Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...
Admete - Wto 17 Paź, 2017 18:37
Bo ja mam zawsze inaczej
Aragonte - Wto 17 Paź, 2017 18:38
| Admete napisał/a: | Bo ja mam zawsze inaczej |
Ale ja tylko stwierdziłam fakt, a nie napisałam, że miałaś inaczej
Team Leader jest ciapowaty, ale przesympatyczny.
Niestety, w tej dramie to ja lubię (w jakimś sensie) nawet seryjnych morderców
Admete - Wto 17 Paź, 2017 19:07
Tak mi się coś wydawało, że tam były jakieś sympatyczne postacie poboczne. Na mnie tylko ten młodszy brat nie robił chyba aż takiego wrażenia, bo ogólnie Boguś to nie mój typ aktora In Guk i Pan Brewka tak.
Aragonte - Wto 17 Paź, 2017 21:01
Boguś to też nie mój typ, ale w tej roli wypada dobrze, IMHO.
A sympatyczne są postacie policjantów, np. sunbae pani detektyw (ochroniarz Bang Wona ze Smoków, jakbyś zapomniała, kto go grał), który ciągle się ściera z Hyeonem i nie chce go nazwac Davidem Te młodziaki są może mniej wyraziste, ale zasadniczo postacie są odróżnialne, a nie zlewające się w jedną masę. Zwróciłam też uwagę na tę starszą policjantkę, która wychowała Hyeona - okazała się miec to i owo na sumieniu. Ogółem nikt tutaj nie jest kryształowo czysty, każdy ma w sobie i dobro, i zło.
Podobają mi się dzieciaki grające młodziutkich braci - fajne są. Młodziutki Min ma niesamowite oczyska.
Admete - Wto 17 Paź, 2017 21:17
Bo to dobra drama jest.
Aragonte - Wto 17 Paź, 2017 21:27
Ano właśnie - jest nieźle skonstruowana, ma dobre dialogi (aż się zaczęłam zastanawiac, czy jej kiedyś nie przetłumaczyc, bo chyba chciałabym do niej wracac - relaksuje mnie jakoś, co może dziwic, skoro to historia o seryjnych mordercach ), ciekawych bohaterów. Ma słabsze miejsca, wiadomo, są momenty, kiedy z trudem się zawiesza niewiarę (jak ta scena na początku, kiedy młodziutki Hyeon przedostał się do superchronionego mordercy ), ale zasadniczo z zawieszeniem niewiary nie mam problemu, zwłaszcza że podane jest to czasem nieco ironicznie, nie do końca serio, mam wrażenie.
A spotkałam się w necie z opinią, że I Remember You to taki mix nowego Sherlocka, Dextera i Criminal Minds Miałam skojarzenia głównie z Sherlockiem, bo Dextera i CM nie oglądałam.
Trzykrotka - Wto 17 Paź, 2017 21:41
| BeeMeR napisał/a: |
Tak, wiersze są znakiem, że jest w tym jakaś myśl i plan na przyszłość dla Siwona i dramy |
Tak, wiersze, dmuchawce i plan na przyszłość. Bo wszak propozycja "zatrudnienia" June to juz jakiś konkret i wstęp do potencjalnie jakiejś akcji. To interesuje mnie bardziej niż knowania braciszka - przystojniaka. Scena z dmuchawcami była bardzo ładna.
Cathie - Wto 17 Paź, 2017 22:08
Czy ktoś widział tą dramę?
http://www.filmweb.pl/ser...teo-2013-685699
A może ktoś ją ma?
Aragonte - Wto 17 Paź, 2017 22:15
Niestety nie mam. Pewnie dałoby się ją jednak znaleźc
Z komentarzy poniżej zrozumiałam, że Amerykanie nakręcili albo kręcą własną wersję - słyszałaś coś o tym, Cathie?
Oglądam 14. odcinek IRY - ja nie mogę, Hyeon proponuje Ji An, że posprząta jej mieszkanie i żeby mu dała znac, jeśli będzie potrzebowała w tym pomocy Ja naprawdę zaczynam się zastanawiac, czy to dla niego nie jest jakaś czynnośc zastępcza
Biedny Hyeon dostarcza mi nadprogramowej i nieprzewidzianej rozrywki
BeeMeR - Wto 17 Paź, 2017 22:27
Nie wiedziałam i nie mam, ale mogę podesłać link i najpewniej napisy pl.
Aragonte - Wto 17 Paź, 2017 22:52
Oglądam IRY 14 i rechoczę jak głupia Jeśli dobrze intrerpretuję dialog (raczej tak), to Team Leader właśnie posądził Hyeona o preferowanie panów, a dokładnie pewnego konkretnego pana Trzykrotko - koniecznie musisz sobie zrobic powtórkę, te dialogi są naprawdę zabawne momentami
Cały dialog z omawianiem "punktacji" też mnie zabił śmiechem
A Hyeon ostatecznie powiedział coś w sumie romantycznego, choc w mocno niestandardowy sposób
Cathie - Wto 17 Paź, 2017 23:00
| Aragonte napisał/a: | Niestety nie mam. Pewnie dałoby się ją jednak znaleźc
Z komentarzy poniżej zrozumiałam, że Amerykanie nakręcili albo kręcą własną wersję - słyszałaś coś o tym, Cathie?
|
Tak, wiem. Oglądam właśnie amerykańską wersję.
| BeeMeR napisał/a: | Nie wiedziałam i nie mam, ale mogę podesłać link i najpewniej napisy pl. |
Poproszę.
Agn - Wto 17 Paź, 2017 23:12
| Aragonte napisał/a: | Agn, jak ci idzie tłumaczenie CM? Pewnie jesteś teraz zbyt zapracowana, co? Ja w każdym razie poczekam jeszcze z tą dramą na twoje napisy |
Beznadziejnie, za co się kajam. Ale naprawdę teraz po pracy mam ochotę jedynie gapić się w ekran, myślenie mi nie idzie.
Przepraszam.
| BeeMeR napisał/a: | | Ty umiesz porozmawiać o różnych książkach, pogodzie, czymś i kimś innym niż Ty sama i anime które oglądasz. |
Bo o sobie nie mam co powiedzieć. Zawsze miałam problem na rozmowach kwalifikacyjnych.
| BeeMeR napisał/a: | Ojciec dziecka jest jej bratem? Chyba czegoś nie zrozumiałam |
No, wiesz, wychowali się razem, to do niego mówi jak do brata albo tytułuje go seniorem, a między nimi tyle namiętności, że o nim inaczej jak o bracie nie umiem pomyśleć.
Swoją szosą wyrwała się z pałacu, by się z nim spotkać, postanowiła jednak do pałacu wrócić (ciągnie ją chyba do króla), powiedziała więc "bratu", że urodziła królowi syna, o co "brat" się oczywiście wściekł, walnął focha, ona wróciła do pałacu (i trafiła do więzienia), a ten szwenda się po knajpach i chleje.
Team IRY - zachęcacie bardzo.
Team RL - straszycie mnie nieziemsko. A ja jeszcze nie zaczęłam.
Aragonte - Wto 17 Paź, 2017 23:19
| Agn napisał/a: | | Beznadziejnie, za co się kajam. Ale naprawdę teraz po pracy mam ochotę jedynie gapić się w ekran, myślenie mi nie idzie. Przepraszam. |
Nie przepraszaj, toż ja to rozumiem Sama się grzebię z Arang (aaa, mam do wrzucenia na Wschód czwarty odcinek). W każdym razie pamiętaj, że ja na twoje napisy do CM cierpliwie czekam
Edit: skończyłam IRY 14, mam już tylko dwa odcinki. Buuu.
Motyw przyznawania punktów przez Hyeona jeszcze wrócił, hyhy
Trzykrotka - Śro 18 Paź, 2017 00:07
W dramie od Catie gra Plaga!
Jak slowo daję, mam ochotę rzucić wszystko i brać się do IRY Pięknie zachęcasz, Aragonte.
Agn, poczekaj z RL, niech my z BeeMer jeszcze ją potestujemy. Jeśli poziom wrzasku w Miss Oh cię odstraszył, to tej dramy nie wytrzymasz na pewno.
BeeMeR - Śro 18 Paź, 2017 06:52
Moja nadzieja na oczekiwany rozwój/uspokojenie RL umarła wraz ze zwiastunem kolejnego haha-śmiesznego odcinka - olaboga, tak zmasakrować ten dramowy samograj jakim jest Rozpieszczony Czebol, Przyjaciel/asystent-Smutas/Drewniak oraz piękna i radosna, pracowita dziewczyna z gminu.
Jedyną sceną w której Siwon rozluźnił normalnie twarz, to dmuchawce. Pięknie wyglądali oboje
Ładna metafora (jak to nasionko lecąc z wiatrem zapomina o swych korzeniach i dotychczasowym nieszczęściu zapuszczając własne korzonki i zaczynając nowe życie gdzieś indziej)- tylko szkoda, że utopiona w haha-śmiesznym sosie.
No i postać Siwona sprawia wrażenie lekko upośledzonej, jak tak co chwilę woła za panną "June, June!" w sam raz nadawaliby się z panną z KOHS na parę głuptaków
Admete - Śro 18 Paź, 2017 07:16
BeeMer weź sobie na ekran coś innego - obie obyczajowe dramy z ostatnich tygodni są dobre - Because it's our first life ( bohater ma chyba aspergera, w każdym razie jest nietypowy ) i 20 century boy and girl. Mnie się bardzo podoba Witch's court. Mad dog też dobry.
Trzykrotka - Śro 18 Paź, 2017 07:20
Dokładnie. Agn też nie radzę, bo nie wytrzyma.
BeeMeR - Śro 18 Paź, 2017 07:28
Trochę nadziei wlewa w me zranione durnowatym Siwonem serce skojarzenie kogoś z db (gdzie poszłam szukać tejże nadziei):
| Cytat: | Ha, so Hyuk is Ondal the Fool, is he? That’s so fitting that I don’t know why I didn’t see it before. In a nuts.hell: The princess Pyeonggang married Ondal the Fool after she insisted her father honor his words (he’d threatened to marry her off to the fool when she was younger).
Ondal was scorned for being a poor idiot, but Pyeonggang became a hard-working and thoughtful wife to him and, eventually, guided him into learning martial arts and becoming a skilled soldier.
(...)
So I can appreciate the characterization of him as a fool who doesn’t know any better—not that that excuses him—who learns through a tough-minded woman how to be the good person he is underneath all the embarrassing outbursts. And while he has a tendency to be overly dramatic, it’s significant that he can actually see the world differently now, after just one small taste of hard work. His eyes are opened, and hopefully that guides him on a brighter path. |
Nie znam historii Ondala, ale przynajmniej druga część dramy powinna być oglądalna , a pierwszą sobie poprzewijam kiedy trzeba
Poza tym książę mi się już urodził w Gogureo, więc mam co oglądać i niedługo wam opowiem jaka okropna klątwa nad nim wisi od pierwszego dnia życia
Agn - Śro 18 Paź, 2017 07:53
| Trzykrotka napisał/a: | | Agn też nie radzę, bo nie wytrzyma. |
Dlatego się na razie jeszcze wstrzymuję. Kurde, jestem zawiedziona - mieć taką fajną obsadę i tak spieprzyć tę okazję na miłą dramę.
Dlatego wczoraj znów na tapecie królewska kobieta (mam ochotę dokończyć jeszcze KoHS, ale chińskie odcinki są krótsze o 20 minut, a to ma znaczenie przy ograniczonym czasie). Loczek chyba przestanie chlać, za to może zostać super mistrzem miecza (następnym...). Druga w niego oczy wpatruje i jest smutna.
Panna zaś i jej najstarszy brat udowadniają, że łączy ich tylko sztuka walki (znaczy on by wolał coś więcej, ale ona nic takiego nie czuje - generalnie kto na nią spojrzy, zapada na uczucie). Generalnie król zezwolił mu ostatecznie wyjść z więzienia i po cichutku ochraniać pannę, ale pod jednym warunkiem - ma mu być bezwzględnie posłuszny. A już myślałam, że ma się dać wykastrować.
Aragonte - Śro 18 Paź, 2017 11:36
| BeeMeR napisał/a: | Nie znam historii Ondala, ale przynajmniej druga część dramy powinna być oglądalna , a pierwszą sobie poprzewijam kiedy trzeba |
To chyba jakaś opowieść z histori Korei:
https://www.tparents.org/...hang-710801.htm
Trzykrotka - Śro 18 Paź, 2017 11:58
| Aragonte napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | Nie znam historii Ondala, ale przynajmniej druga część dramy powinna być oglądalna , a pierwszą sobie poprzewijam kiedy trzeba |
To chyba jakaś opowieść z histori Korei:
https://www.tparents.org/...hang-710801.htm |
Oby tak było
Ostatnio ta opowieść jest chyba popularna w dramalandzie Oglądałam, a raczej próbowałam obejrzeć dramę osnutą na motywach historii On Dala i jego żony- księżniczki. Tytuł - My Only Love Song. W roli wędrowniczki w czasie, aktorki i gwiazdy, grającej w dramie rolę księżniczki (drama w dramie, rozumiecie) - pani z Circle grająca tam Byul. Piękna. W roli On Dala, późniejszego generała - kolejny przystojny etatowy wampir, pan z zespołu CNBlue, ten który w AGD grał japońskiego syna głównego bohatera.
Aktorka w kostiumie z epoki, prowadząc na pełnym gazie mały busik ląduje w Goryeo, gdzie zostaje pojmana razem z busikiem i sądzona przez jakiegoś satto, razem z innymi przestępcami, wśród których jest ów On Dal. Ma on postać przystojnego i bardzo cwanego młodzieńca, urodzonego prawnika. Wyślizguje się bardzo zręcznie z oskarżeń o oszustwo, bo ma haka na satto. Jest on bardziej wędrownym cwaniakiem, oszustem, spryciarzem, niż głupkiem. Obejrzałabym chętnie, ale nie dało się. Dziewczyna darła się prawie bez przerwy, taki był pomysł na zagranie rozkapryszonej i nieznośnej gwiazdy.
Potem w Temperature of Love pojawia się bohater, który nazywa się On Joon Sun. Wszyscy dziwią się, że w Korei jest nazwisko On, a on wyjaśnia, że jest potomkiem słynnego generała z epoki Goryeo, On Dala. Możliwe więc, że i w RLove trop jest ten sam i June rozdmucha w Hyuku - głupku iskrę wielkości.
Ta chińska drama jest skomplikowana Albo tylko wydaje się taka w opisie.
Aragonte - Śro 18 Paź, 2017 13:39
Jeszcze a propos IRY - chyba wyłapałam moment, gdzie napisów angielskich nie ma, tj. tlumacz z koreańskiego odpuścił sobie mętne matematyczne tłumaczenia Hyeona, jak to należy interpretować punktację przyznaną Cha Ji An No to będę musiała popłynąć (i dokształcić się matematycznie), jeśli wezmę się za tłumaczenie, bo IMHO to aż się prosi, żeby tam coś wstawić
Aha, jestem przy odcinku finałowym IRY - zaczęłam go wczoraj, ale nie zdążyłam obejrzeć do końca.
Admete - Śro 18 Paź, 2017 19:43
Witch's court dobre jest. Takie seriale lubię - dobry scenariusz, dialogi, bardziej realistyczne podejście do historii. Sprawy są poważne, a wszytko sprawnie podane przez reżysera i zagrane przez aktorów.
BeeMeR - Śro 18 Paź, 2017 19:45
No to oglądam dalej KOHS, panowie pięknie jeżdżą na rowerach dają sobie po pyskach, po czym dyrektor Yoo daje popis gotowania spagetti i puszczania muzyki klasycznej wielbicielce k-popu
|
|
|