To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Sing me a song of a lass that is gone...

primavera - Nie 14 Wrz, 2014 21:06

Caitriona napisał/a:
Ja tez już obejrzałam 6 odcinek. Oj, momentami ciężko było patrzeć... Biedny Jamie...

Za to Jack Randall, kurczę, psychopata. Straszny człowiek.

biedny ten Jamie to fakt :(

Jack Randall to istna bestia

Harry_the_Cat - Pon 15 Wrz, 2014 09:59

Caitriona napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Szczegolnie w kontekscie finalu ksiazki.

A jaki jest finał?

Czytajcie na wlasna odpowiedzialnosc....
Spoiler:
no tego, generalnie pod koniec ksiazki Jamie dostaje sie w rece Randalla, ktory okazuje sie Jamiego kocha I pozada i probuje Jamiego zlamac wiec mamy jakies tortury i gwalt. Ja nie bylam w stanie tego czytac.

Agn - Pon 15 Wrz, 2014 10:08

Przeczytawszy to, co ukryte pod kołderką mogę rzec tylko jedno - BEZ KOMENTARZA. Gabaldon to się chyba czegoś naćpała... :roll:
Eeva - Pon 15 Wrz, 2014 10:11

Hahahahahahahahahahaha :rotfl:
Miałam nie czytać, bo dopiero jestem na trzecim odcinku, ale po komentarzu Agn musiałam i nie żałuję decyzji :D

Agn - Pon 15 Wrz, 2014 10:38

Oooo, Eeva, dołącz do radosnej dyskusji! Ja sobie szósty odcinek chyba dziś obejrzę, może już będą polskie napisy? *marzy*
Eeva - Pon 15 Wrz, 2014 10:49

Dołączę jak nadrobię :-) nie miałam teraz czasu w ogóle żeby cokolwiek oglądąć wiec jestem w mocnym tyle.
Agn - Pon 15 Wrz, 2014 10:55

Ale pisz wrażenia na temat tego, co oglądasz. Myślisz, że ktoś cię tu pogoni? Kochaaaaaana! Nie miej takich lęków. :hug_grupowy:
Eeva - Pon 15 Wrz, 2014 10:57

Haha, widze właśnie:-)
No moje wrażenia są takie, ze jak na razie mi sie podoba. Czekam na rózwój wydarzeń, czy wróci do swoich czasów, czy zostanie.

BeeMeR - Pon 15 Wrz, 2014 11:03

Spoiler jest mało zachęcający :P , ale co tam - kiedyś się zapoznam (z serialem, nie książką ;) )
praedzio - Pon 15 Wrz, 2014 11:57

Trochę zdjęć z nadchodzącego odcinka 7 (The Wedding):

I... khem...

Spoiler:

Harry_the_Cat - Pon 15 Wrz, 2014 18:43

praedzio napisał/a:
Trochę zdjęć z nadchodzącego odcinka 7 (The Wedding):

[url=http://i197.photobuc...713.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://i197.photobuc...459.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://i197.photobuc...10c.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://i197.photobuc...6b3.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://i197.photobuc...51f.jpg]Obrazek[/URL]

I... khem...

Pradziu, nareszcie!!! Haha

Harry_the_Cat - Pon 15 Wrz, 2014 18:48

Ps. Sorry za literowki, Internet jest tu rzadki i na malym telefonie 😉
praedzio - Pon 15 Wrz, 2014 18:56

Znam ten ból. ;) *praedzio stojący na przystanku i stukający w klawiaturę telefonu*
Agn - Wto 16 Wrz, 2014 00:02

Fiu fiuuuuu! Będzie się działo!
Tak już abstrahując od powagi serialu - pozwolę sobie na pewne babskie spostrzeżenie. Jeśli faceci mogą do woli rozprawiać o oprzyrządowaniu pań tudzież ich zgrabnych nogach, to ja też mogę, a co! A zatem - podoba mi się - BARDZO mi się podoba - jak jest zbudowany pan grający Jamiego. Kurczę, patrzę i widzę, że to jest kawał chłopa, a nie ułomek. Miło popatrzeć. :mrgreen:

praedzio - Wto 16 Wrz, 2014 05:22

No, wzrostu mu Bozia nie poskapila. :mrgreen:
Agn - Wto 16 Wrz, 2014 07:14

Nie tylko wzrost, hie hie hie. ;) Ogólnie ładnie wyrobiony. :D
praedzio - Wto 16 Wrz, 2014 14:47

Przecież wiadomo, że ogólnie cenimy go za przymioty ducha i pogodne usposobienie. :P

:mrgreen:

Caitriona - Wto 16 Wrz, 2014 20:43

Agn napisał/a:
A zatem - podoba mi się - BARDZO mi się podoba - jak jest zbudowany pan grający Jamiego

Faktycznie, miły widok dla oka ;)

Harry_the_Cat napisał/a:
Czytajcie na wlasna odpowiedzialnosc....

No kobieta już nie miała czego wymyślić... :zalamka:

Agn - Wto 16 Wrz, 2014 21:30

praedzio napisał/a:
Przecież wiadomo, że ogólnie cenimy go za przymioty ducha i pogodne usposobienie. :P

Tak, tak, oczywiście. *skwapliwie przytakuje*
Caitriona napisał/a:
No kobieta już nie miała czego wymyślić... :zalamka:

Być może właśnie na tym polega problem. :lol:

Harry_the_Cat - Wto 16 Wrz, 2014 21:39

Agn, popieram obrazki pogladowe, popieram 😉
Agn - Wto 16 Wrz, 2014 21:57

Też je popieram.
Kurczę, jest na co popatrzeć. ^^

primavera - Wto 16 Wrz, 2014 22:23

I pomyśleć, że dalsze odcinki tej serii dopiero za rok :(
Agn - Wto 16 Wrz, 2014 22:26

primavera napisał/a:
I pomyśleć, że dalsze odcinki tej serii dopiero za rok :(

ŻE CO PROSZĘ?!
Ale... jak to? 7 odcinków i koniec???

Caitriona - Wto 16 Wrz, 2014 23:08

Dafuq???? To już na dalszą część serii trzeba tyle czekać??? Nie bawię się tak :foch2:
Agn - Śro 17 Wrz, 2014 00:29

Też mam ochotę strzelić focha, ale na razie jest mi dobrze, bo odcinek był bardzo dobry. Przerażający (a przy na-pewno-wiecie-której scenie ciężko się patrzyło - łzy mi wtedy stanęły w oczach), ale świetny. Rozmowa z Randallem - cymes i paluszki lizać. Kurde, nienawidzę skurczygnata, ale nie mogę mu odmówić inteligencji.
Dougal w tym odcinku zasługuje na pokłony i podziw. Nie dość, że wroga na jego terenie prosto w oczy nazwał szczylem, to potem uratował Claire z groźnej sytuacji. Okej, wierzy w jakieś zabobony, ale niech tam - takie czasy. A i do dzisiaj niektórzy pod drabinami nie chodzą, to czemu magiczne źródełko miałoby być gorsze? :mrgreen: