To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

Agn - Śro 30 Mar, 2016 23:16

BeeMeR napisał/a:
(już się zdążyłam wzruszyć jak głupia...)

Czyli mam sobie przygotować chusteczki na seans? No dobrze, zrobię tak...

BeeMeR - Śro 30 Mar, 2016 23:18

No nie wiem, teraz zgrzytam zębami (SJK cedzi angielskie słowa) :roll:
Agn - Śro 30 Mar, 2016 23:22

Ja i tak naszykuję chusteczki, już ja siebie znam.

Na końcu Tree nr 7 Gwi i Jang Hyuk fruwali po drzewach i zbierali się do walki. I oczywiście nim skoczyli sobie ostatecznie do oczu nastąpił koniec odcinka. Ja zwariuję z tą dramą!

Anaru - Śro 30 Mar, 2016 23:33

BeeMeR napisał/a:
No nie wiem, teraz zgrzytam zębami (SJK cedzi angielskie słowa)

W Kropkach? Oni tam,w ogóle jakoś masakrują angielski :roll:
Jestem w 6 odcinku, ale ponieważ go dziś nie skończę to wrażenia pewnie jutro

BeeMeR - Śro 30 Mar, 2016 23:51

Cytat:
Ja i tak naszykuję chusteczki, już ja siebie znam.
Pewnie, lepiej mieć i nie użyć niż szukać na gwałt, jak ja :)

Anaru napisał/a:
W Kropkach? Oni tam,w ogóle jakoś masakrują angielski :roll:
Zwłaszcza Pierwszy :zalamka: No i "policjant" z Urk.

Bardzo mi się Zły podoba - odcinek też :oklaski:

Aragonte - Czw 31 Mar, 2016 00:57

Chyba już wiadomo, jak będzie wyglądał BYH w ekranizacji Musso (ktoś o tym pisał? :mysle: ). Znalazłam takie cuś, co prawda tekst jest po koreańsku, ale zrozumiałam, że chodzi o film "Będziesz tam?" (hmm, może by w końcu to przeczytać, chociaż kompletnie mnie nie ciągnie teraz do beletrystyki...).
http://www.newsen.com/new...603290823431110

Bohater w wieku bardziej dojrzałym oraz BYH i bohaterka:

A na smoczym Fejsie można sobie zobaczyć rodzaj the best of Smoków, i o ile jedynka mnie kompletnie nie przekonuje, to dwójka (pojedynek YBJ i GTM), trójka (odwrót wojsk YSG, sena w deszczu), czwórka (finał 2. odcinka, z chóralną wersją Mu-Yi-Yi-Ya) oraz piątka (pierwsza walka YBJ z CSG plus MH) jak najbardziej tak:
https://www.facebook.com/...f=page_internal

I idę sobie.

Trzykrotka - Czw 31 Mar, 2016 01:15

Ale dzisiejsze Kropki dały czadu! I wzruszylam się też, tak aż do mokrych oczu. Nie ma to na oglądalność, jak łzy twardziela.

Z innych frontów: za Lee Joonem zatesknilam i też zakupuje Detektywa Wampira. Na kiedys tam. I z ciekawości mam pierwszy odcinek dramy z nasza śliczną Kang SoRa, Mroweczką. A seguka z Mordercą posmakuję chociaż.
Admete, liczę na relacje z Daebak :kwiatek:

Admete - Czw 31 Mar, 2016 04:35

Aragonte nie odchodź, tylko bądź :kwiatek: Cierpię dziś na bezsenność. A jestem w pracy do wieczora. Chyba zwariuję sama ze sobą. Daebak miało w 2 odcinku idiotyczny motyw z dzieckiem :roll: No proszę was...
Yohan w latach 70 :serce2:

BeeMeR - Czw 31 Mar, 2016 09:07

Admete napisał/a:
Daebak miało w 2 odcinku idiotyczny motyw z dzieckiem :roll: No proszę was...
Rozwiń myśl :kwiatek:

