To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Kolekcja Jane Austen

Gosia - Nie 18 Cze, 2006 23:05

Kupiłam dzis 3 pierwsze odcinki Dumy i Uprzedzenia w jednym opakowaniu za 12 zl. Wydanie Epelpol, bez gazety, czyzby taka wersje tez ta firma wypuscila ?
Gunia - Pon 19 Cze, 2006 00:22

Gosiu! :shock: A (jeśli można wiedzieć) gdzie to kupiłaś? I czy to jest DVD, czy VCD?
bezpaznokcianka - Pon 19 Cze, 2006 09:58

no właśnie!!! gdzie to gdzie????? i dlaczego tylko 3 pierwsze??????co z resztą?
Gosia - Pon 19 Cze, 2006 10:52

Reszta ma byc pozniej. Kupilam przy Metrze Warszawskim a swiadkami byly tez inne dziewczyny :D Wersja VCD niestety ...
I na okladce napisane: Kolekcja Jane Austen.

bezpaznokcianka - Pon 19 Cze, 2006 13:05

no taaak. Wszystko w Warszawie. A ja w moim Radzionkowie jak poszłam do kiosku się pytać o "Przyjaciłókę" z Dumą i uprzedzeniem to mi powiedzieli że dopiero czwartek piątek będzie... nowa "Przyjacióła"... a o DiU to nawet nie słyszała kobieta
Mag - Pon 19 Cze, 2006 20:15

Ciekawe co w moim grajdołku rzucą -jak znam życie to "p" u mnie będzie z parasolkami- bo się pogoda zaczęła :roll:
bezpaznokcianka - Pon 19 Cze, 2006 21:47

a kolekcji Jane Austen na oczy nie widziałam.. to znaczy na żywo nie widziałam. Choć w sumie miałam okazję niejedną bo koło Empiku sie przechodziło... ale jakoś... BTW jakie są okładki? Głównie mi chodzi o DiU :D
Aragonte - Wto 20 Cze, 2006 22:23

Gosia napisał/a:
Kupiłam dzis 3 pierwsze odcinki Dumy i Uprzedzenia w jednym opakowaniu za 12 zl. Wydanie Epelpol, bez gazety, czyzby taka wersje tez ta firma wypuscila ?

Gosiu, bez gazety to chyba tylko dletego, że w tym miejscu żadnego filmu z gazetą się nie uświadczy :wink:

I jaka jakość tego VCD?

Gosia - Wto 20 Cze, 2006 22:36

Przypuszczam ze to ta sama wersja co w w Przyjaciolce, bo sa trzy odcinki.
jest lektor bez napisow niestety.
ale jakosc niezla :D

P.S. Ładny masz avatarek, dawno Ci mialam powiedziec :D

Aragonte - Śro 21 Cze, 2006 15:16

No, szkoda, że bez napisów, ale fajnie, że w ogóle puścili.
Hmm, może by tak dla mamy kupić? tzn. zawieźć do rodziców, żeby była tam zapasowa kopia? W końcu czasem tam jeżdżę :wink:

P.S. Dzięki, Gosiu :grin: