To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Wiedźmin - ekranizacja prozy Sapkowskiego by Netflix

Admete - Czw 11 Paź, 2018 18:17

Ten sam fragment przyszedł mi na myśl, właśnie czytam Ostatnie życzenie.
Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 23:59

Stwierdzam, że mnie z obsady najbardziej się podoba Myszowór :wink:
Czekam na Jaskra :mrgreen:

Agn - Pią 12 Paź, 2018 15:56

Tamara napisał/a:
Ja się przyczepię : Jennefer ma kłapciaty nochal i dół twarzy jak Belmondo - niesymetryczne usta i wysuniętą szczękę :-P

Co prawda książkowa Yennefer miała krzywe brwi, a nie usta, ale pasuje - w końcu ona była atrakcyjna, a nie idealnie śliczna. ;) Zresztą to jest wredny babsztyl, więc krzywe usta jak najbardziej są na miejscu. :P

Admete - Pią 12 Paź, 2018 18:56

Czytam sobie opowiadania i chichram się od czasu do czasu. Mam wrażenie, że muszę zapomnieć o tekście, gdy będę oglądać po angielsku serial, bo to będzie coś zupełnie innego.
Tamara - Wto 16 Paź, 2018 22:49

No dooobra , kapituluję , niech sobie bedzie paskuda :wink: :mrgreen:
Trzykrotka - Śro 17 Paź, 2018 14:48

Uff, cieszę się, że Agn napisała o Yennefer to, co ja dawno myślę, bo kiedyś na forum uznano ją za po prostu silną kobietę, która nie daje się zawojować mężczyźnie. I prawda, silna i niezależna jest, a przy okazji wredne z niej babsko. Sapkowski podobno jest okropnym mizoginem i to widać po jego głównej heroinie. Ta nasza Wolszczak wydawała mi się trochę za blada wobec oryginału, ale niewiele z tegi Wiedźmina oglądałam i mogę się mylic. Co do jej urody nie mam zastrzeżeń.
Admete - Śro 17 Paź, 2018 18:08

Ja teraz Yennefer zwyczajnie pomijam...
praedzio - Czw 01 Lis, 2018 16:18

Pojawiła się pełna obsada: Klik
Trzykrotka - Czw 01 Lis, 2018 16:32

Widzę, że z naszych aktorów Musiał się załapał.
Tamara - Czw 01 Lis, 2018 20:21

Taki Geralt - nieeeeeee :confused3: :confused3: :confused3:
Trzykrotka - Czw 01 Lis, 2018 20:48

Ano - mam to samo odczucie. Na Wyatta Earpa go, albo Supermana z dziurką w brodzie. Za gładki, za ładniusi, za stereotypowo amerykański.
Ale Akne mówi, że na ekranie wypada dobrze, więc wypada :trzyma_kciuki: i nie skreślać przed czasem.

Agn - Czw 01 Lis, 2018 22:00

Widziałam dzisiaj na fb ucharakteryzowanego Geralta - nie jest źle, nie marudźcie, niewiasty. Owszem, jest przystojny, ale tam do licha - Michał Żebrowski też jest przystojny, a wiedźminił aż miło.
Calanthe aby nie za młoda? :mysle:
Triss mi się podoba (kto pamięta tę dziewczynę z Harry'ego Pottera? :mrgreen: ).
Obecność M. Musiała mnie nie zachwyca - przepraszam, ale to żaden aktor. :/

Trzykrotka - Czw 01 Lis, 2018 22:17

Ale też jego postać to żadna postać :mrgreen:
Akaterine - Pią 02 Lis, 2018 07:37

Mi, póki co, wszystko się podoba. Nie jest to obsada, którą ja bym wybrała, nie było efektu wow, ale był efekt ok ;) . Triss fajna, mam tylko nadzieję, że farba do włosów pójdzie w ruch - i że będzie to kasztan, a nie rudy ;) .
Tamara - Pią 02 Lis, 2018 10:41

Ale wiedźmin nie może być taki delikatnie pucołowaty z pulchnymi pełnymi usteczkami :obrzydzenie: facet który jada i sypia tylko od czasu do czasu, powinien być żylasty, suchy i muskularny, a nie napompowany jak picuś glancuś z fintesklubu :obrzydzenie:
I gdzie pionowe źrenice i blizna bo nie widzę :bejsbol: i fogle ma wyraz twarzy pod tytułem "Patrzcie jaki jestem piękny i wspaniały, za samo istnienie należy mi się Oskar" :wsciekla: :bejsbol: platfus jeden :uzi:
Na Wyatta Earpa też się nie nadaje https://www.google.pl/sea..._so6ALPe0N6myM: , może być Superman :-P

Akaterine - Pią 02 Lis, 2018 13:19

Blizny Geralt dorobił się później, a jeżeli chodzi o źrenice - to tylko test, może będą dorobione komputerowo, albo soczewki jeszcze nie dojechały ;-) .
Agn - Pią 02 Lis, 2018 13:44

Tamaro, nie czepiaj sie ust czy czego tam - rysow twarzy nie zmienisz. Ma takie i juz. :P
Trzykrotka - Pią 02 Lis, 2018 18:49

Pionowe źrenice występowały chyba tylko kiedy Wiedźmin był w transie, na co dzień miał zwykłe :mysle:
Otóż to, ten Wiedźmin jest zbyt wymuskany, odkarmiony, gładki. Ten dołek w brodzie :confused3: Nie wiem - może jako jakiś cudny Grey mógłby powalać, ale nie Geralt.

BeeMeR - Pią 02 Lis, 2018 19:08

A co sądzicie o Jaskrze? :mysle:
Admete - Pią 02 Lis, 2018 19:10

Aktorzy w ruchu i już nagrani będą wyglądać inaczej. Zdjęcia, oświetlenie, filtry, montaż.
Trzykrotka - Pią 02 Lis, 2018 19:22

BeeMeR napisał/a:
A co sądzicie o Jaskrze? :mysle:

Ekhem :czekam2:

BeeMeR - Pią 02 Lis, 2018 19:31

Acha, czyli nie jestem jedyna która ma reakcję, khem... kto to niby jest? :czekam2:
Agn - Pią 02 Lis, 2018 19:55

Jest ładniejszy od Zamachowskiego. A poza tym widzę tam potencjał. Kwestia fryzury, okoliczności przyrody, stroju i tego, jak zagra.
Trzykrotka - Pią 02 Lis, 2018 20:00

Dyskutowałabym co do Zamachowskiego, choć dla mnie i on nie był żadnym Jaskrem.
Tamara - Wto 06 Lis, 2018 17:09

Agn napisał/a:
Tamaro, nie czepiaj sie ust czy czego tam - rysow twarzy nie zmienisz. Ma takie i juz. :P

dlatego jest do bani :-P
Trzykrotka napisał/a:
Otóż to, ten Wiedźmin jest zbyt wymuskany, odkarmiony, gładki. Ten dołek w brodzie :confused3: Nie wiem - może jako jakiś cudny Grey mógłby powalać, ale nie Geralt.

amen siostro :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: ja na wieki zapamiętałam , jak Geralt walczył z jakimśtam stworem zmiennokształtnym, który w pewnym momencie przybrał postać Geralta i pierwsza myśl jaka przyszła wiedźminowi do głowy na własny widok to było "ależ ja mam wredną gębę !" :rotfl: a tu taki sypialniano-fitnesowy piękniś :confused3: :obrzydzenie:

Jaskier - za mopsowaty , ale zobaczym . Ciri wg tego zdjęcia zapowiada się bardzo obiecująco , w charakteryzacji powinna wyglądać świetnie .