To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Muzyka - Muzyka

monika29.09 - Wto 30 Maj, 2006 12:59

Caitriona napisał/a:

Jak ja bylam w Dębkach to nonstop słuchałam soundtracku z filmu "Desperatki" :) Do tej pory mam tą kasetę i czasem sobie robie powtórkę z rozrywki :grin:

Caiti - Dębki rulez ;) Spędziłam tam piękne wakacje, 6 razy z rzędu (najdłużej 43 dni bez przerwy). Czekanie na plaży na wschód słońca, nocne kąpiele w morzu, nocne powroty plażą z Karwii, miłości, rozstania - ileż tam się spraw zadziało?
Pamiętam jaka byłam szczęśliwa, gdy stałam w kolejce po chleb dla naszej gromady - za samym Johnem Porterem, który też lubił tam bywać.

W zeszłym roku, w ramach podróży sentymentalnej, pokazałam Dębki naszym dzieciom. Ale to już nie były TE Dębki, może to i lepiej? Jeszcze by mi wciągnęły córkę? :)

pozdrawiam, monika

ps. od kilku dni słucham duetu Eros Ramazotti i Anastacia - zestawienie ryzykowne, ale okazało się bardzo wdzięczne.

m.

Caitriona - Wto 30 Maj, 2006 14:36

W Dębkach byłam tylko dwa razy, jeszcze w czasach liceum. Moja kumpela miała tam domek letniskowy. Cudnie tam było, czysto, fantastyczna plaża...Spędziłam tam jedna z lepszych wakacji ;) Teraz nie wiem jak tam wszystko wygląda, ale może kiedyś jeszcze się tam wybiorę.

Wracając do muzyki. Po głowie chodzi mi ostatnio Fort Minor:

http://www.mp4.com.pl/ind...kif&teksty=1105

monika29.09 - Wto 30 Maj, 2006 14:42

[quote="Caitriona"]W Dębkach byłam tylko dwa razy, jeszcze w czasach liceum. Moja kumpela miała tam domek letniskowy. Cudnie tam było, czysto, fantastyczna plaża...Spędziłam tam jedna z lepszych wakacji ;) Teraz nie wiem jak tam wszystko wygląda, ale może kiedyś jeszcze się tam wybiorę.

Caiti,
daruj to offtopicowanie, ale moja koleżanka też miała tam domek ;) Czy nie miała na imię Gośka?

m.

Caitriona - Wto 30 Maj, 2006 14:44

Offtopicowanie czasem dobra rzecz ;)
Moja koleżanka nazywała się Monika :) :)

Kolejna piosenka, która mnie 'śledzi' od jakiegoś czasu ;) :
http://youtube.com/watch?...a%20feat%20jean

monika29.09 - Czw 01 Cze, 2006 10:29

Caitriona napisał/a:

jeśli potrzebujesz tę piosenkę jako mp3 - mogę podesłać, pozdr. m.

Caitriona - Czw 01 Cze, 2006 14:29

monika29.09 napisał/a:
Caitriona napisał/a:

jeśli potrzebujesz tę piosenkę jako mp3 - mogę podesłać, pozdr. m.

Poproszę ładnie! :) ;) Dzięki!!

monika29.09 - Czw 01 Cze, 2006 14:52

[quote="Caitriona
jeśli potrzebujesz tę piosenkę jako mp3 - mogę podesłać, pozdr. m.[/quote]

Poproszę ładnie! :) ;) Dzięki!![/quote]

http://www.mkej87.yoyo.pl/szukaj.php

Niestety, nie mogę zamieścić linku bezpośrednio do piosenki (chyba jest jakaś blokada), ale jak wrzucisz w wyszukiwarkę słowo >shakira<, powinno się udać. Po lewej stronie kliknij w link, a potem już wiadomo ;)
Daj znać, czy zadziała.

pozdr. :)
m.

Caitriona - Czw 01 Cze, 2006 19:44

Moniko, dziękuję Ci serdecznie! Znalazłam, ściągnęłam i mogę sie już cieszyć tą piosenką w każdej chwili :)
Gitka - Pią 02 Cze, 2006 10:28

U2 myśli o nowej płycie
Najprawdopodobniej jeszcze tego lata U2 wejdzie do studia, by nagrać następcę wydanej dwa lata temu płyty "How To Dismantle An Atomic Bomb".
W wywiadzie udzielonym "The Guardian", wokalista grupy, Bono, powiedział, że jest w trakcie komponowania nowych utworów, które trafią na kolejny album irlandzkiej formacji.

"Mam mnóstwo piosenek, które powstały podczas lekcji gry na fortepianie. Nauczycielka mojego dziecka, Dawn, udzieliła mi kilku wskazówek. I za każdym razem, kiedy ona to robi, ja piszę nowy utwór. W przyszłym tygodniu, kiedy spotkam się z chłopakami z zespołu, zagram im swoje kawałki. Mam nadzieję, że uda mi się zmniejszyć ilość związanych z polityką oraz sprawami społecznymi i ponownie zatracić się w muzyce - takie mam właśnie plany na tegoroczne lato".
Nie podano jeszcze kiedy nowa płyta U2 miałaby się ukazać.
http://muzyka.onet.pl/10174,1333214,newsy.html

monika29.09 - Pią 02 Cze, 2006 16:04

W niedzielę, w ramach festiwalu w Opolu - koncert piosenek Marka Grechuty:

http://ww6.tvp.pl/6655,20060517343504.strona

wśród wykonawców choćby Grzegorz Turnau.

m.

migotka - Pią 02 Cze, 2006 16:58

wiem;) i polecam również;)
Diana - Pią 02 Cze, 2006 20:13

Jak dla mnie to pierwowzór jest nie do pobicia. Ale może te nowe wersje będą ciekawe?
Kaziuta - Pią 02 Cze, 2006 22:37

Obejrzę napewno, chyba, że jakis kataklizm.
Grechutę kocham od lat miłościa bezganiczną.

Gosia - Pią 02 Cze, 2006 22:40

Mialam szczescie byc na jego koncercie w malym pomieszczeniu na Uniwersytecie Warszawskim. To bylo jeszcze w czasie studiow.
Te piosenki zawsze robily na mnie wrazenie.

Panna_Marta - Pią 02 Cze, 2006 23:06

Ja również przepadam za twórczością Marka Grechuty i odliczam dni do niedzielnego koncertu. Zapewne niedoścignionym ideałem (jako tradycjonalistce) pozostaną dla mnie pierwotne wykonania, lecz jestem niezmiernie ciekawa kilku występów - choćby Anni Marii Jopek, Krzysztofa Kiljańskiego, Grzegorza Turnaua i Kuby Badacha. Miejmy nadzieję, że nie sprofanują tych niezwykłych utwórów.
Kaziuta - Pią 02 Cze, 2006 23:19

Lista wykonwaców wskazuje na to, że o żadnej profanacji nie może być mowy.
Agn - Sob 03 Cze, 2006 21:25

Anna Maria Jopek? *zainteresowanie* Hmmm... brzmi ciekawie :)
Caitriona - Nie 04 Cze, 2006 10:37

Agn, któż jest na twoim avatarku? Jestem ciekawa, sorki... ;)
Diana - Nie 04 Cze, 2006 10:39

Oglądałam wczoraj opolski koncert "Premier". Jakbym już miała wybierać, to chyba najbardziej podobała mi się propozycja Budki Suflera- piosenka miała fajną melodię, z lekka jakby "orientalną". A Krzysiu C. nie musi się silić na nie wiadomo co, bo po prostu śpiewa swoje. To mi się w tym najbardziej podobało. Ale to jeszcze miesiąc głosowania został i kilka piosenek może jakoś się jeszcze spodobać.
ps. Kocham Waldemara Malickiego! :grin:

monika29.09 - Nie 04 Cze, 2006 11:13

Kaziuta napisał/a:
Obejrzę napewno, chyba, że jakis kataklizm.
Grechutę kocham od lat miłościa bezganiczną.

Grzegorz Turnau zamierza nagrać płytę z piosenkami Marka Grechuty we własnej aranżacji. Ma to być hołd złożony wybitnemu pieśniarzowi, który w ubiegłym roku skończył 60 lat, a w przyszłym obchodzić będzie 40-lecie pracy artystycznej. Zanim Turnau rozpocznie sesję nagraniową, przedstawi kilka piosenek Grechuty na koncercie w Teatrze Muzycznym 6 czerwca

więcej:

http://miasta.gazeta.pl/w...61,3354150.html

mimo chwilowego braku kasy i czasu - chyba jednak podejmę próby dostania się na koncert.

pozdr.
m.

Agn - Nie 04 Cze, 2006 12:59

Caitriona napisał/a:

Raine Maida, wokalista zespołu Our Lady Peace.
To jest ten sam pan, co poprzednio, tylko tym razem wykorzystałam własnoklawiaturnie zrobionego capsa z teledysku. :mrgreen:

monika29.09 napisał/a:
Grzegorz Turnau zamierza nagrać płytę z piosenkami Marka Grechuty we własnej aranżacji. Ma to być hołd złożony wybitnemu pieśniarzowi, który w ubiegłym roku skończył 60 lat, a w przyszłym obchodzić będzie 40-lecie pracy artystycznej. Zanim Turnau rozpocznie sesję nagraniową, przedstawi kilka piosenek Grechuty na koncercie w Teatrze Muzycznym 6 czerwca

POWAŻNIE?! Oooo, tę płytkę na pewno kupię!

migotka - Nie 04 Cze, 2006 13:14

POSZUKUJĘ
Mary J. Blige And U2 - One !!!!

ALE LINK NIECH DZIAŁA, BO ZNAJDUJE STRONY GDZIE NIE DZIAŁAJĄ NIESTETY

Agn - Nie 04 Cze, 2006 13:40

Migotko, ja to posiadam w charakterze empetrojki. Przeslac ci na emilke?
Caitriona - Nie 04 Cze, 2006 15:24

Agn napisał/a:
Caitriona napisał/a:

To jest ten sam pan, co poprzednio, tylko tym razem wykorzystałam własnoklawiaturnie zrobionego capsa z teledysku.

No popatrz, ja miałam skojarzenie z liderem Depeche Mode. I stąd moje pytanie :) A tego zespołu, o którym mówisz, nie znam..

Agn - Nie 04 Cze, 2006 16:26

Caitriona napisał/a:
Agn napisał/a:
Caitriona napisał/a:

To jest ten sam pan, co poprzednio, tylko tym razem wykorzystałam własnoklawiaturnie zrobionego capsa z teledysku.

No popatrz, ja miałam skojarzenie z liderem Depeche Mode. I stąd moje pytanie :) A tego zespołu, o którym mówisz, nie znam..

To mnie wcale nie dziwi - mało kto go zna. Niestety. Może jakby więcej ludzi znało, to mogłabym kupić ich płyty w Polsce, a tak nic z tego. :(
Raine z Davem G. (jak się widzi całość, oczywiście, oraz słyszy wokal) nie sposób pomylić ;)