Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie III
Agn - Pon 18 Sty, 2021 20:45
Ogladam "The umbrella academy". I to mi odpowiednio SIADLO! Bardzo dobrze mi sie to oglada.
Wiec chyba porzuce "Sabrine", bo niby to fajne, ale bez zalu porzucilam i nie chce mi sie wracac do ciagu dalszego.
praedzio - Pon 18 Sty, 2021 20:52
The Umbrella Academy jest jedyne w swoim rodzaju. A sezon drugi jeszcze lepszy od pierwszego! Masz już swojego ulubieńca?
Agn - Pon 18 Sty, 2021 21:21
Na razie Vanya, bo chce wiedziec co w niej siedzi, oraz Piatka.
Caitriona - Wto 19 Sty, 2021 21:00
O, tak, Umbrella Academy jest super! Bardzo dobrze mi się to ogląda. Czekam na trzeci sezon.
Agn - Wto 19 Sty, 2021 21:04
Wczoraj obejrzalam sobie odcinek nr 3 i rozwalil mnie Klaus w reczniczku sluchajacy muzyki, podczas gdy w domu panowala strzelanina i ogolnie walka z przeciwnikiem.
Swoja szosa co on ma za sluchawki?! Bo zadne nie maja takiej mocy, by zagluszyc odglosy wystrzalu.
Inna sprawa - kiedy to sie w zasadzie dzieje? Dzieciaki urodzily sie niby w 1989, mija chyba 30 lat, wiec mamy 2019... Ale Vanya ksiazke pisze na maszynie do pisania, a Klaus slucha muzyki na walkmanie. I do tego ma sluchawki jakie byly wlasnie przy walkmanach.
Chyba zeby potraktowac to jako alternatywna rzeczywistosc.
praedzio - Śro 20 Sty, 2021 14:10
Serial powstał na podstawie komiksu, w którym fabuła datowana jest na rok 1977 (tak doczytałam). No, i podobno to jest alternatywna linia czasowa, w której Kennedy nadal żyje. Nie zgłębiałam jakoś bardzo tematu, serial traktuję czysto rozrywkowo. A ten oldskulowy sznyt traktuję jako taką konwencję, którą łykam bez mrugnięcia okiem.
RaczejRozwazna - Śro 20 Sty, 2021 14:14
Obejrzałyśmy z siostrą wczoraj początek serialuThe Expanse. Klimat fajny, ale jednak nie mam nastroju. Natomiast siostrze zaświecily się oczy i złapała bakcyla. Chyba będzie oglądać
Agn - Śro 20 Sty, 2021 22:19
| praedzio napisał/a: | | Serial powstał na podstawie komiksu, w którym fabuła datowana jest na rok 1977 (tak doczytałam). No, i podobno to jest alternatywna linia czasowa, w której Kennedy nadal żyje. Nie zgłębiałam jakoś bardzo tematu, serial traktuję czysto rozrywkowo. A ten oldskulowy sznyt traktuję jako taką konwencję, którą łykam bez mrugnięcia okiem. |
No to w takim razie potraktuje to jako altetnatywna rzeczywistosc.
praedzio - Pon 08 Lut, 2021 21:09
Wypróbowuję darmowy okres HBO GO i oglądam sobie serial Carnivale. Jakoś nigdy nie miałam okazji go wcześniej oglądać. Powiem Wam, że klimat jest. Zdjęcia, muzyka i jak na razie scenariusz bez zarzutu. Przyjemnie popatrzeć na niektórych aktorów, kojarzonych z innych produkcji. Podobno serial przedwcześnie przerwano i mimo tego, zyskał miano kultowego.
Admete - Pon 08 Lut, 2021 21:45
Oglądałam go dawno temu, ale chyba nie do końca.
Caitriona - Śro 10 Lut, 2021 10:34
| Admete napisał/a: | | Oglądałam go dawno temu, ale chyba nie do końca. |
Ja tak samo. Początek bardzo mi się podobał, ale nie pamiętam już czemu przerwałam.
praedzio - Śro 10 Lut, 2021 10:58
Wczoraj w nocy skończyłam pierwszy sezon. Zobaczymy, czy drugi będzie trzymał poziom. Wiem, że bez sensu trochę angażować się w coś, co nie zostało skończone, ale i tak uważam, że warto. Dużo fajnych nazwisk się tu pojawia, a i tak od czasu do czasu kwiczę z uciechy widząc jakąś znajomą twarz.