Mnie się Kropki 11 bardzo podobały - miło wiedzieć, że nie tylko ja się wzruszyłam :mrgreen:
Ale emocjonalnie odcinek poprowadzony jest bardzo dobrze - i piękna rozmowa Drugich i akcja ratunkowa młodego lekarza, i zasadzka na lekarkę oraz na Wachlarza :oklaski: i na Daniela w sumie też. Wszyscy nosili seksowne maseczki (albo taśmę klejącą ;) )
I Healer na koniec też mi się podobał bardzo :serduszkate: a przy tej scenie oglądalność skoczyła ponad 40 % :mrgreen:
Czekam zatem na dziś wieczór i oby tak dalej (i oby mi nie zginął ten, o którego się obawiam obecnie najbardziej :trzyma_kciuki: )

Agn - Czw 31 Mar, 2016 09:36

BeeMeR napisał/a:
Zwłaszcza Pierwszy No i "policjant" z Urk.

No bo niestety nie zna angielskiego. Nie wiem, czemu dramagnomy nie pomyślą np. o dubbingu z miksowaniem głosu.
Aragonte napisał/a:
Chyba już wiadomo, jak będzie wyglądał BYH w ekranizacji Musso (ktoś o tym pisał? )

Ja tylko pisałam, że klepnął tę rolę.
Aragonte napisał/a:
Bohater w wieku bardziej dojrzałym oraz BYH i bohaterka:

Nie widać obrazka. To ja wlepiam. :)

Edycja: O, a teraz mi się obrazek u Aragonte wyświetlił. :mysle:
Hmm, nie widzę, by starsza wersja była starsza od młodej o 30 lat. Ale może w koreańskiej wersji nie będzie aż takiej różnicy.
BYH wygląda fajnie. Hehe, lata 70-te, te marynarki. :)
Aragonte napisał/a:
A na smoczym Fejsie można sobie zobaczyć rodzaj the best of Smoków, i o ile jedynka mnie kompletnie nie przekonuje, to dwójka (pojedynek YBJ i GTM), trójka (odwrót wojsk YSG, sena w deszczu), czwórka (finał 2. odcinka, z chóralną wersją Mu-Yi-Yi-Ya) oraz piątka (pierwsza walka YBJ z CSG plus MH) jak najbardziej tak:
https://www.facebook.com/...f=page_internal

I idę sobie.

Wraaaacaaaaaj! :cry2:
Trzykrotka napisał/a:
Ale dzisiejsze Kropki dały czadu! I wzruszylam się też, tak aż do mokrych oczu. Nie ma to na oglądalność, jak łzy twardziela.

Suchajcie, zaczynam się bać. Umyśliwałam wrzucić je sobie na tablet i obejrzeć w autobusie, ale skoro tak to wygląda, to lepiej nie. Spłaczę się w zaciszu domowym.
Trzykrotka napisał/a:
I z ciekawości mam pierwszy odcinek dramy z nasza śliczną Kang SoRa, Mroweczką.

Właśnie widziałam, że coś jest, ale... to chyba prawnicze...
Admete napisał/a:
Daebak miało w 2 odcinku idiotyczny motyw z dzieckiem No proszę was...

Rozwiń, proszę.
Biedna jesteś, niewyspana. I zasuw. :( :przytul: :pociesz:
Admete napisał/a:
Yohan w latach 70

Taaaa, też tak uważam. :)
BeeMeR napisał/a:
I Healer na koniec też mi się podobał bardzo

Healer?! Ji Chang Wook się objawił czy jak?
BeeMeR napisał/a:
(i oby mi nie zginął ten, o którego się obawiam obecnie najbardziej )

Ja nie chcę, żeby ktokolwiek w tej dramie zginął. Życzę sobie happy endu! Ma być mi słodko, o! :)

BeeMeR - Czw 31 Mar, 2016 09:47

Agn napisał/a:
teraz mi się obrazek u Aragonte wyświetlił. :mysle:
Hmm, nie widzę, by starsza wersja była starsza od młodej o 30 lat. Ale może w koreańskiej wersji nie będzie aż takiej różnicy.
Mnie się obrazek wyświetlał, ale nie mam nic przeciwko powtórzeniu ;)
Przy zbliżeniach będzie widać różnicę ;)

