To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - Rupert Penry-Jones

praedzio - Sob 06 Paź, 2007 08:00

Ooo... CZADOWY! :thud:
Alison - Sob 06 Paź, 2007 08:24

Wow, tylu Rupertów naraz, marzenie ściętej głowy :( :wink:
Admete - Sob 06 Paź, 2007 08:36

Widziałąm ten zwiastun :-) Podoba mi się. Jestem co prawda w serii 4, ale nadrobię zaległości :-D
praedzio - Sob 06 Paź, 2007 08:39

Heh, a ja po dwóch odcinkach serii 1... Postaram się również nadrobić zaległości... :hello:
bezpaznokcianka - Sob 06 Paź, 2007 10:08

no to ja jestem najbardziej do tyłu, bo ze Spooksów widziałam li i jedynie tylko ten trailer :D czy Rupert jest tam od początku?
Admete - Sob 06 Paź, 2007 10:21

Nie od poczatku, od 3 serii i świetnie wypada :-) Jak dla mnie lepiej niż Matthew Macfadyen, który wystepuje w dwóch pierwszych seriach.
trifle - Sob 06 Paź, 2007 12:36

Hej, a gdzie wy to oglądacie? Macie BBC one?
Caitriona - Sob 06 Paź, 2007 14:08

bezpaznokcianka napisał/a:
actually.. chodziło mi o ten klip - Rupert only

Dzięki wielkie ;) :)
Rupert wygląda swietnie i świetnie jest zrobiona ta reklamówka.

praedzio - Sob 06 Paź, 2007 15:01

trifle napisał/a:
Hej, a gdzie wy to oglądacie? Macie BBC one?
Niestety, nie... :roll: Co ja bym dała, żeby Spooks pooglądać w TV...
Gunia - Sob 06 Paź, 2007 17:55

Dopiero w tym klipie zauważyłam, jakie on ma ładne dłonie. Widziałyście? :serduszkate:
Alison - Sob 06 Paź, 2007 18:05

Gunia napisał/a:
Dopiero w tym klipie zauważyłam, jakie on ma ładne dłonie. Widziałyście? :serduszkate:

ZAWSZE zwracam uwagę na: głos, oczy i dłonie. Kolejność zależy od okoliczności :wink:

Gunia - Sob 06 Paź, 2007 18:10

Ja zwykle zwracam dużą uwagę na dłonie (uwielbiam długie i szczupłe palce, to jedyny powód, dla którego poszłam kiedyś na koncert pianistyczny ;) ), ale tym razem jakoś mi one umknęły przez pozostałe dwa punkty. :serduszkate:
Alison - Sob 06 Paź, 2007 18:36

Gunia napisał/a:
Ja zwykle zwracam dużą uwagę na dłonie (uwielbiam długie i szczupłe palce, to jedyny powód, dla którego poszłam kiedyś na koncert pianistyczny ;) ), ale tym razem jakoś mi one umknęły przez pozostałe dwa punkty. :serduszkate:

Muszę się tu pochwalić (jakby to była moja zasługa :wink: ) że mój syn ma przepiękne dłonie. Niestety (albo stety) nie odziedziczył ich po mnie :? Są wąskie, smukłe, ma długie palce i piękny kształt paznokci. Strasznie się wstydzi kiedy czasem biorę te jego łapki w łapki i mówię: Masz piękne dłonie... ale naprawdę takie dłonie to po prostu dzieło sztuki :wink: Żeby jeszcze w głowie miał tak pięknie poukładane :roll:

Gunia - Sob 06 Paź, 2007 18:43

Alison napisał/a:
Żeby jeszcze w głowie miał tak pięknie poukładane :roll:

Nie można mieć wszystkiego. ;) Ja się wyleczyłam ze swego pierwszego zakochania natychmiast, kiedy zobaczyłam, że mój obiekt westchnień ma krótkie i grube palce.