Agn - Śro 10 Lut, 2021 11:25
Niby nie ma sensu, ale czasem trafiaja sie takie perelki, ze szkoda przegapic chocby i w wersji niedokonczonej.
Ja tak mam z "Holistyczna agencja detektywistyczna Dirka Gently" - kocham calym sercem, a tez ma tylko 2 sezony i koniec.
praedzio - Czw 11 Lut, 2021 22:25
Sześć odcinków drugiego sezonu Carnivale za mną. Jak ja lubię motyw muzyczny, który towarzyszy Sofie. W ogóle muzyka w tym serialu przypomina mi tę z Firefly. Może to przez klimat okołowesternowy, mimo że tu akcja toczy się w USA w latach 30-tych XX wieku.
praedzio - Nie 14 Lut, 2021 21:55
No, i dziś dojechałam do końca serialu. Czytam sobie na Filmwebie "Ewangelię Knaupfiasza" i żałuję, że nie ma książki, scenariusza - czegokolwiek, co pozwoliłoby rozwinąć i zakończyć tę historię. Ciężko teraz trafić na coś tak dobrego, spójnego, z niepochopną narracją, klimatycznego i dokładnie przemyślanego jak ten serial. Skończyłam oglądać, ale jednocześnie mam ochotę zacząć od nowa, żeby móc wyłapać wszystkie symbole, obrazy i wizje. Ech...
Admete - Pon 15 Lut, 2021 06:29
Mnie ten serial przygnębił, a mnie trudno przygnębić.
praedzio - Pon 15 Lut, 2021 06:33
Może to przez panujący tam fatalizm. I zbyt mało anegdotycznych pomniejszych historii jako przeciwwagi dla głównego wątku. Z drugiej strony ciężko wykrzesać coś radosnego w czasach Wielkiego Kryzysu.
Admete - Pon 15 Lut, 2021 07:37
Tam też chyba były jakieś wątki religijne? Nie pamiętam już dokładnie.
praedzio - Pon 15 Lut, 2021 09:46
Właściwie okołoreligijne. Głównym tematem serialu jest konflikt między Istotą Jasności, jaką był Ben Hawkins - prosty farmer z Teksasu, później pracownik cyrku, a kaznodzieją Justinem Crowe (Istotą Ciemności).
(Ben Hawkins)
(Justin Crowe)
(a to jedna z moich ulubionych postaci: Samson, karzeł, dyrektor cyrku)
Mitologia Carnivale: https://en.wikipedia.org/wiki/Mythology_of_Carniv%C3%A0le
praedzio - Pon 08 Mar, 2021 07:33
Ktoś jeszcze oprócz mnie ogląda "Nowy wspaniały świat" na Netfliksie?
Agn - Pon 08 Mar, 2021 07:45
Mam go zahaczonego, ale cos mnie odrzuca od tego serialu.
Warto czy lepiej odpuscic?
praedzio - Pon 08 Mar, 2021 07:52
Nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie, bo każdemu co innego się podoba. Nie czytałam książki, aczkolwiek dużo o niej słyszałam, więc ewentualne odstępstwai przekształcenia mi nie przeszkadzają. Myślę, że będą Ci przeszkadzały wyreżyserowane przez jedną z postaci sceny tańco-orgii, ale na dobrą sprawę je łatwo przewinąć bez szkody dla reszty fabuły. Ja serial oglądam z zainteresowaniem, bo poza fabułą jak zwykle przyciągnęła mnie obsada, a ta mnie jeszcze w niczym nie zawiodła.
Admete - Czw 01 Kwi, 2021 19:41
Mam obejrzane dwa sezony Człowieka z Wysokiego Zamku i muszę odpocząć od nazistów Obejrzałam dwa odcinki Expanse - w zasadzie to sobie przypominam pierwszy sezon, który widziałam kilka lat temu.
BeeMeR - Czw 01 Kwi, 2021 20:43
Ja dojrzewam do Expanse - kiedyś obejrzałam pierwszy, mam już sezon drugi
Admete - Sob 03 Kwi, 2021 08:45
U mnie właśnie załoga Rosynanta wyruszyła na poszukiwanie Julie Mao, bo zakładam, że to jej szukają. Biedny Miller - nie dość, że go obili, to jeszcze wywalili z roboty.
|
|
|