To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pretty Little Liars

Eeva - Pon 06 Lip, 2015 12:21

I ja nadrobiłam i jestem na bieżąco.
Akaterine napisał/a:
Sen Spencer z piątego - pierwsze skojarzenie - Sia Chandelier

O tym samym pomyślałam! Poza tym cała scena była mega creepy, zupełnie jak na Halloweenowy odcinek.
Akaterine napisał/a:
nocna wycieczka do Radley

Nie wiem co one miały w głowie idąc do Radley. SAME.\

Cały czas podejrzewam, ze Ezra jest A. nie wiem czemu, ale jak juz ktoś raz jest "the creepiest creep who ever creeped" to już zawsze nim pozostanie.
Sara też jest mocno creepy. Nie uwazasz? Ma jakiś taki dziwny wzrok. Taaaaak, wiem może jest szalona z powodu przetrzymywania w niewoli, co nie zmienia faktu, ze jest mocno dziwna.

No i kim jest lalka z czarno-fioletowymi włosami????

Eeva - Pon 20 Lip, 2015 12:17

Obejrzałam ostatni odcinek w końcu, wczesniej nie miałam kiedy.
Co nie obejrzę to mam facepalm.

1. Oczywiście musiało być kiss-kiss między Sarą a Emily, wiedziałam to od chwili kiedy tylko Sara zamieszkała u niej w domu.
2. Czipy? Serio? Teraz A to nie tylko haker ale i chirurg?
3. W końcu Caleb zaczyna się ogarniać. Hanna działa mi juz na nerwy...
4. ..ale nie tak bardzo jak Aria, w kórej kocha się chyba każdy kto ją napotka.

Akaterine - Pon 20 Lip, 2015 18:10

Eeva napisał/a:
1. Oczywiście musiało być kiss-kiss między Sarą a Emily, wiedziałam to od chwili kiedy tylko Sara zamieszkała u niej w domu.

Ja to wiedziałam, od kiedy Emily odwiedziła ją w sali szpitalnej :lol: .

Eeva napisał/a:
2. Czipy? Serio? Teraz A to nie tylko haker ale i chirurg?

Ale kiepski haker, bo wystarczyłoby umieścić oprogramowanie szpiegujące w ich telefonach. Ale widocznie Charles lubi też kroić ludzi ;) .

Eeva napisał/a:
3. W końcu Caleb zaczyna się ogarniać. Hanna działa mi juz na nerwy...
4. ..ale nie tak bardzo jak Aria, w kórej kocha się chyba każdy kto ją napotka.

Mnie wszystkie wkurzają, szczególnie swoją naiwnością. Były więzione przez psychopatę, chyba każdy z ich znajomych działał kiedyś przeciwko nim, a one i tak ufają komu popadnie.

Akaterine - Czw 13 Sie, 2015 20:31

Eeva, oglądałaś? :mrgreen:
Eeva - Czw 13 Sie, 2015 20:39

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!!!!!!!!!!!!! A Ty?
Akaterine - Czw 13 Sie, 2015 20:53

No pewnie, inaczej bym nie pytała :mrgreen: .
W sumie cieszę się, że to zakończyli, i to całkiem sensownie, choć parę niejasności by się znalazło (ale przy takich intrygach to nic dziwnego).
Teraz mnie ciekawi, co wymyślą nowego.

Eeva - Czw 13 Sie, 2015 20:56

No wolałam się spytać zeby nie zaspoilerować:-)
Ciekawa jestem kim jest ten ON który przybył po Ali.
Fajnie też ze dziewczyny będą już starsze, chyba i tak bez sensu było ciągnąć temat szkoły skoro i tak w niej nie bywały;-)

Powinni już to skońćzyć w cholerę i nie wymyślać zadnego nowego prześladowcy. Kto to teraz bedzie? B? ;-)

Eeva - Czw 14 Sty, 2016 08:31

Akaterine, oglądałaś????
Akaterine - Czw 14 Sty, 2016 13:35

Zapomniałam, dzisiaj nadrobię ;) .
Eeva - Czw 14 Sty, 2016 13:46

Koniecznie, bo ja wczoraj obejrzałam i chcę z kims powylewać swoje frustracje :D
Akaterine - Czw 14 Sty, 2016 19:51

Oglądam. Wrażenia na bieżąco, ale posta wyślę po obejrzeniu całości, żeby nie mnożyć bezsensownie postów ;) .

1. minuta. Ali nauczycielką? :lol: . Już widzę zachwycone miny rodziców ;) .
5. minuta. To Cece/Charlotte żyje? Serio? :zalamka:
14. Czekaj, Ezra miał dziewczynę, która została w gdzieś Ameryce Południowej porwana przez rewolucjonistów?
23. One są głupie czy co? Wszystkie zeznają, że Charlotte była ok, co z tego, że ja porwała, więziła, znęcała się psychicznie? Po 5 latach wszystko jest ok, bo Ali poprosiła. Serio? :zalamka:
25. O, jedna Aria nie jest głupia, przynajmniej na razie ;) .
33. Charlotte już dzień po wyjściu ze szpitala znika. Cudnie :lol: .
34. Ło, nie żyje. Aria pierwszą podejrzaną? ;)
A, jednak samobójstwo. Ale na pewno się okaże, że ktoś jest zamieszany.
38. Czy coś się kroi między Spencer a Calebem? ;)
39. O, Sara wkracza do akcji. Główny czarny charakter sezonu? ;)
41. Ha, wiedziałam, morderstwo.