Cytat:
Suchajcie, zaczynam się bać. Umyśliwałam wrzucić je sobie na tablet i obejrzeć w autobusie, ale skoro tak to wygląda, to lepiej nie. Spłaczę się w zaciszu domowym.
Nie bój się, nie zawsze reagujemy tak samo :kwiatek:

Agn napisał/a:
Healer?! Ji Chang Wook się objawił czy jak?
Zobaczysz sobie :mrgreen:
Admete - Czw 31 Mar, 2016 09:48

Wrzucenie dziecka do przepaści, na dole woda. Dziecko przeżyło. Owszem w beciku było. Chyba pancernym.
Agn - Czw 31 Mar, 2016 09:52

BeeMeR napisał/a:
Mnie się obrazek wyświetlał, ale nie mam nic przeciwko powtórzeniu

Dobrze, że tam nic brzydkiego nie ma. ;)
BeeMeR napisał/a:
Nie bój się, nie zawsze reagujemy tak samo

A zakład? Trzykrotka też miała oczy na wilgotnym miejscu.
Admete napisał/a:
Wrzucenie dziecka do przepaści, na dole woda. Dziecko przeżyło. Owszem w beciku było. Chyba pancernym.

...eee?

BeeMeR - Czw 31 Mar, 2016 10:09

Admete napisał/a:
w dramalandzie niemowlęta są pancerne ;)

Głupotka wachlarzowa:
http://www.allkpop.com/ar...r-heart-flutter

Agn - Czw 31 Mar, 2016 11:12

Oczywiście pierwszy filmik nie działa, sniff...
I szkoda, że do filmików nie ma napisów, bo chętnie bym się dowiedziała, jak tam bajerował pannę (czy to nie główna z EGC???) w Running Man albo przypomniała, co takiego skandalicznego naszeptał Park Min Young w uszko (no jako żywo ja już tego naprawdę nie pamiętam).

BeeMeR - Czw 31 Mar, 2016 14:39

Agn napisał/a:
Oczywiście pierwszy filmik nie działa, sniff...
Tu masz kissu z pierwszego linku wraz z innymi kissami dramy - btw. postać SJK wyjątkowo antypatyczna tam była, a MCW niewspółpracująca przy kissach i hugach :P a znowuż jak ona chciała to on nie współpracował :zalamka:
https://www.youtube.com/watch?v=lcEmbM21spw

A tu kręcenie kissu z drugą panią z NG:
https://www.youtube.com/watch?v=mx0tuWxrPMQ

Agn - Czw 31 Mar, 2016 19:01

BeeMeR napisał/a:
btw. postać SJK wyjątkowo antypatyczna tam była

Och, pamiętam, jakie byłyście z Trzykrotką, khem, zachwycone NG. Nie zamierzam tykać tej dramy, wasze ostrzeżenie jest dla mnie wystarczającą rekomendacją, bym lepiej się przeszła na spacer. Zresztą wolę Wachlarza w SKKS i powojskowego, w zupełności mi to do szczęścia wystarczy. :)
Strasznie sztywna ta Moonówna. Jak zwykle facet odwala całą "ciężką" robotę. :P Potem to znowu widzę jemu ktoś kij w rzyć wmontował, bo siedzi jak na tureckim kazaniu i... ech... zmarnowany potencjał!
Już tak pod koniec niby coś tam drgnęło, ale widzę, że panna twardo łapki spuszczone wzdłuż ciała.
Hmm.
Może miłość miłością, ale nie mogła przejść do porządku dziennego nad faktem, że facet jest niemiły. :lol:
Co się facet tych pań nacałował, to jego. Widzę, że drugą jak przycisnął w którymś momencie, to zadrżałam o jej plecy. :lol:

Edycja: Pięknooki przerywnik. :serduszkate:

Dobra, sprawdzam listę obecności. Kawa? Jest. Chusteczki? Obecne. Napisy? Są.
No to biorę się za Kropki nr 11...

Agn - Czw 31 Mar, 2016 20:12

No i na co mnie te chusteczki, co? Było sobie naszykować prześcieradło. :cry2: :cry2: :cry2:

Edycja: Pragnę tylko zaznaczyć, że Krakenica I nigdy nie zostanie moją ulubioną aktorką. Drze się i potrząsa facetem należycie, a minę ma taką, jakby mocno słabowała. Nie było jakiejś lepszej aktorki??? Tu by się przydała herod-baba z Boysów.

Admete - Czw 31 Mar, 2016 20:23

Obejrzałam ósemkę Pied Piper, bo udało mi się przesunąć napisy. Nadal bardzo dobrze mi się ogląda. Mocny cliffhanger wrzucili na koniec.
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2016 20:28

Agn napisał/a:
Było sobie naszykować prześcieradło. :cry2: :cry2: :cry2:
:pociesz:

Agn napisał/a:
Co się facet tych pań nacałował, to jego. Widzę, że drugą jak przycisnął w którymś momencie, to zadrżałam o jej plecy. :lol:
Owszem, najwyraźniej on też ;)
Nacałował się ich tam sporo, zwłaszcza w pierwszych odcinkach dramy ;)

Agn - Czw 31 Mar, 2016 20:37

Admete napisał/a:
Obejrzałam ósemkę Pied Piper, bo udało mi się przesunąć napisy.

Dla mnie to niewykonalne. Nie wiem, jak się takie coś robi. Brawo! :)
BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Było sobie naszykować prześcieradło. :cry2: :cry2: :cry2:
:pociesz:

A teraz jak bym dorwała Spoko Gościa, jak bym mu przylała na odlew... :evil: "Wyglądałeś prawie jak lekarz" grrrrr co za @#$%^&* zbolały! :evil:

BeeMeR - Czw 31 Mar, 2016 20:41

Agn napisał/a:
A teraz jak bym dorwała Spoko Gościa, jak bym mu przylała na odlew... :evil: "Wyglądałeś prawie jak lekarz" grrrrr co za @#$%^&* zbolały! :evil:
Tja... :bejsbol:
Dobrze, że pomogło lekarzowi, oby nie za późno :trzyma_kciuki:

Admete - Czw 31 Mar, 2016 20:43

Niestety nie umiałam tego przesunięcia zapisać na stałe. Ale przynajmniej obejrzałam, bo już mnie nosiło ;)
Agn - Czw 31 Mar, 2016 20:43

Dobre i to, Admete, ja nawet tego nie potrafię. :P
BeeMeR napisał/a:
Dobrze, że pomogło lekarzowi, oby nie za późno

Też mam taką nadzieję.
O rany... to znaczy, że on jest zarażony i... no nieeeeee! Dosyć już dręczenia go!

Edycja: Wachlarz za kilka sekund najwyraźniej znów będzie brnąć przez angielski jak sanki po wertepach...

Edycja II: O, za to parka nr 3 padła sobie... no, to nadinterpretacja - pani się tak ucieszyła, że go uściskała i dopiero po kilku sekundach zdała sobie sprawę z tego, co robi. :lol: Oni są uroczy, naprawdę. :mrgreen:

Edycja III: No i znowu chlipię! Tym razem przy rozmowie ojca-generała z córką. Prześcieradło jest za maaaałeeeee!!! :cry2: :cry2: :cry2:

Trzykrotka - Czw 31 Mar, 2016 21:48

Żeby nie ten angielski, którym katują SJK, to odcinek byłby doskonały. Teraz to już poszło na całość w mroczności i akcję. Mam nadzieję (a czekam na napisy do 12 jak na wakacje), że cześć cielesna naszej doktorki zostanie uratowana, a Argusowi otworzy się każda rana po kolei, bez znieczulenia.
Boję się o obu lekarzy: i śliczny i ten od pielęgniarki jakoś mi wyglądają na potencjalny odstrzał.
Spoko gościu należało się, żeby mu teraz jakiś kamyk walnął na czubek głupiego łba. Tylko durny Diament był gorszy :bejsbol: