To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Admete - Śro 14 Mar, 2007 20:22

Wiem, że 18 - 15 też już mam :-) Amerykance to maja dobrze. I też mam ochote na powtórki, ale wciągnął mnie nowy - Medium :-)
Miłosz - obejrzałam 18 odcinek Chirurgów - ale sie porobiło. Jeśli chcesz spoilery, to pisz na priva.
Ja tak sama ze sobą tu gadam ( wiadomo serialomaniaczka ) - właśnie obejrzałam dwa ostatnie odcinki Medium z II serii. wiecej nie mam dostepnych. Szkoda...Może za jakiś czas coś się trafi ;-) Serial naprawdę mi się podoba - ciekawe postacie, bardzo dobre dialogi ( zwłaszcza mąż Allison - Joe ma rewelacyjne kwestie ) i dbałość o szczegóły. Jest trochę rzeczy niepokojących ( w końcu to serial o jasnowidzącej ), ale też sporo humoru. Udało się w medium pokazać bardzo ładnie miłość małżeńską i rodzicielską. Świetnie wypadły na tle dorosłych aktorów dwie dziewczynki w rolach córek Allison - jestem fanką Bridget :-)

Marija - Nie 18 Mar, 2007 19:21

"Uwaga-facetów" sobie obejrzałam na TVN Style, wytrzymałam jakieś 15 minut i to tylko dlatego, że nie chciało mi się ruszyć z miejsca (załamka po skoku Małysza :cry: ). I oświadczam, że nie będę tego oglądać, bo tematyka mnie nie pociąga: kto z kim i kiedy :shock: . Normalnie się nudzę i żenuję w trakcie oglądania. "Seksowi (seksu?) w wielkim mieście" do pięt niestety nie dorasta, a pora emisji (niedzielne popołudnie) też nie ten tego :? ??: . Ale marudzę dzisiaj :roll: :kwiatek: .
miłosz - Pon 19 Mar, 2007 14:11

Admett - słonko w ten czwartek ma być 19 odcinek GA -0 to moze poczekam na oba i mie trzasniesz... ;) ? Porobiło sie to widzę - oni qrtka to znowu spaprza i tak będa wałkonić aż do , daj Boże, szczęśliwego końca Der&dMer (jak w przypadku Douga and Carol w ER).
"Uwga faceci" to poprostu nieudany serial albo ja juz jestem za stara i robię się cyniczna jak Admett :rotfl: choć ona zgoła mlodsza ode mnie. Zgoła :thud: :rotfl: :serce:

Admete - Pon 19 Mar, 2007 14:47

Nie ma sprawy Miłosz :-) Nie jeestem pewna czy mam ochotę oglądać jak się pewien wątek rozwinie, bo strasznie zamotali.
Trzykrotka - Pon 19 Mar, 2007 15:06

Marija napisał/a:
"Uwaga-facetów" sobie obejrzałam na TVN Style, wytrzymałam jakieś 15 minut i to tylko dlatego, że nie chciało mi się ruszyć z miejsca (załamka po skoku Małysza :cry: ). I oświadczam, że nie będę tego oglądać, bo tematyka mnie nie pociąga: kto z kim i kiedy :shock: . Normalnie się nudzę i żenuję w trakcie oglądania. "Seksowi (seksu?) w wielkim mieście" do pięt niestety nie dorasta, a pora emisji (niedzielne popołudnie) też nie ten tego :? ??: . Ale marudzę dzisiaj :roll: :kwiatek: .

No niestety, muszę sie z Tobą zgodzić. Lepiej się zapowiadało, niż jest.
Za to odcinek pierwszy serii drugiej Rancza był bardzo pierwsza klasa.

Admete - Nie 15 Kwi, 2007 20:41

Oglądam właśnie Ranczo i zwijam się ze śmiechu. ten serial rewelacyjnie podpatruje i pokazuje w krzywym zwierciadle prowincjonalną Polskę. Właśnie jest wizyta biskupa. Normalnie jak na tej wsi, gdzie pracuję :rotfl:
Trzykrotka - Śro 18 Kwi, 2007 16:24

Ja przy biskupie umierałam ze śmiechu. Te wysiłki, żeby go nie rozpoznawać! A równocześnie piosenki wyśpiewywane rządkiem przed szkołą i zbieranie papierków wzdłuż ulicy i Michałowa z wystawnymi obiadkami!
No i Pieczka sie już pojawił. Leona Niemcvzyka on nie zastąpi, ale pewnie wniesie swoją własną jakość.

Admete - Śro 18 Kwi, 2007 17:57

Trzykrotko ja od czasu do czasu przerabiam te wierszyki, chóry, zbieranie papierków, transparenty i malowanie trawy ;-)
Agn - Wto 24 Kwi, 2007 17:49

*w pokoiku zjawia się radosny tatusiek* Lllludu! No wiemc... nie mam jak obejrzeć Prison break w telepudle, bo kiedy to leci, to ja jeszcze w pracy siedzę. :? A ponieważ ciekawość mnie zżerała... no to zakupiłam sobie pierwsze cztery odcinki, coby zaspokoić ciekawość. No i teraz żałuję................................... KUCHNIA, ŻAŁUJĘ, ŻE KUPIŁAM TYLKO TE 4 ODCINKI, BO MNIE CIEKAWOŚĆ ZŻERA, CO DALEJ!!! Szszszlaaaag... Bardzo bym kciała wiedzieć, jak wygląda cały szczwany plan Michaela. Jak ktoś wie, to niech mi nie mówi. Kupię dalszy ciąg, to sobie zobaczę. :mrgreen:
No dobra, ok, momentami serialek troszkę przekombinowany (no żeby się z uporem maniaka tak starać o śrubkę i przyszorować ją podłogowo, tylko po to, by potem móc odkręcić KOLEJNĄ śrubkę... *ściana*). Niemniej ogląda się to znakomicie.
PS Tak, Wentworth ma ładne oczki. Co prawda wielka szkoda, że nie tańczy i nie jest Hindusem, ale nikt nie jest doskonały. [ZAMKNIJ SIĘ, AGN!!!]