Czyli podsumowując: po pięciu latach spokoju mamy powrót A. Bo to na pewno jest jakiś/jakaś A. ;)

Eeva - Czw 14 Sty, 2016 23:13

Hahaha, wspaniałe raportowanie na bieżąco. Chyba zrobie tak samo przy drugim odcinku.
Po pierwsze chciałabym zauważyć ze ten sezon już teraz zapowiada sie kompletnie bez sensu, bez celu i w ogóle PO CO???????

Akaterine napisał/a:
14. Czekaj, Ezra miał dziewczynę, która została w gdzieś Ameryce Południowej porwana przez rewolucjonistów?

Tak. Ciekawe czy wrócą do siebie z Arią.
Akaterine napisał/a:
23. One są głupie czy co? Wszystkie zeznają, że Charlotte była ok, co z tego, że ja porwała, więziła, znęcała się psychicznie? Po 5 latach wszystko jest ok, bo Ali poprosiła. Serio?

Tez tu miałam facepalm. Ale ze serio? Czy one są normalne w ogóle???
Akaterine napisał/a:
A, jednak samobójstwo. Ale na pewno się okaże, że ktoś jest zamieszany.

na imdb ktoś opublikował grafikę, że Charlotte jak leżala na ziemi to miałam taką różę w ręku i że takie róże Ali miałam w domu.
Akaterine napisał/a:
38. Czy coś się kroi między Spencer a Calebem?

HA! O tym samym pomyślałam! Bo w sumie ona się z nikim nie spotyka. Ciekawe czy Caleb ma kogoś.
Fajnie że Caleb wrócił, bo lubię go chyba najbardziej z całego serialu.

Poza tym one mają po 23 lata i już takie KARIERY? Nikt w tym wieku jeszcze nie robi szału na rynku. Spencer jako lobbystka? serio? Chyba prędziej jako asystent asystenta w biurze lobbystów.

Akaterine - Pią 15 Sty, 2016 19:29

Eeva napisał/a:
na imdb ktoś opublikował grafikę, że Charlotte jak leżala na ziemi to miałam taką różę w ręku i że takie róże Ali miałam w domu.

Mogła je wziąć ze sobą. A potencjalnych morderców trochę jest. Ali - bo chciała się zemścić, ale w tym celu musiała wyciągnąć ją z więzienia. Jason i ich ojciec z podobnych względów. Sara z również wiadomych pobudek. Mona - i dla niepoznaki zeznawała, że jest za wypuszczeniem.

Eeva napisał/a:
Poza tym one mają po 23 lata i już takie KARIERY? Nikt w tym wieku jeszcze nie robi szału na rynku. Spencer jako lobbystka? serio? Chyba prędziej jako asystent asystenta w biurze lobbystów.

Co nie? :lol: Tylko biedna Emily robi drinki w barze, faszerując się czymś w międzyczasie.

A kto w końcu zamordował panią Dilaurentis, wyjaśniło się to?

Eeva - Śro 20 Sty, 2016 19:13

Akaterine napisał/a:
A kto w końcu zamordował panią Dilaurentis, wyjaśniło się to?

A wies, ze nie mam pojecia... nawet jeśli, to nie pamiętam.

Oglądam nowy odcinek, zachęcona Twoją relacją na bieżąco, daję swoją:

Refleksja z poprzedniego odcinka, która mi się przypomniała jak oglądałam początk tego - dziewczyny były już na tylu pogrzebach, że myślę, ze powinny ogarnąć jak wypada sie ubrać na taką okazje. Jedna w mini, druga z rozcięciem na całe udo, 3 z cycem na wierzchu. Litości.

1 minuta - dziewczyny z pretęchą do Arii, że ta musi wrócić do pracy. Tak właśnie dzieje się w prawdziwym świecie. Nie bierzemy tygodni wolnego ot tak. Jedziemy na pogrzeb, raz dwa i wracamy.
8 - Jordan i jego akcent!!!!!!! WRAUUUUU
11- czyli jednak Emily nie ćpa tylko jest chora????
Okolice 35 - tiaaaaaaaa, Ezra nie dość że najwyraźniej ma problem alkoholowy to jest mordercą. Bo miał taki głos. Jasne.

No i tyle. Słaby odcinek. Nudaaaaaaaa.

Akaterine - Śro 20 Sty, 2016 19:35

Ok, kolejny odcinek.
1. Dziewczyny jeżdżą po Arii, bo ta musi wyjechać, żeby wrócić do pracy. No serio? No tak, Spencer i Hannah pewnie są tak ustawione, że dodatkowo im płacą za nieobecność ;) .
5. Oho oho, romans Caleb-Spencer (weź wymyśl skrót na to ;) ) coraz bliżej. Pytanie: jak bardzo Hannah będzie zła i jak irracjonalne to będzie?
8. Oooo, chłopak Hanny. Ma jakiś dziwny akcent :mysle: . Wygląda podejrzanie ;) .
10. No i Aria robi sobie pierwsze problemy. Ale coś dziwnego musiało się między nimi wydarzyć, bo Aria wygląda niemalże groźnie, a Ezra jest prawie wystraszony.
35. Aria jest jednak głupia.

Eeva - Czw 21 Sty, 2016 09:10

Chyba oglądałyśmy w tym samym czasie :D

Akaterine napisał/a:
1. Dziewczyny jeżdżą po Arii, bo ta musi wyjechać, żeby wrócić do pracy. No serio? No tak, Spencer i Hannah pewnie są tak ustawione, że dodatkowo im płacą za nieobecność

Piąteczka, moja pierwsza myśl taka sama.
Akaterine napisał/a:
5. Oho oho, romans Caleb-Spencer (weź wymyśl skrót na to ) coraz bliżej. Pytanie: jak bardzo Hannah będzie zła i jak irracjonalne to będzie?

TAK! Też to zauważyłam, ale w sumie to się ciesze bo pasują do siebie.
Nie wiem jaki może być skrót, bo jedyne co mi przychodzi do głowy do Cancer :D A poza tym no nie wiem... Caler?
Akaterine napisał/a:
35. Aria jest jednak głupia.

Co nie?
Poza tym całkiem pasuje mi ten jej boyfriend... boję sie tylko, że wrócą do siebie z Ezrą, a wiesz co o nim sądzę....

Akaterine - Czw 21 Sty, 2016 18:22

Eeva napisał/a:
Nie wiem jaki może być skrót, bo jedyne co mi przychodzi do głowy do Cancer :D

Mi też to przyszło do głowy :rotfl:
Caler może być ;) . Mógłby być jeszcze Spenceb, ale głupio brzmi ;) .

Eeva napisał/a:
Poza tym całkiem pasuje mi ten jej boyfriend... boję sie tylko, że wrócą do siebie z Ezrą, a wiesz co o nim sądzę....

Bardzo fajny, ale już wiadomo, ze ukryła przed nim to, że Ezra jest jej byłym, a tym bardziej, że się z nim widziała w celu innym niż zawodowy. Wróżę zerwanie ;) .

Akaterine - Czw 21 Sty, 2016 21:12

Mam! Spaleb! ;)
Eeva - Pią 22 Sty, 2016 08:34

Akaterine napisał/a:
Wróżę zerwanie .

TAK! o tym samym pomyślałam. Ale szkoda by było, bo fajny gostek, mógłby zagościć na dłużej.
Ale pewnie będzie big fight jak powstanie Spaleb, Hanna będzie zazdrosna, Słodki Akcent się wkurzy i BOOOOM zerwanie. Sorry kochana nie będzie pięknego ślubu w Hamptons.

Akaterine - Pią 22 Sty, 2016 15:08

Eeva napisał/a:
TAK! o tym samym pomyślałam. Ale szkoda by było, bo fajny gostek, mógłby zagościć na dłużej.

Gdyby zagościł na dłużej pewnie wkrótce by się okazało, że jest z nim coś nie tak, współpracuje z A, bo jakiś A na pewno się niedługo pojawi ;) . W sumie poza dziewczynami chyba nie ma postaci, która kiedyś nie miała czegoś wspólnego z A. No i jeszcze Caleb.

Eeva - Pią 22 Sty, 2016 15:11

Ale byłoby fajnie jakby któraś z dziewczyn zaczęła współpracę z A.
A wiesz co by było jeszcze fajniejsze?? Jakby ten serial SIĘ W KOŃCU ZAKOŃCZYŁ!!!!!!!!!!!!!!!!

Akaterine - Pią 22 Sty, 2016 15:17

Eeva napisał/a:
Ale byłoby fajnie jakby któraś z dziewczyn zaczęła współpracę z A.

Od początku serialu wszyscy obstawiają Arię ;) .

Eeva napisał/a:
A wiesz co by było jeszcze fajniejsze?? Jakby ten serial SIĘ W KOŃCU ZAKOŃCZYŁ!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol:

Eeva - Pią 22 Sty, 2016 15:28

Akaterine napisał/a:
Od początku serialu wszyscy obstawiają Arię

dyskusja o Arii:
http://www.imdb.com/title...hread/252854677

Eeva - Pią 22 Sty, 2016 15:35

Cytat:
But honestly the whole town is just dumb...how is it possible that the girls have been able to sneak into police precincts, mental hospitals, hospital records, etc and NEVER get caught?! They're in there for a long time and no one ever comes along, nor recognizes them from the news. I know it's TV fiction but can we get a small smidge of reality?? Please?

Hhahahahahahaha

Eeva - Pią 22 Sty, 2016 15:45

https://www.youtube.com/watch?v=n78tpae3rQY

UMARŁAM !!!!!! :serce2: :serce2: :serce2: