To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wójt, pleban i s-ka, czyli Ranczo ;)

Aragonte - Śro 05 Cze, 2013 23:37

Jak dojechaliście? Samochodem? Co obejrzeliście?
Aha, kupiłeś mamrota? :mrgreen:

Rozważam wyciągnięcie dobrej kumpeli na tę wycieczkę, zrzucimy się na benzynę :wink:

Vasco - Czw 06 Cze, 2013 00:23

Tak, samochodem, w drodze na wesele w Białymstoku - rok temu. Mamrota kupiłem. Młoda para zażyczyła sobie winka zamiast kwiatów, ale nie odważyłem się sprezentować i dostali coś bardziej tradycyjnego. Chociaż teraz żałuję, bo trzeba było oba dać (asekuracyjnie).

W zasadzie wszystkie najważniejsze miejsca widzieliśmy - ale tak na szybko, bo tylko chwilami nie padało. Obiektów typu ośrodek zdrowia nie było sensu "zwiedzać" od środka.

Właściwie jutro jedziemy znowu do Białego (na Upiora), ale nie będziemy wstępować do Wilkowyj.

Anonymous - Czw 06 Cze, 2013 15:36

Super!!! Fajna sprawa, ale ja ostatnio jestem antywycieczkowa :poszła szukać plastrów na bąble:
Anonymous - Czw 06 Cze, 2013 19:10

Vasco, nie poznalabym Cie !!! Ale bardzo ladnie wygladacie.
Ja bym sie pisala - szczegolnie, ze tym razem zamierzam leciec do domu przez W-we. W sierpniu - tylko ciagle nie wiem kiedy...

Vasco - Pią 07 Cze, 2013 23:54

AineNiRigani napisał/a:
Vasco, nie poznalabym Cie !!!

Wiesz, bo JA się starzeję ;)

AineNiRigani napisał/a:
Ale bardzo ladnie wygladacie.

Rzeczywiście, z winem mi do twarzy :P

Anonymous - Sob 08 Cze, 2013 00:32

Vasco napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:
Vasco, nie poznalabym Cie !!!

Wiesz, bo JA się starzeję ;)

Sori Winetu, ale nadal wygladasz trzpiotowato. Za slabe zdjecie, bym mogla jednoznacznie stwierdzic o co chodzi, ale pewnie bym Cie na ulicy nie poznala :P

Vasco napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:
Ale bardzo ladnie wygladacie.

Rzeczywiście, z winem mi do twarzy :P

...wyMAMROTal Vasco :twisted:

akne - Nie 16 Cze, 2013 23:43

Admete napisał/a:
Jeruzal? Jaka piękna nazwa ;)

A nie mówiłam ci? :-)

Właśnie zaczęli kręcić tę kolejną serię. Jest szansa, że traficie z wycieczką na plan.

Trzykrotka - Czw 20 Cze, 2013 22:48

Przed wycieczką można sobie popatrzeć, jak kręcą. Przed filmowym sklepem Więcławskiej zamontowano kamerę
http://stimotion.pl/galer...lar&slg=jeruzal
O tej porze cicho-ciemno w Jeruzalu :wink:

Aragonte - Czw 27 Cze, 2013 09:02

Wywiad z twórcą Rancza, tzn. jednym z autorów scenariusza:
http://film.onet.pl/wiado...,wiadomosc.html

Aragonte - Czw 07 Lis, 2013 00:22

Podrzucam wątek specjalnie dla BeeMeR, która zaczęła Ranczo oglądać :)
BeeMeR - Czw 07 Lis, 2013 08:31

Ależ ja nie będę aż tyle pisać - rzuciłam tylko radosną uwagę :)
Jestem w drugim sezonie i dalej mi się podoba :mrgreen:

Jotka - Czw 07 Lis, 2013 17:30

Będzie dalej tak samo sie podobać :mrgreen:
Mój ulubiony odcinek to "w samo południe"

akne - Wto 18 Mar, 2014 19:20

I co myślicie o nowej serii?
Aragonte - Wto 18 Mar, 2014 19:29

Jeszcze nie zaczęłam oglądać, pewnie będę potem nadrabiać hurtem. A Ty oglądasz na bieżąco?
BeeMeR - Wto 18 Mar, 2014 19:31

Ja też nie mam jeszcze zdania - właściwie które seria teraz idzie? :mysle:
Anaru - Wto 18 Mar, 2014 19:56

Ja jestem dopiero w piątej serii, czyli oglądam na bieżąco to, co idzie na Serialach, mam obejrzaną trzecią i czwartą (bo szły, to oglądaliśmy :mrgreen: ) i załapałam bakcyla. :banan_Bablu: Teraz mam szczery zamiar ponadrabiać pierwszą i drugą, bo jakoś nie zaczęliśmy od początku, tylko od około 30 odcinka ;) .

Bardzo mi się te poprzednie podobały (BARDZO!), teraz następna leci po upływie dwóch lat, Lucy ma dłuższe włosy, wójt już nie jest wójtem, trochę sie pozmieniali bohaterowie. Jeszcze pewnie trochę upłynie zanim będziemy na bieżąco ;) .

Aragonte - Wto 18 Mar, 2014 20:03

BeeMeR napisał/a:
Ja też nie mam jeszcze zdania - właściwie które seria teraz idzie? :mysle:

Zerknęłam na półkę - stoi 7 pudełek DVD, więc leci teraz ósma :wink:

Anaru, nadrób początek koniecznie, świetne to było :D

Anaru - Wto 18 Mar, 2014 20:22

Oczywiście, że nadrobię :mrgreen:
Jotka - Wto 18 Mar, 2014 20:27

Pierwszy odcinek nie zachwycił ale juz wracają z dobrym poziomem, lubię spory wikarych :-D i Michałową. A i parytet wchodzi do Wikowyj
Anaru - Wto 18 Mar, 2014 21:59

Sprawdziłam - jestem na etapie 56 odcinka, czyli jeszcze spooooro przede mną. Prawie połowa ;)
Trzykrotka - Śro 19 Mar, 2014 09:39

Ósmy sezon, ósmy. Podziwiam, jak im się udaje trzymać poziom i rękę na pulsie. Sezon 7 był bardzo politycznie nacechowany. Z tego nowego nie widziałam jeszcze nawet odcina, ale nadrobię.
akne - Śro 19 Mar, 2014 09:56

Ja na razie nie jestem zachwycona, ale jest ok. Najbardziej podobają mi się dwaj wikarzy (?) [Matko, jedyna, co za dziwne słowo :lol: ]. Nowa fryzura Lodzi jest okropna i ją postarza, nowe wcielenie Moniki wydaje się być całkiem ok.
BeeMeR - Śro 19 Mar, 2014 14:24

Ja już piątym sezonem mało jestem za chwycona :mysle:
Anaru - Śro 19 Mar, 2014 15:48

W piątym poziom wyraźnie siadł, ale liczę na to, że sie jednak rozwinie. Wolałam wójta jako wójta, miał więcej powera od Lucy. Ale na szczęście został radnym, więc mam nadzieje, że zacznie odpowiednio knuć. ;)
Jotka - Śro 19 Mar, 2014 17:49

akne napisał/a:
dwaj wikarzy (?) [Matko, jedyna, co za dziwne słowo ].

Jak najbardziej poprawne :wink:

(wikary, wikarzy, wikarych - od kilku lat obracam się w takich kręgach musiałam nauczyć się poprawnego nazewnictwa :mrgreen: )