Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
BeeMeR - Śro 21 Kwi, 2021 19:47
Nie pamiętam tego brata kompletnie
Trzykrtoka, masz dziś urodziny?
Jeśli tak, to wszystkiego najlepszego, zdrowia i spokoju
Admete - Śro 21 Kwi, 2021 20:42
Wszystkiego najlepszego w każdej sytuacji. Z urodzinami czy bez. Tak sobie myślę, co nie zadziałało w moim przypadku z Replay 1994. Chyba jednak wybór aktora do roli Trasha i sama konstrukcja postaci. Grał dobrze, wygląd w porządku, ale zupełnie nie pasował do roli. Zero chemii z Go Arą. Wydawał się za stary, choć był ledwo po 30. Powinni byli wybrać kogoś innego. Wypadali razem jak brat i siostra. Bohater In Guka miał na czole wypisane "Nie jesteśmy bratem i siostrą". Tam się wyczuwało hormony młodych ludzi, a tu letnio i nijako. Zdaje sobie sprawę, że to jednak inne dramy. 1997 jest bardziej romansowa, romantyczna. 1994 bardziej obyczajowa, ale jak główna para nie klika, to robi się nudno. Go Ara też wtedy była o wiele mniej przekonująca niż teraz. Mniej charakterna niż dziewczyna grająca w Replay 1997.
BeeMeR - Śro 21 Kwi, 2021 21:54
Według mnie przede wszystkim konstrukcja postaci - zrobiono z niego niechluja że się słabo robiło, jeszcze miał fryzurę jak idiota, zachowanie nieraz też. Plus zagrywki typu "chwytanie za policzki"
No i wiekiem/wyglądem to on faktycznie odstawał od młodych.
Zresztą bardzo podobnie jest w przypadku AM1998 - Taek z początku jest małomównym głupielątkiem . No i typowe dla obu tych dram: zróbmy fajnego, interesującego Drugiego a potem panna nie będzie go chciała i złamiemy widzom serca Ik Juna też nie będzie chciała, to jasne - oby mu inną pannę znaleźli .
Admete - Śro 21 Kwi, 2021 22:22
Oby. Bo to taka sympatyczna i ciepła postać. Najlepiej młodsza wiekiem, żeby mógł mieć rodzeństwo dla U ju.
Trzykrotka - Śro 21 Kwi, 2021 23:21
Dziękuję za życzenia Tak, kończy się dzień urodzin przeżytych w izolacji. Ale i tak był niezły - rodzice już w lepszej formie i zamówiłam sobie pyszną kaczuszkę po wietnamsku przez pyszne.pl
O tak, za fajną dziewczynę dla Ik Juna trzymam z całej siły Song Hwa prędzej spełni marzenia mamy ginekologa i za niego się wyda, niż za tego super-kolegę z pracy. Przepadam za Ik Junem, nawet wtedy, kiedy za nic nie może załapać, kim jest "gołębica" która zaczarowała Jun Wana (głupol, sztuczki z gołębiem sam ją nauczył), a swoją siostrę uparcie wpiera stażyście - eks wojskowemu, choć ten już bardziej nie może zademonstrować, że kocha się w pani profesor.
Skończyłam Beyond Evil - uf, dobra drama i dobrze zagrana, ale cieszę się, że już koniec upiornej atmosfery tego miasteczka. Trzeba mi czegoś lżejszego. Jak się ogląda Taxi Driver?
Admete - Czw 22 Kwi, 2021 05:58
Taxi driver mi się podoba, ale ma dość ponurą tematykę.
Loana - Czw 22 Kwi, 2021 09:21
A ja coś nie mogę przejść tej dramy "Sweet 18". Po opisach stwierdziłam, że mi się spodoba, bo fajnie będzie zobaczyć rozwój postaci, sami aktorzy mi się spodobali, natomiast męczę się z tym początkiem, bo jakoś inaczej go sobie wyobraziłam. Kończę drugi odcinek, ale idzie mi jak krew z nosa to oglądanie, bo zajęło mi to dwa tygodnie... a z drugiej strony nie bardzo mam co przewijać, bo jednak nie da się bez podstaw oglądać dalej. Bohaterka jest trochę inna niż się spodziewałam, koniecznie chce się ohajtać, zamiast iść dalej na studia - to chyba jakaś specyfika kulturalna, bo w czym problem iść na studia i się ohajtać na raz, a tu wychodzi, że jak się ohajta to już studia całkowicie odpadają...
