Seriale - Hell on Wheels
Anonymous - Pon 02 Sty, 2012 09:10
| Admete napisał/a: | Po wczorajszym seansie LOTR ( pierwsza część ) stwierdzam, że faktycznie Anson Mount ma coś z Viggo Mortensena |
No ba !! To bylo moje piersze spostrzezenie.
Bo ojciec mnie wczoraj uswiadomil w pewnych sprawach damsko-mesko-hellonweelsowych (juz wszystko ogladnelam - ha !!) . I mnie sie akurat tak zlozylo, ze po raz pierwszy jego twarz zobaczylam w pociagu, gdy sluchal Irlandczykow. I ta scena, gdy siedzi z opuszczona glowa, z zacieniona twarza i z tego cienia najpierw wylania sie zarosnieta broda, a potem oczy. Niczym Strider-Viggo pod Rozbrykanym Kucykiem. Tylko fajeczki brakowalo...
Agn - Pon 02 Sty, 2012 09:17
Aine, oto dowód, że z całą pewnością jesteśmy spokrewnione!
...rrrrrrrrwa jeszcze nie ma HoW 1x08!!!
(Wcale nie jestem uzależniona. Ani trochę.)
Anonymous - Pon 02 Sty, 2012 09:31
zawsze to wiedzialam
Agn - Pon 02 Sty, 2012 09:47
Wnioskuję, że ci się serial spodobał?
PS Jest w końcu 1x08!
Anonymous - Pon 02 Sty, 2012 10:05
No ba !!! Ja zawsze lubilam westerny, w dodatku wychowalam sie na country, wiec muzyka piesci moje ucho, a widok Viggo bis w rownie niedomytej i atrakcyjnej formie jest rozkosza dla oczu. Poza tym scenariusz nie jest glupi, konsekwentny i poki co - nie jest przesadzony.
Agn - Pon 02 Sty, 2012 14:48
NOŻ W MORDĘ JEŻA, ŻEBY KOŃCZYĆ ODCINEK W TAKIM MOMENCIE!!! Sadyści!!!
Nic wam nie powiem, obejrzyjcie sobie.
Ale sytuacja się zrobiła taka, że nie mam pomysłu, jak z tego bohaterowie wybrną...
Po dzisiejszym odcinku zdecydowanie pożądam soundtracku do tego serialu. Muzyka po prostu zachwycająco podkreśla nastrój.
No i że Bohannon wytrzaskał Szweda jak niewolnika... Uuuuaaaaa... to musiało boleć.
I przednie dialogi. Padłam przy Cullenie i Lily.
(szybkie tłum. własne)
LILY: Nie zadaję się z nim. (z Durantem)
DURANT (woła z tej swojej "chałupy"): Lily?
CULLEN: Skoro pani tak mówi.
DURANT (jw.): Lily!
LILY: Nie jestem utrzymanką, jeśli to pan sugeruje!
CULLEN: Aha, więc wymieniasz eleganckie życie na miejsce tutaj, w błocie, między nami?
DURANT (jw.): Lily, czas na lunch!
CULLEN: Taaa, rozumiem to za odpowiedź odmowną.
LILY: Panie Bohannon... Czy ktoś już panu kiedyś powiedział, że jest pan draniem nie do zniesienia?
CULLEN: Taa...
Jaka zlewa totalna!
Admete - Pon 02 Sty, 2012 19:06
Dooobry odcinek, oj dobry. Faktycznie zakończenie ciekawe, ale zakładam, że główni bohaterowie ( Cullen, Elam i Joseph ) przeżyją jakos Cudny ten dialog Cullena z Lily, czekam na takich więcej. Cullen to postać, od której w prawdziwym zyciu trzeba by było uciekać z krzykiem - o takim...Aaaaaaa!!! Ale w serialu, mniam A Lily założy jadłodajnię. Zobaczycie Szwed, który jest Norwegiem ma teraz obsesję na punkcie Bohannona. Z tego jeszcze będą kłopoty. Podoba mi się stanowisko Duranta w sprawie Bohannona i jego morderczych intencji. Tak czy inaczej - Cullen nie ma przed soba wielkich perspektyw życiowych.
Fajnie by było, gdyby w wydaniu dvd umiescili jakis dobry dokument o budowie tej linii kolejowej.
Fragment odcinka 9:
http://www.movietvnews.ne...hel-sneak-peek/
Agn - Pon 02 Sty, 2012 19:11
Też pomyślałam, że założy jadłodajnię. Po tym, co dostała do swojej eleganckiej filiżaneczki mogło ją nieco ściąć z wrażenia. No cóż...
Na razie ma rozbity namiot i dług u Evy.
Od Cullena w prawdziwym życiu - zaiste. Ale jako postać serialowa (i to główna) jest baaaaaaaaaaardzo dobry.
No i na pewno główna trójca jakoś przeżyje. W końcu ich dotyczą wszystkie wątki z babkami. Widziałaś te paluszki Josepha, kiedy obejmował córeczkę pastora jak-jej-tam-było?
Swoją szosą dziewczyna choć raz miała dobrą scenę, gdzie pokazała siłę charakteru. Bo tak cały czas chodzi z miną nieszczęśnicy i mam wrażenie wszystkiego się boi (się nie dziwię, tam kapkę nieciekawie jest, ale takie postacie fatalnie mi się ogląda). A tu chociaż postawiła się ojcu. I to patrząc mu w oczy. No, brawo, dziewczyno, będą z ciebie ludzie!
milenaj - Pon 02 Sty, 2012 19:14
| Agn napisał/a: |
No i na pewno główna trójca jakoś przeżyje. W końcu ich dotyczą wszystkie wątki z babkami. Widziałaś te paluszki Josepha, kiedy obejmował córeczkę pastora jak-jej-tam-było? |
Ja widziałam.
Odcinek dobry naprawdę. I Szwed zaczyna się domyślać, o ile dobrze zrozumiałam. Ciężko się ogląda bez napisów, ale za to sposobnośc do powtórki będzie.
Szkodz, że tak krótka ta seria.
Admete - Pon 02 Sty, 2012 19:22
Miałam napisać o Ruth, ale mi się zapomniało. To przez tego Bohannona i jego zły wpływ Myślę, że jej postać jeszcze dostanie coś ciekawego w scenariuszu. Pastor tez się dopiero rozkręca. Pewnie na rozwój niektórych wątków poczekamy do drugiego sezonu.
Caitriona - Pon 02 Sty, 2012 19:49
Ruth bardzo mi się podobała w scenie z ojcem, ma dziewczyna odwagę.
Szwed który jest Norwegiem nieźle oberwał, a Bohannon ma nowego wroga...
| Admete napisał/a: | | Lily założy jadłodajnię. Zobaczycie |
A to nie jest głupi pomysł! Taki saloon u Lily
Agn - Pon 02 Sty, 2012 20:34
| Caitriona napisał/a: | | Szwed który jest Norwegiem nieźle oberwał, a Bohannon ma nowego wroga... |
Mnie się wydaje, że nie tak do końca nowego - Szwed od początku na niego dybał. Nawet go przecież więził i chciał wieszać w drugim odcinku. A potem non stop mówi, że z Bohannonem coś mu nie gra.
| Admete napisał/a: | To przez tego Bohannona i jego zły wpływ |
Tam zaraz zły, zaraz zły!
| milenaj napisał/a: | | I Szwed zaczyna się domyślać, o ile dobrze zrozumiałam. |
Pytanie tylko, co zrobi ze swoją wiedzą, kiedy złoży wszystkie klocki do kupy. Bo założę się, że także motywy Bohannona pozna. Tylko nie mam pomysłu, jak, ale to nie jest informacja nie do zdobycia. Nawet nie jest jakoś szczególnie zawiła.
Aha, Admete, zastanawiałyśmy się, czy jakaś kulka nie trafi Jankesa. Ja coś czuję, że nie będzie trzeba na niego tracić amunicji, bo skalp chyba straci. Swoją szosą piękna była rozmowa o "zwycięstwie" Jankesów. Aż widać było, że Cullena nosi, by mu przylać...
A kiedy już będą wszystkie odcinki... we will take the preciousss... and we will watch it! AGAIN! Gollum... Gollum...
No bo może przyuważę wątki, które mi umknęły za pierwszym oglądaniem, a które mogą nęcić kontynuacją w następnych sezonach. To będzie seans czysto poglądowy, oczywiście. Ahem...
PS Fragment 1x09 świetny. Oj, Durant to jak zwykle kombinuje jak koń pod górę. Ciekawa jestem, jaka będzie odpowiedź Elama...
