Ogłoszenia drobne - Do obejrzenia w TV
olenka1108 - Pon 21 Kwi, 2014 20:39
W tym tygodniu w TV:
1. "Schodami w górę, schodami w dół" od środy, 23 kwietnia, godz. 18.15, AXN White
2. "Miłość i śmierć w Wenecji", czwartek, 24 kwietnia, godz. 20.15, Stopklatka TV
3. "Pątniczka", 2-odc. serial, piątek, 25 kwietnia, godz. 20.25, TVP 1
4. "Okruchy dnia", sobota, 26 kwietnia, godz. 17.35, Stopklatka TV
Jestem fanką kanałów AXN White i Stopklatka TV
Anaru - Wto 22 Kwi, 2014 00:13
Mamy Axn i TVP1, niet reszty
Ale Pątniczkę obadam.
Anaru - Sob 26 Kwi, 2014 20:34
Właśnie zauważyłam, że idzie na Polsacie Śnieżka z Julią Roberts
http://www.telemagazyn.pl...iezka,id,t.html
Anaru - Sob 26 Kwi, 2014 20:44
Uhm, Śnieżka przegrała z Rodzinką.pl powtórka nr 195
Admete - Śro 30 Kwi, 2014 19:50
3 maja na Polsacie mają być Trzej muszkieterowie - ta ostatnia kinowa wersja. Może w końcu obejrzę. Emisja o 20.
achata - Śro 30 Lip, 2014 14:28
Na Stopklatce lecą same fajne filmy.
W najbliższym tygodniu z gęstymi powtórkami fanki upiornego Gerarda mogą obejrzeć w godzinach rannych "Frankie".
W TVP 1 znowu puszcza nieśmiertelną serię o żandarmach. Jak ja lubię te filmy... Po poprawkach cyfrowych obraz jak żyleta i można nacieszyć ucho oryginalną wersją językową... Nie sądziłam, że dożyję tak szczęśliwych dni w tv. Uwielbiam telewizję cyfrową
Anaru - Śro 30 Lip, 2014 17:44
TVP puszcza również powtórki MacGyvera
Stopklatka niestety poza zasięgiem.
Admete - Sob 03 Sty, 2015 12:26
Jutro w programie 1 TVP o 10.25 druga część spektaklu muzycznego według Chłopów Reymonta - oglądałam dziś część 1 - rewelacja.
https://www.youtube.com/watch?v=mbAp9faroMw
O wiele bardziej mi się podoba niż Nędznicy czy Upiór w operze, moje chłopskie geny się przy czymś takim odzywają
Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2015 12:33
No nieststy z Chlopami mi zawsze tak ciezko szlo....
Admete - Sob 03 Sty, 2015 12:34
Zajrzyj w link. Och ja uwielbiałam czytać Chłopów. W szkole kazali tylko cześć czytać, to przeczytałam całość. Muszę sobie przypomnieć.
BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 12:50
Ja bym chętnie obejrzała - uwielbiam takie widowiska
Przeskoczyć muzycznie i scenicznie Nędzników albo Upiora nie jest trudno, trudniej z Dzwonnikiem z Notre Dame de Paris
Jak nie zapomnę i dzieci nie będą wyły o wyłączenie (przewiduję: "ja nie chcę tego, ja chcę Zygzak MacQueen!" ) to jutro obejrzę - ale jakby ktoś zauważył, że ktoś sprytniejszy ode mnie nagrał i wrzucił gdzieś jakiś link to się nie obrażę
era nagrywania i oglądania video w moim domu bezpowrotnie przeminęła
Anaru - Sob 03 Sty, 2015 14:07
O, ja bym też się o ewentualny link nie obraziła, bo ja wiem na pewno, że nie ma opcji, żeby to obejrzeć jutro . Chyba, że jakaś powtórka będzie, ale to tez kiepsko widzę.
Admete - Sob 03 Sty, 2015 19:17
Nie mam niestety możliwości nagrywania.
Aragonte - Sob 03 Sty, 2015 19:42
| BeeMeR napisał/a: | Ja bym chętnie obejrzała - uwielbiam takie widowiska
Przeskoczyć muzycznie i scenicznie Nędzników albo Upiora nie jest trudno, trudniej z Dzwonnikiem z Notre Dame de Paris |
No nie wiem, scenicznie oceniam i Nędzników, i Upiora bardzo dobrze - bardzo mi się podobały te spektakle w Romie
Pewnie ktoś "Chłopów" nagra, trzeba będzie się rozejrzeć. Nie wiedziałam, że jest takie przedstawienie.
BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 19:52
| Aragonte napisał/a: | bardzo mi się podobały te spektakle w Romie | Jakbym miała możliwość obejrzenia w Romie, to może bym miała inne zdanie, bo oba spektakle (Upiór i Nędznicy) mi się podobały, ale tylko Dzwonnik zachwycił - stąd moje rozróżnienie
Admete - Sob 03 Sty, 2015 20:27
Jest tez spektakl według Lalki - to jest Teatr Muzyczny z Gdyni. Może będe na Mamma Mia w Romie na wiosnę. Pojadę głównie, by się spotkać z warszawiankami, bo akurat Mamma Mia to nie teges trochę
Aragonte - Sob 03 Sty, 2015 20:45
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | bardzo mi się podobały te spektakle w Romie | Jakbym miała możliwość obejrzenia w Romie, to może bym miała inne zdanie, bo oba spektakle (Upiór i Nędznicy) mi się podobały, ale tylko Dzwonnik zachwycił - stąd moje rozróżnienie |
Z kolei ja Dzwonnika nie widziałam A więc w sumie też nie mogę dokonywać porównań, po prostu pamiętam, że tamte spektakle zrobiły na mnie wrażenie.
BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 21:02
Ja wszystkie obejrzałam na ekranie - Dzwonnika kilkukrotnie, w kilku językach
Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2015 22:28
Lalke to ja bym chetnie akurat.
Caitriona - Nie 04 Sty, 2015 16:47
Upiór w Romie był rewelacyjny. Wspaniałe widowisko.
Chłopów mam nie przeczytanych, nie mogłam się zmusić. Może kiedyś nadrobię,nie wiem czy dałabym radę ze spektaklem muzycznym. Lalkę za to bardzo chętnie bym obejrzała.
BeeMeR - Nie 04 Sty, 2015 17:05
Mnie się udało nawet sporą część Chłopów obejrzeć - tylko raz Adaś zażyczył sobie baję w trakcie
sceny chóralne ogromnie mi się podobały
Admete - Nie 04 Sty, 2015 17:16
Mnie się podobało, ze oni żywcem dialogi z książki brali. Zadziwiające, ale zachowano klimat powieści. Ciekawe, jak im Lalka wyszła.
Anaru - Nie 04 Sty, 2015 19:25
Ja nie miałam możliwości obejrzenia (TVN24 i kawa na ławę zwyciężyli ), ale przynajmniej zadzwoniłam rodzicom i bardzo im się podobało. Admete
Może gdzieś będzie jakaś powtórka? Np. na Kulturze?
Mnie się Chłopów bardzo dobrze czytało, połknęłam za jednym zamachem, jak zresztą większość lektur. Tylko przez kilka nie przebrnęłam, w tym Lorda Jima i Zbrodnię i karę.
Admete - Nie 04 Sty, 2015 19:42
Przez Zbrodnie i karę to ja też nie przebrnęłam.
Harry_the_Cat - Nie 04 Sty, 2015 19:54
Lord Jim - niet. Zbrodnia i kara - jedno z najlepszych literackich wspomnien z czasow liceum
|
|
|