy będzie huczna :party: 29 lat... piękny wiek, bo jeszcze przed trzydziestką :razz: No to Happy Birthday Dean :mrgreen:
Admete - Czw 01 Mar, 2007 15:34

To ja się też dołączę - wszystkiego najlepszego :-)
Deanariell - Pią 02 Mar, 2007 15:06

Ciekawe jak się czuje dzień po imprezie? :P Skacowany pewnie :mrgreen:
Admete - Czw 08 Mar, 2007 20:33

A tu fotki z nadchodzącego odcinka - Dzięki Bogu to już za tydzień :-D Tricia Helfer czyli Number 6 z BSG wygląda dziwnie w ciemnych włosach ;-)

http://supernatural.tv/ga...kill/index.html

Deanariell - Pią 09 Mar, 2007 16:17

Ona jest i tak taka ładna, że jej chyba żaden kolor włosów nie zaszkodzi ;) Oczywiście jako blondyna ma największy sex-power :P Też już zaczynam dni odliczać... Niestety później znowu przerwa :(