Admete - Pon 02 Sty, 2012 20:48
Myślę, że Elam da się złapać w sieć. On strasznie chce byc kimś więcej, niż jest. Tylko nie wiem, czy akurat ten sposób byłby najlepszy. Tak czy inaczej sądzę, że na końcu to postać Elama dostanie druga szansę, a nie Cullen.
Agn - Pon 02 Sty, 2012 21:46
No nie, bez czarnowidztwa na starcie! Ja dam upust swej naiwności i będę sobie wierzyła, że Cullen przetrwa. Jakoś.
Choć obawiam się, że jak dokona ostatecznej zemsty i wszystko w trakcie budowy się spartaczy, to on się wypali i może po prostu dać się zastrzelić. Ech...
Nie wiem, jak dotrwam do następnego poniedziałku... *wzdych*
Elam... ja coś czuję, że jego przyjaźń z Cullenem go podratuje przy tej całej sieci. Cullen przejawia talent do robienia tego, co jest właściwe w danym momencie. A skoro prostuje radośnie Lily, to czemu by nie i Elama?
milenaj - Pon 02 Sty, 2012 21:48
| Agn napisał/a: |
Nie życzę sobie czarnowidztwa na starcie. Ja dam upust swej naiwności i będę sobie wierzyła, że Cullen przetrwa. Jakoś. |
Też mam taką nadzieję.
Agn - Pon 02 Sty, 2012 21:52
Ponoć nadzieja pada ostatnia. Czy jak to się mówi...?
milenaj - Pon 02 Sty, 2012 21:54
E, tam... Nieraz się nie sprawdza.
Agn - Pon 02 Sty, 2012 21:59
Na to liczę!
Tymczasem tapeta na mym kompie wygląda następująco:
Admete - Pon 02 Sty, 2012 23:12
Bardzo zacna tapeta Nic na to nie poradze, że nie widze dla pana Bohannona żadnej szansy na normalne zycie
Caitriona - Pon 02 Sty, 2012 23:15
| Agn napisał/a: | | Mnie się wydaje, że nie tak do końca nowego - Szwed od początku na niego dybał. Nawet go przecież więził i chciał wieszać w drugim odcinku. A potem non stop mówi, że z Bohannonem coś mu nie gra. |
No tak, ale teraz, to nie ma wybacz - tak mu przeszkadzał, chciał zrobić z nim porządek, a teraz to jest już personalne.
Tapeta ładna, lubię to ujęcie.
Admete - Wto 03 Sty, 2012 08:01
Zwiastun 9 odcinka:
http://www.spoilertv.com/...09-timshel.html
Agn - Wto 03 Sty, 2012 10:17
Caitri, niby tak, ale to dla mnie jest zintensywnienie wrogości (jeśli można się tak wyrazić). Swoją szosą Szwed wypytywał o Harpera i do tej pory nic...
Admete, ja też nie widzę, ale się łudzę, że go nie powieszą, nie zastrzelą. Może dadzą mu gdzieś odejść czy coś?
Może go nawet ten przeklęty pociąg nie rozjedzie...
Smutno się zaczyna ta zapowiedź... "only two episodes left"
Foty zwiastujące odcinek nr 9: http://blogs.amctv.com/ph...cullen-elam.php
Chyba póki co nici z jadłodajni - Lily coś dzierga.
PS Skonstatowałam właśnie, że w tym odcinku nie było braci McGinnes... Nawet chyba nie śmignęli przez miasteczko.
Admete - Wto 03 Sty, 2012 16:44
W zwiastunie bracia znów są. Mnie się wydaje, że oni coś kombinowali. W odcinku 8 mignęło mu, że ich biznes jest "Closed". Lily mysli, nawet jakas wódeczka na boku stoi. Pewnie jako pomoc w myśleniu
milenaj - Wto 03 Sty, 2012 17:46
Obejrzałam sobie jeszcze raz. Faktycznie miga napis "closed". Bracia muszą coś wymyślić, bo mozliwości zarobku im się konczą.
Poza tym mają teraz więcej gotówki.
Bohannon i Elam zapowiadają się na prawdziwych przyjaciół.
A Lily ma teraz dużo do przemyślenia. Ciekawe co wykombinuje dalej, chociaż nie wiem, czy doczekamy się tego w tym sezonie.
Podobno serial ma dobrą oglądalność.
Admete - Wto 03 Sty, 2012 17:48
Już ogłoszono, że będzie druga seria, a na wydaniu dvd też zarobią.
|
|
|