Alison - Sob 06 Paź, 2007 18:49

Gunia napisał/a:
Alison napisał/a:
Żeby jeszcze w głowie miał tak pięknie poukładane :roll:

Nie można mieć wszystkiego. ;) Ja się wyleczyłam ze swego pierwszego zakochania natychmiast, kiedy zobaczyłam, że mój obiekt westchnień ma krótkie i grube palce.

:rotfl: :rotfl: Śmieję się, ale Cię w pełni rozumiem. Pewnych rzeczy po prostu nie da się przeskoczyć :wink:

Gunia - Sob 06 Paź, 2007 18:51

No cóż. Taka już ze mnie romantyczna dusza, że bez arystokratycznych cech nie ma szans. :mrgreen:
Alison - Sob 06 Paź, 2007 18:57

Gunia napisał/a:
No cóż. Taka już ze mnie romantyczna dusza, że bez arystokratycznych cech nie ma szans. :mrgreen:

Żeby już tak tym romantyzmem nie szafować, to oczywiście nie obrażamy się kiedy w tych dłoniach spoczywa jakaś piękna posiadłość z równie pięknym parkiem :roll: , n-est ce pas? :wink:

Gunia - Sob 06 Paź, 2007 19:08

I do tego powóz albo dwa... Oczywiście. :roll:
Alison - Sob 06 Paź, 2007 20:01

Gunia napisał/a:
I do tego powóz albo dwa... Oczywiście. :roll:

Czwóreczka koni, to wszak niezbędne minimum, żeby się w ogóle z jakąś szybkością znośną przemieszczać :roll:

Anonymous - Sob 06 Paź, 2007 20:22

Gunia napisał/a:
Ja zwykle zwracam dużą uwagę na dłonie (uwielbiam długie i szczupłe palce)

A ja wręcz przeciwnie. Lubie krótkie, masywne dłonie z zaokrąglonymi paznokciami. Dokładnie takie jak ma Upiorek:

Akurat te dłonie mają papierosa za którym nie przepadam, ale same w sobie są dokładnie dokładniuśko takie jakie lubie najbardziej.
Nigdy nie pociągali mnie faceci o szczupłych kościstych dłoniach pianisty. czuję wręcz awersje.
Ale za to dużo większą uwagę zwracam na stopy i brwi - to moje dwa podstawowe fetysze :D
Dodam, że dłonie Ruperta ni mnie grzebią ni zieja.

Anonymous - Sob 06 Paź, 2007 20:32

U buuuu a ja się urodziłam bez paznokci i teraz mam brzydkie, i dłonie też mam małe, a paznokcie to wina oczywiście wina rodziców, matka natura, mnie nie wyposażyła przy urodzeniu a moi rodzice mi zanidbali. I kolejny atut jestem do tyłu :cry2:
Gunia - Sob 06 Paź, 2007 20:33

Aine, jesteś idealną wirtualną siostrą! Mamy tak rozbieżne gusta, że nam nie grozi spór o mężczyznę. :mrgreen:
Anonymous - Sob 06 Paź, 2007 20:58

Gumiśku - mam taka przyjaciółkę. Totalnie rozbieżne charaktery i gusta w każdej niemal dziedzinie życia. Dzieki temu zawsze wybierałyśmy sobie innych idoli (nawet jesli to byl jeden film, jeden zespol :D Ja - kapitana Jacka Sparrowa, ona - Lovelasa, ja - Boromira i Faramira, ona - Aragorna i lovelasa).
Nawet sweterek na urodziny wybieram na zasadzie przeciwieństw - biorę najbrzydszy i najokropniejszy. Wiem, ze będzie zachwycona :D
A znamy sie juz blisko 26 lat :D

Gunia - Sob 06 Paź, 2007 21:14

To ja się plasuję chyba gdzieś po środku, bo wybieram Jacka, Faramira i Aragorna. ;)
Alison - Sob 06 Paź, 2007 21:17

Gunia napisał/a:
To ja się plasuję chyba gdzieś po środku, bo wybieram Jacka, Faramira i Aragorna. ;)

To ja oczywiscie jestem margines społeczny, bo ja żadnego z nich nie wybieram :lol: