Muzyka - Muzyka
monika29.09 - Wto 30 Maj, 2006 12:59
| Caitriona napisał/a: |
Jak ja bylam w Dębkach to nonstop słuchałam soundtracku z filmu "Desperatki" Do tej pory mam tą kasetę i czasem sobie robie powtórkę z rozrywki :grin: |
Caiti - Dębki rulez Spędziłam tam piękne wakacje, 6 razy z rzędu (najdłużej 43 dni bez przerwy). Czekanie na plaży na wschód słońca, nocne kąpiele w morzu, nocne powroty plażą z Karwii, miłości, rozstania - ileż tam się spraw zadziało?
Pamiętam jaka byłam szczęśliwa, gdy stałam w kolejce po chleb dla naszej gromady - za samym Johnem Porterem, który też lubił tam bywać.
W zeszłym roku, w ramach podróży sentymentalnej, pokazałam Dębki naszym dzieciom. Ale to już nie były TE Dębki, może to i lepiej? Jeszcze by mi wciągnęły córkę?
pozdrawiam, monika
ps. od kilku dni słucham duetu Eros Ramazotti i Anastacia - zestawienie ryzykowne, ale okazało się bardzo wdzięczne.
m.
Caitriona - Wto 30 Maj, 2006 14:36
W Dębkach byłam tylko dwa razy, jeszcze w czasach liceum. Moja kumpela miała tam domek letniskowy. Cudnie tam było, czysto, fantastyczna plaża...Spędziłam tam jedna z lepszych wakacji Teraz nie wiem jak tam wszystko wygląda, ale może kiedyś jeszcze się tam wybiorę.
Wracając do muzyki. Po głowie chodzi mi ostatnio Fort Minor:
http://www.mp4.com.pl/ind...kif&teksty=1105
monika29.09 - Wto 30 Maj, 2006 14:42
[quote="Caitriona"]W Dębkach byłam tylko dwa razy, jeszcze w czasach liceum. Moja kumpela miała tam domek letniskowy. Cudnie tam było, czysto, fantastyczna plaża...Spędziłam tam jedna z lepszych wakacji Teraz nie wiem jak tam wszystko wygląda, ale może kiedyś jeszcze się tam wybiorę.
Caiti,
daruj to offtopicowanie, ale moja koleżanka też miała tam domek Czy nie miała na imię Gośka?
m.
Caitriona - Wto 30 Maj, 2006 14:44
Offtopicowanie czasem dobra rzecz
Moja koleżanka nazywała się Monika
Kolejna piosenka, która mnie 'śledzi' od jakiegoś czasu :
http://youtube.com/watch?...a%20feat%20jean
monika29.09 - Czw 01 Cze, 2006 10:29
jeśli potrzebujesz tę piosenkę jako mp3 - mogę podesłać, pozdr. m.
Caitriona - Czw 01 Cze, 2006 14:29
| monika29.09 napisał/a: |
jeśli potrzebujesz tę piosenkę jako mp3 - mogę podesłać, pozdr. m. |
Poproszę ładnie! Dzięki!!
monika29.09 - Czw 01 Cze, 2006 14:52
[quote="Caitriona
jeśli potrzebujesz tę piosenkę jako mp3 - mogę podesłać, pozdr. m.[/quote]
Poproszę ładnie! Dzięki!![/quote]
http://www.mkej87.yoyo.pl/szukaj.php
Niestety, nie mogę zamieścić linku bezpośrednio do piosenki (chyba jest jakaś blokada), ale jak wrzucisz w wyszukiwarkę słowo >shakira<, powinno się udać. Po lewej stronie kliknij w link, a potem już wiadomo
Daj znać, czy zadziała.
pozdr.
m.
Caitriona - Czw 01 Cze, 2006 19:44
Moniko, dziękuję Ci serdecznie! Znalazłam, ściągnęłam i mogę sie już cieszyć tą piosenką w każdej chwili
Gitka - Pią 02 Cze, 2006 10:28
U2 myśli o nowej płycie
Najprawdopodobniej jeszcze tego lata U2 wejdzie do studia, by nagrać następcę wydanej dwa lata temu płyty "How To Dismantle An Atomic Bomb".
W wywiadzie udzielonym "The Guardian", wokalista grupy, Bono, powiedział, że jest w trakcie komponowania nowych utworów, które trafią na kolejny album irlandzkiej formacji.
"Mam mnóstwo piosenek, które powstały podczas lekcji gry na fortepianie. Nauczycielka mojego dziecka, Dawn, udzieliła mi kilku wskazówek. I za każdym razem, kiedy ona to robi, ja piszę nowy utwór. W przyszłym tygodniu, kiedy spotkam się z chłopakami z zespołu, zagram im swoje kawałki. Mam nadzieję, że uda mi się zmniejszyć ilość związanych z polityką oraz sprawami społecznymi i ponownie zatracić się w muzyce - takie mam właśnie plany na tegoroczne lato".
Nie podano jeszcze kiedy nowa płyta U2 miałaby się ukazać.
http://muzyka.onet.pl/10174,1333214,newsy.html
monika29.09 - Pią 02 Cze, 2006 16:04
W niedzielę, w ramach festiwalu w Opolu - koncert piosenek Marka Grechuty:
http://ww6.tvp.pl/6655,20060517343504.strona
wśród wykonawców choćby Grzegorz Turnau.
m.
migotka - Pią 02 Cze, 2006 16:58
wiem;) i polecam również;)
Diana - Pią 02 Cze, 2006 20:13
Jak dla mnie to pierwowzór jest nie do pobicia. Ale może te nowe wersje będą ciekawe?
Kaziuta - Pią 02 Cze, 2006 22:37
Obejrzę napewno, chyba, że jakis kataklizm.
Grechutę kocham od lat miłościa bezganiczną.
Gosia - Pią 02 Cze, 2006 22:40
Mialam szczescie byc na jego koncercie w malym pomieszczeniu na Uniwersytecie Warszawskim. To bylo jeszcze w czasie studiow.
Te piosenki zawsze robily na mnie wrazenie.
Panna_Marta - Pią 02 Cze, 2006 23:06
Ja również przepadam za twórczością Marka Grechuty i odliczam dni do niedzielnego koncertu. Zapewne niedoścignionym ideałem (jako tradycjonalistce) pozostaną dla mnie pierwotne wykonania, lecz jestem niezmiernie ciekawa kilku występów - choćby Anni Marii Jopek, Krzysztofa Kiljańskiego, Grzegorza Turnaua i Kuby Badacha. Miejmy nadzieję, że nie sprofanują tych niezwykłych utwórów.
Kaziuta - Pią 02 Cze, 2006 23:19
Lista wykonwaców wskazuje na to, że o żadnej profanacji nie może być mowy.
Agn - Sob 03 Cze, 2006 21:25
Anna Maria Jopek? *zainteresowanie* Hmmm... brzmi ciekawie
Caitriona - Nie 04 Cze, 2006 10:37
Agn, któż jest na twoim avatarku? Jestem ciekawa, sorki...
Diana - Nie 04 Cze, 2006 10:39
Oglądałam wczoraj opolski koncert "Premier". Jakbym już miała wybierać, to chyba najbardziej podobała mi się propozycja Budki Suflera- piosenka miała fajną melodię, z lekka jakby "orientalną". A Krzysiu C. nie musi się silić na nie wiadomo co, bo po prostu śpiewa swoje. To mi się w tym najbardziej podobało. Ale to jeszcze miesiąc głosowania został i kilka piosenek może jakoś się jeszcze spodobać.
ps. Kocham Waldemara Malickiego! :grin:
monika29.09 - Nie 04 Cze, 2006 11:13
| Kaziuta napisał/a: | Obejrzę napewno, chyba, że jakis kataklizm.
Grechutę kocham od lat miłościa bezganiczną. |
Grzegorz Turnau zamierza nagrać płytę z piosenkami Marka Grechuty we własnej aranżacji. Ma to być hołd złożony wybitnemu pieśniarzowi, który w ubiegłym roku skończył 60 lat, a w przyszłym obchodzić będzie 40-lecie pracy artystycznej. Zanim Turnau rozpocznie sesję nagraniową, przedstawi kilka piosenek Grechuty na koncercie w Teatrze Muzycznym 6 czerwca
więcej:
http://miasta.gazeta.pl/w...61,3354150.html
mimo chwilowego braku kasy i czasu - chyba jednak podejmę próby dostania się na koncert.
pozdr.
m.
Agn - Nie 04 Cze, 2006 12:59
| Caitriona napisał/a: | Agn, któż jest na twoim avatarku? Jestem ciekawa, sorki... |
Raine Maida, wokalista zespołu Our Lady Peace.
To jest ten sam pan, co poprzednio, tylko tym razem wykorzystałam własnoklawiaturnie zrobionego capsa z teledysku.
| monika29.09 napisał/a: | | Grzegorz Turnau zamierza nagrać płytę z piosenkami Marka Grechuty we własnej aranżacji. Ma to być hołd złożony wybitnemu pieśniarzowi, który w ubiegłym roku skończył 60 lat, a w przyszłym obchodzić będzie 40-lecie pracy artystycznej. Zanim Turnau rozpocznie sesję nagraniową, przedstawi kilka piosenek Grechuty na koncercie w Teatrze Muzycznym 6 czerwca |
POWAŻNIE?! Oooo, tę płytkę na pewno kupię!
migotka - Nie 04 Cze, 2006 13:14
POSZUKUJĘ
Mary J. Blige And U2 - One !!!!
ALE LINK NIECH DZIAŁA, BO ZNAJDUJE STRONY GDZIE NIE DZIAŁAJĄ NIESTETY
Agn - Nie 04 Cze, 2006 13:40
Migotko, ja to posiadam w charakterze empetrojki. Przeslac ci na emilke?
Caitriona - Nie 04 Cze, 2006 15:24
| Agn napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | Agn, któż jest na twoim avatarku? Jestem ciekawa, sorki... |
To jest ten sam pan, co poprzednio, tylko tym razem wykorzystałam własnoklawiaturnie zrobionego capsa z teledysku. |
No popatrz, ja miałam skojarzenie z liderem Depeche Mode. I stąd moje pytanie A tego zespołu, o którym mówisz, nie znam..
Agn - Nie 04 Cze, 2006 16:26
| Caitriona napisał/a: | | Agn napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | Agn, któż jest na twoim avatarku? Jestem ciekawa, sorki... |
To jest ten sam pan, co poprzednio, tylko tym razem wykorzystałam własnoklawiaturnie zrobionego capsa z teledysku. |
No popatrz, ja miałam skojarzenie z liderem Depeche Mode. I stąd moje pytanie A tego zespołu, o którym mówisz, nie znam.. |
To mnie wcale nie dziwi - mało kto go zna. Niestety. Może jakby więcej ludzi znało, to mogłabym kupić ich płyty w Polsce, a tak nic z tego.
Raine z Davem G. (jak się widzi całość, oczywiście, oraz słyszy wokal) nie sposób pomylić
|
|
|