Admete - Wto 24 Kwi, 2007 19:12

Agn PB to w serialach sensacyjnych piszemy - zajrzyj ;-) Druga seria mniej mi sie podobała.
Agn - Wto 24 Kwi, 2007 19:56

Wiem. Wpisałam jednak pierwsze wrażenia tutaj, jako że uznaję serial za fajny. A że zobaczyłam... Dalej będę się udzielać we właściwym wątku. :mrgreen:
BeeMeR - Czw 26 Kwi, 2007 10:28

Agn napisał/a:
PS Tak, Wentworth ma ładne oczki. Co prawda wielka szkoda, że nie tańczy i nie jest Hindusem, ale nikt nie jest doskonały. [ZAMKNIJ SIĘ, AGN!!!]

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ale z odcinkami też tak miałam - jak zaczęłam, to nie mogłam skończyć - MUSIAŁAM się dowiedzieć co dalej :mrgreen:

Agn - Pią 27 Kwi, 2007 22:05

Basiu, zupełnie nie wiem, co cię tak rozbawiło. :mrgreen:

Jak sobie pomyślę, że w domku czeka na mnie I i II seria to... .................. :mrgreen:

Caitriona - Pią 27 Kwi, 2007 23:38

A ja właśnie zakończyłam przygodę z II serią - matko, III też muszę zobaczyć!! Czegoś takiego się nie spodziewałam...
Admete - Sob 28 Kwi, 2007 00:32

A ja się przy PB zatrzymałam przy 17 II serii odcinku i dalej ni hu hu ;-) Nie mogę wrócić - zaczęłam w tym czasie oglądać dr Housa i Criminal Minds ( oba seriale polecam ).
praedzio - Sob 28 Kwi, 2007 11:54

A ja zaczęłam oglądać nowy serial TV Fox (tej od PB) pt. "Drive". Serial traktuje o nielegalnym wyścigu samochodowym przez całe Stany. Jego uczestnicy zostali do niego zwerbowani w przeróżny sposób - najczęstszym haczykiem było coś, na czym im zależało, np. głównemu bohaterowi porwano żonę, i ten, żeby ją odzyskać, musi wygrac ten wyścig. Pomysł na serial całkiem fajny, akcja kręci się żywo z zaskakującymi niekiedy zawijasami... Jest tylko jeden szczegół. Po emisji czterech odcinków TV Fox zawiesiła produkcję tegoż serialu!!! :cry2: :cry2: :cry2: Ponoć zbyt mała oglądalność! A ja tak bardzo chcę wiedzieć, co będzie działo się dalej!! :evil: :wsciekla: :bejsbol:
Vasco - Nie 29 Kwi, 2007 01:03

> Skąd: Puszcza Knyszyńska

Knyszyn? Mońki?

praedzio - Nie 29 Kwi, 2007 08:04

Ok. 40 km na wschód od Białegostoku...
Anonymous - Nie 29 Kwi, 2007 19:07

Oj to pieknie mieszkasz. Obok mojej Wyżyny Krakowsko- Częstochowskiech te tereny są najpiękniejsze jakie znam. A jesli chodzi o czystość i smak potraw - nigdzie lepszych nie jadłam.
Praedzio, ja się nie dziwię, że z ciebie taka Robinhooda jest :D

praedzio - Nie 29 Kwi, 2007 19:13

No i wszystko jasne! :razz: Nie ty pierwsza mi to mówisz... :mrgreen:
Admete - Sob 05 Maj, 2007 21:40

Własnie obejrzałam ostatnie dwa odcinki GA z 3 sezonu. Były one jednocześnie pilotem nowego serialu Private Practice. Mają zamiar zrobić spin off Chirurgów, z Kate Walsh czyli Addison w roli głównej. Powiem wam, że zapowiada sie intrygująco. Wśród pbsady dla każdego cos miłeg- - jest na przykład Joe ze Skrzydeł ( pamiętacie jeszcze? :-) ) i agent wredny Kellerman z PB ( on jest rewelacyjny w takiej troche komediowej konwencji, już lubie jego postac - gra pediatrę ).
Matylda - Nie 06 Maj, 2007 08:39

A ja wczoraj obejrzałam sobie film Sylwia z Gwyneth ( którą uwielbiam)
Film ten opowiada o życiu dorosłym ( głównie małżeństwie) poetki Sylwi Plath z poetą Tedem
Hughesem
Film bardzo dobrze zrobiony. Świetnie zdjęcia oddające stan psychiczny bohaterki i choć kończy się tragicznie przyjemnie się go ogląda
Gwyneth zagrała w tym filmie z własną mamusią

Matylda - Nie 06 Maj, 2007 12:15

Ojej gdzie ja to wpisałam??? :sad:
przecinek - Nie 06 Maj, 2007 16:10

Ogladałam na HBO pierwszy odcinek nowego serialu "studio 60", zapowiada się całkiem ciekawie, opowiada o pracy przy produkcji programu telewizyjnego, a nazwiska aktorów w czołówce zwalają z nóg.
http://www.imdb.com/title/tt0485842/

Admete - Nie 06 Maj, 2007 17:12

Metthew Perry, no proszę...A ja własnie wpadłam na trop serialu o pewnym plotkarskim tabloidzie i jego pracownikach - Dirt. W glównej roli Courtney Cox.