Za to włączyłam sobie wczoraj tak żeby sprawdzić czy mi podejdzie "Bride of Century" i doszłam do 5 odcinka, bo mi się spodobało Mam nadzieję, że jakiejś strasznej traumy nie będzie, bo na razie to dość lekka i miła historia
BeeMeR - Czw 22 Kwi, 2021 09:27
Wybiórczo i na przewijce skończyłam Waikiki 2 - głupiutkie to jest, nieraz poniżej wszelkich norm, ale odstresowało mnie po Nokdu
Teraz zaczęłam zalegające na dysku od dawna I hear Your voice - Brzydactwo sympatyczne, Lee Bo Young młoda i śliczna, Oska też jest
No tak, panna ze Sweet 18 nie miała najmniejszych ambicji naukowych i zawodowych - po prostu wyjść za mąż za wybranka.
Trzykrotka - Czw 22 Kwi, 2021 09:31
Bardzo mi się kiedyś podobało I Hear Your Voice. Nie wiem jak teraz to odebrałabym.
Waikiki! Może i ja dokończę 2 sezon.
BeeMeR - Czw 22 Kwi, 2021 09:41
Widać, że to jest nieco starsza drama, ale mi to akurat nigdy nie przeszkadzało. Sami znajomi Słyszenie myśli rozmówców kupuję bez problemu
BeeMeR - Czw 22 Kwi, 2021 09:58
| Trzykrotka napisał/a: | | Waikiki! Może i ja dokończę 2 sezon. | Ale tylko jak będziesz potrzebować czegoś mega durnego bo watki miłosne są wymęczone, Dołeczka do ostatnich 5 minut dramy, jak nie lubię...
Za to z niektórych sytuacji można się pośmiać - gwoli przypomnienia aktor w dramie nazywa się Lee Jun Ki
BeeMeR - Czw 22 Kwi, 2021 10:08
Och, Brzydactwo w trybie jaskiniowca, zachwyconam
Trzykrotka - Pią 23 Kwi, 2021 08:19
Hehe, Brzydactwo Tylko mu maczugi brakuje
On tam naprawdę wyglądał jak dzieciak.
Spróbowałam wczoraj dramy Hello, Me!, z Plagą i panią z Queen of Mystery. Powinnam dać jej szansę 2 odcinków, ale nie wiem czy warto. Kilka razy wybuchnęłam śmiechem, ale częściej się irytowałam.
BeeMeR - Pią 23 Kwi, 2021 09:00
| Trzykrotka napisał/a: | | On tam naprawdę wyglądał jak dzieciak. | Tak, jest wysoki i chudy, nogi ma wyeksponowane - np. jak uczył kolesi uprzejmości Pani już pomagał przy komputerze, ta zaś znalazła sposób by nie czytał jej myśli (no też bym nie była zachwycona ) Oska też dostał trochę uwagi
Admete - Pią 23 Kwi, 2021 09:12
A jakie napisy Kwietny chłopiec To też jest na Netfixie po angielsku. Czekam na Taxi Driver, a tymczasem oglądam sobie Sell your hounted house. Na razie jest to sympatyczna drama.
Loana - Pią 23 Kwi, 2021 09:46
A co Wy oglądacie w sumie? Tzn z czego te fotki? Bo całkiem przyjemne są, może bym sobie to włączyła
Admete - Pią 23 Kwi, 2021 09:47
I can hear your voice - widziałam, że jest na Netfixie.
BeeMeR - Pią 23 Kwi, 2021 10:03
| Admete napisał/a: | | Kwietny chłopiec | To wartość dodana z Baki Plus konstrukcje typu "to ja jestem tym, który..." Ale generalnie nie jest z tłumaczeniem tak źle, bywały gorsze
Dramę mi się bardzo dobrze ogląda, jestem w piątym odcinku. Oczywiście jest możliwe, że Admete uznałaby dramę za mało mięsistą ale jak dla mnie jest ok. Bardzo fajnie rozgrywają motyw słyszenia myśli tj. pan z nich fajnie korzysta, pani już też się nauczyła "mówić" tak do niego i tylko do niego. Chudzielec właśnie zamieszkał u noony, fajnie że nie spał przez 10 laty tylko się szkolił w sztukach walki przeciw Zuemu, który właśnie wyszedł z więzienia i ponownie zagraża obojgu - to etatowy Zuy
Trzykrotka - Pią 23 Kwi, 2021 12:51
Mnie ten ZUy tak się wdarł w podświadomość, że kiedy go zobaczyłam w Prison Playbook jako strażnika, to aż mi się słabo zrobiło. Zwłaszcza że pierwsza scena z nim była okropna. Tymczasem on był tam barankiem o miękkim sercu
BeeMeR - Pią 23 Kwi, 2021 22:15
Ja go kojarzę przede wszystkim z Empress Ki i królowej Seonduk.
Wspominałam już, że Oska jest uroczy ?
A Brzydactwo nosi już na rękach inną koleżankę No ale mieszka z prawniczką

Aragonte - Sob 24 Kwi, 2021 02:01
| BeeMeR napisał/a: | Wspominałam już, że Oska jest uroczy ? |
No jakoś nie, Koleżanko
Loana - Sob 24 Kwi, 2021 12:07
Ej, a gdzie oglądacie, że macie polskie napisy? Ja na Netflixie sobie puściłam, zaczęłam drugi odcinek, wygląda ciekawie, chociaż teraz pewnie będzie dużo dramy, bo właśnie ten młody (ile on jest młodszy od pani chyba "obrońca z urzędu"?) zobaczył zdjęcie w gazecie i biegnie gdzieś
W sumie kawałki z panem Oską przewinęłam, to nie mogę powiedzieć, że jest uroczy, bo taki średni wizualnie dla mnie jest. Ale może się przestawię
BeeMeR - Sob 24 Kwi, 2021 12:16
Ja oglądam stacjonarnie i mam napisy z Baki- to grupa nieprofesjonalnych ale zapalonych tłumaczy.
Jakbyś miała jak podpiąć to mogę podesłać. Oska to była postać z innej dramyz zwanej Ogródkiem, był charakterystycznym aktorem i budził więcej sympatii niż główny pan
Młody jest 10 lat młodszy, ona jest jego pierwszą miłością, sama się póki co nim nie interesuje - przynajmniej nie w ten sposób- ale tylko Trzykrotka wie co będzie dalej bo jej zainteresowanie Oską właśnie się mocno skomplikowało - jestem w połowie dramy.
Od Oski pochodzi nazwa naszych nagród darmowych przyznawanych corocznie w Nowy Rok.
Loana - Sob 24 Kwi, 2021 12:32
Hmm, to ja chyba zerknę na ostatni odcinek, bo ja wolę oglądać coś, co mi podejdzie, a nie wiem, czy mi podejdzie, jak znowu trójkąt będzie -_- Plus chyba nie jestem fanką romansów noona, czy jak to się tam nazywa. Chyba, albo nie trafiłam na przekonywujący
Trochę ciężki angielski dla mnie, bo jednak jest dużo słów "branżowych", a tych nie znam. Zobaczę, czy dam radę po angielsku to oglądać
Trzykrotka - Sob 24 Kwi, 2021 13:26
Lee Bo Young piękna tam byla i bardzo młoda, choć już chyba byli małżeństwem z Ji Sungiem. I - o ile dobrze pamiętam, Drugą grała aktorka, która wtedy wydawała mi się rozmemłana i mimozowata, a teraz jest taką babką z iskrą w oku, co to zna taekwondo i jest prześliczna.
Przemęczyłam 2 odcinki Hello, Me! I potem zrobiło się już całkiem nieźle. Trochę czarów marów było potrzebne, żeby okropnie byle jaka i nieszczęśliwa bohaterka przypomniała sobie jak wspaniała była kiedy miała 17 lat. A ta świadomość i codzienny kontakt z przebojową nastolatką - samą sobą - daje jej siłę do naprawienia tego, co naprawić można. Drągal Plaga umila oglądanie.
|
|
|