Fantastyka - Gra o tron (TV)
Agn - Czw 05 Maj, 2011 22:35
Ja też w końcu nadrobiłam trzeci odcinek. O bracie! O mniam!
| praedzio napisał/a: | Obejrzałam trzeci odcinek. Serial podoba mi się coraz bardziej. Naprawdę jest dobrze zrobiony. Bardzo podobał mi się "taniec" Aryi. |
Ot i mnie też! Arya jest świetną bohaterką, naprawdę sympatyczna z niej dziewuszka.
Jon opanował drugą minę. Brawo dla niego.
Tyrion genialny, radowało się me serce, ilekroć była z nim scena.
Mur... zwala z nóg.
asiek - Czw 05 Maj, 2011 22:47
Chyba i ja się skuszę na serial... Powieści nie czytałam, więc spojrzę okiem zupełnej świeżynki.
| Deanariell napisał/a: |
Nadciąga Zima! (Swoją drogą przechlapane mają z tymi porami roku - zima trwająca lata lub wręcz dekady... Ja pierniczę! ) |
A ten pomysł znam z powieści Aldissa - cykl o Helikonii... Pory roku trwały przez dziesiątki lat...
corrado - Pią 06 Maj, 2011 00:54
| praedzio napisał/a: | Obejrzałam trzeci odcinek. Serial podoba mi się coraz bardziej. Naprawdę jest dobrze zrobiony. Bardzo podobał mi się "taniec" Aryi. |
Taniec niezły jako metafora walki. Jakoś przy tej scenie w miejsce Aryi wyskoczyła mi z pamięci Alia. Od noża.
Serial przyznaję wciąga mimo pewnej teatralności realizacji. Chwilami zalatuje starymi produkcjami z Wysp. Kwestia dźwięku?
Niemniej ogląda się nieźle. Ile ma być odcinków?
praedzio - Pią 06 Maj, 2011 05:16
Z tego, co wiem - dziesięć. Ostatni z pierwszego sezonu ma być 19 czerwca. A później będzie czekaaaaanie na drugi sezon.
I jak tu nie kochać Tyriona? http://www.youtube.com/wa...yer_profilepage
Agn - Pią 06 Maj, 2011 07:03
Uwielbiam sposób, w jaki mówi - ma świetny refleks i na wszystko odpowiedź.
Diana - Pią 06 Maj, 2011 19:36
Och, Tyrion jest świetny! Zresztą to już znany aktor i ceniony.
Strasznie żałuję, że nie mam HBO! Na razie serial znam tylko z urywków i trailerów na youtube, ale zdążyłam się już nieco zorientować w obsadzie i poszczególnych wątkach.
Kilku aktorów jest wręcz idealnych do tych ról: Daenerys, Sansa, Arya, Jaime, Cersei, Ned (Boże, Sean znowu lata z mieczem! ) i mogłabym tak wymieniać. Tylko Jon jakoś mi nie pasi do końca- po prostu inaczej go sobie wyobrażałam, takiego bardziej mrocznego. Ale źle też nie jest. Do tego piękne plenery, muzyka, kostiumy i scenografia. To wszystko ma potencjał- a Mur robi wrażenie!
Jak zobaczyłam pare dni temu, że taki serial powstał, to pomyślałam sobie, że producenci prędzej nakręcą poszczególne części sagi niż pan Martin dokończy "Pieśń..."
Agn - Pią 06 Maj, 2011 19:50
Diano, a CocoJumboTV nie wchodzi w grę? Bo tam, ahem, puszczają ten serial. Powinnaś się załapać na powtórki.
Agn - Sob 14 Maj, 2011 22:11
Łazi za mną niemożliwie główny temat muzyczny z GoT. Dobra wiadomość jest taka, że muzyka ma wyjść 14 czerwca (żródełko).
Wsłuchałam się w tę muzykę i stwierdzam, że myliłam się co do niej. Początkowo mnie nie zachwyciła, ale jak tak się wsłuchać... jest inna niż wszystkie. Żadna muzyka, która obrazuje cokolwiek fantasy nie brzmi jak ta z GoT. Niesamowity nastrój, inne instrumenty niż zazwyczaj... Mhhhhrrr!
zuza - Nie 15 Maj, 2011 00:02
Jako wielbicielka Seana Beana oczywiscie ogladam
Ksiazki nie czytalam - chce przeczytac
praedzio - Nie 15 Maj, 2011 03:15
Hohohoho! Agn, jaki avek!
Zuzo, miło Cię widzieć.
zuza - Nie 15 Maj, 2011 10:04
Corka marnotrawna
Poniewaz nie lubie zimy, to mysl o tym, ze mialaby trwac kilka dziesiecioleci od razu wpedza mnie w depresje. Wspolczuje tym biedakom bardzo...
Zaniepokoilyscie nie wiesciami, ze to bedzie rozbite na jakies sezony... Musze sie blizej przyjzec pierwowzorowi najwyrazniej
Agn - Nie 15 Maj, 2011 10:40
Będzie rozbite na sezony, albowiem "Gra o tron" to tylko pierwszy tom serii ("Pieśń lodu i ognia"). Książki polecam - naprawdę dobre fantasy (a dobrego fantasy wcale nie jest na pęczki, więc należy docenić to, co faktycznie jest dobre. ^^).
Paedwardzie, czyżbyś się dziwowała memu avkowi? Zali wżdy? Przez jakiś czas nie mogłam się, istotnie, zdecydować na ulubionego bohatera. Wahałam się między Tyrionem, Jonem, Nedem, Aryą etc. (nie, Cersei w tej wyliczance nie było). Ale doszłam do wniosku, że najbliższy memu sercu jest jednak Tyrion z jego trzeźwym podejściem do życia i braniem go takim, jakim jest. Nazywa rzeczy po imieniu, wygadany jest, że mucha nie siada - uwielbiam go.
Yvain - Nie 15 Maj, 2011 11:24
| Agn napisał/a: | | Tyrion z jego trzeźwym podejściem do życia i braniem go takim, jakim jest. Nazywa rzeczy po imieniu, wygadany jest, że mucha nie siada - uwielbiam go |
Ja szczerze też aktora warunkami zewnętrznymi i głosem dobrali wspaniale, nie dziwię się avkowi
Agn - Nie 15 Maj, 2011 11:51
Bardzo lubię Petera Dinklage. Grał Zuchona w Narnii, a widziałam go też w "Zgonie na pogrzebie" (zagrał też później w amerykańskiej wersji tego filmu, ale nie polecam - brakuje tego polotu, co w brytyjskiej wersji). I jeszcze go chyba w czymś widziałam. Jak się dowiedziałam, że będzie grał Tyriona, to się bardzo ucieszyłam.
asiek - Nie 15 Maj, 2011 11:54
Ja jeszcze go widziałam w Dróżniku, świetnie się spisał.
Anonymous - Nie 15 Maj, 2011 16:35
Ja go bardzo lubie z Penelopy - taka fajna postac dziennikarza plotkarskiej gazety, ktory ostatecznie pokazuje, ze ma sumienie...
Anonymous - Nie 15 Maj, 2011 16:45
Kupiłam książkę!! Moja pamiątka z S.
Swoje odczeka, przeczytam iw wezmę się za serial, bo ta kolejność rzadko zawodzi.
Macie jeszcze chwilę wolności i odpoczynku ode mnie w tym temacie
Agn - Nie 15 Maj, 2011 17:18
A gdy już zaczniesz czytać, to nie waż się omijać tego tematu - proszę wrażenia na bieżąco!
Muszę poszukać tego Dróżnika i Penelopy... Przypadkiem ten ostatni film nie zawiera także Dżemika?
Anonymous - Nie 15 Maj, 2011 17:52
| Agn napisał/a: | A gdy już zaczniesz czytać, to nie waż się omijać tego tematu - proszę wrażenia na bieżąco!
Muszę poszukać tego Dróżnika i Penelopy... Przypadkiem ten ostatni film nie zawiera także Dżemika? |
A jusci !! W dodatku w takim wydaniu, ze majtki leca przez glowe z zamachem, lopotem wykanujac po drodze salta. Aj!!
Sam film jest banalna komedyjka - w zasadzie bajka z romantycznym motywem. Ale jakos ta naiwnosc nie razi, nie wkurza, a wrecz przeciwnie - wzbudza jakis taki sentyment. W zadnym wypadku nie mozna do niego podchodzic na serio. Fajny dzemowy widok, fajna obsada, obsada i mile spedzony czas, bez wysilku umyslowego.
I polecam (chociaz nie kazdemu )
praedzio - Nie 15 Maj, 2011 18:11
Też lubię Petera Dinklage. Zachwycił mnie w Dróżniku. W ogóle uważam, że ma nieprzeciętną urodę. A jeszcze gra taką ciekawą postać, że nie sposób go nie lubić. W książce doszłam troszeczkę dalej i stwierdzam, że niewyparzony język Tyriona potrafi ściągnąć na niego realne kłopoty. Za to podoba mi się jego filozofia, kiedy strzeliwszy sobie mentalnie po pysku na nietrzymanie języka za zębami uważa, że skoro tenże sprowadził na niego kłopoty, to i on powinien go z nich wyciągnąć. I zaiste - dobry robi z niego użytek.
P.S. Agn, Twój avek mnie nie zdziwił, a zachwycił!
Agn - Nie 15 Maj, 2011 18:58
Pamiętam, jak mi kopara opadła przy oglądaniu Narnii - jakie on ma tam niebieskie oczy! Komputery to naprawdę robią cuda z człowieka...
Z urody jednakowoż, wiadomo, wolę Bena, bo jest w tym filmie tak śliczny, że to ludzkie pojęcie przechodzi.
I właśnie za to lubię Tyriona - jeśli narobi sobie kłopotu, to i z nich się jakoś wykaraska, słusznie uważając, że sobie da radę.
zuza - Nie 15 Maj, 2011 19:02
Ja ja zwykle najbardziej zachwycam sie wredotami charakterologicznymi i podoba mi sie Jaime Lannister...
Oprocz Neda - Seana Beana oczywiscie
Agn - Nie 15 Maj, 2011 20:04
Zuza, to ty się bieri za książkę. Jamie robi się później tak ciekawym bohaterem, że mucha nie siada.
zuza - Nie 15 Maj, 2011 20:31
No taki mam plan, ale poki co nie mam ksiazki
Ale mam nadzieje, ze juz niedlugo, niedlugo
Aragonte - Nie 15 Maj, 2011 20:33
| zuza napisał/a: | No taki mam plan, ale poki co nie mam ksiazki
Ale mam nadzieje, ze juz niedlugo, niedlugo |
Mogę Ci pożyczyć, ja na razie i tak nie mam czasu na czytanie
Tylko nie daj zjeść ich kotom
|
|
|